Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

Ajatolah_

#1676 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Ajatolah_ »

Ako će Vedu staviti samo zato što je Vedo, pa makar to značilo da će izigravati nekakvo desno krilo, radije stavi Stevanovića. A krilo nam treba, vidjeli smo kako je izgledala lijeva strana protiv Slovenije. Ustvari nismo vidjeli jer se apsolutno nije igralo po toj strani.

Ja bih možda izveo formaciju sa jednim špicem, dva zadnja vezna i dva prava krila. E sad, koji bi to tačno igrači bili, ne znam :) , ali hajde recimo ovako nešto:

...............Džeko
.Lulić.......Miske.....Stevanović
.......Rahimić....Sesar?
Mujdža...Spahić...Zukanović...Vranješ
............Begović

Sa Zukanovićem kao štoperom dobijamo nešto visine u odbrani što može biti važno u ovoj utakmici, a usput dobili bismo nekog ko zna šutirati iz slobodnjaka iz daljine sad kad nema ni Seje ni Pjanića.
Sesara sam stavio 'nako, može to biti i Medunjanin ili Zahirović.

Postoji i mogućnost da se ubaci i Višća na lijevo krilo, Lulić vrati na lijevi bek, Mujdža opet na desni a Vranješ van igre. Mada sumnjam da će Višća ovdje imati minutažu.

Eh sad, sjećam se da je Pape govorio da sigurno idemo sa dva napadača a jednim zadnjim veznim :-? , s tim da, poučen iskustvima, pretpostavljam da će Vedo glumiti krilo. Rahimić gotovo sigurno neće igrati, barem ne čitavu utakmicu, a i mislim da Pape neće stavljati Mujdžu na lijevi bek.

Ovako nešto će započeti, kladim se:

................Džeko
Lulić..Miske..Med'nin..Ibišević
.............Zahirović
Zukan..Spahić..Vranješ..Mujdža
............Begović
Last edited by Ajatolah_ on 20/03/2013 17:40, edited 1 time in total.
frngla

#1677 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by frngla »

To je to, samo što neće Vedo glumiti krilo nego će to biti Miske, Mujdža će pokrivati komplet stranu... To je veliki rizik uzme li se u obzir da nije full fit, tj. da je bio dugo povrijedjen...
jasmin93

#1678 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by jasmin93 »

Drug se razbolio, pa prodajem kartu za tekmu sa Grčkom. Informacije u inboxu.

Drugo, zna li neko nekoga ko ima viška dva mjesta u kombiju ili autu? Nemam prevoza za Zenicu :x
Herr Flick

#1679 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Herr Flick »

Bezveze se stvara euforija i to mi se ne svidja :x :x
ja71

#1680 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by ja71 »

Herr Flick wrote:Bezveze se stvara euforija i to mi se ne svidja :x :x
pa niko ne zeli da je stvara
mislim da je to neizbjezno
Peryton_

#1681 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Peryton_ »

I ovaj Susic fura narod, hem igra Pjanic hem ne igra.

Kad ce vec jednom petak da se to rijesi, dosta mi je ove treme. :-)
@mba

#1682 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by @mba »

mene samo interseuje kako igraci svaki dan mogu davati neke izjave nasim "novinarima" da imaju sita u glavi to samoprozvani novinari pusili bi igrace na miru, pape zatvorio pristup navijacima na treninzima, ovako se svaki put pravi cirkus od reprezentacije, pa to vise nije normalno!!!

treba sve rastjerati, razumijem da se moze odraditi koji trening otvorenog tipa, ali to u zenici vise mi lici na cirkus nego na jednu ozbiljno shvacenu rabotu!!!
kojetou

#1683 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by kojetou »

Igrali Pjanic?
simonese

#1684 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by simonese »

kojetou wrote:Igrali Pjanic?
100%
kojetou

#1685 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by kojetou »

simonese wrote:
100%
100% vremena?
kojetou

#1686 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by kojetou »

Ovo nadjoh na Grckom forumu:
Na ovim vijestima govore o tome da Pjanic 100% nece igrati.
"The whole of Bosnia prayed for two days. They were praying for a miracle, for the good news coming from Rome, someone saying that all this is a bad dream and that Miralem Pjanić’s injury just looked horrible and nothing else, and that he’ll be ready to lead the Dragons against Greece on March 22nd. But, miracles in football are not common.

For the second time in these qualifiers, Pjanić will miss the encounter against the biggest and toughest rival in the group, Greece. That is a fact, just as the fact that this news is a huge blow for Safet Sušić and his ambitions in this match. Matches played so far, especially the one in Athens that Pjanić also missed, proved that Miralem is the key man in this Bosnian team. He became the player who is not afraid of taking the responsibility, one of the rare with a creative mind in that team, and it’s no wonder that Sušić did not sleep for two days. Neither were some of us.

However, this is not the end of the world. Nor such a tragedy as the Bosnian media presents it.

People in Bosnia are going that far to call for an alternative medicine and local sorceress and diviners to get him ready for Greece, which is idiotic. This is football and things like this happen. What more, the worst thing Bosnians could do now is to force Pjanic to return too early, because that could mean losing him for the future.

The Greece warfare is significant and very important, but it is only one amongst all the others. In World Cup qualifiers teams have to play ten matches, and points won in the other eight are not less important than the points won in the matches against Greece. What more, in some cases, the points that are still left to play for can be more important. After all, the best teacher is history – if Bosnia won three points in Tirana in the last qualifiers, they would play in Poland and Ukraine last summer.

