HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Benq

#16726 Re: HS kablovska

Post by Benq »

winnie wrote: Dragi predstavniče HS/TM,

Ne znam jeste li dobro razumjeli šta sam pitao pa ću ponoviti/pojasniti pitanje:
Ja sam Kid 8 paket na HS, pa su mi bili ukinuti neki hd kanali i sad su opet vraćeni. Interesuje me je li to ostaje tako ili ne?
Pitanje je jednostavno pa bi i odgovor trebao biti isto tako jednostavan.
Hvala!
Vjerujem da ti je pusten novi signal ako si dobio sad neke HD kanale , to ce sve tako ostati do 1.8. a onda cemo vidjeti sta ce biti , to ti jos ne moze ni predstavnik HS-a tacno reci jer ni oni jos nemaju tu informaciju.
hoggarr

#16727 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Ovom prilikom bih se duboko izvinio predstavniku HS-a zbog opaski u mom prethodnom postu, jer sam link-om koji je prethodno postavljen od strane korisnika foruma "MH i HS kablovska" odveden na Telemach stranicu.
MH i HS kablovska wrote:OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA NOVIM PODRUČJIMA AKVIZIRANIH KOMPANIJA U SARAJEVU
http://bit.ly/1LpTqxt
Tek sada sam ušavši na zvaničnu stranicu KATV-HS, odnosno na stranicu operatera kome pripadam doživio pozitivno iznenađenje.

Uzmemo li dodatnu uslugu televizije, interneta ili telefonije, prepolovićemo svoj mjesečni račun prvih 6 mjeseci, naime ponuda se odnosi na sve nove i postojeće pretplatnike HKB-neta koji se opredijele na korištenje nove usluge u DUO ili TRIO paketima, uz uslov da se opredjelimo za korištenje paketa koji sadrži novu uslugu koju do sada nismo koristili. Pogodnost na period od 6 mjeseci dobićemo pretplatom na neki od paketa usluga uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca.

http://www.hs-ktv.ba/?page_id=4780

BRAVO, BRAVO, BRAVO !!!
winnie

#16728 Re: HS kablovska

Post by winnie »

hoggarr wrote:Uzmemo li dodatnu uslugu televizije, interneta ili telefonije, prepolovićemo svoj mjesečni račun prvih 6 mjeseci, naime ponuda se odnosi na sve nove i postojeće pretplatnike HKB-neta koji se opredijele na korištenje nove usluge u DUO ili TRIO paketima, uz uslov da se opredjelimo za korištenje paketa koji sadrži novu uslugu koju do sada nismo koristili. Pogodnost na period od 6 mjeseci dobićemo pretplatom na neki od paketa usluga uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca.

BRAVO, BRAVO, BRAVO !!!
Pola godine ćeš plaćati pola cijene i onda ćeš kasnije plaćati u prosjeku 10KM skuplje ono isto što si imao prije.

I za to bravo?! :D :D :D
supercali

#16729 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Benq wrote:
supercali wrote:Alo predstavnice znas li napisati jebeni telefon na koji mogu zvati u vezi card out of date ili ces preskakati pitanja kako tebi odgovara
Pozovi call centar na 1360 , izdiktiras serijski broj kartice i puste ti signal vrlo brzo.
Nisam kuci tako da ne mogu diktirati broj
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16730 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

e Sad ja vise nista ne kontam svi nesto dobijaju a niko nista ne dobija:) Koliko znam do sada je bio da oni koji su bili na HS-u se ne smatraju kao novi pretplatnici i ne dobijaju ove pogodnosti prvih 6 mjeseci. Sta ja ili mi koji smo sa HS-a i KID quadro paketa presli na Trio Grande TM pakete dobijamo za tih prvih 6 mjeseci???
SerijeSync

