Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nepass1

#16726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote:Nekad ali as nekad sene vezem. Jednostavno mi isklizne iz pamcenja.
Nedavno kaznu platih. Ok krivko djete na tuti.
Stvarno se trudim da se zavezem. Ima nekih lokacija u gradu na kojima cim sjednem odmah se vezem. A opet nekad iz kuce krenem i prodjem ohooo prije nego skontam da sam nevezan.
Iako gori lampica na tabli. Da mi je naci nekoga da mi "otkljuca" ono pistanje kad sam nevezan.
Ja se uvjek vezem, kad krenem na posao pa ponesem smece zavezem se do kontejnera :D
Jednom se nisam vezao i udari me frajer, sjebem stomak od volan. Nisam mogao hodati od bolova.
A bukvalno od 1000 puta sto sam sjeo u auto 999 puta sam se vezao.
tempuser

#16727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Uvijek ponavljam isti pricu. Prije jedno 6-7 god je ispred Coloseuma debil u tudjem Audiu A6, pjan i bez vozacke raznio P206 i bacio ga na taksi ispred. Vozac Peugeota poginuo na licu mjesta, suvozacica povrjedjena, a auto redukovan na duzinu prednjih vrata. Iz auta su izvukli suvozacicin Acer laptop u aluminijskom kucistu koji je bukvalno bio savijen pod 90 stepeni. Kako je suvozacica prijateljica odemo u bolnicu da je posjetim. Njoj osim ugruvanosti, par ogrebotina i savova nije bilo nista i sve zahvaljujuci tome sto je vezana. U bolnicu sam otisao nevezan, vratio se vezan i od tad se mahinalno vezem i kad od ulaza u zajednicke garaze vozim do svoje garaze.
beni-bu-man

#16728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

ja fakat ne kontam sta raji predstavlja u mozgu da se ne veze
zdruzdjo

#16729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Uvijek ponavljam isti pricu. Prije jedno 6-7 god je ispred Coloseuma debil u tudjem Audiu A6, pjan i bez vozacke raznio P206 i bacio ga na taksi ispred. Vozac Peugeota poginuo na licu mjesta, suvozacica povrjedjena, a auto redukovan na duzinu prednjih vrata. Iz auta su izvukli suvozacicin Acer laptop u aluminijskom kucistu koji je bukvalno bio savijen pod 90 stepeni. Kako je suvozacica prijateljica odemo u bolnicu da je posjetim. Njoj osim ugruvanosti, par ogrebotina i savova nije bilo nista i sve zahvaljujuci tome sto je vezana. U bolnicu sam otisao nevezan, vratio se vezan i od tad se mahinalno vezem i kad od ulaza u zajednicke garaze vozim do svoje garaze.

A vidis mene je prije 15-ak godina debil spucao u zadnji kraj dok sam stajao na semaforu. Supruga i ja nevezani oboje. Udar je bio tako beznacajan da se nije nista vidjelo na mom autu. Mala pukotina na stop-svjetlu. Na autu recaro sjedista u kojima si ko u skoljki stisnut sa svih strana.
Rezultat: kod supruge puknut prsljen u donjem djelu kicme. I doktor i saobracajni vjestak koji je kasnije vjestacio situaciju i auto, su rekli da ne bi bilo nikakve razlike i da je bila vezana.
Tako da ne znam sta da kazem. Naravno vezati se obavezno, samo fizika je cudo.
shandrprcSA

#16730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

beni-bu-man wrote:
shandrprcSA wrote:
Trebo si po gasu i spucat ga :mrgreen:
naici ce isti ko i on :mrgreen:
vješalica

#16731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

beni-bu-man wrote:ja fakat ne kontam sta raji predstavlja u mozgu da se ne veze
Jalova diskusija na tu temu
Najbokje je da svako sebe dovede u priliku da promucka mozak udarcem u volan ili otisne uzorak u sajbu
Pa neka procijeni sta je bolje
tempuser

#16732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:

