Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Roland_Of_Gilead

#1676 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Roland_Of_Gilead »

Kikibombona wrote:Roland_Of_Gilead

Dobro, malo pretjerujes, mada nije malo onih koji se uklapaju u opisani profil. Nista nije crno - bijelo, ima tu svega. Mada, u konacnici se slazem da su Arapi u dobroj mjeri nazadni. Nismo ni mi puno bolji, istina :mrgreen: .

Meni smeta nesto drugo...

'Vi sekularisti...'... Pa covjece, sekularisti su tolerantni i otvoreni ljudi. U takvim treba traziti prijatelja.

Ako kazes, 'Mi islamisti, mi hocemo serijat'... Kod sekulariste se mogu probuditi najnize strasti, pa da se iz jedne plemenite ideologije transformise u negativnu i radikalnu. Ako ti mene hoces *ebati i nametnuti mi svoj vrijednosti, uhvatit cemo se za vratove, pa da vidimo ko ce koga. Kao sto vjerski zakoni mogu ugroziti zivot nevjernika, tako mogu i ateisticki vjernika.

Al zasto to, zasto ratovati kada se sekularizam pokazao kao najbolje rjesenje?

Jesam li ja tebi malo prije napisao kakav profil ljud glasuje za MB i slične organizacije?

To ne zna za najbolja i najgora riješenja. To zna samo za jedino rješenje. Ono koje im nameće hodža u džamiji.
Nema se smisla raspravljat sa njima sličnima. Nećeš ih ništa uvjeriti.
Jer svi su se urotili protiv njih, cijela Europa mrzi muslimane i radi protiv muslimana, cijeli svijet radi protiv muslimana.
To što ti isti muslimani bježe iz muslimanskoga raja u kjafirski pakao i tamo traže nafaku to im ništa ne znači.

Takvi se nikada ne zapitaju: Zašto nitko ne mrzi Hinduse, Kineze, Japance, Sikhe , Amiše....
Ima i njih svugdje.
Kineza 4 milijuna u Americi , pa ih nitko u toj rasističkoj zemlji ne mrzi, a ni oni sami se nešto ne žale.

Nego uvijek problem sa muslimanima gdje god se nalazili.
Jeli se takvi ikada zapitaju , da nije možda u nama muslimanima problem?
sarajevoxxxx

#1677 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

U današnim protestima u Kairu 137 ljudi je izgubilo život, i na stotine ranjeno.
salle_eh1986

#1678 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Roland_Of_Gilead wrote:Nego uvijek problem sa muslimanima gdje god se nalazili.
jel bio problem u muslimanima i kad su se vodili krstaški ratovi?
oduvijek je problem u muslimanima, ali problem je ustvari u tome što islam kao vjera ne dozvoljava većinu stvari koje današnje društvo nameće kao normalne (homoseksualci, alkohol i sl.)
da li je uredu vidjeti curicu od 15-16 godina polugolu na ulici, da li se njoj može desiti nešto loše zato što se tako oblači?
u islamskom svijetu i ideologiji to je nemoguće, na zapadu je to haman pa pod moranje, jer sex sve prodaje danas
Krushna mrva

#1679 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

Ima li kraja ovome? Kako razmrsiti? Lako je zamrsiti.
Ima li ijedan cilj vrijedan ovoga?
sarajevoxxxx

#1680 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Emirati pozdravljaju saudijski poziv da se niko ne miješa u unutrašnje stvari Egipta.

Image

- UAE je izjavila da podržava saudijskog kralja Abdulaha ibn Abdulaziza koji je zatražio da se niko ne miješa u unutrašnje stvari Egipta i da na taj način raspiruje smutnju.

http://www.assabeel.net/important-news/ ... 8%B5%D8%B1
Krushna mrva

#1681 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

salle_eh1986 wrote:
oduvijek je problem u muslimanima, ali problem je ustvari u tome što islam kao vjera ne dozvoljava većinu stvari koje današnje društvo nameće kao normalne (homoseksualci, alkohol i sl.)
da li je uredu vidjeti curicu od 15-16 godina polugolu na ulici, da li se njoj može desiti nešto loše zato što se tako oblači?
u islamskom svijetu i ideologiji to je nemoguće, na zapadu je to haman pa pod moranje, jer sex sve prodaje danas
mnogo toga ne valja, ali ako kazes da valjaju vehabije onda trebas na ispitivanje ici.

sta je to sto ti tako pun sebe nazivas ISLAMSKI SVIJET?

Budale koje se ubijaju? Nemaju pojma zasto
Budale koje ovdje navijaju, a objasnjenja su da se za glavu uhvatis? To je tek fenomen za klinike
sarajevoxxxx

#1682 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

saudijski kralj je potvrdio da nastavlja podržavati Egipat u njegovoj borbi protiv terorizma.

