potvrda da je radnja u paralelnim svijetovima, sta kako kud gone dalje necemo vidjeti, ide ovo ka under the dome scenariju.karanana wrote:Sa malim zakasnjenjem tek odgledah 9. predzadnju epizodu castle rocka. Ne kontam. Je li se nesto trebalo skontati? Moze li neko ukratko pojasniti what the hell sam to pogledao u epizodi koja se zove henry deaver?
Nisam zadovoljan ja mislim.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
The 51st State
#16726 Re: Gledate seriju - preporucite je
- zomri
#16727 Re: Gledate seriju - preporucite je
Daje se na znanje da je krenula nova sezona Deuce.
Sad valja ponovo pogledati prvu da konačno skontam koji je koji brat
Sad valja ponovo pogledati prvu da konačno skontam koji je koji brat
- dale cooper
#16728 Re: Gledate seriju - preporucite je
Paralelni svjetovi ili multiverse. Čak mislim da je ovo na neki način uvezivanje Castle Rocka sa Mračnom Kulom. Elem...da sumiramo:karanana wrote:Sa malim zakasnjenjem tek odgledah 9. predzadnju epizodu castle rocka. Ne kontam. Je li se nesto trebalo skontati? Moze li neko ukratko pojasniti what the hell sam to pogledao u epizodi koja se zove henry deaver?
The Kid je u svom univerzumu bio Henry, biološki sin Matthewa i Ruth. Ruth je u tom univerzumu napustila Matthewa i otišla sa Alanom,
ali je isto tako obolila od demencije kao i u "našem" univerzumu. The Kid aka Henry je u svom univerzumu bio naučnik koji je život
posvetio radu na pronalaženju lijeka za demenciju. The Kid aka Henry se vraća u grad nakon što mu otac počinjava samoubistvo i u
kući zajedno sa gomilom audio kaseta o raznim pizdarijama i nedaćama koje su zadesile grad nalazi u kavezu pronalazi zaključanog "našeg"
Henrya kojeg je Matthew baš poput upravnika Lacya u "našem" univerzumu smatrao đavolom i razlogom za sve što je zadesilo grad. U bijegu
u šumu "našeg" Henrya prati The Kid Henry i Molly koja je prethodno dotakavši ruku "našeg" Henrya mogla vidjeti kompletnu njegovu
priču zbog svojih sposobnosti. U šumi "naš" Henry može vidjeti razne čudne pizdarije iz kasne prošlosti i nešto skorije koje daju naslutiti
da je šuma ili njen dio portal u razne druge dimenzije/alternativne svjetove/vrijeme i da ga samo pojedini mogu pronaći zbog specifičnog
zvuka koji emitira odnosno one zvonjave u ušima koju je mogao čuti i Matthew i "naš" Henry. U momentu kada je i Molly skužila ovo
dotakavši "našeg" Henrya, policajac Zalewski (u "našem" univerzumu čuvar koji je otkrio The Kida) je smrtno ranjava i ona traži od The Kida
aka Henrya da zaštiti i prati "našeg" Henrya. Što nas dovodi na početak serije. Zima, rane 90-te, Alan Pangborn pronalazi "našeg" Henrya
usred zaleđenog jezera dok The Kid aka Henry gleda to sa obližnjeg uzvišenja. The Kid aka Henry je prošao zajedno sa "našim" Henryem
u "naš" univerzum gdje će ga kasnije pronaći upravnik Lacy i uraditi isto što je Matthew uradio sa "našim" Henryem u The Kidovom univerzumu.
Kad skontaš i prihvatiš ideju multiversea nije baš toliko teško za skontati.
istinita? Isto tako se postavlja pitanje zašto ni "naš" Henry ni The Kid aka Henry nisu ostarili ni dana dok su boravili u različitim univerzumima.
