Hvala tiMyTao wrote:Naravno, ti si pravi dokaz tome...
Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
-
efektstudio
#1676 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
- MyTao
#1677 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Nema na cemu... nadam se da ces docekati da zivis u Serijatskoj drzavi, i da ubijes sto vise nevjernika, i kamenujes sto vise zena.efektstudio wrote:Hvala tiMyTao wrote:Naravno, ti si pravi dokaz tome...
A za siguran ulazak u dzennet, da sa bombom na prsima uletis u neku zapadnu ambasadu... 40 hurija te ceka
- fatamorgana
#1678 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Jel' vječnog mira il' šta ...efektstudio wrote:
Naravno, islam je vjera mira. Dobro su ti rekli
-
efektstudio
#1679 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
I ja se nadam da ću dočekati da živim u šerijatskoj državi. Moj cilj nije ubijanje nevjernika, kamenovanje žena, a zasigurno bomba na prsima i uletanje u zapadnu ambasadu je veliki grijeh. To da li ću u džennet i da li me čekaju hurije zna Uzvišeni Gospodar.MyTao wrote:Nema na cemu... nadam se da ces docekati da zivis u Serijatskoj drzavi, i da ubijes sto vise nevjernika, i kamenujes sto vise zena.efektstudio wrote:Hvala tiMyTao wrote:Naravno, ti si pravi dokaz tome...
A za siguran ulazak u dzennet, da sa bombom na prsima uletis u neku zapadnu ambasadu... 40 hurija te ceka
Iako osjećam ton nervoze pomiješan sa blagom dozom netrepeljivosti u tvom tipkanju, ja tebi i dalje želim sve najbolje
-
efektstudio
#1680 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Mira. U svakom pogledu.fatamorgana wrote:Jel' vječnog mira il' šta ...efektstudio wrote:
Naravno, islam je vjera mira. Dobro su ti rekli
- MyTao
#1681 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Nevazno sta je tvoj cilj, duznost ti je da ubijas i palis... drzi se ti toga 
-
efektstudio
#1682 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ne, to nije tačno. Moja dužnost i obaveza je pokornost prema Allahu dž.š., mojim roditeljima, čuvanje rodbinskih veza, pomaganje siromasima, istinit govor...MyTao wrote:Nevazno sta je tvoj cilj, duznost ti je da ubijas i palis... drzi se ti toga
- 68847
#1683 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ovoj državi?efektstudio wrote:I ja se nadam da ću dočekati da živim u šerijatskoj državi...
Đe ćeš to kad ima bar još toliko ljudi drugih svjetonazora i vjerskih ubjeđenja?
- MyTao
#1684 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Da... a pored toga da i ubijas nevjernike, sam si to priznao ranijeefektstudio wrote:Ne, to nije tačno. Moja dužnost i obaveza je pokornost prema Allahu dž.š., mojim roditeljima, čuvanje rodbinskih veza, pomaganje siromasima, istinit govor...MyTao wrote:Nevazno sta je tvoj cilj, duznost ti je da ubijas i palis... drzi se ti toga
-
efektstudio
#1685 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Mislim da je zaista suvišno da se ponavljam, moja dužnost nije niti će ikada biti da bilo koga ubijam. Osim ako me neko napadne (npr. u ratu itsl.)MyTao wrote:Da... a pored toga da i ubijas nevjernike, sam si to priznao ranijeefektstudio wrote:Ne, to nije tačno. Moja dužnost i obaveza je pokornost prema Allahu dž.š., mojim roditeljima, čuvanje rodbinskih veza, pomaganje siromasima, istinit govor...MyTao wrote:Nevazno sta je tvoj cilj, duznost ti je da ubijas i palis... drzi se ti toga
- nasa
#1686 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
To je propis koji nema utemeljenja u Kur'anu,e ako zivis u drzavi u kojoj je takav zakon to je druga prica.Npr.i u nasoj je postojala i smrtna kazna,te politicki zatvorenici,nije bilo milosti pretjerane za neistomisljenike,nisi mogao izbjeci vojnu sluzbu-mogli su te poslati da ratujes bilo gdje itd......i sve to i bez serijata!MyTao wrote:Da... a pored toga da i ubijas nevjernike, sam si to priznao ranijeefektstudio wrote:Ne, to nije tačno. Moja dužnost i obaveza je pokornost prema Allahu dž.š., mojim roditeljima, čuvanje rodbinskih veza, pomaganje siromasima, istinit govor...MyTao wrote:Nevazno sta je tvoj cilj, duznost ti je da ubijas i palis... drzi se ti toga
- MyTao
#1687 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ti si za Serijat
Serijat = smrtna kazna za one koji napuste islam
jel ti nesto nije jasno? Sam si priznao da si za Serijat i da se zalazes za ubijanje onih koji napuste Islam.
jel ti nesto nije jasno? Sam si priznao da si za Serijat i da se zalazes za ubijanje onih koji napuste Islam.
- 68847
#1688 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Vidi!nasa wrote:...Npr.i u nasoj je postojala i smrtna kazna,te politicki zatvorenici,nije bilo milosti pretjerane za neistomisljenike,nisi mogao izbjeci vojnu sluzbu-mogli su te poslati da ratujes bilo gdje itd......i sve to i bez serijata!
Isto ko u Americi
-
efektstudio
#1689 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Kao što sam već rekao, nisam upoznat dovoljno dobro sa tim propisom.MyTao wrote:Ti si za Serijat
- 68847
#1690 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
De mi o ovom nešto reci.