Image
tesanj

#1683 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by tesanj »

Roland_Of_Gilead wrote:
Kikibombona wrote:Roland_Of_Gilead

Dobro, malo pretjerujes, mada nije malo onih koji se uklapaju u opisani profil. Nista nije crno - bijelo, ima tu svega. Mada, u konacnici se slazem da su Arapi u dobroj mjeri nazadni. Nismo ni mi puno bolji, istina :mrgreen: .

Meni smeta nesto drugo...

'Vi sekularisti...'... Pa covjece, sekularisti su tolerantni i otvoreni ljudi. U takvim treba traziti prijatelja.

Ako kazes, 'Mi islamisti, mi hocemo serijat'... Kod sekulariste se mogu probuditi najnize strasti, pa da se iz jedne plemenite ideologije transformise u negativnu i radikalnu. Ako ti mene hoces *ebati i nametnuti mi svoj vrijednosti, uhvatit cemo se za vratove, pa da vidimo ko ce koga. Kao sto vjerski zakoni mogu ugroziti zivot nevjernika, tako mogu i ateisticki vjernika.

Al zasto to, zasto ratovati kada se sekularizam pokazao kao najbolje rjesenje?

Jesam li ja tebi malo prije napisao kakav profil ljud glasuje za MB i slične organizacije?

To ne zna za najbolja i najgora riješenja. To zna samo za jedino rješenje. Ono koje im nameće hodža u džamiji.
Nema se smisla raspravljat sa njima sličnima. Nećeš ih ništa uvjeriti.
Jer svi su se urotili protiv njih, cijela Europa mrzi muslimane i radi protiv muslimana, cijeli svijet radi protiv muslimana.
To što ti isti muslimani bježe iz muslimanskoga raja u kjafirski pakao i tamo traže nafaku to im ništa ne znači.

Takvi se nikada ne zapitaju: Zašto nitko ne mrzi Hinduse, Kineze, Japance, Sikhe , Amiše....
Ima i njih svugdje.
Kineza 4 milijuna u Americi , pa ih nitko u toj rasističkoj zemlji ne mrzi, a ni oni sami se nešto ne žale.

Nego uvijek problem sa muslimanima gdje god se nalazili.
Muslimani dok su se klali izmedu sebe, i guzicili koji je pravac u islamu ispravan, prode im indutrijska revolucija. A kako vidim i sve ostale tehmnoloske revolucije. Naravno, zato mi sve znamo o sijama,selefijama, sufijama, Aliji, Muaviji, Kerbela itd. itd. I plus imaju amere, engleze, francuze, ruse i ostale pljackase za vratom koji im uzese dusu zajedni s naftom.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1684 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by odesveuhonduras »

Krushna mrva wrote:Ima li kraja ovome? Kako razmrsiti? Lako je zamrsiti.
Naravno da ima, ono što su oni vidjeli je vrijedno umiranja 100 puta:

Image

Image
Last edited by odesveuhonduras on 16/08/2013 23:14, edited 1 time in total.
Dr_dre

#1685 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Dr_dre »

Naravno da ima, ono što je ona vidjela je vrijedno iranja 100 puta:
ALLAHU EKBER!
salle_eh1986

#1686 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Krushna mrva wrote:mnogo toga ne valja, ali ako kazes da valjaju vehabije onda trebas na ispitivanje ici.

sta je to sto ti tako pun sebe nazivas ISLAMSKI SVIJET?

Budale koje se ubijaju? Nemaju pojma zasto
Budale koje ovdje navijaju, a objasnjenja su da se za glavu uhvatis? To je tek fenomen za klinike
ko je rekao da valjaju vehabije?
ne može valjati meni mevlid, ne može valjati onaj iz bugojna, ne može bin laden valjati i slični.
ja ne sudim ljudima po tome imaju li bradu ili ne, kolika je ona.
valjaju mi ljudi sa bradom koje sretnem na cesti, upitam se sa njima, ispričam normalno o raznoraznim temema, normalni insani koji su isti kao ja samo sa bradom :D

ISLAMSKI SVIJET...da je svijet krojen po onome kako stoji u svetoj knjizi da treba, ali nije...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1687 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Draža mi je dlaka iz brade prosječnog vehabije nego vagon krušnih mrva.
Herr Flick

#1688 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Herr Flick »

odesveuhonduras wrote:Draža mi je dlaka iz brade prosječnog vehabije nego vagon krušnih mrva.
:lol: :lol: :lol:
Roland_Of_Gilead

#1689 Re: Egipat (pročitati prvi post)

salle_eh1986 wrote:
Križarski ratovi su nastali tako što je Bizantski car zatražio pomoć u obrani od Turaka Seldžuka koji su ,vidi vraga, bili muslimani.
Onda su se križari sjetili da bi mogli krenuti na Jeruzalem. Taj isti Jeruzalem je bio dio Istočnog Rimskoga Carstva , koje je bilo kršćansko u to vrijeme , kojeg su vidi vraga isto osvojili muslimani.