#16731 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

hrasno38 wrote:e Sad ja vise nista ne kontam svi nesto dobijaju a niko nista ne dobija:) Koliko znam do sada je bio da oni koji su bili na HS-u se ne smatraju kao novi pretplatnici i ne dobijaju ove pogodnosti prvih 6 mjeseci. Sta ja ili mi koji smo sa HS-a i KID quadro paketa presli na Trio Grande TM pakete dobijamo za tih prvih 6 mjeseci???
ako nisi tražio prije potpisivanja ugovora nećeš ni dobit!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16732 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

SerijeSync wrote:
hrasno38 wrote:e Sad ja vise nista ne kontam svi nesto dobijaju a niko nista ne dobija:) Koliko znam do sada je bio da oni koji su bili na HS-u se ne smatraju kao novi pretplatnici i ne dobijaju ove pogodnosti prvih 6 mjeseci. Sta ja ili mi koji smo sa HS-a i KID quadro paketa presli na Trio Grande TM pakete dobijamo za tih prvih 6 mjeseci???
Cuj trazio???? Pa gdje na svijetu ima da trazis da ti neko da 6 mjseci da imas neku povoljnost. To ili vazi za sve korisnike ili za nikoga....svaka druga varijanta je krsenje zakona.
kloniran

#16733 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Sad imaju monopol i mogu sta hoce
SerijeSync

#16734 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

hrasno38 wrote:
SerijeSync wrote:
Cuj trazio???? Pa gdje na svijetu ima da trazis da ti neko da 6 mjseci da imas neku povoljnost. To ili vazi za sve korisnike ili za nikoga....svaka druga varijanta je krsenje zakona.
tražio, pito imaš li pravo na neku akciju, kontaš sami ti neće ponudit!!
bumerangss

#16735 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

kloniran wrote:Sad imaju monopol i mogu sta hoce
Nemaju monopol jer ima Moja TV i veliki dio HS-ovaca :D je preslo na Moja TV pa se HS tj TM prepao i zato vracaju uzete kanale
kloniran

#16736 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

bumerangss wrote:
Nemaju monopol jer ima Moja TV i veliki dio HS-ovaca :D je preslo na Moja TV pa se HS tj TM prepao i zato vracaju uzete kanale
imaju kod kablovaca
ja na m&h i mene su prebacili na njihovu šemu, ako moja tv bude davala pristojne brzine u dogledno vrijeme idem i ja
previse ovo zeza da bi se trpilo
veceras mi ko piciju blokiralo uređaje na wifi i dok nisam resetovao nije htjelo da se skopca, a do tada sve normalno radilo
a od bandere do modema mi je potpuno isti kabal, znaci minimalno gubljenje signala
haman svaku vece u 21:50 nestane interneta na par minuta :-)
HomeArt

#16737 Re: HS kablovska

Post by HomeArt »

bumerangss wrote:
Šta je vraćeno? Ja više ništa ne kontam, imam HS Kid8 i ne mislim ništa mijenjati ako ne moram, niti mislim ništa dodatno plaćati.

Moje pitanje je mogu li ja zadržati ovo što imam po istoj cijeni?
bumerangss

#16738 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

kloniran wrote:
bumerangss wrote:
imaju kod kablovaca
ja na m&h i mene su prebacili na njihovu šemu, ako moja tv bude davala pristojne brzine u dogledno vrijeme idem i ja
previse ovo zeza da bi se trpilo
veceras mi ko piciju blokiralo uređaje na wifi i dok nisam resetovao nije htjelo da se skopca, a do tada sve normalno radilo
a od bandere do modema mi je potpuno isti kabal, znaci minimalno gubljenje signala
haman svaku vece u 21:50 nestane interneta na par minuta :-)
Moja TV nije samo 5Mb interneta nego za one koji zele brzi net mogu kombinovati Moja TV phone+ paket ( TV i telefon) koji kosta 26 KM i netFlat od 10 Mb koji kosta 21 KM uz ugovor na 24 mneseca sto ukupno dodje oko 47KM ili paket netFlat od 25Mb koji kosta oko 40 i onih 26 za TV i telefon je ukupno oko 66KM
kloniran