- johnnykola
#16729 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jebo Predestination šta je ovo.dale cooper wrote:Paralelni svjetovi ili multiverse. Čak mislim da je ovo na neki način uvezivanje Castle Rocka sa Mračnom Kulom. Elem...da sumiramo:karanana wrote:Sa malim zakasnjenjem tek odgledah 9. predzadnju epizodu castle rocka. Ne kontam. Je li se nesto trebalo skontati? Moze li neko ukratko pojasniti what the hell sam to pogledao u epizodi koja se zove henry deaver?
The Kid je u svom univerzumu bio Henry, biološki sin Matthewa i Ruth. Ruth je u tom univerzumu napustila Matthewa i otišla sa Alanom,
ali je isto tako obolila od demencije kao i u "našem" univerzumu. The Kid aka Henry je u svom univerzumu bio naučnik koji je život
posvetio radu na pronalaženju lijeka za demenciju. The Kid aka Henry se vraća u grad nakon što mu otac počinjava samoubistvo i u
kući zajedno sa gomilom audio kaseta o raznim pizdarijama i nedaćama koje su zadesile grad nalazi u kavezu pronalazi zaključanog "našeg"
Henrya kojeg je Matthew baš poput upravnika Lacya u "našem" univerzumu smatrao đavolom i razlogom za sve što je zadesilo grad. U bijegu
u šumu "našeg" Henrya prati The Kid Henry i Molly koja je prethodno dotakavši ruku "našeg" Henrya mogla vidjeti kompletnu njegovu
priču zbog svojih sposobnosti. U šumi "naš" Henry može vidjeti razne čudne pizdarije iz kasne prošlosti i nešto skorije koje daju naslutiti
da je šuma ili njen dio portal u razne druge dimenzije/alternativne svjetove/vrijeme i da ga samo pojedini mogu pronaći zbog specifičnog
zvuka koji emitira odnosno one zvonjave u ušima koju je mogao čuti i Matthew i "naš" Henry. U momentu kada je i Molly skužila ovo
dotakavši "našeg" Henrya, policajac Zalewski (u "našem" univerzumu čuvar koji je otkrio The Kida) je smrtno ranjava i ona traži od The Kida
aka Henrya da zaštiti i prati "našeg" Henrya. Što nas dovodi na početak serije. Zima, rane 90-te, Alan Pangborn pronalazi "našeg" Henrya
usred zaleđenog jezera dok The Kid aka Henry gleda to sa obližnjeg uzvišenja. The Kid aka Henry je prošao zajedno sa "našim" Henryem
u "naš" univerzum gdje će ga kasnije pronaći upravnik Lacy i uraditi isto što je Matthew uradio sa "našim" Henryem u The Kidovom univerzumu.
Kad skontaš i prihvatiš ideju multiversea nije baš toliko teško za skontati.Eh sad, postoji još jedna nedoumica, da li je The Kidova priča
istinita? Isto tako se postavlja pitanje zašto ni "naš" Henry ni The Kid aka Henry nisu ostarili ni dana dok su boravili u različitim univerzumima.
- dale cooper
#16730 Re: Gledate seriju - preporucite je
Izgleda komplikovanije nego što stvarno jeste.johnnykola wrote:Jebo Predestination šta je ovo.dale cooper wrote:Paralelni svjetovi ili multiverse. Čak mislim da je ovo na neki način uvezivanje Castle Rocka sa Mračnom Kulom. Elem...da sumiramo:karanana wrote:Sa malim zakasnjenjem tek odgledah 9. predzadnju epizodu castle rocka. Ne kontam. Je li se nesto trebalo skontati? Moze li neko ukratko pojasniti what the hell sam to pogledao u epizodi koja se zove henry deaver?
