BHTelecom All About
Moderator: Benq
- R9..
#16726 Re: BHTelecom All About
Prije deset dana sam prijavio kvar (neam neta) i od tad svaki radni dan zovem 1444 ali niko iz lokalne poste ne zove nit se javlja....
26 od Septembra sam prijavio za promjenu paketa (hocu moja tv full speed plus)
da li ovo dvoje imaju kakve veze, da li su poceli da rade nesto povodom prikljucka moja tv pa zbog toga neam internet
da li ovo dvoje imaju kakve veze, da li su poceli da rade nesto povodom prikljucka moja tv pa zbog toga neam internet
- van helsing
#16727 Re: BHTelecom All About
Nema veze promjena paketa. Bilo koja posta nema sa tim nista,samo telecom. Obicno ako se ne jave na 1444,ima opcija da te naknadno pozovu.R9.. wrote:Prije deset dana sam prijavio kvar (neam neta) i od tad svaki radni dan zovem 1444 ali niko iz lokalne poste ne zove nit se javlja....
Tapatalk 2
- kurty
#16728 Re: BHTelecom All About
prijatelju...van helsing wrote:Nema veze promjena paketa. Bilo koja posta nema sa tim nista,samo telecom. Obicno ako se ne jave na 1444,ima opcija da te naknadno pozovu.R9.. wrote:Prije deset dana sam prijavio kvar (neam neta) i od tad svaki radni dan zovem 1444 ali niko iz lokalne poste ne zove nit se javlja....
Tapatalk 2
zovi i samo zovi... zovi u pon i "trazi sefa da njumu hebes mater, jer ova sa 1444 nije nista kriva..."
ja sam imao kvar od 2 mjeseca i 10 dana... i prvi put kad sam rekao "kome trebam hebati mater", kroz par minuta me nazvao sef neki i onda je u roku od 24 sata problem bio rjesen... i kasnije kad sam se cuo opet s njim, pitao sam "Jel to trebam biti kocijas da me neko ozbiljno shvati"
- kurty
#16729 Re: BHTelecom All About
i da... najveci kiks BHTelecoma je taj sto nema vise one tehnicke podrske na direktnoj liniji, nego moljakas da te oni sa 1444 prebace, pa onda moras po nekoliko puta nazvati da ti se jave
-
luxferre
#16730 Re: BHTelecom All About
Eh a gdje su sad ovdje korisnici moje TV kad kupuju na rate ¸1 ili 2 godine, zar oni nisu takođe u ovim pogodnostima ili isto dođe kupovao na rate sa ultra ili mojom TV.GaRGa wrote:Pretplatnički ugovor o obaveznomPartijaner wrote:Koliko kosta Z1 u telekomu ?
trajanju pretplatničkog odnosa bez obaveznog
trajanja Cijena (KM) Iznos rate Cijena (KM) Iznos rate
MINI 15 1.538,15 1.486,15 105,85 1.433,15 51,04
MIDI 30 1.538,15 1.433,15 102,08 1.328,15 47,30
MAXI 50 1.538,15 1.363,15 97,09 1.187,15 42,28
MEGA 100 1.538,15 1.187,15 84,56 836,15 29,78
STUDENT PLUS 1 1.538,15 1.503,15 107,06 1.468,15 52,28
STUDENT PLUS 2 1.538,15 1.468,15 104,57 1.398,15 49,79
POSEBAN PAKET I 1.538,15 1.538,15 109,56 1.538,15 54,78
POSEBAN PAKET II 1.538,15 1.510,15 107,56 1.482,15 52,78
MOJA TV PREMI 1.538,15 1.237,15 88,12 935,15 33,30
imam Moja TV ful paket i S4 mini (ili nexus 4) bi mi lego, jel ima neki cjenovnik rata na 1 i 2 godine?
-
mef11
#16731 Re: BHTelecom All About
Mobitel skuplji od 500 KM u maloprodajnoj cijeni se ne može kupiti preko Moja Tv FULL.[/quote]
Gdje ovo pise?
Gdje ovo pise?
- van helsing
#16732 Re: BHTelecom All About
Bas tako. Nikakve pogodnosti nemas,odnosno meni su pogodnosti za kupovinu nekog uredjaja iste kao sto sam imao na moja tv full i sada na moja tv phone. Logika nikakva. Kao sto rece kolega ranije u postu,steta sto niko od direktora nije clan foruma.
Tapatalk 2
Tapatalk 2
-
luxferre
#16733 Re: BHTelecom All About
A ja konto imam neke pogodnosti , kad gle čuda......van helsing wrote:Bas tako. Nikakve pogodnosti nemas,odnosno meni su pogodnosti za kupovinu nekog uredjaja iste kao sto sam imao na moja tv full i sada na moja tv phone. Logika nikakva. Kao sto rece kolega ranije u postu,steta sto niko od direktora nije clan foruma.