#16739 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

bumerangss wrote:
Moja TV nije samo 5Mb interneta nego za one koji zele brzi net mogu kombinovati Moja TV phone+ paket ( TV i telefon) koji kosta 26 KM i netFlat od 10 Mb koji kosta 21 KM uz ugovor na 24 mneseca sto ukupno dodje oko 47KM ili paket netFlat od 25Mb koji kosta oko 40 i onih 26 za TV i telefon je ukupno oko 66KM
budimo realni malo je smjesno davati 47 KM za paket sa 10 Mbps internetom, sad placam 28,90KM za kablovsku i 14 Mbps interneta, tako da cu radije trpiti povremene prekide nego placati 18KM vise za nista
Imam telekomov net na poslu i nisam zadovoljan uopste, puca konekcija i vise od ovih hajvana sto upropastise onako stabilan net
hoggarr

#16740 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

winnie wrote:
hoggarr wrote:Uzmemo li dodatnu uslugu televizije, interneta ili telefonije, prepolovićemo svoj mjesečni račun prvih 6 mjeseci, naime ponuda se odnosi na sve nove i postojeće pretplatnike HKB-neta koji se opredijele na korištenje nove usluge u DUO ili TRIO paketima, uz uslov da se opredjelimo za korištenje paketa koji sadrži novu uslugu koju do sada nismo koristili. Pogodnost na period od 6 mjeseci dobićemo pretplatom na neki od paketa usluga uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca.

BRAVO, BRAVO, BRAVO !!!
Pola godine ćeš plaćati pola cijene i onda ćeš kasnije plaćati u prosjeku 10KM skuplje ono isto što si imao prije.

Tačno! Što se tiče programske sheme tu je ponuda manje više ista. Međutim, pretplatnik sam KID22 paketa, uzimanjem paketa Trio Grande Family imaću telefonski priključak za koji se pretplata plaća 10 KM, koji do sada u HS-u nisam imao, imaću brži internet, tako da neću biti na istom kao i prije. Bio sam se naljutio na pretstavnika HS-a, pa sam predao Zahtjev za MojaTV Full Fast + paket u BHTelecom-u, moram ga u srijedu otkazati. Ova ponuda mi sada više odgovara, jer mi je duša na mjestu, ipak me nisu uspjeli izlevatiti.
hoggarr

#16741 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Koliko sam upućen nijedan ponuđač usluga ne primjenjuje svoje akcije retroaktivno. Zato je uvijek dobro sačekati pravi trenutak. Ne kažem da se možda i ja ne bih ranije zaletio da potpišem Ugovor kada su akcije bile i mizernije naspram ove današnje ponude, ali nisam bio prebačen na novu mrežu. Tako da sada mi nije problem čekati uključenje na novu mrežu, možda ponuda bude još primamljivija.

Pogledaj ovih iz Telemach-a. Kod njih April ima 31 dan.

Print screen:
Image

Evo i link: http://telemach.ba/AKTUELNE+AKCIJE/2700 ... v_start2=0

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
r_faruk

#16742 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Kako naci frekvencije kanala, ne mogu da se snadjem na stranici
bumerangss

#16743 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

kloniran wrote:
bumerangss wrote:
budimo realni malo je smjesno davati 47 KM za paket sa 10 Mbps internetom, sad placam 28,90KM za kablovsku i 14 Mbps interneta, tako da cu radije trpiti povremene prekide nego placati 18KM vise za nista
Imam telekomov net na poslu i nisam zadovoljan uopste, puca konekcija i vise od ovih hajvana sto upropastise onako stabilan net
Ali procitaj malo bolje pa vidi da u tih 47 KM imas i telefon! Dakle 3u1 TV, telefon i net 10Mb za 47KM
kloniran

