vidjam ih svaki dan po gradu,mislim da ne ubacuju ni u trecudrugi profil wrote:Vjerujete li da postoje ljudi koji nikad u cetvrtu nisu ubacili?
...
Nisam ni ja vjerovao.
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1676 Re: mobilni radari tj kamere
- Bakir1
#1677 Re: mobilni radari tj kamere
Moja mati, nema potrebe 
-
kakavdanakneiskustvu
#1678 Re: mobilni radari tj kamere
drugi profil wrote:Vjerujete li da postoje ljudi koji nikad u cetvrtu nisu ubacili?
...
Nisam ni ja vjerovao.
ja znam covjeka koji je kratko vozio auto,i iz druge u petu ubacivao,neko mu rekao da to tako treba i niko ga nije mogao uvjeriti da to bas tako i ne treba,i da po gradu treba voziti petom brzinom,a grad je zenica
- vješalica
#1679 Re: mobilni radari tj kamere
opet zakon ne znas tj. ne citas kao i uobicajno i hoces proljevati svima pamet,a nek te slusaju isti oni koji ne citajusupercali wrote:nakon isteka registracije imas jos mjesec dana fore da vratis tablice u mupMOSALJOZE wrote:Koja je fora s tim vozanjem mjesec dana530i wrote:Ne bih se bunio da me radi toga kontrolišu....barem 20% auta nije registrovano ili voze onaj mjesec nakon isteka registracije na kvarno sa tablicama...
e sad vjerovatno ljudima istekne registracija i onda 2-3 dana prije isteka toga registruju auto i ustede mjesec dana na registraciji i u biti registracija im traje 13 mjeseci ako ih niko ne uhvati za to vrijeme
ima rok od mjesec dana da produzi vazenje registarcije ali vozilo u tom roku nije odjavljeno i nema potrebe za vracanjem tablica, kad mu istekne taj rok ide odjava vozila tj.odma stize rjesenje od mupa na adresu da je vozilo odjavljeno i poziv da u roku od 7 dana vratis registarske tablice ako to ne uradis ide kazna
citati i samo citati
- supercali
#1680 Re: mobilni radari tj kamere
Pa kad bi ti znala procitati dobro bi bilo
- drug_profi
#1681 Re: mobilni radari tj kamere
supercali wrote:Pa kad bi ti znala procitati dobro bi bilo
MA mora malo, to je jače od nje....
a sve isto rekla
- Maraschino
#1682 Re: mobilni radari tj kamere
Ti si malo preciznija.vješalica wrote:opet zakon ne znas tj. ne citas kao i uobicajno i hoces proljevati svima pamet,a nek te slusaju isti oni koji ne citajusupercali wrote: nakon isteka registracije imas jos mjesec dana fore da vratis tablice u mup
e sad vjerovatno ljudima istekne registracija i onda 2-3 dana prije isteka toga registruju auto i ustede mjesec dana na registraciji i u biti registracija im traje 13 mjeseci ako ih niko ne uhvati za to vrijeme
ima rok od mjesec dana da produzi vazenje registarcije ali vozilo u tom roku nije odjavljeno i nema potrebe za vracanjem tablica, kad mu istekne taj rok ide odjava vozila tj.odma stize rjesenje od mupa na adresu da je vozilo odjavljeno i poziv da u roku od 7 dana vratis registarske tablice ako to ne uradis ide kazna
citati i samo citati
Ja sam sa pocetka aprila dogurao skoro do maja. Nema me da produzim pa kada dodjem odem na tehnicki. Jedini mi je rizik do tehnickog doci.
