FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#16727 Re: FC Barcelona
Da li je dobar u igri nogama, nesto kao treci bek?BHF_Manijak wrote:Ter Stegen je jako kvalitetan golman! Mlad i pred njim je buducnost, to je sigurno! Bio je pozivan i u repku, ali trema je ucinila svoje te moze se reci da je imao katastrofaln dan protiv Svicaraca, ali ono sto ga gledam u Gladbachu je druga prica. Decko ima cudesan refleks, inteligentan je i siguran sam da ce biti u top 10 golmana za godinu-dvije. Interes za njega je pokazao i Real, eh sad...
Nesreca mu je u njemackoj sto ispred sebe ima strasne golmane (kao i uvijek kod Nijemaca) Neuera, Adlera i sad Lenoa, no uz kontinuiran rad moze ih preteci!
Barci bi on bio idealno rjesenje jer sam ubjedjen da ce biti kvalitetniji od Valdesa. Jeftino bi ga mogli dovesti, a da li postoji interes to ne znam.
- BHF_Manijak
#16728 Re: FC Barcelona
Hmmm, ono sto sam dosad gledao vise mi je linijski golman. Nije da ne zna uhvatiti centarust ili korner, no ako nije prijeko potrebno izlijetanje prije ce ostati na liniji nego li istrcati. Sad kakav je u organizaciji igre i u as igri sa odbrambenim, pa u onim tekmama sto sam gledao nije bas pretjerano to koristio. Ali to moze dosta zavisiti i od ekipe, a Gladbach nije tim koji tako gradi akcije.skenderija04 wrote:Da li je dobar u igri nogama, nesto kao treci bek?BHF_Manijak wrote:Ter Stegen je jako kvalitetan golman! Mlad i pred njim je buducnost, to je sigurno! Bio je pozivan i u repku, ali trema je ucinila svoje te moze se reci da je imao katastrofaln dan protiv Svicaraca, ali ono sto ga gledam u Gladbachu je druga prica. Decko ima cudesan refleks, inteligentan je i siguran sam da ce biti u top 10 golmana za godinu-dvije. Interes za njega je pokazao i Real, eh sad...
Nesreca mu je u njemackoj sto ispred sebe ima strasne golmane (kao i uvijek kod Nijemaca) Neuera, Adlera i sad Lenoa, no uz kontinuiran rad moze ih preteci!
Barci bi on bio idealno rjesenje jer sam ubjedjen da ce biti kvalitetniji od Valdesa. Jeftino bi ga mogli dovesti, a da li postoji interes to ne znam.
- skenderija04
#16729 Re: FC Barcelona
Kazu da su barcelonini skauti pratili momka dva mjeseca , ne samo kako igra, vec odnos, ponasanje i slicna sranja i od svih zamjena za Valdesa stavljen je kao prioritet.
- BHF_Manijak
#16730 Re: FC Barcelona
Vjeruj mi da ne bi pogrijesili, od njemackih potencijalno dobrih golmana najjeftinije je rjesenje. Adler, Neuer ili Leno su vec vec izgradjena imena i mnogo bi skuplji bili. 
- skenderija04
#16731 Re: FC Barcelona
Barcelona dovodi golmana sljedece ljeto. I da Valdes ostane , dolazi golman. Pinto je tu kao najbolji messijev drug ali skoro 4 banke. Ne pravi probleme, ali svi vide da je glupo da bude tu.Za ovog momka vec postoji "pripremljen teren" jer novine malo po malo ubacuju njegovo ime u clanke. A i Barca zeli golmana za sljedecih 4-5 godina i Ter se uklapa. Mlad i dobra skola. Oier , golman Barelone B nije napredovao, i po svemu sudeci napusta klub i vraca se u Baskiju.BHF_Manijak wrote:Vjeruj mi da ne bi pogrijesili, od njemackih potencijalno dobrih golmana najjeftinije je rjesenje. Adler, Neuer ili Leno su vec vec izgradjena imena i mnogo bi skuplji bili.
- p206
#16732 Re: FC Barcelona
Pinto je bio jedne sezone najbolji golman lige, dok je u Celti igrao...al jbg godine, vrijeme je za penziju
-
sumirprimus
#16733 Re: FC Barcelona
Kakva šteta da villa ode... 