Kad skontaš i prihvatiš ideju multiversea nije baš toliko teško za skontati.Eh sad, postoji još jedna nedoumica, da li je The Kidova priča
istinita? Isto tako se postavlja pitanje zašto ni "naš" Henry ni The Kid aka Henry nisu ostarili ni dana dok su boravili u različitim univerzumima.![]()
![]()
-
chino
#16731 Re: Gledate seriju - preporucite je
Prvi put zahvaljujem na spoileru, taman da ne gledam zadnje tri epizode. Nemam živaca za ovoliko mozganja 
- karanana
#16732 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote:Paralelni svjetovi ili multiverse. Čak mislim da je ovo na neki način uvezivanje Castle Rocka sa Mračnom Kulom. Elem...da sumiramo:karanana wrote:Sa malim zakasnjenjem tek odgledah 9. predzadnju epizodu castle rocka. Ne kontam. Je li se nesto trebalo skontati? Moze li neko ukratko pojasniti what the hell sam to pogledao u epizodi koja se zove henry deaver?
Aha. Dakle, univerzumi se spajaju u jedan? Odnosno bijeli Henry (the Kid) ulazi u ovaj drugi univerzum i tu biva uhvacen i zatvoren?
Komplikovano poprilicno, nisam bas ljubitelj ovakvih komplikacija i paralelnih univerzuma/prica sa istim likovima. ko dark, predestination, inception......ali eto....
- dale cooper
#16733 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa više da se isprepliću, jer oba postoje u isto vrijeme. Da, tako je, The Kid prateći našeg Henrya dolazi u naš univerzum (i u prošlost jerkaranana wrote:
Aha. Dakle, univerzumi se spajaju u jedan? Odnosno bijeli Henry (the Kid) ulazi u ovaj drugi univerzum i tu biva uhvacen i zatvoren?
Komplikovano poprilicno, nisam bas ljubitelj ovakvih komplikacija i paralelnih univerzuma/prica sa istim likovima. ko dark, predestination, inception......ali eto....
je 91 godina) gdje ga Lacy zarobljava. Sad ovo je sve pod uslovom da je ono što je The Kid ispričao u 9 epizodi istina. Ja lično mislim da ima toga
još, što će se vjerovatno otkriti. Finale je izašlo na torrentima, pa ću ga pogledati večeras.
- hadzinicasa
#16734 Re: Gledate seriju - preporucite je
pobicu vas ko zecove!
izvini Bloo
izvini Bloo
- dale cooper
#16735 Re: Gledate seriju - preporucite je
Završih finale. Moram priznati da sam razočaran nakon setupa iz prošle epizode.
I zaključak koji se nameće na kraju je prejednostavan
i čini prethodnu epizodu gotovo beznačajnom.
Nekima će i možda biti ovo prihvatljivije nego nešto više komplikovano i elaborirano.
Ali u svakom slučaju dosta je pitanja na kraju ostalo otvoreno.
i čini prethodnu epizodu gotovo beznačajnom.
- karanana
#16736 Re: Gledate seriju - preporucite je
auh, ako si ti razocaran, kakav cu onda biti ja koji sam vec od prije par epizoda pljuvo po njoj.dale cooper wrote:Završih finale. Moram priznati da sam razočaran nakon setupa iz prošle epizode.I zaključak koji se nameće na kraju je prejednostavan
i čini prethodnu epizodu gotovo beznačajnom.Nekima će i možda biti ovo prihvatljivije nego nešto više komplikovano i elaborirano.
ali kao sto rekoh prije nekoliko sedmica, to ti je stephen king i njegovo djelo. nabrije i naelektrise pricu na pocetku da covjek kaze da je to nesto najbolje sto je ikad gledo i onda mlak i nikakav kraj. mnogo je puta uradio isto. ne zna covjek svrsiti i eto ti ga djavle.