#16744 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

bumerangss wrote:
kloniran wrote:
bumerangss wrote:
Ali procitaj malo bolje pa vidi da u tih 47 KM imas i telefon! Dakle 3u1 TV, telefon i net 10Mb za 47KM
Koji ce mi moj fiksni telefon :-)

edit: ali izbijmo i cenera za telefon opet 8 KM skuplji za nista :-)
bumerangss

#16745 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

Pricaj ti sta hoces ali fixni dobro dodje barem meni jer ja stalno zivkam gras da pitam za red voznje, zovem inspekciju da prijavim granap za istekao rok na mlijeku, zovem sve banke da pitam koja daje najpovoljniji kredit a imam i tetke od 60+ godina koje ne znaju sta je net a odgojen sam da im idem za bajram a da ih nazovem makar jednom mjesecno itd itd tako da meni telefo treba
kloniran

#16746 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

sve se to moze i s mobitela i to iz parka, sa planine, s mora... :skoljka:
sala mala, jbg ne treba mi fiksni telefon, tako da su meni preskupi a ne nude nista posebno
winnie

#16747 Re: HS kablovska

Post by winnie »

hoggarr wrote:
winnie wrote:

BRAVO, BRAVO, BRAVO !!!

Tačno! Što se tiče programske sheme tu je ponuda manje više ista. Međutim, pretplatnik sam KID22 paketa, uzimanjem paketa Trio Grande Family imaću telefonski priključak za koji se pretplata plaća 10 KM, koji do sada u HS-u nisam imao, imaću brži internet, tako da neću biti na istom kao i prije. Bio sam se naljutio na pretstavnika HS-a, pa sam predao Zahtjev za MojaTV Full Fast + paket u BHTelecom-u, moram ga u srijedu otkazati. Ova ponuda mi sada više odgovara, jer mi je duša na mjestu, ipak me nisu uspjeli izlevatiti.
Sretno ti bilo!
Meni ako ne ostane ovako kako sad ide sa hd i netom (telefon ne koristim) sigurno me više neće vidjeti. Ne mislim plaćati više za istu ili slabiju uslugu.
kloniran

#16748 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Pitanje za onog visokoh predstavnika
More'l se prikljuciti samo D3GO uz net i analognu, mrsko mi kupovati jos jedan tv, a bogme i poskupi su :D
alen_89

#16749 Re: HS kablovska

Post by alen_89 »

Image
Image
Image

E ovo je akcija koja se ceka, bolje ne moze!

Jos provjeriti jel tacno do kraja aprila, ako da, onda ne treba zuriti ima vremena...

Samo jel neko skontao kako ustediti 309KM ??? Trio grande premium usteda je 269,70KM...
Last edited by alen_89 on 01/03/2016 00:01, edited 1 time in total.
bumerangss

#16750 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

kloniran wrote:
edit: ali izbijmo i cenera za telefon opet 8 KM skuplji za nista :-)
Nije baš za ništa! Imas prvo stabilnost sto kod TM nemas (ne znam za tebe na poslu ali kod mene u Buca Potoku fercera sve) pa imas time shift da vracas unazad 72 sata jer milina je propustiti 3 epizode serije i pregledat ih kad tebi paše i to da preskocis reklame i stopiras kad odes u wc :-D sve kao na DVD-u pa imas besplatan broj 1444 za suport pitanja primjedbe... iako nemas problema ali ja ih cesto nazovem i dam im prijedlog kao npr da aktiviraju time shift i na 18+ kanale :D da mogu da vratim vise puta najuzbudljiviji dio scene :lol: pa imas dopunu ultra kredita jer ukucas svoj pin i iznos na TV-u i dopunis kredit da se ne peglas po trafikama pa imas da kad te neko zove na fiksni a telefon ti pored TV-a a tebi se ne ustaje s kauca ali ti zato pise u donjem uglu ekrana da te zove tetka Fatima :lol: pa imas nasu ligu da gledas derbi pa imas da gledas tv na mobitelu pa imas razne pogodnosti tj popuste za kupovinu mobitela tableta laptopa LCD-a i na rate uz racun.... i jos dosta toga imas
Locked