Idiot nam dodje jos 200k iz 2016., koje je samo proslijedio za 2017. godinu i budzet, a evo debil ni ove godine to nije isplatio (ali se uredno slik'o s cekom
Nema mi odvratnijeg frajera na politickoj sceni, glavusa ona odvratna!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Budzetska godina nema nikakve veze sa kalendarskom godinom. Budzet se moze usvojiti i.u januaru, martu, aprilu i obaveze se izvrsavaju do kraja budzetske, ne kalendarske godine. Budzet ovisi i od dinamike prihoda, koji su samo planirani, ali ne i nuzno fixni...itd..Charuga wrote:Nije niko rekao da nismo u budžetu za 2017., nego da 12 dana pred istek te budžetske godine opština još nije uplatila ni 1 KM.UnKnownBA wrote:Ipak nije varalica, evo nas fakat u budžetu 2017.![]()
http://www.novosarajevo.ba/images/doc/p ... adjane.pdf
Ja to pišem mjesecima, ali izgleda đaba.BHF_Manijak wrote:Od Koldze cemo samo jednu veliku karinu dobiti, jebo sve svoje prevarantsko.
Idiot nam dodje jos 200k iz 2016., koje je samo proslijedio za 2017. godinu i budzet, a evo debil ni ove godine to nije isplatio (ali se uredno slik'o s cekom), pa ce sredstva preusmjeriti na 2018. i opet se idiot slikati i reci "evo novih 200 hiljada".
Nema mi odvratnijeg frajera na politickoj sceni, glavusa ona odvratna!
Skaka nema veze sa opštinom, nemoj da motam bezveze ...Occasionally wrote:De, premotaj govor Vukotića sa Skupštine. Kaže da im je prišao Skaka i rekao da će se uvrstiti stavka Željo u Budget 2018.
U normalnim zemljama da. Je li tebi normalno da su u Novembru ispunili samo 21% (ako se ne varam) budžeta, i to na svoje plate i doprinose? Je li normalno da sada iste one stvari koje su računali za budžet u 2017. samo prebacuju na 2018.? Ovo ti govorim za druge stvari u opštini, nevezano za klub. U maju mjesecu su nam odobrili tri porpavke ispred zgrade, zamjenu pp aparata i crijeva, i poboljšanje rasvjete. Ušlo je u budžet za 2017., a do sada su uložili ravno 0 KM. Meni to malo smrdi, daj Bože da me iznenade i da pojedem govno na kraju.golfiista wrote:Budzetska godina nema nikakve veze sa kalendarskom godinom. Budzet se moze usvojiti i.u januaru, martu, aprilu i obaveze se izvrsavaju do kraja budzetske, ne kalendarske godine. Budzet ovisi i od dinamike prihoda, koji su samo planirani, ali ne i nuzno fixni...itd..
vryzas wrote:Prozvao ga je MaoCharuga wrote:Opštinskih 200.000 KM iz 2017. godine sele u 2018. godinu ...na skupstini za ovo
...valjda prevarant sa bagerima uplati do kraja godine.
Nemoj vezati budzetsku godinu za kalendarsku. Možda je budžet usvojen u maju, možda je rebalans rađen u junu, možda jednostavno nema dovoljnog priliva novca, tako da i realizacija budžeta ne ide planiranom dinamikom. Moraš znati da prve isplate iz budžeta idu upravo na plaće, pa na materijalne troškove administracije ( srdstva z arad, grijanje, tekuće održavanje itd. ), tek nakon toga ostalo što ostane i kako koga zapadne. Tako je propisano zakonom. Možeš ti planirati budžetom sta hoćeš, ali izvršenje je pod velikim znakom pitanja. Pogledaj budžet kluba, prihodovnu stranu-"može bit bidne", e tako ti je i sa općinskim i svakim drugim budžetom.jbg. btw. Ja uopšte ne sumnjam da će 200k biti uplaćeno na račun kluba.Charuga wrote:U normalnim zemljama da. Je li tebi normalno da su u Novembru ispunili samo 21% (ako se ne varam) budžeta, i to na svoje plate i doprinose? Je li normalno da sada iste one stvari koje su računali za budžet u 2017. samo prebacuju na 2018.? Ovo ti govorim za druge stvari u opštini, nevezano za klub. U maju mjesecu su nam odobrili tri porpavke ispred zgrade, zamjenu pp aparata i crijeva, i poboljšanje rasvjete. Ušlo je u budžet za 2017., a do sada su uložili ravno 0 KM. Meni to malo smrdi, daj Bože da me iznenade i da pojedem govno na kraju.golfiista wrote:Budzetska godina nema nikakve veze sa kalendarskom godinom. Budzet se moze usvojiti i.u januaru, martu, aprilu i obaveze se izvrsavaju do kraja budzetske, ne kalendarske godine. Budzet ovisi i od dinamike prihoda, koji su samo planirani, ali ne i nuzno fixni...itd..
