Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Haris.ba
#1676 Re: Citroen All About
Kakve su ovo cijene? Pa koliko košta servis u ovlaštenom? Mene je na 1.6 hdi neki dan u pežo servisu došla zamjena ulja oko 120 maraka. I tek kad sam završio, vidim da nije mijenjan filter klime i zraka. Htio se vratiti da tražim. Ali, ako su ove cijene, bolje što nisam.
A gledam da uzmem c4.
Gdje ima kupiti ove filtere a da se neće raspasti za mjesec, ali po pristojnijoj cijeni u Sarajevu? Te gdje bi se to moglo zamjeniti?
A gledam da uzmem c4.
Gdje ima kupiti ove filtere a da se neće raspasti za mjesec, ali po pristojnijoj cijeni u Sarajevu? Te gdje bi se to moglo zamjeniti?
- amar1994
#1677 Re: Citroen All About
ne vjerujem, ovo je ovlasteni mazda servis, a servis dodje oko 400KMHaris.ba wrote:Kakve su ovo cijene? Pa koliko koštaju servisi u ovlaštenom? Mene je na 1.6 hdi neki dan u pežo servisu došla zamjena ulja oko 120 maraka. I tek kad sam završio, vidim da nije mijenjan filter klime i zraka. Htio se vratiti da tražim. Ali, ako su ove cijene, bolje što nisam.
tebi bi trebalo jeftinije biti
-
Throttle
#1678 Re: Citroen All About
Filter zraka i klime kupis u autodijelovima, trazis neki kvalitetniji i to je to.. Kakvi ovlasteni, opet ti proda isti onaj iz autodijelova s drugim logom i naplati x3... na uljnom ne treba stedit i kod novijih auta na filteru goriva-poskupi su a ne isplati se zafrkavat cesto s tim..
-
condy
#1679 Re: Citroen All About
Baš pretjeruju sa cijenama...tu je baš velika razlika u cijeni održavanja u ovlaštenom servisu u odnosu na neovlašteni sa aftermarket dijelovima.Razlika je mislim preko 200 KM, a to je puno. Meni slijedi mali servis, kako se nakupi kilometara a misliš da ne voziš puno.amar1994 wrote:ne vjerujem, ovo je ovlasteni mazda servis, a servis dodje oko 400KMHaris.ba wrote:Kakve su ovo cijene? Pa koliko koštaju servisi u ovlaštenom? Mene je na 1.6 hdi neki dan u pežo servisu došla zamjena ulja oko 120 maraka. I tek kad sam završio, vidim da nije mijenjan filter klime i zraka. Htio se vratiti da tražim. Ali, ako su ove cijene, bolje što nisam.
Gdje ima kupiti ove filtere a da se neće raspasti za mjesec, ali po pristojnijoj cijeni u Sarajevu? Te gdje bi se to moglo zamjeniti?![]()
![]()
tebi bi trebalo jeftinije biti![]()
- amar1994
#1680 Re: Citroen All About
dodje oko 160KM bez filtera klime i gorivacondy wrote:Baš pretjeruju sa cijenama...tu je baš velika razlika u cijeni održavanja u ovlaštenom servisu u odnosu na neovlašteni sa aftermarket dijelovima.Razlika je mislim preko 200 KM, a to je puno. Meni slijedi mali servis, kako se nakupi kilometara a misliš da ne voziš puno.amar1994 wrote:ne vjerujem, ovo je ovlasteni mazda servis, a servis dodje oko 400KMHaris.ba wrote:Kakve su ovo cijene? Pa koliko koštaju servisi u ovlaštenom? Mene je na 1.6 hdi neki dan u pežo servisu došla zamjena ulja oko 120 maraka. I tek kad sam završio, vidim da nije mijenjan filter klime i zraka. Htio se vratiti da tražim. Ali, ako su ove cijene, bolje što nisam.
Gdje ima kupiti ove filtere a da se neće raspasti za mjesec, ali po pristojnijoj cijeni u Sarajevu? Te gdje bi se to moglo zamjeniti?![]()
![]()
tebi bi trebalo jeftinije biti![]()
240KM razlike
-
Dzontra_Volta
#1681 Re: Citroen All About
Ja neki dan u ABC-u odradio zamjenu ulja i filtera ulja (Citroen C4 II). Sveukupno sa rukama 121,20 KM.