A vidis mene je prije 15-ak godina debil spucao u zadnji kraj dok sam stajao na semaforu. Supruga i ja nevezani oboje. Udar je bio tako beznacajan da se nije nista vidjelo na mom autu. Mala pukotina na stop-svjetlu. Na autu recaro sjedista u kojima si ko u skoljki stisnut sa svih strana.
Rezultat: kod supruge puknut prsljen u donjem djelu kicme. I doktor i saobracajni vjestak koji je kasnije vjestacio situaciju i auto, su rekli da ne bi bilo nikakve razlike i da je bila vezana.
Tako da ne znam sta da kazem. Naravno vezati se obavezno, samo fizika je cudo.
Prije 11,5 god, raskrsnica Pofalici, 11 sati prijepodne, u srednjoj traci sam 3 u redu na crvenom svjetlu, u trenutku kad se pali zeleno u auto koji vozim udara BIHAMKOV-ov Doblo, na mom autu steta jedva vidljiva, ja na bolovanje 9 mjeseci, ne bi bilo razlika bio vezan ili ne, ali to je jedan od x slucajeva.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

beni-bu-man wrote:
meni se raja smije kad odem na selo i dam zmigavac, kaem konju ako je selo to ne znaci da si oslobedjen svega
jasam stalno naselu pa uvjek palim zmigavac poyyy :D
commendatore

#16734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

ja dajem zmigavac jer sam seljacina i nekulturan jebi ga cak i u loptastom toku
lijepa u dusi

#16735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

Ljudi masili ste poentu
Vezem se i ja, bukvalno prvo sto uradim nakon sjedanja u auto, maltene ni stvari ne spustim kako treba
Al ako sam ja idiot koji ne cijeni svoj zivot i iskljucivo svoj zivit dovodim u opasnost, kako je to gore od nedavanja zmigavca gdje ugrozavam sve druge ucenike u saobracaju oko sebe?
Eto to je poenta bila
Sto sam danas do Koseva i nazad opsovala nekom majku svako 100 metara, zasto? Zbog jebenog zmigavca
Umalo da me kombi sastavi zbig zmigavca
On je naumio prestrojit se u moju traku i apsolutno ga boli kurac sto ce me zakacit, sto je ni pola metra ispred mene, da je dao zmigavac pustila bih ga da prodje, ali nije i ja dodah gasa ne registrujuci da je poceo bjezat u desni kraj svoje trake i krenuo uvalit u moju
I hiljadu takvih situacija danas
Jebeni kruzni tok na ilidzi, lole ne daju zmigavac jer boli njega kurac, ti cekaj da on prodje kud god da je naumio jer ko je ko on, samo je on u kruznom i samo je on bitan
Na prepunoj raskrsnici lole ne daju zmigavac jer zasto bi, kome to jos treba, procitaj mu misli, baci grah i kreni

Seljadija bezobrazna kockastoglavata
bitanga_sa_otesa

#16736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

kruzni na ilidzi je odron...samo sila se neka prosipa,svi vanjskom ,niko ne zna DŽe goni....
Sunculish

#16737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

I mene ništa ne moze izbaciti iz takta kao to nedavanje zmigavca. Ja se ukljucujem sa sporednog puta na glavni i vidim frajer vozi, stala ja cekam da prodje i uključim se, lola smota. Ja ostala paf... Pa ko da ce mu se ruka osusiti ako ga pritisne. Generalno, saobraćajna kao i opsta kultura je jedna velika nula.
basicm

#16738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

bitanga_sa_otesa wrote:kruzni na ilidzi je odron...samo sila se neka prosipa,svi vanjskom ,niko ne zna DŽe goni....
Malo fali da nekoga raznesem tamo, ako izadjem na klixu ne cudite se. Poseban pik imam na one sto misle ako ne gledaju u tebe da ne postojis.
славянин

#16739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

shandrprcSA wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa

#16740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

basicm wrote: Poseban pik imam na one sto misle ako ne gledaju u tebe da ne postojis.
to sam primijetio odavno gleda desno i kao fol uvaljuje se ,al posustanu kad vide tocak veliki da viri van limarije :lol:
tempuser

#16741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

basicm wrote:Poseban pik imam na one sto misle ako ne gledaju u tebe da ne postojis.
Uh kako ja volim da bacam poglede u prazno kad sam ja glup sto cema u koloni, a on pametan prodje drugom trakom pa mi molecivim pogledom isareti da ga pustim ispred sebe. Kad ja krenem da trazim nesto po autu, cackam radio, sa veliim zanimanjem pratim pjesake na kontra strani, kad eto u to i zeleno!
Daryl Dixon

