hahaha, kod mame je takulinjohntra wrote:haj nam istresti ti milion, ali nemoj od tate tražiti...
Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#1676 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
-
romeomoraprezivjeti
#1677 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ds5 je u najmanju ruku voyager za A4 .
Sad ce me emko streljati.
- em11r
#1678 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ma razlika je ko USS Enterprise i kolumbova Santa Maria
-
emko1234
#1679 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
nemam te ja sta streljati, ovo je demokratska drzava u kojoj ti ko pojedinac imas i pravo na misljenje i pravo na izrazavanje istog.romeomoraprezivjeti wrote:Ds5 je u najmanju ruku voyager za A4 .Sad ce me emko streljati.
al ako uzmemo da smo ti i ja pojedinci koji ne mogu bit subjektivni (na moj strani subjektivnosti je auto iz usporedbe, na tvojoj nick)nasa misljenja i nisu toliko bitna. mislim da brojke, prodajni rezlultati, kotiranje i vrijednost brendova i fabrika, pa onda usporedni testovi i sve ostalo govori samo za sebe.
citroenu se ovdje treba priznat nesvakidasnji dizajn koji privlaci paznju(iako je na osnovu tog hrabrog dizajna zapravo i izraslo najvise kritika), i malo bolja kvaliteta izrade. sve ostalo je nedovoljno dobro da bi se opravdala ovako visoka prodajna cijena.
to je moje misljenje. a boga mi i vecine ostalih ljudi, jer ds5 kao i cijela linija je ds je napravljena da se citroen ko brend malo digne. zasad je ds3 odlicno obavio posao. ds4 i ds5 se nisu bas pokazali.
mene samo zanima kakav ce se jedan ds5 pokazat nakon par godina eksploatacije na nasim cestama recimo. e tu cemo vidjet gdje se krije taj kvalitet koji se u slucaju modela s prethodne stranice placa 72 000 maraka.
- em11r
#1680 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da je dobro auto jest. Da je svemirski brod jest.
Ali da je preskup jeste i to, ali ja to ne gledam iz ugla o kojem goran voli da polemise, ulozeno dobiveno, prodajni rezultati ovo ono, nego iz ugla da bi volio imati DS5-cu ali mi se ne daju sada te pare za nju.
To sada da li vrijedi ili ne je stvar osobe, meni vrijedi, tebi mozda ne. Meni je i C6 nepreboljeni san, ali i dan danas je skup za dobrog valja dat 30 hiljada, i iako su mnogi govorili kako je precijenjen ne mislim tako jer je auto avion.
Ko se nije provozao u jednom ne treba komentarisati.
Sta me jedino raduje je da ce za godinu dvije on biti 30 i ispod hiljada
e onda ce biti moj 
Ali da je preskup jeste i to, ali ja to ne gledam iz ugla o kojem goran voli da polemise, ulozeno dobiveno, prodajni rezultati ovo ono, nego iz ugla da bi volio imati DS5-cu ali mi se ne daju sada te pare za nju.
To sada da li vrijedi ili ne je stvar osobe, meni vrijedi, tebi mozda ne. Meni je i C6 nepreboljeni san, ali i dan danas je skup za dobrog valja dat 30 hiljada, i iako su mnogi govorili kako je precijenjen ne mislim tako jer je auto avion.
Sta me jedino raduje je da ce za godinu dvije on biti 30 i ispod hiljada
-
romeomoraprezivjeti
#1681 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
emko,moras da shvatis da postoje stvari koje se ne mogu kupiti novcem.
Ja tebe razumijem kad kazesh da ti je audi bolji od ds5. Tebi je bitno ubrzanje,max brzina i ja to postujem. Audi ima mocnije motore i tebi to odgovagqaMeni to nije bitno,i za mene su performanse ds5-ice i vise nego dovoljne. Kad pricas o prodatim komadima,meni to ne bode oci. Cinjenica je da ce audi imati veci broj prodatih,ali isto tako ne kontam da mozete nazivati nekog ludim,zato sto ima drugaciji izbor. Pa covjek koji ima 70 000KM,ima izbor da kupi svasta nesta,ali eto neko izabere da kupi Ds5.I sad je on lud jer je za istu lovu mogao da kupi audi?! I ti si mogao kupiti bmw ili merca,ali si kupio ono sto ti je vise odgovaralo,i ne pada mi na pamet da ti kazem da si budala sto nisi izabrao izmedju bmw i merca.
- respo
#1682 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
emko poznavajuci nas odnos prema odrzavanju skoro nijedan auto nakon godina eksploatacije se ne pokaze kako treba na nasim cestama
to je najvise izrazeno na korisnicima auta iz vw grupacije nazalost s tim da i tu ima izuzetaka jer je nas mentalitet takav
ma naspi gorivo i nek ide a to ima li dovoljno ulja permanta kakve su plocice ovjes klinac palac ne zanima ih ni najmanje
i sta ti mislis sto je zadnjih godina sve vise auta druge marke u odnosu na vw grupaciju?
to samo govori nesto
to je najvise izrazeno na korisnicima auta iz vw grupacije nazalost s tim da i tu ima izuzetaka jer je nas mentalitet takav
ma naspi gorivo i nek ide a to ima li dovoljno ulja permanta kakve su plocice ovjes klinac palac ne zanima ih ni najmanje
i sta ti mislis sto je zadnjih godina sve vise auta druge marke u odnosu na vw grupaciju?
to samo govori nesto
-
goran16v
#1683 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kad me vec pominjes, kad se prica o golfu onda se automatski generalizira i onda je generalno prihvacena istina da Golf ne vrijedi tih para, a kad se radi o Citro onda je to stvar individualna stvar. Jes' kako da ne...em11r wrote:Da je dobro auto jest. Da je svemirski brod jest.