- vješalica
#1683 Re: mobilni radari tj kamere
bitno je da ne predjes 30 dana jer ako to uradis maltene za dan ce ti stici kuci rjesenje i onda si pojeo govno
ima varijanta da u tih 7 dana odes na tehnicki dok jos imas tablice
i kad zavrsis tehnicki skines i dadnes da ti se registruje ako ides preko neke agencije i platis naravno skuplje registraciju za tablice i ostalo
ja sam tako prekardasila 15tak dana i do tehnickog srela 10000 patrola ali sva sreca nisu me zaustavili
ima varijanta da u tih 7 dana odes na tehnicki dok jos imas tablice
i kad zavrsis tehnicki skines i dadnes da ti se registruje ako ides preko neke agencije i platis naravno skuplje registraciju za tablice i ostalo
ja sam tako prekardasila 15tak dana i do tehnickog srela 10000 patrola ali sva sreca nisu me zaustavili
-
bitangeIprinceze
#1684 Re: mobilni radari tj kamere
Jel ovo o radarima, kamerama i registraciji ide sve u jedan proizvod
-
shheff
-
milojicabrzi
#1686 Re: mobilni radari tj kamere
Uskoro ce u R.Srpskoj, biti instalirano ni manje ni više nego 100 stacioniranih i pokretnih radara, koji će pokrivati udarne saobraćajnice, ulaze i izlaze iz gradova i sl.
Planira se da sistem bude operativan za najviše 2 godine, a rađen je izračun, da će ti radari za godinu "zaraditi", preko 13-14 miliona KM, odnosno da će za godinu i po, otplatiti sami sebe.
Radi se o javno-privatnom partnerstvu, jer će konzorcij tri firme, sa vladom RS dijeliti novac od kazni pola-pola.
Uglavnom, još jedan oblik za reketiranje i guljenje kože građanima i vozačima, pod krinkom bolje sigurnosti i pokrivenosti video-nadzorom značajnih saobraćajnih pravaca.
Morat će se u RS vozit "k'o po jajima", da te negdje ne uslika... Ja imam saobraćajnu traumu od Unsko-sanskog kantona, u kojem ima 10 radara na malom prostoru, pa kad idem u Bihać, samo pratim i brojim, da negje ne proletim
Kako li će izgledati u RS gdje će ih biti stotinu, na relativno malom prostoru, koji nije baš razvijen putnom infrastrukturom, nije teško zamisliti.
Ne znam da li u F BiH ima 30-ak ovih kamera, od kojih je 10-ak u USK, 5-6 u Sarajevu, mislim da u ZDK ima 4-5, Travnik možda 2..... za ostale krajeve ne znam, mislim da Tuzla ima 1-2, Brčko ima 1 ili 2, Mostar mislim da ih nema kao ni HNK, u ZHK mislim da ima 1-2 koliko se sjećam...
Eh, sad zamislite kako će biti u RS, kad ih bude 100 kom.
Planira se da sistem bude operativan za najviše 2 godine, a rađen je izračun, da će ti radari za godinu "zaraditi", preko 13-14 miliona KM, odnosno da će za godinu i po, otplatiti sami sebe.
Radi se o javno-privatnom partnerstvu, jer će konzorcij tri firme, sa vladom RS dijeliti novac od kazni pola-pola.
Uglavnom, još jedan oblik za reketiranje i guljenje kože građanima i vozačima, pod krinkom bolje sigurnosti i pokrivenosti video-nadzorom značajnih saobraćajnih pravaca.
Morat će se u RS vozit "k'o po jajima", da te negdje ne uslika... Ja imam saobraćajnu traumu od Unsko-sanskog kantona, u kojem ima 10 radara na malom prostoru, pa kad idem u Bihać, samo pratim i brojim, da negje ne proletim
Kako li će izgledati u RS gdje će ih biti stotinu, na relativno malom prostoru, koji nije baš razvijen putnom infrastrukturom, nije teško zamisliti.
Ne znam da li u F BiH ima 30-ak ovih kamera, od kojih je 10-ak u USK, 5-6 u Sarajevu, mislim da u ZDK ima 4-5, Travnik možda 2..... za ostale krajeve ne znam, mislim da Tuzla ima 1-2, Brčko ima 1 ili 2, Mostar mislim da ih nema kao ni HNK, u ZHK mislim da ima 1-2 koliko se sjećam...
Eh, sad zamislite kako će biti u RS, kad ih bude 100 kom.
- Maraschino
#1687 Re: mobilni radari tj kamere
Sve je to radi sigurnosti naroda. 
- supercali
#1688 Re: mobilni radari tj kamere
Ovako napamet ja u sarajevu skontah 7 bar sto se kutija tice E sad ima li 7 pravih radara u njima ne znam
- kokuz_sa
#1689 Re: mobilni radari tj kamere
Vitez 1kam kod semafora...