Tapatalk 2
-
mef11
#16734 Re: BHTelecom All About
Na moja tv full mjesecno placamo odprilike 70 KM i nemozes kupiti neki kvalitetniji telefon na rate, to je samo kod nas normalno 
- R9..
#16735 Re: BHTelecom All About
Ma neam ja problem sam 1444 brojem sto se mene tice bili su korektnikurty wrote:van helsing wrote:Nema veze promjena paketa. Bilo koja posta nema sa tim nista,samo telecom. Obicno ako se ne jave na 1444,ima opcija da te naknadno pozovu.R9.. wrote:Prije deset dana sam prijavio kvar (neam neta) i od tad svaki radni dan zovem 1444 ali niko iz lokalne poste ne zove nit se javlja....
Tapatalk 2
Cak je bila jedna fina gospodjica pa mi ispunila onu prijavu za moja tv naravno ja joj diktiro podatke
mene jebe lokalni bh telecom sto se ne javljaju na broj koji su mi dali da zovem
Niti oni zovu
Nista opet cu ujutro zvat..dosadjivat sta mi drugo preostaje jer vjerujem da će racun da stigne na vrijeme i to u punom iznosu bez obzira sto neta nemam po mjeseca
Ovi sa 1444 su mi cak online pokushali pomoc al nije bilo moguce jer mi ne gori lampica na ruteru ni dsl ni internet
Trebalo bi da je neki fizicki kvar u pitanju
-
kakaljin
#16736 Re: BHTelecom All About
prije bi trebalo da imas pogodnost da mozes kupiti fiksni telefon i tablet ili laptop jer u Full-u nema mobitel kao sto imas u premimef11 wrote:Na moja tv full mjesecno placamo odprilike 70 KM i nemozes kupiti neki kvalitetniji telefon na rate, to je samo kod nas normalno
-
iceman2010
#16737 Re: BHTelecom All About
Sto je i logicno. Nemas uslugu koja ukljucuje uslugu mobilne telefonije, pa shodno tome nemas ni pogosnosti za kupovinu mobitela. Ako hoces laptop, tablet i sl. onda imas pogodnosti.kakaljin wrote:prije bi trebalo da imas pogodnost da mozes kupiti fiksni telefon i tablet ili laptop jer u Full-u nema mobitel kao sto imas u premimef11 wrote:Na moja tv full mjesecno placamo odprilike 70 KM i nemozes kupiti neki kvalitetniji telefon na rate, to je samo kod nas normalno
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
kakaljin
#16738 Re: BHTelecom All About
Pa to i govorim imas pogodnosti samo za one stvari koji bi ti koristile sa uslugama koje koristis.iceman2010 wrote:Sto je i logicno. Nemas uslugu koja ukljucuje uslugu mobilne telefonije, pa shodno tome nemas ni pogosnosti za kupovinu mobitela. Ako hoces laptop, tablet i sl. onda imas pogodnosti.kakaljin wrote:prije bi trebalo da imas pogodnost da mozes kupiti fiksni telefon i tablet ili laptop jer u Full-u nema mobitel kao sto imas u premimef11 wrote:Na moja tv full mjesecno placamo odprilike 70 KM i nemozes kupiti neki kvalitetniji telefon na rate, to je samo kod nas normalno
Mogao bi telecom da nesto uradi i da ponudi tv-e za mojatv jer koristis takvu uslugu.
- ČičineBrčine
#16739 Re: BHTelecom All About
Kakva logika, onda bi trebalo da korisnik mojetv treba imati pogodnost kupovine kvalitetnih tv-a, racunara ...iceman2010 wrote:Sto je i logicno. Nemas uslugu koja ukljucuje uslugu mobilne telefonije, pa shodno tome nemas ni pogosnosti za kupovinu mobitela. Ako hoces laptop, tablet i sl. onda imas pogodnosti.kakaljin wrote:prije bi trebalo da imas pogodnost da mozes kupiti fiksni telefon i tablet ili laptop jer u Full-u nema mobitel kao sto imas u premimef11 wrote:Na moja tv full mjesecno placamo odprilike 70 KM i nemozes kupiti neki kvalitetniji telefon na rate, to je samo kod nas normalno
Nigdje veze s logikom telecom se bavi telekomunikacijama i logicno je da daje pogodnosti na kupovinu telefona (kako fiksnih tako i mobilnih) svojim korisnicima, narocito onim od kojih uzima finu svotu mjesecno/godisnje
-
kakaljin
#16740 Re: BHTelecom All About
hajde objasni sta ce ti mobitel kada imas moja tv full paket gdje nema pretplate za mobitel.ČičineBrčine wrote:Kakva logika, onda bi trebalo da korisnik mojetv treba imati pogodnost kupovine kvalitetnih tv-a, racunara ...iceman2010 wrote:Sto je i logicno. Nemas uslugu koja ukljucuje uslugu mobilne telefonije, pa shodno tome nemas ni pogosnosti za kupovinu mobitela. Ako hoces laptop, tablet i sl. onda imas pogodnosti.kakaljin wrote:
prije bi trebalo da imas pogodnost da mozes kupiti fiksni telefon i tablet ili laptop jer u Full-u nema mobitel kao sto imas u premi
Nigdje veze s logikom telecom se bavi telekomunikacijama i logicno je da daje pogodnosti na kupovinu telefona (kako fiksnih tako i mobilnih) svojim korisnicima, narocito onim od kojih uzima finu svotu mjesecno/godisnje
logicno ces ga uzeti u Premi paketu ili preko pretplate za mobitel.