- O'zone
- Globalni moderator
#1682 Re: Citroen All About
Gdje ima uzet Total 7000 ulja a da je origigi (ne mogu vjerovat da ovo pitam ali et
) u Sarajevu.
-
Throttle
#1683 Re: Citroen All About
http://www.lifeoil.ba/O'zone wrote:Gdje ima uzet Total 7000 ulja a da je origigi (ne mogu vjerovat da ovo pitam ali et) u Sarajevu.
Kontaktiraj ih pa naruci od njih ili pitaj s kim rade u Sarajevu
- O'zone
- Globalni moderator
#1684 Re: Citroen All About
A našao sam ja njih već davno al znaš kako na forumu to ide - iskustva iz prve rukeThrottle wrote:http://www.lifeoil.ba/O'zone wrote:Gdje ima uzet Total 7000 ulja a da je origigi (ne mogu vjerovat da ovo pitam ali et) u Sarajevu.
Kontaktiraj ih pa naruci od njih ili pitaj s kim rade u Sarajevu
-
Throttle
#1685 Re: Citroen All About
Ma ne zna niko sta je u kanisteru 
- O'zone
- Globalni moderator
#1686 Re: Citroen All About
To i jeste problemThrottle wrote:Ma ne zna niko sta je u kanisteru
-
Dzontra_Volta
#1687 Re: RE: Re: Citroen All About
Probaj Škoda shop u Hrasnom.O'zone wrote:Gdje ima uzet Total 7000 ulja a da je origigi (ne mogu vjerovat da ovo pitam ali et) u Sarajevu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1688 Re: RE: Re: Citroen All About
Za koje auto, motor????[emoji4]O'zone wrote:To i jeste problemThrottle wrote:Ma ne zna niko sta je u kanisteru
poslano sa Sonija Ze
- O'zone
- Globalni moderator
#1689 Re: RE: Re: Citroen All About
Za oil guzzler 1.8 16v, le sitroenkonektovan wrote:Za koje auto, motor????[emoji4]O'zone wrote:To i jeste problemThrottle wrote:Ma ne zna niko sta je u kanisteru
poslano sa Sonija Ze
- konektovan
#1690 Re: RE: Re: RE: Re: Citroen All About
Imao taj motor u xantiji, neunistiv, a sipao sve i svasta, od ine, totala, elfa, valvoline, i nikad nije pokazivao neko odstupanje, tako da je tvoja briga pretjerana.[emoji12]O'zone wrote:Za oil guzzler 1.8 16v, le sitroenkonektovan wrote:Za koje auto, motor????[emoji4]O'zone wrote: To i jeste problem
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
- O'zone
- Globalni moderator
#1691 Re: RE: Re: RE: Re: Citroen All About
Nemam ja zamjerki na motor ali gledam koje ulje da mu utrpam da ga manje pije sad je negdje na 0,5l na 1000 km. Fabrički je to Total 7000 10w40 polusintetičko. Kod tebe u Xantiji je bio XU 1.8 16v sa 81kw a kod mene je novija serija EW sa 85 kw koja ima tu manu troškarenja ulja.konektovan wrote: Imao taj motor u xantiji, neunistiv, a sipao sve i svasta, od ine, totala, elfa, valvoline, i nikad nije pokazivao neko odstupanje, tako da je tvoja briga pretjerana.[emoji12]
poslano sa Sonija Ze
- konektovan
#1692 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Citroen All About
Da, kod mene je bila verzija sa 81 kw, i nije imao taj problem, zaista, a imao je ozbiljnu kilometrazu. Kad sam ga prodao imao je 287 hiljada na satu.O'zone wrote:Nemam ja zamjerki na motor ali gledam koje ulje da mu utrpam da ga manje pije sad je negdje na 0,5l na 1000 km. Fabrički je to Total 7000 10w40 polusintetičko. Kod tebe u Xantiji je bio XU 1.8 16v sa 81kw a kod mene je novija serija EW sa 85 kw koja ima tu manu troškarenja ulja.konektovan wrote: Imao taj motor u xantiji, neunistiv, a sipao sve i svasta, od ine, totala, elfa, valvoline, i nikad nije pokazivao neko odstupanje, tako da je tvoja briga pretjerana.[emoji12]
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
- Pauza
#1693 Re: Citroen All About
Da li neko od ekipe zna tačne cijene dijelova i cijene "ruku" za Citroen c4 1,6hdi 68kw 2011god.
