Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
burek_in_space

#1676 Re: Varate li?

Post by burek_in_space »

radostan dan wrote:ja ne znam o čemu vi pišete, ko kviskoteka jbt.
osoba a, da li ste..., osoba b, da li ste vi..., osoba c da li za sebe možete reći...
sex nije kviskoteka, to vam je ko slagalica na rts-u, u 19.00 - skočko, tref, pik,baklava.
mislim, kad se :mrgreen: složi. kao što bih blago primjetio da je uloga skočka bitna, more bit ne presudna ali bitna svakako.
Kad smo vec kod Slagalice...

Image :mrgreen:
dusa_raskopuša

#1677 Re: Varate li?

Post by dusa_raskopuša »

Great Cornholio wrote:Evo npr. jedan primjer da probamo analizirati, ovo s "vucaranjem" smo apsolvirali :D

Dvoje uđu u brak, ljubav i strast im pomutili razum pa se odlučili za takav sulud potez :-) :D, a i skontali da je jeftinije da žive zajedno a time i ublaže "patnju" koja je prisutna uvijek kada su razdvojeni :D , ali ipak nakon nekog vremena jedno od njih počne da vara. Šta se desilo, koji su mogući razlozi koji su doveli da se jedno "ohladi" i počne da "pati" za drugom/drugim? Ja mislim da je glavni razlog taj što je jedno ili su oboje prestali da se trude, da se daju maksimalno, onako kako su to činili dok nisu bili sigurni u "pozitivan ishod" veze.
Ih. 100 ljudi 100 cudi. :lol: Moze bit' da su dosadili jedno drugom. Il' je mozda osoba Ž skontala da osoba M ni'e bas onakva kakvom je smatrala prije stupanja u bracnu zajednicu. (moze bit' i obratno) Lahko se pretvarati pred nekim 3/24, al' haj' 24/24. A u sustini, bitno je postici sljedece toplotne faze: toplo-toplo (savrsena faza, moli Boga da potraje :D ), toplo-hladno (koje kroz odredjeni vremenski interval prelazi u hladno-toplo ili toplo-toplo, mada ce prije bit' u ovo prvo, jer ovo drugo, po mom misljenju, je prisutno samo na pocetku veze/braka i u izuzetno rijetkim slucajevima kroz cijeli zivotni vijek oba partnera). I tako to ide iz krajnosti u krajnost, i dobro je dok je tako, sve dok ne udje u fazu hladno-hladno. :D Poslije toga nema sanse da se vise ista zagrije. :D
eluna

#1678 Re: Varate li?

Post by eluna »

Ma ja ba wrote:
Great Cornholio wrote:
Hvala za ovo "sinko", shvatiću to kao kompliment, izgleda da se iz ovog što pišem stiče dojam da sam mlad u duši 8-) :D

Stavih prst na čelo, duboko se zamislih, jedva se isščupah iz dubine u koju porinuh, i poslije par minuta šoka i nevjerice, odlučih da se prekrstim, izgovarajući pri tome "tobejarabi , tobestakfirulah",očima čineći vako :-) :D

Istina je da čovjek uči dok je živ, evo npr. ja nisam znao da ima i ovakvih žena, žena koje se ne žele udavati, već se žele vucarati sa oženjenima, zato što ako bi se udale nekome bi morale "polagati račune". a ovako vucarajući se sa oženjima uvijek ih mogu šutnuti, kad im ovi počnu "solit pamet" i ukidati im bezgraničnu slobodu :-)