ovo boldirano da
- ČičineBrčine
#16741 Re: BHTelecom All About
Vjerovatno nemaju pravo prodavati to boldirano, a logicno je da daju neke pogodnosti korisnicima koji im kapaju finu lovu.kakaljin wrote:hajde objasni sta ce ti mobitel kada imas moja tv full paket gdje nema pretplate za mobitel.ČičineBrčine wrote: Kakva logika, onda bi trebalo da korisnik mojetv treba imati pogodnost kupovine kvalitetnih tv-a, racunara ...
ovo boldirano da
Ne vidim kakve bi druge mogli pogodnosti dati osim na kupovinu telefona.
- R9..
#16742 Re: BHTelecom All About
Sto je i logicno. Nemas uslugu koja ukljucuje uslugu mobilne telefonije, pa shodno tome nemas ni pogosnosti za kupovinu mobitela. Ako hoces laptop, tablet i sl. onda imas pogodnosti.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2[/quote]
Kakva logika, onda bi trebalo da korisnik mojetv treba imati pogodnost kupovine kvalitetnih tv-a, racunara ...
[/quote]
hajde objasni sta ce ti mobitel kada imas moja tv full paket gdje nema pretplate za mobitel.
ovo boldirano da[/quote]
A sto mu ne bi dao mobtel i dodo mu ratu na racun od moja tv a josh uz to dobijas josh novog klijenta koji je mozda ranije koristio m-tel ili ht ero...
Sent from my LT18i using Tapatalk 2[/quote]
Kakva logika, onda bi trebalo da korisnik mojetv treba imati pogodnost kupovine kvalitetnih tv-a, racunara ...
hajde objasni sta ce ti mobitel kada imas moja tv full paket gdje nema pretplate za mobitel.
ovo boldirano da[/quote]
A sto mu ne bi dao mobtel i dodo mu ratu na racun od moja tv a josh uz to dobijas josh novog klijenta koji je mozda ranije koristio m-tel ili ht ero...
-
iceman2010
#16743 Re: BHTelecom All About
Izgleda da ce biti.kakaljin wrote:Pa to i govorim imas pogodnosti samo za one stvari koji bi ti koristile sa uslugama koje koristis.iceman2010 wrote:Sto je i logicno. Nemas uslugu koja ukljucuje uslugu mobilne telefonije, pa shodno tome nemas ni pogosnosti za kupovinu mobitela. Ako hoces laptop, tablet i sl. onda imas pogodnosti.kakaljin wrote: prije bi trebalo da imas pogodnost da mozes kupiti fiksni telefon i tablet ili laptop jer u Full-u nema mobitel kao sto imas u premi
Mogao bi telecom da nesto uradi i da ponudi tv-e za mojatv jer koristis takvu uslugu.
- fortaleza
#16744 Re: BHTelecom All About
Što je bilo s onim o 50 000 novih STB-ova i usluge tv-a preko neta korisnicima koji nemaju pristup njihovoj infrastrukturi?iceman2010 wrote:Izgleda da ce biti.
-
iceman2010
#16745 Re: BHTelecom All About
To je potpisan ugovor i STB-ovi ili su dosli ili dolaze. Nisam radio posljednja 3 radna dana pa ne znam ima li sta novo. Usluga za one koji nemaju pristup infrastrukturi koliko znam jos nije bila definisana. Jedina neprovjerena informacija koju imam jeste da ce IPTV moci raditi i na 2 Mbps ako bude potrebno, ali ovo uzmite sa rezervom jer je rekla-kazala. Nije provjereno. Ja te STB-ove jos nisam vidio.fortaleza wrote:Što je bilo s onim o 50 000 novih STB-ova i usluge tv-a preko neta korisnicima koji nemaju pristup njihovoj infrastrukturi?iceman2010 wrote:Izgleda da ce biti.