Cijena malog servisa
- filter vzduha
- filter kabine
- filter goriva
-filter ulja
- Motorno ulje 4l
- Cijena svih diskova i disk pločica?
U ovlaštenom servisu u Sa su mi rekli da je mali servis sa rukama oko 350KM. Disk-pločice za 4 točka oko 260KM + ruke 50-60KM.
Da li neko ima iskustva sa nekim lokalni a kvalitetnim i povoljnim servisom u Sarajevu koji radi Citroen i gdje preporučujete? Znate li cijene konkretnih dijelova? Da li su obavezni originalni Citroen dijelovi ili se može kupiti i dobro služiti i neki zamjenski?
Nemam iskustva sa Citroenima, ali imam sa BMW i Fiatom. Zamjenski dijelovi su bili po 2-3x jeftiniji i nisu nikada napravili probleme. Zvanični servisi su bili ok, ali su im i cijene bile jako velike. Sa lokalnim majstorima imam više loša nego dobra isustva, mada bi uvijek našao servis/majstora koji zna svoj posao, vrijedan je i što mi je najbitnije pošten. Najgore je kada idete kod majstora koji su mufljuzi. Znači ako neko može da špdijeli dobro iskustvo sa servisom/majstorom za citroen i da mi da preporuku. Moze i u PP. Hvala-

P.S. Da li neko zna može li se navigacija i ostalo na ovom autu može prebaciti sa franc na engleski? Sve sam pretražio i samo je franc.?
Cijena malog servisa
- filter vzduha
- filter kabine
- filter goriva
-filter ulja
- Motorno ulje 4l
U ovlaštenom servisu u Sa su mi rekli da je mali servis sa rukama oko 350KM. Disk-pločice za 4 točka oko 260KM + ruke 50-60KM.
Da li neko ima iskustva sa nekim lokalni a kvalitetnim i povoljnim servisom u Sarajevu koji radi Citroen i gdje preporučujete? Znate li cijene konkretnih dijelova? Da li su obavezni originalni Citroen dijelovi ili se može kupiti i dobro služiti i neki zamjenski?
Nemam iskustva sa Citroenima, ali imam sa BMW i Fiatom. Zamjenski dijelovi su bili po 2-3x jeftiniji i nisu nikada napravili probleme. Zvanični servisi su bili ok, ali su im i cijene bile jako velike. Sa lokalnim majstorima imam više loša nego dobra isustva, mada bi uvijek našao servis/majstora koji zna svoj posao, vrijedan je i što mi je najbitnije pošten. Najgore je kada idete kod majstora koji su mufljuzi. Znači ako neko može da špdijeli dobro iskustvo sa servisom/majstorom za citroen i da mi da preporuku. Moze i u PP. Hvala-
P.S. Da li neko zna može li se navigacija i ostalo na ovom autu može prebaciti sa franc na engleski? Sve sam pretražio i samo je franc.?
- konektovan
#1694 Re: RE: Re: Citroen All About
Pokusaj u unitrade-u, mislim da su ok, a cijena ce biti dosta jeftinija. Takodjer dedovic servis, 206 servis (dodje ti odmah iza unitrade) i mozda skoro na stupu.Pauza wrote:Da li neko od ekipe zna tačne cijene dijelova i cijene "ruku" za Citroen c4 1,6hdi 68kw 2011god.
Cijena malog servisa
- filter vzduha
- filter kabine
- filter goriva
-filter ulja
- Motorno ulje 4l
Nemam iskustva sa Citroenima, ali imam sa BMW i Fiatom. Zamjenski dijelovi su bili po 2-3x jeftiniji i nisu nikada napravili probleme. Zvanični servisi su bili ok, ali su im i cijene bile jako velike. Sa lokalnim majstorima imam više loša nego dobra isustva, mada bi uvijek našao servis/majstora koji zna svoj posao, vrijedan je i što mi je najbitnije pošten. Najgore je kada idete kod majstora koji su mufljuzi. Znači ako neko može da špdijeli dobro iskustvo sa servisom/majstorom za citroen i da mi da preporuku. Moze i u PP. Hvala- [emoji106] [emoji106] [emoji106]
Ako ti moze pomoci sta, ja sam nedavno radio u unitrade stup mali servis za 1.6 hdi 66 kw i cijene su sljedece:
1. Ulje 4 l total quartz 5w40 50 KM
2. Uljni filter Bosch 16.20 KM
3. Zracni filter Bosch 26.10 KM
4. Filter kabine Bosch 21.60 KM
5. Filter nafte Bosch 50.00 KM
6. Vijak kartera 02.00 KM
7. Usluga zamjene 12.50 KM
Takodjer, radio sam kod njih zamjenu prednjih diskova i plocica prije 3 godine. Cijena je bila, 90 KM diskovi Brembo, plocice Bosch 46 KM. Krajnica 10 KM, spona 11 KM.