Šta reći, osim "Živio Dino Mehmeda Mujkić" :lol:
Ne bih da se mijesam u vasu diskusiju, ali samo da kazem da mi je smjesan izraz koji si izabrao koristiti u svom postu - "vucarati". Tipican mahalski izraz.
osoba koje je slobodna može da traži šta god želi (podrazumijeva se da ne mora i da dobije SVE što poželi) ......... osoba koja nije slobodna ima odgovornost prema osobi SA KOJOM JE ............... prosto k'o pasulj ............ da se razumijemo - nisam jednog jednom pitala "koliko si novaca danas dao djeci za užinu; kad si zadnji put ženu izveo negdje" ........ radila sam to redovno jer je to bio način da ih se otarasim - nikada nisam bila u vezi sa oženjenim muškarcem a imala sam prilike

ali isto tako poznajem žene koje su "one night stand" ostvarivale isključivo sa oženjenim muškarcima iz prostog razloga što ovi NE MOGU da pričaju okolo - šta je tu čudno???

i šta je čudno ako žena želi *ebača, ali ne i brak!??!?! .......... muškarci to kao ne rade!?!? ........ ah da - oni zbog toga nisu kurve ;-)

P.S.

namjerno koristim terminologiju koju koristim - na vrh mi je glave muškaraca koji koji misle da žene treba da sjede kući, peru i čiste, dok oni svoj ego glade na svkom koraku i u svakoj mogućoj situaciji, a kad nalete na ženu koja zna šta hoće, a zna i KAKO da to dobije - odmah je strpaju u manje vrijednu, dok je takav muškarac "frajer"
MedenoSrce

#1679 Re: Varate li?

Post by MedenoSrce »

Je l' no se zvala Maja jena što je vako govorila 2006 :mrgreen:
Ma ja ba

#1680 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

eluna wrote:
osoba koje je slobodna može da traži šta god želi (podrazumijeva se da ne mora i da dobije SVE što poželi) ......... osoba koja nije slobodna ima odgovornost prema osobi SA KOJOM JE ............... prosto k'o pasulj ............ da se razumijemo - nisam jednog jednom pitala "koliko si novaca danas dao djeci za užinu; kad si zadnji put ženu izveo negdje" ........ radila sam to redovno jer je to bio način da ih se otarasim - nikada nisam bila u vezi sa oženjenim muškarcem a imala sam prilike

ali isto tako poznajem žene koje su "one night stand" ostvarivale isključivo sa oženjenim muškarcima iz prostog razloga što ovi NE MOGU da pričaju okolo - šta je tu čudno???

i šta je čudno ako žena želi *ebača, ali ne i brak!??!?! .......... muškarci to kao ne rade!?!? ........ ah da - oni zbog toga nisu kurve ;-)

P.S.

namjerno koristim terminologiju koju koristim - na vrh mi je glave muškaraca koji koji misle da žene treba da sjede kući, peru i čiste, dok oni svoj ego glade na svkom koraku i u svakoj mogućoj situaciji, a kad nalete na ženu koja zna šta hoće, a zna i KAKO da to dobije - odmah je strpaju u manje vrijednu, dok je takav muškarac "frajer"
:? ne znam zbog cega ti ovo meni objasnjavas, jer ja sam jasno rekla da mi je izraz "vucaranje" jako ruzan.

prije toga sam takodjer rekla da ozenjen muskarac ili udata zena ima odgovornost prema suprugu/supruzi, a slobodna zena ili muskarac nemaju obaveze prema tudjim partnerima.

zatim, jasno sam rekla da ne bih nikada etiketirala slobodnu zenu sa etiketom kurve, a koja ima avanturu sa ozenjenjim covjekom.

tako da mi zaista nije jasno zbog cega mislis da mi trebas pojasniti situaciju, jer meni je jasno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1681 Re: Varate li?

Post by Velkoski »

Ma batina je izašla iz raja, sve vas tuć' treba i ćao 8-) :mrgreen:

Postoji li iko da mu je nekad' bitniji obraz od jebanja ? :mrgreen:

in b4 moralista bollocks :run:
Ma ja ba

#1682 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

leet wrote:Ma batina je izašla iz raja, sve vas tuć' treba i ćao 8-) :mrgreen:

a u koje ti spadas? u jebace ili u moraliste? :mrgreen:
sha_ba

#1683 Re: Varate li?

Post by sha_ba »

Ma ja ba wrote:

onaj sto izbatina pa da 'prosts Hebe :mrgreen: :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1684 Re: Varate li?