Ma tako nekako otprilike, bez nekih megalomanskih planova jer si u ovom slučaju prepušten sam sebi. Nema ovdje pomoći ni od države ni od saveza ni od UEFE, samo se budala može nadati nekim parama, UEFA obilazi stadione čisto da nam postavi uslove zbog reprezentacije i nije isključeno da ćemo od iduće godine organizovati "domaće" utakmice u Austriji recimo, što i nije toliko loše. Ako zbijemo redove, kad tad imat ćemo stadion kakav zaslužujemo i kakav nama treba. Bitan je samo Željo, sve ostalo je nebitno. PS od Općine je najveća pomoć da ne pravi opstrukcije oko papira ništa nam ostalo više ne treba. Ljudi odlutaju u svojim maštanjima pa zamišljaju da će stadioni u BiH preko noći biti u rangu sa evropskim, ipak mi smo daleko najsiromašnija evropska država i u infrastrukturi kasnimo cca 15tak godina za svima zato ne treba razbijati glavu oko gluposti.archi_a wrote:Po meni, tri identične tribine, sjever, istok i jug, teren i onda čekati bolje vrijeme za gradnju centrale tribine zapad. Stadion bombonica. Nisam navijač želje ali sam simpatizer i radujem se svakom njegovom uspjehu i razvoju, kako kluba tako i stadiona kao simbola.
Od privatnog kapitala. To se znalo već odavno, da ova ekipa treba privatnog investitora ako želi napraviti taj iskorak u infrastrukturi. Ili to ili da Željo igra svako malo neke grupne faze Europskih takmičenja (što znaš koliko je realno...). Nažalost, kako sam ja čitao/shvatio trenutna garnitura ljudi u upravi se ne slaže sa ovim.UnKnownBA wrote:Mene samo interesuje šta dalje u vidu prikupljanja finansija za južnu tribinu? Opština je dala 200 000 KM (uplatiće valjda), grad 200 000 KM (usvojiće se vjrujem) i ostaje nam još kanton (eto neka i on da opet 500 000, neće više garant). Šta dalje? Iscrpili smo sve mogućnosti učešća lokalne zajednice a nismo ni blizu potrebne cifre (5 500 000 KM). Federacija neće garant feninga dati zbog komplikovane stvari u kojoj se drugi pitaju a kojim nije u interesu a državi još manje i još komplikovanije. Neki će reći "kako nije u interesu" ali meni je to smiješno jer taman će Čović i Dodo naći interes u Sarajevu. Jedan će pričati o ugroženosti Hrvata a drugi će pričati o Teheranu. Nema od toga ništa! Ovo što je realno je da će Željo učestvovati sa 30% (1 650 000 KM) plus ovih imaginarnih 900 000 KM (200 000 KM opština, 200 000 KM grad I "500 000" KM kanton) i eto neka navijači skupe nekim čudom million kratki smo 2 000 000 KM koje nema šanse da namaknemo.
Stvarno su pretjerali sa ovim projektom, nekakve pasarele i navijački kopovi u pokušaju. Ne znam odakle im fakat ideje da pokušavaju kopirati tribinu koja prima 25 000 gledalaca i to nekom minijaturnom varijantom od par hiljada koja neće sigurno postićii ni vizuelan efekat a kamoli šta drugo. Pasarela je fakat bespotreban trošak pored tranzita sa kojeg se mogao napraviti ulaz na plato juga. Niđe veze bogami, uopšte mi se nije svidio projekat zbog navedenog a posebno zbog ćoškova koji se ne uklapaju u istočnu tribinu gdje dobijamo još jednu različitu tribinu i pravimo cirkus od stadiona a da ne pominjemo cifru koja je vjerovatno nedostižna. Trebali su sklepati nešto po uzoru na istočnu tribinu, time smanjiti troškove i tako napraviti realan projekat. Čudo nisu opet nekakve kule dodali od 200 miliona.