#16742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

geralt wrote:Neki dan na raskrsnici skrecem desno, meni zeleno, pjesacima zeleno, i naravno stanem da pustim pjesake. Iza mene frustrirani idiot mi svira, sto sam stao, sto nisam prosao. Kad sam krenuo, skontam da me idiot ne moze nigdje preteci i da mi se ne zuri. Nakon toga sam do sljedeceg semafora namjerno vozio 35 km/h i uzivao gledajuci ga u retrovizoru kako mase rukama i bogara :D
neki dan slicna situacija.. majmun celavi iskompleksirani u crnoj G4 (dijete od 3-4 godine u sjedalici na zadnjem sjedistu) svira iza sto sam stao pjesacima da prodju na njihovo zeleno svjetlo i nesto kao psuje.. od-do sam mu jebao i srednjak je iskocio momentalno kroz prozor.. mislim mangupe izadji ako imas sta da kazes :)
zdruzdjo

#16743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
basicm wrote:Poseban pik imam na one sto misle ako ne gledaju u tebe da ne postojis.
Uh kako ja volim da bacam poglede u prazno kad sam ja glup sto cema u koloni, a on pametan prodje drugom trakom pa mi molecivim pogledom isareti da ga pustim ispred sebe. Kad ja krenem da trazim nesto po autu, cackam radio, sa veliim zanimanjem pratim pjesake na kontra strani, kad eto u to i zeleno!
U autu nosim suncane naocale sa onim zastitama sa strane a ogledalna su stakla. Pustinja style.
I onda mi dodje tako lola iz druge trake na semaforu dok sam ja uredno cekao red te pokusava da se malkice samo vrhicem uvuce dok isareti i gleda jesam li ga skontao. Ili onako kao ledeni pogled pa kao ide on dok vidis da nervoza siba hocu li po gasu ili ne. Jock, "nejma".

Najdraze mi je siroooooko ali agresivno uci u halida kajtaza iz put zivota kod zeljeznicke i onda naaaaglo usporiti prije ulaska da mi se priblize ostali iza. a lola posao iz trake koja ide prema kranjcevicevoj da malo prije mene. Pa onda ostane kod samog skretanja jer se svi ovi iza gotovo uvijek solidarisu. Obicno takve skontam jer vidis da malo nervozno love zeleno na semaforu. Ahaaaa hoces.
drug_profi

#16744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Sunculish wrote:I mene ništa ne moze izbaciti iz takta kao to nedavanje zmigavca. Ja se ukljucujem sa sporednog puta na glavni i vidim frajer vozi, stala ja cekam da prodje i uključim se, lola smota. Ja ostala paf... Pa ko da ce mu se ruka osusiti ako ga pritisne. Generalno, saobraćajna kao i opsta kultura je jedna velika nula.
Pa gore je jos kad daje zmigavac pa produzi pravo. Ja tako jednom krenuo da se ukljucim i u zadnji cas zakocih. Naravno da bih ja bio kriv jer sam oduzeo prednost, ali lik jos nesto mase rukama. Ja sam tad prvi put povukao rucnu i izasao iz auta i potrcao prema njemu.
On po gasu, ja ne znam sta je meni bilo, ali bih ga zadavio da sam ga stigao.
tempuser

#16745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Daryl Dixon wrote:
neki dan slicna situacija.. majmun celavi iskompleksirani u crnoj G4 (dijete od 3-4 godine u sjedalici na zadnjem sjedistu) svira iza sto sam stao pjesacima da prodju na njihovo zeleno svjetlo i nesto kao psuje.. od-do sam mu jebao i srednjak je iskocio momentalno kroz prozor.. mislim mangupe izadji ako imas sta da kazes :)
Apropo tih mangupa na baterije, neki dan na semaforu za Ugorsko cekam da auto ispred mene skrene i da ja nastavim pravo prema Vogosci. U trenutku kad je auto skrenuo ja krecem, a debil u Smartu me pretice sa desne strane, sekunda je falila da me udari. Kad hoce "sreca" nakon 200 m kolona i debil se okrece polukruzno da pored MBA zaobidje guzvu. Dok se okretao, a po pehu se naredalo auta is suprotnog smera, sa metar razmaka je kroz otvoren prozor odslusao komplet repertoar.
Daryl Dixon

#16746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

svakakvih idiota ima cc
Sodom1

#16747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Dje vi zivite :D
bitanga_sa_otesa

#16748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Sodom1 wrote:Dje vi zivite :D
u kasabici :lol:
vješalica

#16749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

Daryl Dixon wrote:
.. majmun celavi iskompleksirani )
Hahaha trebo si ga pitat hocel da mu frizuru namjestis hahah
Daryl Dixon

#16750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

stanem ja vazda samo sto picka produzi..
Post Reply