Kad dobije vremena i prostora,igračina i po...
Kad dobije vremena i prostora,igračina i po...
-
sumirprimus
#16734 Re: FC Barcelona
Jao,da je vidjet begovića u barci,puste želje moje...
- skenderija04
#16735 Re: FC Barcelona
Jedan zanimljiv tekst o Barceloni, kupu i njegovom znacaju za fizicku pripremu ekipe, i mit o rotacijama koji se na ovome forumu cesto moze procitati specijalno na temi Manchester City .
Marti Peraarnau, saradnik Marce i Sporta je novinar koji se bavi iskljucivo fudbalom kao igrom. Nista o desavanjima izvan terena i slicnim glupostima. Danas na svom blogu analizira plan kondicionih trenera FCB, i znacaj kupa u tom trenaznom procesu. U startu razbija mit o rotacijama u kupu da bi se glavni igraci odmorili. Naprotiv, kada su kup utakmice u pitanju, narocito prve runde , vazniji igraci ne igraju jer prolaze kroz mikrocikluse od 3 dana u kojima se povecava volumen i intenzitet kondicionog treninga. Radi se o specificnim treninzima koji su organizovani po individualnom planu i programu za svakog igraca posebno. Cilj tih ciklusa je izbjegavanje da kompletna ekipa padne u fizickoj pripremljenosti od pocetka januara pa do sredine februara sto je bio slucaj u proslim sezonama kada je Barcelona prolazila kroz padove u formi. Dakle nikakav odmor, vec fizikalija. Objasnjava da su kroz te cikluse prosli Cesc i Puyol za vrijeme pauze jer su izlazili iz povreda pa su zbog toga sinoc igrali, a da su sad na redu bili ostali starteri. Kup igraju igraci koji izlaze iz povreda, i "druga linija" da bi dobili na minutama . Strucni stab zeli da time nivelise fizicko stanje ekipe jer je za ocekivati pad u formi prvog tima u prva dva mjeseca nove godine. Pokusaj je da se u zadnja tri mjeseca takmicenja bude na 100% fizicke snage.
engleski
http://translate.google.es/translate?sl ... 2F&act=url
Marti Peraarnau, saradnik Marce i Sporta je novinar koji se bavi iskljucivo fudbalom kao igrom. Nista o desavanjima izvan terena i slicnim glupostima. Danas na svom blogu analizira plan kondicionih trenera FCB, i znacaj kupa u tom trenaznom procesu. U startu razbija mit o rotacijama u kupu da bi se glavni igraci odmorili. Naprotiv, kada su kup utakmice u pitanju, narocito prve runde , vazniji igraci ne igraju jer prolaze kroz mikrocikluse od 3 dana u kojima se povecava volumen i intenzitet kondicionog treninga. Radi se o specificnim treninzima koji su organizovani po individualnom planu i programu za svakog igraca posebno. Cilj tih ciklusa je izbjegavanje da kompletna ekipa padne u fizickoj pripremljenosti od pocetka januara pa do sredine februara sto je bio slucaj u proslim sezonama kada je Barcelona prolazila kroz padove u formi. Dakle nikakav odmor, vec fizikalija. Objasnjava da su kroz te cikluse prosli Cesc i Puyol za vrijeme pauze jer su izlazili iz povreda pa su zbog toga sinoc igrali, a da su sad na redu bili ostali starteri. Kup igraju igraci koji izlaze iz povreda, i "druga linija" da bi dobili na minutama . Strucni stab zeli da time nivelise fizicko stanje ekipe jer je za ocekivati pad u formi prvog tima u prva dva mjeseca nove godine. Pokusaj je da se u zadnja tri mjeseca takmicenja bude na 100% fizicke snage.
engleski
- skenderija04
#16737 Re: FC Barcelona
Evo zasto sluzi zlatna lopta. Stotine hiljada ovaca vec ceka u redu da ih osisaju ovi iz Adidasa

- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#16738 Re: FC Barcelona
Zanimljivo!skenderija04 wrote:Jedan zanimljiv tekst o Barceloni, kupu i njegovom znacaju za fizicku pripremu ekipe, i mit o rotacijama koji se na ovome forumu cesto moze procitati specijalno na temi Manchester City .