Ne , nije bilo rebalansa.golfiista wrote:
Nemoj vezati budzetsku godinu za kalendarsku. Možda je budžet usvojen u maju, možda je rebalans rađen u junu, možda jednostavno nema dovoljnog priliva novca, tako da i realizacija budžeta ne ide planiranom dinamikom. Moraš znati da prve isplate iz budžeta idu upravo na plaće, pa na materijalne troškove administracije ( srdstva z arad, grijanje, tekuće održavanje itd. ), tek nakon toga ostalo što ostane i kako koga zapadne. Tako je propisano zakonom. Možeš ti planirati budžetom sta hoćeš, ali izvršenje je pod velikim znakom pitanja. Pogledaj budžet kluba, prihodovnu stranu-"može bit bidne", e tako ti je i sa općinskim i svakim drugim budžetom.jbg. btw. Ja uopšte ne sumnjam da će 200k biti uplaćeno na račun kluba.
Pesimisto.sabina1 wrote:Ne , nije bilo rebalansa.golfiista wrote:
Nemoj vezati budzetsku godinu za kalendarsku. Možda je budžet usvojen u maju, možda je rebalans rađen u junu, možda jednostavno nema dovoljnog priliva novca, tako da i realizacija budžeta ne ide planiranom dinamikom. Moraš znati da prve isplate iz budžeta idu upravo na plaće, pa na materijalne troškove administracije ( srdstva z arad, grijanje, tekuće održavanje itd. ), tek nakon toga ostalo što ostane i kako koga zapadne. Tako je propisano zakonom. Možeš ti planirati budžetom sta hoćeš, ali izvršenje je pod velikim znakom pitanja. Pogledaj budžet kluba, prihodovnu stranu-"može bit bidne", e tako ti je i sa općinskim i svakim drugim budžetom.jbg. btw. Ja uopšte ne sumnjam da će 200k biti uplaćeno na račun kluba.
Koldžo je donio neke novce ako se ne varam.....100.000 za istočnu tribinu i to je to.
Tačno je da određene stavke implementacije budžeta zavise od priliva novca DRUGIH ORGANA (kanton,federacija) te priliva određenih poreza....no grant za izgradnju južne tribine nije direktno vezan za bilo koji prihod , isto tako sa 30.09.2017 rashodovna strana izvršenja budžeta je bila jedva 25 % (plaće i naknade čine osnovu te strukture preko 50 %) ali je PRIHODOVNA STRANA neuporedivo veća i kreće se odličnom dinamikom (između 55 i 60%).
Uglavnom.
Koldžin nacrt budžeta i budžet za 2017 je IDENTIČAN SA OVIM ZA 2018 , nacrt - 16 miliona , budžet je 31 milion i samo izvršenje će biti katastrofa na rashodovnoj strani. Dakle i nacrt i prijedlog u dvije godine - prepisani , ali bukvalno.
Znate li koliko iznose sredstva prenesena iz prošle godine ? ČETRNAEST MILIONA (sve znam , javne nabavke , postupci , žalbe ali ovo je baš ofirno zbog izborne godine).
Do kraja godine su vrlo male šanse da Željo dobije lovu....ovaj nikakve.
Mišljenja sam da ni grad neće isplatiti novac jer im se - ne isplati , dovoljno će im za reklamu biti žičara.
Lijep pozdrav.
Ako je po principu nekog partnerstva, može. Preuzimanje većinskog vlasništva nad klubom, apsolutno ne.mali_milojica wrote:Kakav privatni kapital?
Sta on može dobiti od Želje?
Sta mu Željo može dati?
Zemlju?
Slobodno nek odjebu svi sa svojim privatnim kapitalom,sto se mene tice. Pravit ćemo stadion 10-20 godina ako treba,ne mora ga niko nama napraviti. Kamen po kamen.
Evo da gledamo samo biznis,postavimo se da se gleda interes,ljubav na stranu i sl. Ja opet polazim od jednostavnog pitanja,sta meni Željo moze dati ako u njega uložim 10mil KM. Da se rodi novi Dzeko,pa da se proda za milione i dijelimo talultima_palabra wrote:Ako je po principu nekog partnerstva, može. Preuzimanje većinskog vlasništva nad klubom, apsolutno ne.mali_milojica wrote:Kakav privatni kapital?
Sta on može dobiti od Želje?
Sta mu Željo može dati?
Zemlju?
Slobodno nek odjebu svi sa svojim privatnim kapitalom,sto se mene tice. Pravit ćemo stadion 10-20 godina ako treba,ne mora ga niko nama napraviti. Kamen po kamen.
I ovo nije samo moje mišljenje, ima stav Skupštine kluba iz 2015.