Travnik 1kam kod izlaza iz grada ka Turbetu
1kam kod g.Vakufa
1kam Nevic polje ka n.Tr
2xkam u Bugojnu ..ulaz i izlaz iz grada..tek se postavile
Livno 2x na ulazu u grad i ka Tg kad se krene
Tg 2x
Ima kamera ko blata
Travnik 1kam kod izlaza iz grada ka Turbetu
1kam kod g.Vakufa
1kam Nevic polje ka n.Tr
2xkam u Bugojnu ..ulaz i izlaz iz grada..tek se postavile
Livno 2x na ulazu u grad i ka Tg kad se krene
Tg 2x
Ima kamera ko blata
-
milojicabrzi
#1690 Re: mobilni radari tj kamere
Ma u Federaciji nema preko 40, da se svi saberu, mislim da u Kantonu BPK -Goražde i u Posavini, nema ni jedan... u RS su bile neke procjene, da je 50 više nego dovoljno, ali neko je odlučio sa bude 100 
-
kakavdanakneiskustvu
#1691 Re: mobilni radari tj kamere
u USK mislim da ima bas dosta radara
- kokuz_sa
#1692 Re: mobilni radari tj kamere
Bos krupa 1kakavdanakneiskustvu wrote:u USK mislim da ima bas dosta radara
Bos otoka 1
Mislim 3 ispred Bihaca..jedan kod skole, jedan kod naselja Jablonski
Prema Cazinu jedan kod skretanja za Miostrah
Izlaz iz cazina jos 1...bili ga iscupali traktorom..
Petrrovac kod Pumpe..
Kad radis kao komercijalista pola radara naucis gdje su
-
kakavdanakneiskustvu
#1693 Re: mobilni radari tj kamere
jbg,ja cuo da ih je vise
- kokuz_sa
#1694 Re: mobilni radari tj kamere
Ima garant vise..ovo po sjecanju od prije godinu kad bio na tom terenukakavdanakneiskustvu wrote:jbg,ja cuo da ih je vise
- Maraschino
-
Android Knego
#1696 Re: mobilni radari tj kamere
Ima kod Orasja jedan.milojicabrzi wrote:Ma u Federaciji nema preko 40, da se svi saberu, mislim da u Kantonu BPK -Goražde i u Posavini, nema ni jedan...
- Bakir1
#1697 Re: mobilni radari tj kamere
Krupa 3, bihac grad 3 plus 2 do izlaza i dva do izacica, petrovac 1, kjuc 2, sanski most 4 Cazin kladusa i ostalo ne bih znao nisam tako cesto na tom potezu.kokuz_sa wrote:Bos krupa 1kakavdanakneiskustvu wrote:u USK mislim da ima bas dosta radara
Bos otoka 1
Petrrovac kod Pumpe..
-
Throttle
#1698 Re: mobilni radari tj kamere
Skinite app Radarska Kontrola BiH
Upisani stacionarni radari, a svaki dan ubacuju najavljene radarske kontrole po opstinama
Po mom iskustvu, sve tacno. Nisam jos naletio na tronozac da nije upisan. Moguće jedino obratno, da je najavljen a nije postavljen
Upisani stacionarni radari, a svaki dan ubacuju najavljene radarske kontrole po opstinama
Po mom iskustvu, sve tacno. Nisam jos naletio na tronozac da nije upisan. Moguće jedino obratno, da je najavljen a nije postavljen
- Bakir1
#1699 Re: mobilni radari tj kamere
imal sta za windows OS 
-
Bavarac94
#1700 Re: mobilni radari tj kamere
Kljuc ima 3 radara, Velecevo, Cavkunovic benzinska i Pudin HanBakir1 wrote:Krupa 3, bihac grad 3 plus 2 do izlaza i dva do izacica, petrovac 1, kjuc 2, sanski most 4 Cazin kladusa i ostalo ne bih znao nisam tako cesto na tom potezu.kokuz_sa wrote:Bos krupa 1kakavdanakneiskustvu wrote:u USK mislim da ima bas dosta radara
Bos otoka 1
Petrrovac kod Pumpe..