Sta me jedino raduje je da ce za godinu dvije on biti 30 i ispod hiljadae onda ce biti moj
-
530i
#1684 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Danas u "eminentnim" dnevnim novinama test Golfa 7. Uglavnom sva se priča svodi na izbjegavanje razgovora o cijeni. Plaćaš 40.000KM da dobiješ ratkape veličine 15", dizel od 1.6ccm sa 105ks, i naravno multilinka nazad nema! Ne smijem ni pomisliti kada bi se malo zaigrao sa listom doplata do koje bi cifre došli...70-80 hiljada maraka. Za Golfa 
-
Gost1515
#1685 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Da se citiram još jednom ...Gost1515 wrote:Ah stara priča, na cijenu golfa se najviše žale oni "koji ga nikad ne bi kupili ..."
kme, kmeee ...
I da pozdravim sve dobronamjene altruiste koji tako vrijedno brinu o džepovima drugih ljudi, da ih spase od rasipanja ... ev' mi suza krenu
-
romeomoraprezivjeti
#1686 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
altruista,to vrijedi i za tebe!!! Nego kako ti sead funkcionise? Kvari li se sta?;)
- em11r
#1687 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jest! Sta ces sad?!?goran16v wrote:Kad me vec pominjes, kad se prica o golfu onda se automatski generalizira i onda je generalno prihvacena istina da Golf ne vrijedi tih para, a kad se radi o Citro onda je to stvar individualna stvar. Jes' kako da ne...em11r wrote:Da je dobro auto jest. Da je svemirski brod jest.
Sta me jedino raduje je da ce za godinu dvije on biti 30 i ispod hiljadae onda ce biti moj
-
direstraits0078
#1688 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Je li ima neko od tehnicki potkovanih da napise ko radi ubrizgavanje na 1.6 TDI motorima? Bosch? I da li je piezo ili sta vec?
- dottore
#1689 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Bosch EDC 16, klasikadirestraits0078 wrote:Je li ima neko od tehnicki potkovanih da napise ko radi ubrizgavanje na 1.6 TDI motorima? Bosch? I da li je piezo ili sta vec?
ne koriste piezo dizne, one su bile samo na jednoj seriji 2.0TDI motora, koriste klasicne solenoidne(magnentne) ventile
-
goran16v
#1690 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jest! Sta ces sad?!?[/quote]em11r wrote:
Kad me vec pominjes, kad se prica o golfu onda se automatski generalizira i onda je generalno prihvacena istina da Golf ne vrijedi tih para, a kad se radi o Citro onda je to stvar individualna stvar. Jes' kako da ne...
Reci mi da li si takav kakav ti je odgovor od rodjenja ili su uzimao casove?
- em11r
#1691 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Furam se na tebe ali kako vidim ne uspjeva mi jos uvijek si puno puno ..... to ... znas ti vec sta.
-
goran16v
#1692 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ipak si od rodjenja i to k'o... znas ti vec sta...em11r wrote:Furam se na tebe ali kako vidim ne uspjeva mi jos uvijek si puno puno ..... to ... znas ti vec sta.
- em11r
#1693 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
K'o ti ?
Grijesis
Jedan je .... a to si ti 
Grijesis
-
goran16v
#1694 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Smjesan si i neorginalan...
- em11r
#1695 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ajd dosta sad.
-
goran16v
#1696 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jel' ti to sad ko nesto i naredjujes? Nevidjeno si smjesan...
- vukojebina
#1697 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
haha lav iz Banovica ko fol nes zajeban...
- Better Man
#1698 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Evo danas u novinama gledam testirali sedmicu sa 1,6 TDI motorom i kažu da ima bazni paket opreme i cijena mu je 39 hiljada i nešto KM! Pa ovo je klasična pljačka! Dati za auto sa baznim paketom opreme, koji nema ni komande na volanu skoro 40 milja je ludost i još donose komentar kao kad je Golf u pitanju, tada se ne pita za cijenu, već se plati koliko košta. Jest ako si budala, jer samo budala neće pitati za cijenu već onako na neviđeno istersti lovu.
Last edited by Better Man on 04/12/2012 14:19, edited 2 times in total.
- em11r
#1699 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ja miran ko pilevukojebina wrote:haha lav iz Banovica ko fol nes zajeban...
- em11r
#1700 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
puno je za bilo koje auto (osim mozda nove A klase) iz tog segmenta abecede kojeg vec ne znam dati 40.000 sve iznad 35 se treba poceti fokusirat na kakvu limuzinu. Bolje dignut kredita jos 5-6 hiljada pa kupiti passata osnovni model ( a da ne idemo u krajnosti i kazemo kako moze novog C5 2.0 HDi 140 Exclusive (doduse model je star vec 5 godina) uzeti sa te pare sa top opremom kakvu golf a ni passat ne vidi ni u GTI nivouBetter Man wrote:Evo danas u novinama gledam testirali sedmicu sa 1,6 TDI motorom i kažu da ima bazni paket opreme i cijena mu je 39 hiljada i nešto KM! Pa ovo je klasična pljačka! Dati za auto sa baznim paketom opreme, koji nema ni koande na volanu skoro 40 milja je ludost i još donose komentar kao kad je Golf u pitanju, tada se ne pita za cijenu, već se plati koliko košta. Jest ako si budala, jer samo budla neće pitati za cijenu već onako na nevišeno istersti lovu.