GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- trambusek88
- vješalica
#16727 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Izgleda da niko ne slusa poslovodju u sefa cim ovoliko mudruje i kritikuje sta je prljavo a sta nije i ko prlja i ko ne prlja.
Kako nije vise autoritet ni sposoban treba mu zdrmati otkaz pa nek i dalje prica,a nek m slusaju.
Kako nije vise autoritet ni sposoban treba mu zdrmati otkaz pa nek i dalje prica,a nek m slusaju.
-
upsy_daisy
#16728 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
čuj totrambusek88 wrote:Ja sam Ja.
dobro, a koju funkciju obnašaš u grasu moliću?
-
kakaljin
#16729 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
On ne obnasa niti jednu funkciju u Grasu, vec je jedn od korisnika koje puno upuceniju u vozni park grasa od vecine korisnika na forumu.upsy_daisy wrote:čuj totrambusek88 wrote:Ja sam Ja.![]()
-
upsy_daisy
#16730 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kakaljin wrote:On ne obnasa niti jednu funkciju u Grasu, vec je jedn od korisnika koje puno upuceniju u vozni park grasa od vecine korisnika na forumu.upsy_daisy wrote:čuj totrambusek88 wrote:Ja sam Ja.![]()
aha..pitam se kako neko toliko može biti upućen u brojeve vozila koja su u funkciji i koja to nisu...
zanimljiv hobi, zaista
a tvoj hobi je advokatura?
- vješalica
#16731 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta bi tek ova gore smislila da kaze za forumasa dresdener78 iz CZ i njegovom hobiju...kako su ljudi postali ograniceni
Steta sto se odavno ne javlja
Valjda vidio primitivizam pa se nece vise reziliti i ppnizavati
Sto ti je svjetski covjek neogranicen,sirokogrudan,savjestan,pametan ne gubi vrijeme sa budalama
Sto ti je svjetski covjek neogranicen,sirokogrudan,savjestan,pametan ne gubi vrijeme sa budalama
-
kakaljin
#16732 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja zaboravio sam i na dresdener78, koji je jos stranac pa se javi ovdje i da dobre informacije i pomogne.vješalica wrote:Sta bi tek ova gore smislila da kaze za forumasa dresdener78 iz CZ i njegovom hobiju...kako su ljudi postali ograniceni
Ne shvatam ljude koji ne skontaju ko ovdje pise da pomogne a ko ovdje pise samo da bi omalovazavao napisano i pisao nebuloze.
-
upsy_daisy
#16733 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
šta je ovo, kakav je ovo pf
o čemu vi ba?! jel ovo sindikat grasa na forumu otvorio temu ili djeca radnika, o čemu se radi
da vidim..khm..znači da bi se uopšte usudio diskutovati o bilo čemu na temu GRAS trebaš završiti kratki kurs o istom?
ne budalite, i ptice na grani znaju šta se dešava sa grasom i zbog čega
mene iskreno ne zanima..ali dok plaćam hoću da ne strahujem od zaraznih bolesti, da se ne gušim u smradovima i da ne kasnim na posao.
jasno?
o čemu vi ba?! jel ovo sindikat grasa na forumu otvorio temu ili djeca radnika, o čemu se radi
da vidim..khm..znači da bi se uopšte usudio diskutovati o bilo čemu na temu GRAS trebaš završiti kratki kurs o istom?
mene iskreno ne zanima..ali dok plaćam hoću da ne strahujem od zaraznih bolesti, da se ne gušim u smradovima i da ne kasnim na posao.
jasno?
- vješalica
#16734 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jel tebi jasno da koriatis centru i da si zadovoljna tako da ne vidimo razlog sto je tema grasupsy_daisy wrote:šta je ovo, kakav je ovo pf![]()
o čemu vi ba?! jel ovo sindikat grasa na forumu otvorio temu ili djeca radnika, o čemu se radi![]()
da vidim..khm..znači da bi se uopšte usudio diskutovati o bilo čemu na temu GRAS trebaš završiti kratki kurs o istom?![]()
jasno?
I jel jasno da koliko god neko cistio ili ne cistio tramvaj neces pobjeci od prljavih ljudi koji ga prljaju
Oni su svugdje
Da se djelomicno rijesis problema kupi si automobil i imaces komfor i neces strahovati od smrada i prljavstine
Bices kao u staklenom zvonu
- trambusek88
#16735 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@ kakaljin
Ja zbog ovih stvari na forumu nikad nisam htio napisati ni da jesam ni da nisam.