engleski
- skenderija04
#16739 Re: FC Barcelona
Izgleda da prica oko odlaska Valdesa nije samo masta novinara. Valdes kome ugovor istice u junu 2014 zeli da napusti klub. Razlozi nisu ekonomske prirode vec zelja da se oproba u nekoj drugoj ligi, i da zivi u nekoj drugoj kulturi. Smatra de je njegov ciklus u Barceloni zavrsen . Sa druge strane klub se nasao u neugodnoj situaiji. U slucaju da Valdes napusti klub ne postoji zamjena koja nudi odredjenu garanciju na mjestu golmana. Klub zeli da ponudi novi ugovor Valdesu ali taj ugovor bi u stvari bio pakt izmedju kluba i Victora. Ugovor bi se potpisao do 2018 ali jedino sto Barelona trazi od Valdesa je da ostane i sljedecu godinu da bi klub dobio na vremenu da pronadje novog golmana. Sa druge strane Valdes ne bi izgubio pare, jer bi za tu godinu dana dobio dobru nadoknadu i ne bi bilo problema oko obestecenja u slucaju da zeli da napusti kkub. Barca placa losu planifikaciju sa golmanima. Pinto je vec pet godina drugi golman. Jedini drugi golman u ozbiljnijim klubovima koji nema ambiciju da bude starter. Brani u kupu, dodje na treninge gdje se dobro provede, a nakon toga u muzicki studio gdje pravi muziku, nesto sto je na prvom mjestu u njegovom zivotu. Najbolji je drug Messiju. Oier ce napustiti klub sljedece godine jer u B ekipi nije napredovao.
To bi bila trenutna situacija. EMD koji je blizak upravi danas pravi listu golmana za koje je zaiteresovan klub. Kandidate dijeli u dvije grupe. Prva bi bila grupa u slucaju da se ne postigne dogovor sa Valdesom, dakle golman koji je vec provjeren i koji ima karakteristike koje odgovaraju nacinu igre Barcelone. Osim De Gea-e koji je uvijek prisutan u kombinacijama ali daleko od stvarnog interesa, novine citiraju dvije opcije
1.Maarten Stekelenburg, 30 godina , istice se odlicna igra nogama, iskustvo i adaptacija na sistem Barce
2. Manuel Neuer . Za njega trde da bi bilo jako tesko izvuci ga iz Bayerna
Spominju ali tek usput Guaitu golmana Valencie.
U slucaju da bude malo vise vremena (Valdes jos jedna sezona) klub zna gdje ce traziti novog golmana. Njemacka. U Barceloni tvrde da je Bundesliga mjesto gdje se najbolje radi sa golmanima na svijetu. Sistem rada je toliko odmakao u odnosu na druge tako da su skauti i treneri iz Masie dosta vremena u njemackoj . Cilj je pokusati implementirati taj sistem u Barceloni. Na listi su tri golmana
1.Marc-Andre Ter Stegen. 20 godina. Na prvom mjestu interesovanja. Skauti koji ga prate su jednoglasni da bi on bio daleko najbolje rjesenje.. Brz, okretan, odlicna igra nogama i posjeduje prirodni autoritet u postavljanju odbrene u cemu podsjeca na Ikera-
2. Bernd Leno. Uprkos proslogodisnjem visokom porazu zapao je za oko.
3.Adler. Stavljen je na trece mjesto radi mnogobrojnih povreda i 27 godina.
Ovaj problem oko golmana otvorio je i raspravu i u La Masia-i. Barcelona od Valdesa nije izbacila kvalitetnog golmana. Poksace raditi sa pionirima da bi u buducnosti mogli da racunaju na svog goldziju.