Ne mislim, da je nesto velika razlika u cijeni servisa za tvoj motor u odnosu na ovaj. Ljudi su jako usluzni i profesionalni.
poslano sa Sonija Ze
- Pauza
#1695 Re: RE: Re: Citroen All About
Ok, hvala ti druze. Dosta informacija si mi dao. Nazvacu danas ove servise pa uporediti. Pretpostavljam da imaju novije masine i ostalo i da uz oveusluge radw reglazu i vulkanizerske poslove?konektovan wrote:Pokusaj u unitrade-u, mislim da su ok, a cijena ce biti dosta jeftinija. Takodjer dedovic servis, 206 servis (dodje ti odmah iza unitrade) i mozda skoro na stupu.Pauza wrote:Da li neko od ekipe zna tačne cijene dijelova i cijene "ruku" za Citroen c4 1,6hdi 68kw 2011god.
Cijena malog servisa
- filter vzduha
- filter kabine
- filter goriva
-filter ulja
- Motorno ulje 4l
Nemam iskustva sa Citroenima, ali imam sa BMW i Fiatom. Zamjenski dijelovi su bili po 2-3x jeftiniji i nisu nikada napravili probleme. Zvanični servisi su bili ok, ali su im i cijene bile jako velike. Sa lokalnim majstorima imam više loša nego dobra isustva, mada bi uvijek našao servis/majstora koji zna svoj posao, vrijedan je i što mi je najbitnije pošten. Najgore je kada idete kod majstora koji su mufljuzi. Znači ako neko može da špdijeli dobro iskustvo sa servisom/majstorom za citroen i da mi da preporuku. Moze i u PP. Hvala- [emoji106] [emoji106] [emoji106]
Ako ti moze pomoci sta, ja sam nedavno radio u unitrade stup mali servis za 1.6 hdi 66 kw i cijene su sljedece:
Takodjer, radio sam kod njih zamjenu prednjih diskova i plocica prije 3 godine. Cijena je bila, 90 KM diskovi Brembo, plocice Bosch 46 KM. Krajnica 10 KM, spona 11 KM.
Ne mislim, da je nesto velika razlika u cijeni servisa za tvoj motor u odnosu na ovaj. Ljudi su jako usluzni i profesionalni.
poslano sa Sonija Ze
- konektovan
#1696 Re: RE: Re: RE: Re: Citroen All About
Unitrade ima sve nabrojano, skoro i dedovic mozda.Pauza wrote:Ok, hvala ti druze. Dosta informacija si mi dao. Nazvacu danas ove servise pa uporediti. Pretpostavljam da imaju novije masine i ostalo i da uz oveusluge radw reglazu i vulkanizerske poslove?konektovan wrote:Pokusaj u unitrade-u, mislim da su ok, a cijena ce biti dosta jeftinija. Takodjer dedovic servis, 206 servis (dodje ti odmah iza unitrade) i mozda skoro na stupu.Pauza wrote:Da li neko od ekipe zna tačne cijene dijelova i cijene "ruku" za Citroen c4 1,6hdi 68kw 2011god.