Kako to da riješimo na opšte zadovoljstvo?
Kako to da riješimo na opšte zadovoljstvo?
68847 wrote:Ovoj državi?efektstudio wrote:I ja se nadam da ću dočekati da živim u šerijatskoj državi...
Đe ćeš to kad ima bar još toliko ljudi drugih svjetonazora i vjerskih ubjeđenja?
-
efektstudio
#1691 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Što to mene pitaš? Nisam ja halifa68847 wrote:De mi o ovom nešto reci.
Kako to da riješimo na opšte zadovoljstvo?68847 wrote:Ovoj državi?efektstudio wrote:I ja se nadam da ću dočekati da živim u šerijatskoj državi...
- 68847
#1692 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Pa koga ću?efektstudio wrote:Što to mene pitaš? Nisam ja halifa68847 wrote:Ovoj državi?efektstudio wrote:I ja se nadam da ću dočekati da živim u šerijatskoj državi...
Kažeš da se nadaš da ćeš dočekati da živiš u šerijatskoj državi.
Na šta bi to ličilo s katolicima, pravoslavcima, protestantima, ateistima i inim naokolo u istoj toj državi?
- nasa
#1693 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Kroz historiju"serijatska drzava"je vrlo razlicito uredjenje ,razlicita slika drzava koje su se pozivale na serijat ,isto kao sto smo i mi demokratska kao i mnoge druge s kojim nemamo nikakve slicnosti68847 wrote:Pa koga ću?efektstudio wrote:Što to mene pitaš? Nisam ja halifa68847 wrote: Ovoj državi?
Kažeš da se nadaš da ćeš dočekati da živiš u šerijatskoj državi.
Na šta bi to ličilo s katolicima, pravoslavcima, protestantima, ateistima i inim naokolo u istoj toj državi?
- 68847
#1694 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ako se ne varam u staroj Jugoslaviji (onoj, baš staroj) je izvjestan segment pravne problematike mogao biti rješavan po izboru: oš šerijtski, oš nako.nasa wrote:Kroz historiju"serijatska drzava"je vrlo razlicito uredjenje ,razlicita slika drzava koje su se pozivale na serijat ,isto kao sto smo i mi demokratska kao i mnoge druge s kojim nemamo nikakve slicnostipa sve ovisi i "koji "serijat bi odabrali ali u nasoj zemlji to je neizvodljivo tako da moramo nauciti zivjeti jedni s drugima !
- nasa
#1695 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Da ,opstali su serijatski sudovi dugo nakon odlaska Osmanlija!68847 wrote:Ako se ne varam u staroj Jugoslaviji (onoj, baš staroj) je izvjestan segment pravne problematike mogao biti rješavan po izboru: oš šerijtski, oš nako.nasa wrote:Kroz historiju"serijatska drzava"je vrlo razlicito uredjenje ,razlicita slika drzava koje su se pozivale na serijat ,isto kao sto smo i mi demokratska kao i mnoge druge s kojim nemamo nikakve slicnostipa sve ovisi i "koji "serijat bi odabrali ali u nasoj zemlji to je neizvodljivo tako da moramo nauciti zivjeti jedni s drugima !
- Kroksica
#1696 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ne valja, ba, lagat.MyTao wrote: Tesko nama...
Vidis ta tvoja knjiga te uci da ljude koji napuste islam treba ubiti... Neznam sta cekas samo, pistolj u ruke i ubijaj u ime gospodara svog...
- MyTao
#1697 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Slazem se...Kroksica wrote:Ne valja, ba, lagat.MyTao wrote: Tesko nama...
Vidis ta tvoja knjiga te uci da ljude koji napuste islam treba ubiti... Neznam sta cekas samo, pistolj u ruke i ubijaj u ime gospodara svog...
Vec smo o ovom raspravljali nekoliko puta, i veoma dobro znas da je ovo tacno... ako vec nevolis laganje, onda nerazumijem tvoj komentar...
- Kroksica
#1698 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
To nije tacno. Ja znam da nije, a ti ocito ne znas.MyTao wrote:Slazem se...Kroksica wrote:Ne valja, ba, lagat.MyTao wrote: Tesko nama...
Vec smo o ovom raspravljali nekoliko puta, i veoma dobro znas da je ovo tacno... ako vec nevolis laganje, onda nerazumijem tvoj komentar...
-
celava_dlaka
#1699 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Posto sam jedan od onih sto su napustili islam izgleda da me ceka smrtna kazna ako bude serijata ovde 
- MyTao
#1700 Re: Zasto moliti, ako je sve unaprijed odredjeno?
Ja sam siguran da si ti ta koja laze, vec sam u dosta navrata iznio hadise koji to govore... Dok ti nikad ne nudis nikakav argument, sve ti se svodi na to "lazes" svako malo...Kroksica wrote: To nije tacno. Ja znam da nije, a ti ocito ne znas.
Prije sam mislio da stvarno nisi bila upoznata s tim hadisima, sada sam siguran da veoma dobro znas da postoje, ali lazes jer nemas nista drugo sto bi mogla reci u korist islama, kad je to u pitanju...
Smatram te kao trola vec neko vrijeme, zato je ovo tvoj zadnji post na koji cu odgovoriti... nastavi lagati sebe da je laz to sto ti tvoja vjera naredjuje da ubijas one koje napuste Islam, i da palis "vjestice"... kamenujes "kurve" itd...
Peac out.