Konstantinopol , iz kojeg je Bizantski car pozvao pomoć zapada , su 2 puta prije toga opsjedali upravo muslimani.
Ne bi ni na balkanu bilo muslimana da Turci nisu ovdje išli u džihad.

Prema tome, da , bio je problem u muslimanima.

Čak i da nije.... Križarski ratovi su završili PRIJE 800 godina!!!!

Nije u redu vidjeti curicu polugolu. To da joj se nešto loše može desiti je točno. Ali smatram da još gore može desiti onoj zamotanoj koju sa 12 godina prodaju njenom mužu negdje u Jemenu. Ali , curica ovdje ima izbora, a tamo nema.

Kažeš da islam zabranjuje mnogo toga što se u današnjem svijetu smatra normalnim.
Tako je. Zabranjuje i slobodu govora, i demokraciju , i pravo na kritiziranje religije, i muziku i druženje muškaraca i žena koji nisu u rodu....
U principu , islam je tiranija. Jer kako drugačije definirati neku vrstu vlasti sa toliko zabrana. Koja ti se mješa u svaku sferu života i određuje ti kako ćeš se ponašati, oblačiti , što jesti , sve u ime knjige pisane prije 1400 godina.

Tako da nije problem u Europi , nego u muslimanima.
Ako je problem samo u Europi , onda mi objasni kako to da Hindusi, Kinezi , Japanci, Meksikanci nemaju nikakvih problema niti ih oni nekome prave. A nemaju veze sa Europom.
odesveuhonduras

#1690 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Herr Flick wrote:
odesveuhonduras wrote:Draža mi je dlaka iz brade prosječnog vehabije nego vagon krušnih mrva.
:lol: :lol: :lol:
Strogo da se zna da ja nisam od onih koji će se sekularistima uvlačiti u pakaš sa pričom "ne volim ja ove, ne volim ja one".

Volim ja svakog muslimana više nego vas da se na kineskom zidu poredate :D
Roland_Of_Gilead

#1691 Re: Egipat (pročitati prvi post)

odesveuhonduras wrote:
Krushna mrva wrote:Ima li kraja ovome? Kako razmrsiti? Lako je zamrsiti.
Naravno da ima, ono što su oni vidjeli je vrijedno umiranja 100 puta:

Image

Šta je i ova vidjela 72-je djevice?
Dr_dre

#1692 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Dr_dre »

Strogo da se zna da ja nisam od onih koji će se sekularistima uvlačiti u pakaš sa pričom "ne volim ja ove, ne volim ja one".

Volim ja svakog muslimana više nego vas da se na kineskom zidu poredate
:thumbup:
Krushna mrva

#1693 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

Roland_Of_Gilead wrote: U principu , islam je tiranija.
Poveca mrva istine
salle_eh1986

#1694 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

O da, problem je islam, itekako je problem.
Sad me pokušaj i ubijediti da je u periodu 92-95 vođen rat u BiH onako a ne da se istrijebe muslimani
odesveuhonduras

#1695 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Keep it coming, keep it coming.. nek vide ovi neodlučni muslimani sa kakvom paščadi bi ko fol trebalo fino pričati.
semirizsvemira

#1696 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

Drzi se teme a krizarskio ratovi zavrsili , jasta su malo sutra

Evo kako muslimani pale crkve https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Zivi stit oko crkve . Ponosim se sto sam musliman
Last edited by semirizsvemira on 16/08/2013 23:24, edited 1 time in total.
Krushna mrva

#1697 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

Znam
jastuk1

#1698 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

General Sisi kills his own family

General Fatteh al-Sisi was denounced by a member of his own family following the death of another relative in the massacre at Rabaa al Adawiya. Hazem Lutfi Abdel Aziz Abdel Rahman al-Sisi, appeared in the video below to denounce General Sisi following the death of his brother, Khalid Lutfi al-Sisi. Khalid, a 46 year old engineer, was killed during the army and security forces raid on the anti-coup sit-ins at Adawiya on Wednesday.

Hazem said that he disowned General Sisi as a member of his family and called him a traitor and a killer. He went on to say that he was sure that General Sisi would be punished for his actions, even if justice was a long time coming, as well as the Minister of Interior, Mohammed Ibrahim. He concluded by saying that he hoped God would give everyone patience and insisted that Egyptians would not be silent in the fight for their rights.

http://www.middleeastmonitor.com/news/a ... own-family
Dr_dre

#1699 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Dr_dre »

U principu , islam je tiranija.
Mozda za tebe,za mene je zadovoljstvo i smirenost duse koju nisam imao dok nisam poceo praktivati islam.
Krushna mrva

#1700 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

Dr_dre wrote:

Volim ja svakog muslimana više nego vas da se na kineskom zidu poredate
:thumbup:
To je ta klica nasilja i klica problema opcenito
"Kome ba mi da se prilagodjavamo?"
Post Reply