Na namjenskim forumima znaju jesam li ili nisam.
Bio ili nebio smijem se kladiti da sam upućeniji u vozni park nego Avdo Vatrić.
A što se tiče dresdenera, ima još dosta takvih vani, samo dresdenerova prednost je što poznaje naš jezik.
Ima ljudi iz Njemačke, Češke, Poljske, Rusije koji su dolazili namjenski u Sarajevo da slikaju buseve i tramvaje jer im je to hobi.
Dave Spencer koji je prije 15 godina dolazio da snima naše tramvaje, buseve, trole. On decenijama putuje svijetom i to snima, kratke klipove po 10-tak minuta postavlja na YT, a u nešto dužem i kvalitetnijem izdanju ih prodaje na DVD-ovima.
Zatim ima onaj DanielKT4, mislim da se tako zove, aktivan na Njemačkim i Ruskim forumima, postavljao dosta slika i snimaka iz Sarajeva. Zatim onaj Deniss Holm petersen što je napravio gomilu slika iz Sarajeva između 2000 i 2008. itd...
Ja zbog ovih stvari na forumu nikad nisam htio napisati ni da jesam ni da nisam.
Na namjenskim forumima znaju jesam li ili nisam.
Bio ili nebio smijem se kladiti da sam upućeniji u vozni park nego Avdo Vatrić.
A što se tiče dresdenera, ima još dosta takvih vani, samo dresdenerova prednost je što poznaje naš jezik.
Ima ljudi iz Njemačke, Češke, Poljske, Rusije koji su dolazili namjenski u Sarajevo da slikaju buseve i tramvaje jer im je to hobi.
Dave Spencer koji je prije 15 godina dolazio da snima naše tramvaje, buseve, trole. On decenijama putuje svijetom i to snima, kratke klipove po 10-tak minuta postavlja na YT, a u nešto dužem i kvalitetnijem izdanju ih prodaje na DVD-ovima.
Zatim ima onaj DanielKT4, mislim da se tako zove, aktivan na Njemačkim i Ruskim forumima, postavljao dosta slika i snimaka iz Sarajeva. Zatim onaj Deniss Holm petersen što je napravio gomilu slika iz Sarajeva između 2000 i 2008. itd...
- man_464
#16736 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da utvrdimo:
Ne obnašamo nikakve funkcije u GRAS-u neko se jednostavno malo više bavimo strukturom i brojnošću voznog parka što se može vidjeti na ovoj web stranici:
http://gradskiprevoz.freeforums.org/
Po ko zna koji put ponoviću da sam student treće godine Farmacije u Sarajevu. (Osjećam se kao da ispravljam krivu Drinu.)
Ljudi znaju biti takvi fanovi da putuju po svijetu da fotografišu i informišu se u voznim parkovima, baš da imam vremena za to, nemam
Dosta mi je i ovaj Sarajevski
Ne obnašamo nikakve funkcije u GRAS-u neko se jednostavno malo više bavimo strukturom i brojnošću voznog parka što se može vidjeti na ovoj web stranici:
http://gradskiprevoz.freeforums.org/
Po ko zna koji put ponoviću da sam student treće godine Farmacije u Sarajevu. (Osjećam se kao da ispravljam krivu Drinu.)
Ljudi znaju biti takvi fanovi da putuju po svijetu da fotografišu i informišu se u voznim parkovima, baš da imam vremena za to, nemam
Dosta mi je i ovaj Sarajevski
-
__Phoenix__
#16737 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad se ovdje napiše informacija tipa. Bus br. 2658 je vozio od 7 do 10 sati a onda je otišao u garažu zbog kvara, znači da na forumu ima
a: neko ko radi u GRAS-u i ima informacije iz prve ruke ili mu taj neko govori šta će napisati a veoma mu je blizak
b: neko piše dezinformacije, a predstavlja se kao znalac iz nekog svog trećeg razloga.
Dakle manje serite da vam je to hobi, kad nije.
a: neko ko radi u GRAS-u i ima informacije iz prve ruke ili mu taj neko govori šta će napisati a veoma mu je blizak
b: neko piše dezinformacije, a predstavlja se kao znalac iz nekog svog trećeg razloga.