Post by Velkoski »

Šta god da radim sa obrazom je :D :run:

@ma ja ba

tako je :sax:
Last edited by Velkoski on 22/12/2012 20:30, edited 1 time in total.
Ma ja ba

#1685 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

sha_ba wrote:
Ma ja ba wrote:

onaj sto izbatina pa da 'prosts Hebe :mrgreen: :mrgreen:
:lol: dakle bosanceros sa lovackim pricama. :lol:
Ma ja ba

#1686 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

leet wrote:Šta god da radim sa obrazom je :D :run:

@ma ja ba

tako je :sax:
ne sekiraj se, obrukat ces se kad tad. :mrgreen: :run:
Great Cornholio

#1687 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

eluna wrote: osoba koje je slobodna može da traži šta god želi (podrazumijeva se da ne mora i da dobije SVE što poželi) ......... osoba koja nije slobodna ima odgovornost prema osobi SA KOJOM JE ............... prosto k'o pasulj ............ da se razumijemo - nisam jednog jednom pitala "koliko si novaca danas dao djeci za užinu; kad si zadnji put ženu izveo negdje" ........ radila sam to redovno jer je to bio način da ih se otarasim - nikada nisam bila u vezi sa oženjenim muškarcem a imala sam prilike

P.S.

Osoba koja je slobodna, želi vezu, a ne želi brak, nek traži drugu osobu koja je slobodna, isto želi vezu a ne želi brak, i problem riješen :)
Great Cornholio

#1688 Re: Varate li?

valter033 wrote:Postoje ljudi koji su dovoljno sretni da iz prve nalete na perfektan match i sretno zive do kraja zivota. Za ove druge je samo pitanje vremena i hemije i nista drugo. Ako se ne desi, hemija nije bila perfektna. Da oni prvi nisu iz prve naletili na svoje perfektne polovine, i oni bi cekali perfektan tajming i hemiju. Poneki sretnici nalete na svoj perfektan match tek prevarom..
Ne postoje dvije identične osobe, tako da "perfektan match" ne postoji. Nije sve u hemiji, važni su i drugi "predmeti".
Great Cornholio

#1689 Re: Varate li?

dusa_raskopuša wrote: Ih. 100 ljudi 100 cudi. :lol: Moze bit' da su dosadili jedno drugom. Il' je mozda osoba Ž skontala da osoba M ni'e bas onakva kakvom je smatrala prije stupanja u bracnu zajednicu. (moze bit' i obratno) Lahko se pretvarati pred nekim 3/24, al' haj' 24/24. A u sustini, bitno je postici sljedece toplotne faze: toplo-toplo (savrsena faza, moli Boga da potraje :D ), toplo-hladno (koje kroz odredjeni vremenski interval prelazi u hladno-toplo ili toplo-toplo, mada ce prije bit' u ovo prvo, jer ovo drugo, po mom misljenju, je prisutno samo na pocetku veze/braka i u izuzetno rijetkim slucajevima kroz cijeli zivotni vijek oba partnera). I tako to ide iz krajnosti u krajnost, i dobro je dok je tako, sve dok ne udje u fazu hladno-hladno. :D Poslije toga nema sanse da se vise ista zagrije. :D
Slažem se, pošto će svako u životu dolaziti u krize, važno je da kad jedno zapadne u krizu drugo bude tu da ga/je izvuče iz krize. Ako oboje zapadnu u krizu istovremeno, onda je jedino riješenje posjeta hodži :D
Great Cornholio

#1690 Re: Varate li?

radostan dan wrote:ja ne znam o čemu vi pišete, ko kviskoteka jbt.
osoba a, da li ste..., osoba b, da li ste vi..., osoba c da li za sebe možete reći...
sex nije kviskoteka, to vam je ko slagalica na rts-u, u 19.00 - skočko, tref, pik,baklava.
mislim, kad se složi :mrgreen: . kao što bih blago primjetio da je uloga skočka bitna, more bit ne presudna ali bitna svakako.
Ali U "Slagalici" i druge igre donose poene, valja i riječ složit', asocijacije riješit', a i od na sreću dobijen brojeva brojeva tačan zadan rezultat dobit. Kako smo krenuli Kanta ćemo prevazić', doćemo u fazu kad ćemo moći reći "Kant je kanta za nas" 8-) :lol:
Great Cornholio

#1691 Re: Varate li?

valter033 wrote:
To je tvoje misljenje i postujem ga, ali dozvoli da i drugi imaju svoje i postuj to!

