Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- karanana
#1676 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ima li brdo u rondou neku svrhu ili je tu samo radi estetike?
meni se licno ne svidja. nekako imam losiji pregled kretanja vozila.
govorim o rondou otoka.
govorim o rondou otoka.
- Ned071
#1677 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
karanana wrote:ima li brdo u rondou neku svrhu ili je tu samo radi estetike?
govorim o rondou otoka.
naravno da ima. da tuarezi mogu poletjeti...
- holowey
#1678 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
i meni bas smeta, da nema brda ne bi se ni moralo okolo, samo produzis pravokaranana wrote:ima li brdo u rondou neku svrhu ili je tu samo radi estetike?
govorim o rondou otoka.
-
kakaljin
#1679 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kako li bi se nasi cuveni vozaci snasli na ovakvom kruznom toku

- corsa
#1680 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A vidim ovi se pravo snalaze! 
- O'zone
- Globalni moderator
#1681 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ne znam da li ste primjetili da su ispod svih poklopaca šahtova u Zagrebačkoj postavljene gume (čak sa veoma siguran da su to u stvari unutrašnje gume iz automobilskih odnosno kamionskih guma) kako ne bi klepetali kad preko njih prelaze vozila. Komadi gumenih traka čak vire i vani..
-
DON_eARL
- mayab
#1683 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Jeste, ja tu dnevno prodjem sigurno 10 putaO'zone wrote:Ne znam da li ste primjetili da su ispod svih poklopaca šahtova u Zagrebačkoj postavljene gume (čak sa veoma siguran da su to u stvari unutrašnje gume iz automobilskih odnosno kamionskih guma) kako ne bi klepetali kad preko njih prelaze vozila. Komadi gumenih traka čak vire i vani..
Pogledajmo trezveno, sve je to uradjeno zbog žalbi na kvalitet izvedenih radova
Last edited by mayab on 17/09/2015 19:29, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#1684 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ma prođem i ja živim u Kovačićima ali zaboravim napisati. Dunđeraj master lvlmayab wrote:Jeste, ja tu dnevno prodjem sigurno 10 putaO'zone wrote:Ne znam da li ste primjetili da su ispod svih poklopaca šahtova u Zagrebačkoj postavljene gume (čak sa veoma siguran da su to u stvari unutrašnje gume iz automobilskih odnosno kamionskih guma) kako ne bi klepetali kad preko njih prelaze vozila. Komadi gumenih traka čak vire i vani.., a izgleda da su pri kraju i sa ZAMAZIVANJEM IVIČNJAKA, evo danas su stigli do OHR-a
Tito te jbo kako ljudi uzimaju pare pa to nije normalno. Oni na mostu na Skenderiji postavljaju corten čelik pa ga kasnije ribaju i lakiraju bezbojnim lakom ovi stavljaju unutrašnje gume ispod otvora šahtova da ne klepeću i malterišu ivičnjake zato što se raspadaju
- bach
#1685 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ŠoU mast go on...Uz ljude koji vode ovaj grad, nikada nije dosadno...
http://nap.ba/new/vijest.php?id=16394

A Efendić ni lajk, kukala nam majk...
Code: Select all
[b]Transferzala A koja će povezati Sarajevski aerodrom i Mojmilo bit će na metar od stambenih zgrada[/b]
Na Facebook stranici Dobrinjska inicijativa objavljeno je nekoliko fotografija koje su poslali zabrinuti građani iz ulice Hajrudina Šabanije kojima će izgradnjom A transferzale (Sarajevski aerodrom - Mojmilo) bukvalno biti onemogućen prilaz haustorima, piše bh. novinska agencija Patria.
Izgradnja ove saobraćajnice duge 1.800 metara započela je početkom septembra, a kako je tada kazao Adem Zolj, direktor Direkcije za puteve KS, A transverzala će predstavljati bulevar uz široke trotoare i stubove sa zelenim pojasom.
- Uz cestu će se raditi i vodovodna i kanalizaciona mreža i rasvjeta, a uvest će se i moderan kružni tok na Mojmilu ispod Dječijeg sela - objasnio je Zolj.
Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad kazao je postoje određeni problemi kada su u pitanju imovinsko-pravni odnosi s obzirom da je eksproprijacija zemljišta rađena 70-ih godina, ali je kazao da radovi unatoč tome mogu početi.
Inače, ova saobraćajnica trebala bi prema projektu imati po dvije trake u jednom i drugom smjeru, po 3,5 metara širine, biciklističku stazu i razdjelni zeleni pojas.
No, stanovnici zgrada ispred kojih će bukvalno na metar razdaljine prolaziti transferzala pitaju se kako će svojim automobilima prići zgradi ili kako će prići vozila Hitne pomoći ili vatrogasaca.