- trambusek88
#16738 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Što se tiče ovog foruma, jeli ja radim u GRAS-u, jeli mi neko iz kuće radi ili pratim iz hobija, te koji je moj izvor informacija, čuo, vidio, neko mi dojavio, jeli pratim po terminalima i garaži, ostavljam vas da mislite kako hoćete, a ja se nisam izjašnjavao niti ću se izjasniti po tom pitanju jer eto imam moj razlog!
Ja sam uvijek ovdje napisao informacije koje se mogu provjeriti. Nikad dezinformacije!
Ja sam uvijek ovdje napisao informacije koje se mogu provjeriti. Nikad dezinformacije!
-
Holms
#16739 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
upsy_daisy wrote:kakaljin wrote: [
On ne obnasa niti jednu funkciju u Grasu, vec je jedn od korisnika koje puno upuceniju u vozni park grasa od vecine korisnika na forumu.
aha..pitam se kako neko toliko može biti upućen u brojeve vozila koja su u funkciji i koja to nisu...
zanimljiv hobi, zaista
a tvoj hobi je advokatura?
-
Holms
#16740 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
koliko je ovdje obožavalaca grasa (a koji nikako nemaju veze s grasom), prosto da ti suza kane 
- man_464
#16741 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ostavljamo Vas onda da mislite da smo uposlenici. No valjda to bi nam trebalo laskati imamo onda visoke plate.__Phoenix__ wrote:Kad se ovdje napiše informacija tipa. Bus br. 2658 je vozio od 7 do 10 sati a onda je otišao u garažu zbog kvara, znači da na forumu ima
c: ni pod A ni pod B.
-
bumerangss
#16742 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sam zvao na onaj br za zalbe 183 da kritikujem kako je bus 23c uzasno prljav unutra oko secije i prozori sigurno nisu oprani godinu. Ima cenat prasinetrambusek88 wrote:Možda jedino da nije čisto neko vozilo koje uleti, recimo Citaro 435 je u kvaru pa njegovi vozači uzmu neko vozilo koje stignu, a koje nema stalnu posadu. Npr. prošle sedmice je to bio crveni Ikarbus sa Ziraat reklamom, koji se baš ne može pohvaliti čistoćom, a ove sedmice to je žuti turski koji voza ko stigne i gdje stigne.upsy_daisy wrote: Ne bih se složila
Skoro svakodnevno se vozim komercijalom, najčešće centrotransovom naravno, ali kad ne stignem, nerado se vozim grasovom i UVIJEK im je isto vozilo... i rijetko kad je čisto i sređeno.Također su to ista vozila kao kod centre, tako da nemaju prozora koji se mogu otvoriti-također.
Ne radi se ovdje o vrsti vozila nego o higijeni koja, vama, grasu, je stran pojam.
Ako se komercijala čisti a opet je prljava zamislite samo kakva je ''obična'' linija
Od stalnih komercijalnih, možda jedino Neoplan 434 da nije tip top. (to je onaj što je prije imao reklame Kraš, pa Alta, pa sad plavu DM)
GRAS-u čistoća zavisi pretežno od vozača. Vozila se malo saperu, temeljitog ribanja skoro pa i nema.
S vanjske strane je malo bolja situacija, vozila se malo saperu čim dođe ljepše vrijeme, jedino je kod Švicarskih trolejbusa kritično pozadi jer su pozadi blago zakošeni i slijeva se prljavština koja se teško pere i zahtjeva temeljito ribanje.
Na higijeni stvarno treba poraditi. Tu je i nemogućnost da se nabave higijenska sredstva u dovoljnim količinama, ali eto treba makar poraditi da se očisti prašina sa nekih vozila.
- man_464
#16743 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Neće biti ni opran do ljeta.
Ko i prošle godine.
Ko i prošle godine.