- Maharadza
#16746 Re: BHTelecom All About
A imaš li kakvih informacija dokle je ova optika na Alipašinom, konkretno B-faza? Vidim da sada zatrpavaju ove "kanale" koje su iskopali ranije, pa pretpostavljam da nije daleko do konačnog uvođenja te optike i u zgrade?!iceman2010 wrote:To je potpisan ugovor i STB-ovi ili su dosli ili dolaze. Nisam radio posljednja 3 radna dana pa ne znam ima li sta novo. Usluga za one koji nemaju pristup infrastrukturi koliko znam jos nije bila definisana. Jedina neprovjerena informacija koju imam jeste da ce IPTV moci raditi i na 2 Mbps ako bude potrebno, ali ovo uzmite sa rezervom jer je rekla-kazala. Nije provjereno. Ja te STB-ove jos nisam vidio.fortaleza wrote:Što je bilo s onim o 50 000 novih STB-ova i usluge tv-a preko neta korisnicima koji nemaju pristup njihovoj infrastrukturi?iceman2010 wrote:Izgleda da ce biti.
-
iceman2010
#16747 Re: BHTelecom All About
Raspitam se pa napisem. Najtezi dio posla je zavrsen. Sada ide provlacenje optike kroz polozene cijevi i postavljanje uredjaja u ulazima. Kada budem nesto vise znao javim.Maharadza wrote:A imaš li kakvih informacija dokle je ova optika na Alipašinom, konkretno B-faza? Vidim da sada zatrpavaju ove "kanale" koje su iskopali ranije, pa pretpostavljam da nije daleko do konačnog uvođenja te optike i u zgrade?!iceman2010 wrote:To je potpisan ugovor i STB-ovi ili su dosli ili dolaze. Nisam radio posljednja 3 radna dana pa ne znam ima li sta novo. Usluga za one koji nemaju pristup infrastrukturi koliko znam jos nije bila definisana. Jedina neprovjerena informacija koju imam jeste da ce IPTV moci raditi i na 2 Mbps ako bude potrebno, ali ovo uzmite sa rezervom jer je rekla-kazala. Nije provjereno. Ja te STB-ove jos nisam vidio.fortaleza wrote: Što je bilo s onim o 50 000 novih STB-ova i usluge tv-a preko neta korisnicima koji nemaju pristup njihovoj infrastrukturi?
-
kakaljin
#16748 Re: BHTelecom All About
i mene interesuje za Avde Smajlovica na Vracama, jer sam vidio da su polozili optiku i zatrpali. Da znam kada ce odprilike u Haustore doci optika.iceman2010 wrote:Raspitam se pa napisem. Najtezi dio posla je zavrsen. Sada ide provlacenje optike kroz polozene cijevi i postavljanje uredjaja u ulazima. Kada budem nesto vise znao javim.Maharadza wrote:A imaš li kakvih informacija dokle je ova optika na Alipašinom, konkretno B-faza? Vidim da sada zatrpavaju ove "kanale" koje su iskopali ranije, pa pretpostavljam da nije daleko do konačnog uvođenja te optike i u zgrade?!iceman2010 wrote:
To je potpisan ugovor i STB-ovi ili su dosli ili dolaze. Nisam radio posljednja 3 radna dana pa ne znam ima li sta novo. Usluga za one koji nemaju pristup infrastrukturi koliko znam jos nije bila definisana. Jedina neprovjerena informacija koju imam jeste da ce IPTV moci raditi i na 2 Mbps ako bude potrebno, ali ovo uzmite sa rezervom jer je rekla-kazala. Nije provjereno. Ja te STB-ove jos nisam vidio.
- and
#16749 Re: BHTelecom All About
sve kao tenderi,procedure,nikad oni nisu krivi.vjerovatno dobro planiraju i procjenjuju kad šta treba nabaviti.Charuga wrote:Ne vidim da neko pise o malverzacijama iz M:tela, kad je to u pitanju. Jer oni odavno na taj nacin nabavljaju opremu. Ili je to zato sto oni nisu "nasi" ...drshh_sa wrote:Kakve ce tek onda malverzacije da budu...![]()
Nema toga ko bi nam (narodu) ugodio. Kad nema opreme (STB, modem, mobilni tel .. ) ne valja, kad treba da se olaksa nabavka te opreme i da nema problema, opet ne valja ...
baš me interesuje da li poštuju procedure prilikom zapošljavanja ili kojim tenderom nabavljaju iphone?
šta me briga kako mtel nabavlja.u svijetu je praksa da telekom operateri mobitelima mame mušterije.meni kao korisniku je cilj da što jeftinije nabavim mobitel,a ne da ga skoro duplo platim.
kao neko ko je broj platio preko 500km i 15 tak godina sam na pretplati očekujem da mi taj operater nešto ponudi.
ovi samo grabe.valjda će ih nekad neko kupiti,jer imaju sreću da im je konkurencija očajna.inače bi davno propali
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#16750 Re: BHTelecom All About
Mozes dobit samo nogu u guzicu.