Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Ali i dalje trazim logiku da hoce frajer da ide u Ferrari, naravno ako je istina! Jebo te isto da ostavis Mecku S klase i uzmes Clia.
Ne znam odakle mu zelja, jer ovako ne da moze stici Schumachera, nego ga nadjebat i uzeti 9-10 titula... Ovom Mercedesu sa ovakvim pravilima niko i nikad nista ne moze. Ovo je vec bolest. Sprdaju se sa gridom bukvalno.
I ti iz takve ekipe prlazis tamo gdje se ne zna ni ko pije ni ko placa.
Mada je meni otuzno sto ce uopste Hamilston prestici Schumachera. Isto vazi i za Vettela. Pisao sam vec da mislim da nisu ta klasa, al' eto brojke su brojke.
a možda je odgovor u prvoj i predzadnjoj rečenici tvog posta...možda postoji promil šanse da i on sam konta da mora stopama šumahera da bi bio priznat. da mora otići u raspad bolid, tim, i dići ga na prijesto, kao što je sumaher uradio sa ferarijem.
možda je došao do spoznaje da mu prestizanje sumahera po broju titula neće donijeti poštovanje u okviru esnafa, bivšeg, sadašnjeg, ako ne proba/učini i to... tko zna, krhko je znanje....
Ma sta ce biti priznat?! Jedino od par hudnjaka koji svakako ne kontaju sta je formula 1 i kojima je dzaba crtati. Kad je tek dosao odmah uletio u super konkurentan bolid koji mu je omogucio da ostvaruje pobjede i bude konkurent za titulu. Isto kao i Vettel
Kad je RB preuzeo dominaciju "kralja" na mapi nije bilo, kao sto ni Vettela nema.od kada Mercedes dominira
A sve to nema dodirnih tacaka sa takmicenjem iz 80-tih, 90-tih i malo kasnije kao sto ni vozaci nemaju
I toliko je sve ovo postalo besmisleno da i vozaci sami pocinju sve glasnije pricati o tome
Kao sto su 2005 sjebali Ferari, sjebat ce i Mercedes i idemo jovo nanovo...
BHF_Manijak wrote:
Mada je meni otuzno sto ce uopste Hamilston prestici Schumachera. Isto vazi i za Vettela. Pisao sam vec da mislim da nisu ta klasa, al' eto brojke su brojke.
Sto bi to bilo otuzno, itekako su ta klasa. Niko nije visestruki sampion slucajno. Vettelove 2010 i 2012 su meni jace od sve i jedne Sumaherove, osim mozda 2003.
Mozda sam ja idiot, ali meni se cinilo da je bilo mnogo vece umijece voziti one bolide i unaprijediti ih nego li ove danas super masine. Kod starijih vozaca super klasa si nekako u manevrima vidio klasu, ovi danas nemaju tih nekih extremnih manevara, super jebenih preticanja i slicno.
Fali im po meni nesto slicno kao ovo, super jeben duel Seba i Alonsa, master class, ali ovoga je rijetko, nekako se vecinom svede na uzmi pole i izdominiraj do kraja.
Ne kontam po cemu se pravila ova lista...na istoj listi je jedan Bottas sa 5 pobjeda u karijeri bolje rankiran od visestrukih prvaka svijeta Senne, Prosta i Piquea
Ne kontam po cemu se pravila ova lista...na istoj listi je jedan Bottas sa 5 pobjeda u karijeri bolje rankiran od visestrukih prvaka svijeta Senne, Prosta i Piquea
glupost
Nista, nema potrebe za kvalifikacijama - interesantno pogledati br pobjeda, pole pozicija, podijuma itd
interesantno pogledati broj utrka broj podijuma (Senna, Schumi, Hamilton)
Ovo je rank po broju bodova - mada to nista ne znaci
Ne zaboravimo da je danasnja F1 brza nego ikada, upravo postavljaju rekorde staza svih vremena, i sigurno treba biti kompletan vozač i sportista da bi te zvijeri savladao, uprkos hi techu i prije neslućene sigurnosti za vozača
.
.
.
.
mada i kad ovo pogledam, izgleda mi da je pravo fizički i psihički zahtjevno
Ma jok, gdje bi to bilo zahtjevno prije 30 godina?! Sadasnji hipster-pjesnici-mekusci su izmislili sve i sva... Niko nikad prije nije vozio 350 na sat, niti je prestizao u Ascari-u, ili Parabolici... Niko nikad autobusku stanicu u Spa nije ispeglao, dok je ovim mekuscima ne ukinuse...
Hebote Piquet je bio sampion a da ni vozacki polozio nije... Ali sta je njegovo obuzdavanje BMWovih 1000 KS, na kvalifikcijama iz 1500 cm3, i bez elektronike aktivnog tipa, naspram sadasnjih CRS, KERS, MMF, EBD, TRT, MRT pomagala...?
BHF_Manijak wrote:Mozda sam ja idiot, ali meni se cinilo da je bilo mnogo vece umijece voziti one bolide i unaprijediti ih nego li ove danas super masine.
Pa sve u svoje vrijeme, normalno da nije isto nekada voziti Ladu 1.6 i to specijalku kojoj je trebalo 14 sekundi do 100 na sat i sada Teslu S koji nabije do stoje za 2.3 sekundi
drndalo wrote:Ma jok, gdje bi to bilo zahtjevno prije 30 godina?! Sadasnji hipster-pjesnici-mekusci su izmislili sve i sva... Niko nikad prije nije vozio 350 na sat, niti je prestizao u Ascari-u, ili Parabolici... Niko nikad autobusku stanicu u Spa nije ispeglao, dok je ovim mekuscima ne ukinuse...
Hebote Piquet je bio sampion a da ni vozacki polozio nije... Ali sta je njegovo obuzdavanje BMWovih 1000 KS, na kvalifikcijama iz 1500 cm3, i bez elektronike aktivnog tipa, naspram sadasnjih CRS, KERS, MMF, EBD, TRT, MRT pomagala...?
Vise je elektronskih pomagala bilo ranih 90-tih, pa i ranih 2000-tih nego danas...