Cijena malog servisa
- filter vzduha
- filter kabine
- filter goriva
-filter ulja
- Motorno ulje 4l
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
-
AdnanSA
#1697 Re: Citroen All About
Pa sta je to tako skupo. Ja sam prosle godine za Mazdu 3 kupio orginalni filter nafte za 74 KM. 1,6 hdi 110 ks. Istina dosao je u Fordovoj ambalaži ali to je to isto sranje. Filtere goriva i zraka kupujem kod Škore. Marka Champion i kostaju 10 KM po komadu. Filter klime je oko 20 KM i proizvođač Valeo.amar1994 wrote:nije to nistacondy wrote:Nisam znao da su tako paprene cijene za filter goriva kod Citroena![]()
Orginalni filter 74 KM![]()
Usporedbe radi za VW Golf orginalni košta oko 45 KM.![]()
![]()
isti motor![]()
![]()
- Pauza
#1698 Re: Citroen All About
Hvala ti na sugestijama. Nemam nikakav CD niti je došlo kada se auto kupio.Sliver wrote:na starijim modelima 2004-2008 RD4 mora se umetnuti instalacijski cd. da li ga imas i koji je kod tebe model uredjaja?Pauza wrote:Da li neko od ekipe zna tačne cijene dijelova i cijene "ruku" za Citroen c4 1,6hdi 68kw 2011god.
Cijena malog servisa
- filter vzduha
- filter kabine
- filter goriva
-filter ulja
- Motorno ulje 4l
Nemam iskustva sa Citroenima, ali imam sa BMW i Fiatom. Zamjenski dijelovi su bili po 2-3x jeftiniji i nisu nikada napravili probleme. Zvanični servisi su bili ok, ali su im i cijene bile jako velike. Sa lokalnim majstorima imam više loša nego dobra isustva, mada bi uvijek našao servis/majstora koji zna svoj posao, vrijedan je i što mi je najbitnije pošten. Najgore je kada idete kod majstora koji su mufljuzi. Znači ako neko može da špdijeli dobro iskustvo sa servisom/majstorom za citroen i da mi da preporuku. Moze i u PP. Hvala-![]()
![]()
EDIT: u stvari nema veze s modelom uredjaja, vec koja je verzija softvera. to mozes provjeriti bez CD-a, pa na osnovu verzije (ukoliko nemas CD skini s neta ) uradi postavke.
Sada sam pokušao da nadjem broj uredjanja i našao sam, ovako stoji na ekranu.
- reference boltier 967-------
- Numero de CD 63--
- Version logical boltier Gpro4:--
OVe crtice su kao brojevi pa ne znam da li nešto znače, zato ih nisam napisao javno.
Da li može mala pomoć gdje i kako da instaliram engleski jezik a i nove mape ako postoje za c4 2011. hvala
- Pauza
#1699 Re: Citroen All About
Pauza wrote:Hvala ti na sugestijama. Nemam nikakav CD niti je došlo kada se auto kupio.Sliver wrote:na starijim modelima 2004-2008 RD4 mora se umetnuti instalacijski cd. da li ga imas i koji je kod tebe model uredjaja?Pauza wrote:Da li neko od ekipe zna tačne cijene dijelova i cijene "ruku" za Citroen c4 1,6hdi 68kw 2011god.
Cijena malog servisa
- filter vzduha
- filter kabine
- filter goriva
-filter ulja
- Motorno ulje 4l
Nemam iskustva sa Citroenima, ali imam sa BMW i Fiatom. Zamjenski dijelovi su bili po 2-3x jeftiniji i nisu nikada napravili probleme. Zvanični servisi su bili ok, ali su im i cijene bile jako velike. Sa lokalnim majstorima imam više loša nego dobra isustva, mada bi uvijek našao servis/majstora koji zna svoj posao, vrijedan je i što mi je najbitnije pošten. Najgore je kada idete kod majstora koji su mufljuzi. Znači ako neko može da špdijeli dobro iskustvo sa servisom/majstorom za citroen i da mi da preporuku. Moze i u PP. Hvala-![]()
![]()
EDIT: u stvari nema veze s modelom uredjaja, vec koja je verzija softvera. to mozes provjeriti bez CD-a, pa na osnovu verzije (ukoliko nemas CD skini s neta ) uradi postavke.
Sada sam pokušao da nadjem broj uredjanja i našao sam, ovako stoji na ekranu.
- reference boltier 967-------
- Numero de CD 63--
- Version logical boltier Gpro4:--
- ima i neka oznaka 6,69c2 pretpostavljam da je to verzija softwera.
OVe crtice su kao brojevi pa ne znam da li nešto znače, zato ih nisam napisao javno.
Da li može mala pomoć gdje i kako da instaliram engleski jezik a i nove mape ako postoje za c4 2011. hvala
- supercali
#1700 Re: Citroen All About
Koji ti je uredjaj u tom citroenu rt4 rt5 ili neki drugi