- Kinaski
#16744 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
man_464 wrote:Ne bih se složio. Zna ponekad zalutat i neko lošiji vozilo koje je zapušteno ali rijetko.upsy_daisy wrote:sa razlikom što centrotrans očisti i ugrije autobuse ( i namiriše) dok gras to ne radi da je 100 puta komercijala.man_464 wrote:Na komercijali su 1995 pa do danas vozila uvijek najbolja GRAS-ova vozila, uvijek su bila posebno "lickana" i čuvana, sada su tu svakako najmoderniji autobusi Mercedes benz Citaro koji su definitivno "najnapucanija" vozila u Sarajevu. Bolja su čak i od Neoplana CTS-a sa harmonikama. I Gras ima 2 neoplana na komercijali 31e potom 3 ranije pomeuta Mercedesa i vozi i šesti Ikarbus IK-206 jedan od najboljih od ukupno 15 komada. Na Hrasnicčkoj komercijali Centrotrans ima bolju ponudu, tu su dva Neoplana Evolution, dok Gras vozi sa MAN-om NG263 niskopodnim i jednim Mercedesom iz Turske.
U CTS-u imaš, pak, mogućnost da se na +40 voziš u busu bez prozora kojem je crkla klima, to ne bih najgorem dušmanu poželio.
Bolje je i biti u neklimatiziranom busu ali sa velikim prozorima pa zrak kruži nego u nekom sa klimom pa crkne klima i onda ko konzerva.P308 wrote:GRAS jeste svakakav ali komercijale su im uvijek ciste i uredne, zimi tople, ljeti u pojedinim cak i klima radi.
Sve to stoji za tramvaje, trole i buseve na ostalim linijama (iako o busevima generalno vode najvise racuna i busevi su u najboljem stanju), ali za komercijalu im se mora priznati da vode racuna.![]()
Postoje posade koje stvarno održavaju vozila to su vozila koja voze sa Doma Armije i na Komercijali, ima i još par izuzetaka po ostalim linijama.
haha pa kako te nije stid
- man_464
-
maxell_sarajevo
#16746 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta je sa onim busevima(2-3) iz Turske koji su vec rastavljeni na proste faktore?hoce li se popravljati ili ce ici na rezanje i onda kukanje Vladi KS kako GRAS nema vozila
- insaneinthebrain
#16747 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
turci se raspadaju, prokisnjavaju a jos su postali bezobrazni i ne odrzavaju linije sa istim. pa moram pjeske da idem i vracam se kuci, a daj im kupi jebeni kupon 
-
neki
#16748 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Popravljat će se dok ne zaposle i ovih novih sto i nešto vozača sto kukaju da im treba a onda će i ta tri i ostalih 30 na rezanje i jovo nanovo...kukanje, štrajkovi, blokade grada, traženje nove sadake po svijetu Itd..maxell_sarajevo wrote:Sta je sa onim busevima(2-3) iz Turske koji su vec rastavljeni na proste faktore?hoce li se popravljati ili ce ici na rezanje i onda kukanje Vladi KS kako GRAS nema vozila
- trambusek88
#16749 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Finansijsko stanje je loše, dijelovi se slabo nabavljaju, pa glavni izvor ostaje skidanje dijelova do daljnjeg.maxell_sarajevo wrote:Sta je sa onim busevima(2-3) iz Turske koji su vec rastavljeni na proste faktore?hoce li se popravljati ili ce ici na rezanje i onda kukanje Vladi KS kako GRAS nema vozila
Kod jednog je motor otišo u tri lijepe, pa se svakako ne isplati mijenjati na vozilu starom 19 godina pa je rashodovan i koristi se za dijelove, a kod 4-5 su pocrkali mjenjači, i za sada su na čekanju.
- man_464
#16750 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo jedan ide u rashod. Ostali su parkirani do popravka. Radi ih 25 od 30.
Što se tiče prokišnjavanja, uzrok tome je naknadno ugrađena klima koja nije fabrička i na određenim mjestima na plafonu ima sitnih rascjepa kroz koje ili kondenz (što je vjerovatnije) ili kiša kapa.
Trenutno ne rade linije: (nikako): 17b,20b,37,39,41a
Linije 15b,27a uz prekide i slabo, ima još par linija na kojim nema treće smjene iza 18 sati ili rade dvokratno od 6 do 9 i 14-17 sati kao 16,20,36
Što se tiče prokišnjavanja, uzrok tome je naknadno ugrađena klima koja nije fabrička i na određenim mjestima na plafonu ima sitnih rascjepa kroz koje ili kondenz (što je vjerovatnije) ili kiša kapa.
Trenutno ne rade linije: (nikako): 17b,20b,37,39,41a
Linije 15b,27a uz prekide i slabo, ima još par linija na kojim nema treće smjene iza 18 sati ili rade dvokratno od 6 do 9 i 14-17 sati kao 16,20,36