- dale cooper
#16737 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam koliko se može Kingu staviti ovo na dušu, pošto je on samo izvršni producent ovdje. Nije pisao scenarije za seriju, samo se radnja dešavakaranana wrote:auh, ako si ti razocaran, kakav cu onda biti ja koji sam vec od prije par epizoda pljuvo po njoj.dale cooper wrote:Završih finale. Moram priznati da sam razočaran nakon setupa iz prošle epizode.I zaključak koji se nameće na kraju je prejednostavan
i čini prethodnu epizodu gotovo beznačajnom.Nekima će i možda biti ovo prihvatljivije nego nešto više komplikovano i elaborirano.
ali kao sto rekoh prije nekoliko sedmica, to ti je stephen king i njegovo djelo. nabrije i naelektrise pricu na pocetku da covjek kaze da je to nesto najbolje sto je ikad gledo i onda mlak i nikakav kraj. mnogo je puta uradio isto. ne zna covjek svrsiti i eto ti ga djavle.
u univerzumu baziranom na njegovom književnom radu. Ali ima istine u tome da i on dosta puta ne zna kako finiširati knjigu na pravi način nakon dobrog zapleta.
Bilo kako bilo, obavezno pogledaj i scenu nakon odjavne špice. Ona bi mogla biti indicija u kojem smjeru bi druga sezona mogla ići.
I izgleda mi uzbudljivo bez obzira na ovaj, meni lično, nedostatan kraj prve sezone.
- karanana
#16738 Re: Gledate seriju - preporucite je
aha, znaci ide druga sezona definitivno?
ja sam mislio da je to-to i da je u pitanju mini-serija.
- dale cooper
#16739 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da, već je obnovljena za drugu sezonu. Planirano je da bude antologijskog formata odnosno svaka sezona kao zasebna priča.karanana wrote:aha, znaci ide druga sezona definitivno?
-
BJB
#16740 Re: Gledate seriju - preporucite je
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16741 Re: Gledate seriju - preporucite je
gledam sharp objects
kakve dobre gene ima ova baba amy
lijepa i dobra glumica
serija me podsjeća na neku seriju ne mogu se sjetiti
nije loše nakon 2 epizode
kakve dobre gene ima ova baba amy
serija me podsjeća na neku seriju ne mogu se sjetiti
nije loše nakon 2 epizode
- karanana
#16742 Re: Gledate seriju - preporucite je
Izasla druga sezona vandala. Prva je bila veoma solidnq i fino zakuhana sa crtanjem onih kita po autima ucitelja.
Ako sam dobro shvatio druga je sasvim nova prica
- SanskiBiser
#16743 Re: Gledate seriju - preporucite je
karanana wrote:Izasla druga sezona vandala. Prva je bila veoma solidnq i fino zakuhana sa crtanjem onih kita po autima ucitelja.
Prvih 6 minuta druge sezone je vec LEGENDARY!
-
kakavdanakneiskustvu
#16744 Re: Gledate seriju - preporucite je
SanskiBiser wrote:karanana wrote:Izasla druga sezona vandala. Prva je bila veoma solidnq i fino zakuhana sa crtanjem onih kita po autima ucitelja.
Prvih 6 minuta druge sezone je vec LEGENDARY!
tako se zove serija ,vandali?
- karanana
#16745 Re: Gledate seriju - preporucite je
American vandal
-
kakavdanakneiskustvu
- zlo zlo
#16747 Re: Gledate seriju - preporucite je
najbolja bih prevoditeljica izbacila jubilarni 1000 autorski titl 
- Pryda
#16748 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao Black mirror.. Nikad mracniju i bolesniju seriju nisam gledao.
Epizode nisu vezane jedna za drugu, svaka je posebna prica. I to kakva prica
Epizode nisu vezane jedna za drugu, svaka je posebna prica. I to kakva prica
- Dasi
- Kaligrafija
#16750 Re: Gledate seriju - preporucite je
The Purge, na osnovu istoimenog filma...tek je pocela, u stilu filma, serija ne odstupa od radnje...cini mi se da ce biti dobra...
The Sinner druga sezona, skoro dobra kao i prva, nemam puno zamjerki, ostala mi je jos jedna epizoda, izlazi 19 septembra...
The Sinner druga sezona, skoro dobra kao i prva, nemam puno zamjerki, ostala mi je jos jedna epizoda, izlazi 19 septembra...