A Efendić ni lajk, kukala nam majk...
- trambusek88
#1686 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kad je ova cesta planirana ove zgrade vjerovatno nisu bile ni u planu.
- holowey
#1687 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pa kako od te iste opstine dobise urbanisticku i dozvolu za gradnju? nije tibra pa da se podmazivalo gdje trebatrambusek88 wrote:Kad je ova cesta planirana ove zgrade vjerovatno nisu bile ni u planu.
- bach
#1688 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A da njega pitamo?holowey wrote:pa kako od te iste opstine dobise urbanisticku i dozvolu za gradnju? nije tibra pa da se podmazivalo gdje trebatrambusek88 wrote:Kad je ova cesta planirana ove zgrade vjerovatno nisu bile ni u planu.
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil. ... .php?id=68

- karanana
#1689 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
sasvim dovoljan razmak. nemam ni ja metar od ulaza do ceste kao ni 90% drugih ulaza u zgrade u novom gradu i novom sarajevu..
i ako dobro na ovoj slici vidim, ovoj zgradi lijevo su ulazi u stanove sa druge strane. ili ove stepenice vode u ulaz? opet, nije metar nego 5-6.
i ako dobro na ovoj slici vidim, ovoj zgradi lijevo su ulazi u stanove sa druge strane. ili ove stepenice vode u ulaz? opet, nije metar nego 5-6.
- mayab
#1690 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Dobro si to obrazlozio, ali početak problema je sto su ugradjeni losiji, jeftiniji, tehnicki nedovoljni šahtovi, a koji se sada time "krpaju" (dok je još garancijeSarajmen wrote:Ima to izgleda efekta kod vibracija, mislim da guma između metalnih ivica šahta amortizuje vibracije i tako mu se , osim što proizvodi manje buke, produžava životni vijek ugrađenog šahta. Tu sam praksu primijetio dole oko Čapljine po lokalnim putevima ...O'zone wrote:Ne znam da li ste primjetili da su ispod svih poklopaca šahtova u Zagrebačkoj postavljene gume (čak sa veoma siguran da su to u stvari unutrašnje gume iz automobilskih odnosno kamionskih guma) kako ne bi klepetali kad preko njih prelaze vozila. Komadi gumenih traka čak vire i vani..
Dakle, uzimanje para lopatom po istom obrascu kao i za one nazovi ivičnjake!

- karanana
#1691 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
kad je radjena/presvlacena bolnicka ulica? jelde da je bilo nedavno?
prodjoh jucer i katastrofalna je.
-
kakaljin
#1692 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Odmah poslije pustanja u funkciju je bila katastrofalna, a sada je bas grozna, da je upitno voziti normalno kroz tu ulicu.karanana wrote:kad je radjena/presvlacena bolnicka ulica? jelde da je bilo nedavno?
- bach
#1693 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Čuo sam da je Jusuf Bubica kupio velike parcele zemlje negdje kod Trnova i da sadi plantaže orahe.
Zaradio čovjek sve pošteno.
Zaradio čovjek sve pošteno.
-
The BEN10
#1694 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Provjeri u čijem mandatu je izgrađena zgrada, tačnije kada je dobila dozvolu.holowey wrote:pa kako od te iste opstine dobise urbanisticku i dozvolu za gradnju? nije tibra pa da se podmazivalo gdje trebatrambusek88 wrote:Kad je ova cesta planirana ove zgrade vjerovatno nisu bile ni u planu.
- holowey
#1695 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
dzaba u cijem bi mandatu kad je "sve po zakonu"The BEN10 wrote:Provjeri u čijem mandatu je izgrađena zgrada, tačnije kada je dobila dozvolu.holowey wrote:pa kako od te iste opstine dobise urbanisticku i dozvolu za gradnju? nije tibra pa da se podmazivalo gdje trebatrambusek88 wrote:Kad je ova cesta planirana ove zgrade vjerovatno nisu bile ni u planu.
na grbavici cesta 40+ godina prolazi tik uz zgradu i nikom nista
- jao_situacije
#1696 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
realno prvi reket bih bi trebao zatvora fasovati zbog ove zgrade 
-
jasmind
#1697 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije rađena ulica, nego mjenjana kanalizacija ili vodovod. To se radilo od nekog kredita, skroz alipasinom ispod trotoara, kroz park kod 2. gimnazije i bolnickom. I bilo je u avazu ili na klixu da je spor sa izvodjacem radova, ne sjecam se ko je bio, jer kao uopste nisu predvidjena sredstva za presvlacenje ceste nego samo za te radove ispod ceste. I tako i ostade ona cesta onako tanko pokrpljena, a prije toga je bila netom iza rata fiino urađena i prije tih radova je bila puno bolja.karanana wrote:kad je radjena/presvlacena bolnicka ulica? jelde da je bilo nedavno?
- O'zone
- Globalni moderator
#1698 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Jebem ja onoga ko je rekao da će kružni tok u Velešićima smanjiti gužvu. Kolona je od Penny marketa pa do izlaska u kružni pa onda dalje prema Željezničkoj. Sinoć je bilo isto i prošle sedmice je bilo isto
- karanana
#1699 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
eto recimo ja sam konto da ce taj rondo rijesiti guzvu u velusicima.
veliki sam skeptik po pitanju kruznih tokova na otoci.
veliki sam skeptik po pitanju kruznih tokova na otoci.
-
breuer
#1700 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Zato što ono u Velušićima nije uopšte kružni tok već crvuljak.O'zone wrote:Jebem ja onoga ko je rekao da će kružni tok u Velešićima smanjiti gužvu. Kolona je od Penny marketa pa do izlaska u kružni pa onda dalje prema Željezničkoj. Sinoć je bilo isto i prošle sedmice je bilo isto