To sto ti smatras da perfect match ne postoji je tvoje uvjerenje koje si izgradio na osnovu necega, loseg iskustva ili cega vec, i ne zelim te ubjedjivati u nesto, ali cu ti samo reci da perfect match i te kako postoji..
Pa naravno, svi smo mi kroz iskustvo izgradili stavove, i na osnovu tako stečenih stavova mi mislimo, ponašamo se, procjenjujemo sebe i druge osobe, situacije itd.

Ja bih volio da "perfekt match" postoji, da postoje dvije osobe koje će "vezati" ljubav i strast, i koje će još uz to imati iste stavove o svemu što je bitno u životu, i koje će zbog svega navedenog uvijek biti srećne, nikad se neće svađati, savršeno će se razumjeti i nikad neće morati praviti nikakve kompromise, nikada se ne dovesti u situaciju da sreća jednog mora biti na "čekanju" radi sreće drugog.
Ma ja ba

#1692 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

valter033 wrote:ali cu ti samo reci da perfect match i te kako postoji..
zato se ljudi svaleraju, lijepo ja rekoh, jer kod kuce nemaju perfect seksualni match, zato isti traze mimo kuce.
Zatamnjena stakla

#1693 Re: Varate li?

Post by Zatamnjena stakla »

Kako možeš leć' pored žene a jeb'o si neku tamo sa strane :shock:

Pa mislim fakat, gdje ćeš se švalerat' ako imaš ženu. Alah se uvalih :D
Ma ja ba

#1694 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Sorel wrote:Kako možeš leć' pored žene a jeb'o si neku tamo sa strane :shock:

Mudro zboris.

Treba onda i svalerku dovesti u bracni krevet, pa u troje.
Great Cornholio

#1695 Re: Varate li?

Ma ja ba wrote:

Mudro zboris.

Treba onda i svalerku dovesti u bracni krevet, pa u troje.
Eto i ti koristiš mahalske izraze :D Ja bih umjesto "švalerka" rekao " emancipovana, samosvjesna žena koja iznad svega cijeni teško stečenu slobodu i nezavisnost ,koja želi da pokida sve lance, riješi se svih okova, da uživa u bezgraničnoj slobodi, a ne da tamo nekom' "primatu" pere, kuha i rađa djecu" :D
Great Cornholio

#1696 Re: Varate li?

Priznajem, nije smiješno, neću više pokušavati imitirati @bureka :lol:

laku noć svima
dusa_raskopuša

#1697 Re: Varate li?

Post by dusa_raskopuša »

I meni ovo nije logicno. Koje licemjerstvo. :lol: Ja fakat ne bih mogla. Ko voli, nek' izvoli. :D

Gdin Burek je je'an. Dzaba tebi sve, kad ti ne 'nas k'o on izgovorit' SH. :oops: :lol:
Kemal Malovčić

#1698 Re: Varate li?

Post by Kemal Malovčić »

Od ovog cxovjeka mozxete mnogo toga naucxiti.
alanskoda

#1699 Re: Varate li?

Post by alanskoda »

Ko nije probao ne zna sta valja. :D :D
Perdita_Durango

#1700 Re: Varate li?

Post by Perdita_Durango »

Nisam varala, jednostavno nikad nije bilo potrebe. Da sam i najmanju potrebu osjetila za nekim drugim, raskinula bih vezu u kojoj sam i radila sto zelim. No, nikad ne reci nikad :)
Post Reply