Beating Greece would mean a lot in the Brazil race, but Bosnians are creating the wrong image. This match is important, but it is not the only important one. It is not ‘to be or not to be’, it will not decide the passenger to Mundial. The qualification to the major tournament is not depending on one match, one player, one ball… It depends on consistence through the whole competition, on keeping the same form against all the opponents, the best and the worst ones.

Bosnians tend to overreact and this is one those cases. Miralem Pjanić will be missed – he is indeed their best player at the moment – and it will be hard for the Dragons to cope with the Greeks without him. But, the most important thing for them is to stay with their feet firmly on the ground, whatever happens. The qualifiers reached their first half, five more matches are there to play after Greece, including visits to Bratislava, Riga and Vilnus, places where you have to fight for every point. After all, they avoided losing in Athens in the same situation, with Pjanic being side-lined due to injury.

At this present time, the Bosnians are the ones with the problems, but at some point the same will happen to the Greeks, Slovaks and everyone else. There’ll be rises and falls, unexpected results and surprises, small details that can prevail.

What Bosnians can’t afford is to blow things out proportions – negative like in this case or positive in the case of beating Greece and creating euphoria. They have to avoid walking on the clouds and focus on the sacred goal, and that is Brazil.

Pjanić will be missed against Greece, but that changes nothing – at the end he will be the one that steers this team on its road to Brazil. A road that takes much more than just 90 minutes to complete and, hopefully, overcome."
Last edited by kojetou on 20/03/2013 18:11, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#1687 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

kojetou wrote:
simonese wrote:
100%
100% vremena?
ma ja predpodstavljam da će igrati samo jedno poluvrijeme...
jeza u ledja

#1688 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by jeza u ledja »

bezze tekst iznad
kojetou

#1689 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by kojetou »

jeza u ledja wrote:bezze tekst iznad
Imasli neki izvor koji govori o tome da ce Pjanic igrati?
deviltoy

#1690 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by deviltoy »

Znaju i Grci gdje smo najtanji tako da me njihovo uigravanje ofanzivnije varijante nimalo ne uznenadjuje,ja sam uvjeren da oni nece igrati onako kako to svi ocekuju,ukljucujuci i naseg jednodimenzionalnog selektora,nego naprotiv slozice nam presing i trazice gol, a sama tekma imam ruzan osjecaj ce podsjecati na onu Bih_Turska u Zenici kada smo bili razneseni mada to konacni rezultat nije pokazao
Logovan

#1691 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Logovan »

Herr Flick wrote:Bezveze se stvara euforija i to mi se ne svidja :x :x
Ja tu euforiju ne vidim uopšte. :-) Rijetko ko je euforičan ali mora i takvih biti.
tutku

#1692 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by tutku »

Ja ne znam sto svi guraju Stevanovica u prvih 11, jer iako je i meni prvom jedan od najdrazih igraca, prvenstveno jer je onaj kotacic koji nama fali - trkac svih 90 minuta, momak ne igra nikako u Sevilli, i cini mi se da sam negdje citao da je Pape rekao kako s njim ne namjerava poceti...
ja71

#1693 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by ja71 »

kojetou wrote:
To najvjerovatnije u ovom trenutku ni sam Pjanic ne zna :(
a samim time ni Susic
Muhamed Đakmić

#1694 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Muhamed Đakmić »

Jeste vala, ko biva ko jebe tekmu s Grcima.
legionar2010

#1695 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by legionar2010 »

kojetou wrote:
Ko da od juce pratite fudbal, kako ce igrati kad je danas tek potrckao malo jeste li vi svijesni da je nemoguce da on zaigra, to sto Pape kaze kako bi zelio cudo, tako nesto ne postoji. Ima Miske i drugih spremnijih igraca nije ni fer do drugih igraca da igra nespreman igrac ili ozlijedjen igrac.

Sa Grcima nimalo nece biti lako. Remi je najrealniji ako vec prizeljkujemo srecu onda mozda penal nad Ibisevicem ili Dzekom i Miske 1-0. Ali ta tekma ce pokazati da li smo zreli za SP dali ce mo znati odrzati praznu mrezu i pokusati dati gol to je sa Grcima jako teska misija. A oni ce ga pokusati sto prije zabiti i zatvoriti se, onako sokirati nas zato ne treba grlom u jagode.
missko

#1696 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by missko »

legionar2010 wrote:
Sa Grcima nimalo nece biti lako. Remi je najrealniji ako vec prizeljkujemo srecu onda mozda penal nad Ibisevicem ili Dzekom i Miske 1-0. Ali ta tekma ce pokazati da li smo zreli za SP dali ce mo znati odrzati praznu mrezu i pokusati dati gol to je sa Grcima jako teska misija. A oni ce ga pokusati sto prije zabiti i zatvoriti se, onako sokirati nas zato ne treba grlom u jagode.

:thumbup: :bih:
AmiĐa_Idriz

#1697 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Ljudi previše vjeruju u pobjedu...a teško da izvučemo i 0-0 .....narode ohladi malo,Grčka je jača od nas u ovom trenu !!
Mustang1

#1698 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Mustang1 »

Jasta je .. Kolega nemoj da zajebajes .. 4:0 8-)
simonese

#1699 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by simonese »

AmiĐa_Idriz wrote:Ljudi previše vjeruju u pobjedu...a teško da izvučemo i 0-0 .....narode ohladi malo,Grčka je jača od nas u ovom trenu !!
opasni Grci ko Liverpool
legionar2010

#1700 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by legionar2010 »

evo Pape kaze da ce igrati sa jednim defanzivnim to znaci OFANZIVA 99%

http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-ra ... -11/100894

prerano je odkrijo karte sta ce tek biti na konferciji za stampu sutra... morat ce opet gledati kasete... :zjev:
Locked