To bi bila trenutna situacija. EMD koji je blizak upravi danas pravi listu golmana za koje je zaiteresovan klub. Kandidate dijeli u dvije grupe. Prva bi bila grupa u slucaju da se ne postigne dogovor sa Valdesom, dakle golman koji je vec provjeren i koji ima karakteristike koje odgovaraju nacinu igre Barcelone. Osim De Gea-e koji je uvijek prisutan u kombinacijama ali daleko od stvarnog interesa, novine citiraju dvije opcije
1.Maarten Stekelenburg, 30 godina , istice se odlicna igra nogama, iskustvo i adaptacija na sistem Barce
2. Manuel Neuer . Za njega trde da bi bilo jako tesko izvuci ga iz Bayerna
Spominju ali tek usput Guaitu golmana Valencie.
U slucaju da bude malo vise vremena (Valdes jos jedna sezona) klub zna gdje ce traziti novog golmana. Njemacka. U Barceloni tvrde da je Bundesliga mjesto gdje se najbolje radi sa golmanima na svijetu. Sistem rada je toliko odmakao u odnosu na druge tako da su skauti i treneri iz Masie dosta vremena u njemackoj . Cilj je pokusati implementirati taj sistem u Barceloni. Na listi su tri golmana
1.Marc-Andre Ter Stegen. 20 godina. Na prvom mjestu interesovanja. Skauti koji ga prate su jednoglasni da bi on bio daleko najbolje rjesenje.. Brz, okretan, odlicna igra nogama i posjeduje prirodni autoritet u postavljanju odbrene u cemu podsjeca na Ikera-
2. Bernd Leno. Uprkos proslogodisnjem visokom porazu zapao je za oko.
3.Adler. Stavljen je na trece mjesto radi mnogobrojnih povreda i 27 godina.
Ovaj problem oko golmana otvorio je i raspravu i u La Masia-i. Barcelona od Valdesa nije izbacila kvalitetnog golmana. Poksace raditi sa pionirima da bi u buducnosti mogli da racunaju na svog goldziju.
-
pakica_
#16740 Re: FC Barcelona
ma kad je barca pored zubija imala nekog iznikten golmana
i kako ce, kad ih busquets trenira
neka puyola jos jednu sezonu i ja se ne brinem
a begovic nek' im posalje cestitku za novu godinu i u ps. nek' ubaci da ga zovnu
a begovic nek' im posalje cestitku za novu godinu i u ps. nek' ubaci da ga zovnu
- skenderija04
#16741 Re: FC Barcelona
Tacno, ali bilo je golmana nije da nije. Pepe Reina, Arnau...znaci golmani koji nisu za Barcu ali koji su napravili pristojne karijere. Sada nema nista, ali bas nista. Neka idu u Njemacku i uce. Ocigledno u Barceloni se ne radi dobro sa golmanima. Skontali su da je Njemacka to sto ih interesuje. Brate nije sramota uciti od boljeg.pakica_ wrote:ma kad je barca pored zubija imala nekog iznikten golmanai kako ce, kad ih busquets trenira
![]()
- Entropio
#16742 Re: FC Barcelona
Ja ipak mislim da ce Valdes produžiti ugovor i da su sve ovo medijske špekulacije i način Valdesovog agenta da mu osigura veću platu u novom ugovoru.
- skenderija04
#16743 Re: FC Barcelona
Izgleda da nije problem para. Klub mu nudi pare, ali nisu cak ni razmatrali ponudu. Victor je zajeban momak. Ima krakter . Pa on je htio da bije Van Gaala kada je imao 18 godinaEntropio wrote:Ja ipak mislim da ce Valdes produžiti ugovor i da su sve ovo medijske špekulacije i način Valdesovog agenta da mu osigura veću platu u novom ugovoru.
-
5 0 5
#16744 Re: FC Barcelona
slazem se s ovim. valdes je pri potpisivanju proslog ugovora imao slicnu strategiju. tad mu je guardiola dao bolju platu (€2M), no jos uvijek je puno iza casillasa (€9M). ova ce se prica razvlaciti par mjeseci (kao alvesov ugovor prosle sezone).Entropio wrote:Ja ipak mislim da ce Valdes produžiti ugovor i da su sve ovo medijske špekulacije i način Valdesovog agenta da mu osigura veću platu u novom ugovoru.
jutros sam naletio na ovaj spisak
David de Gea (22, Manchester United),
Vicente Guaita (25, Valencia),
Marc-André ter Stegen (20, Borussia de M’gladbach),
Bernd Leno (20, Bayer Leverkusen),
René Adler (27, Hamburg),
Manuel Neuer (26, Bayern Múnich)
Maarten Stekelenburg (30, Roma).
- Entropio
#16745 Re: FC Barcelona
Pored svega toga, on je i pametan momak... Zašto napustiti najbolji klub na svijetu u kojem imaš zacementirano mjesto u prvom sastavu do kraja karijere?skenderija04 wrote:Izgleda da nije problem para. Klub mu nudi pare, ali nisu cak ni razmatrali ponudu. Victor je zajeban momak. Ima krakter . Pa on je htio da bije Van Gaala kada je imao 18 godinaEntropio wrote:Ja ipak mislim da ce Valdes produžiti ugovor i da su sve ovo medijske špekulacije i način Valdesovog agenta da mu osigura veću platu u novom ugovoru.Ovaj ga je nesto tlacio a Victor mu porucio da odjebe u skokovima
. Ako je on sebi uvrtio u glavu da igra npr. u Australiji , ici ce u australiju.
Igra agenta i kluba...
- skenderija04
#16746 Re: FC Barcelona
To je tacno, ali ne misle svi na isti nacin. On je u Baci prakticno od kada se rodio ali ako misli da je dosao kraj treba ga ispostovati i dati mu sve olaksice. Zasluzio je. Za mene je najbolje rjesenje ali ako neko nece da ostane ne treba ga siliti. Da klub ima zamjenu vec bi mu rekli sretan put.
- Zmijuga loma
#16747 Re: FC Barcelona
De Geu i Neuera odmah prekrižiti, njih se klubovi neće odreći. Ako se već spominju i 30-godišnjaci kao zamjene treba spomenuti i Reinu. Swap njega i Valdesa bi bio idealno rješenje.
A nebi bilo iznenađenje da Valdesa vidimo u ekipi koju Guardiola bude vodio sl. sezone.
- p206
#16748 Re: FC Barcelona
Kakav Reina, nedo Bog nikome... i De Gea mi je slab golman. Šta je s onim golmanom Valencije Diegom Alvesom... imao je strašnih odbrana prošle sezone.
-
LSD
#16749 Re: FC Barcelona
Samo golmana iz Njemacke tražiti....Ter Stegen ili Leno su idealne opcije za Barce (može i Adler iako je nešto stariji).
A ko da gledam, uzet ce nekog španca kojima svakako u zadnje vrijeme daju prioritet u transferima.
Švabo golman, ne može biti loš golman....davno testirano i dokazano.
A ko da gledam, uzet ce nekog španca kojima svakako u zadnje vrijeme daju prioritet u transferima.
Švabo golman, ne može biti loš golman....davno testirano i dokazano.
- BHF_Manijak
#16750 Re: FC Barcelona
Ma nema teorije Neuer, Bayern ga ne bi dao za suho zlato jer u njemu vide perspektivu da postane najbolji golman svijeta za godinu-dvije, buduci Kahn!
Ja opet kazem da je ter Stegen najbolja opcija, jer je najmladji od pomenute trojice tj Adlera, Lena i Neuera. Mali je zvijer i mislim da bi Katalonci u njemu dobili idealno rjesenje za narednih 10 godina minimum koji ima predispozicije da postane svjetski golman, ali bas!
Od ostalih a mladjih koji nesto vrijede u svijetu fudbala naumpadaju mi Begovic, Hart, Handanovic, De Gea. Ostalo bas i nije vrijedno spomena.
Ja opet kazem da je ter Stegen najbolja opcija, jer je najmladji od pomenute trojice tj Adlera, Lena i Neuera. Mali je zvijer i mislim da bi Katalonci u njemu dobili idealno rjesenje za narednih 10 godina minimum koji ima predispozicije da postane svjetski golman, ali bas!
Od ostalih a mladjih koji nesto vrijede u svijetu fudbala naumpadaju mi Begovic, Hart, Handanovic, De Gea. Ostalo bas i nije vrijedno spomena.