SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alkalna_baterija

#16726 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

galamdzinica wrote:
alkalna_baterija wrote:Btw ovo oko poštarine, nisam do sad ništa naručivala ovako, je li se plaća na svaki proizvod posebno ili samo po jednoj narudžbi?

Recimo ako bih uzela 2 palete, plaćam za obje po 5 funti, ili samo 5 :D
Samo jednom ;)
:thumbup:
galamdzinica

#16727 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

joooj wrote:Znam, citala sam o njoj vec ranije a Nakedica mi je preskupa. Tek sam se registrovala na stranicu i proceed sam do dijela za postarinu, pa mi je bilo smijesno ono kao skuplja pita od tepsije :lol:
A kako 5 funti postarina, mene nudi samo standard 7,95 i kao oznacenu 11,95!? :-)
Ups, sorry, ja pogriješih, bila sam na MUA stranici :) a vidim da i oni imaju Naked 1 i 2 dupes, i još neke lijepe paletice... Hmmmmm, sve mi ovo miriše na bankrot :run: :run: :run:
galamdzinica

#16728 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

joooj wrote:Znam, citala sam o njoj vec ranije a Nakedica mi je preskupa. Tek sam se registrovala na stranicu i proceed sam do dijela za postarinu, pa mi je bilo smijesno ono kao skuplja pita od tepsije :lol:
A kako 5 funti postarina, mene nudi samo standard 7,95 i kao oznacenu 11,95!? :-)
A ja luđak naručim sve tri Nakedice, sreća jedna se izgubila u pošti, pa mi vratiše pare, a drugu vratih jer me grizla savjest. Da sam znala ne bih ni jedinicu naručivala, nego lijepo sve odavde.
alkalna_baterija

#16729 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

:lol:
ovisnice :D
lemniskata

#16730 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

[Emma] wrote:Djevojke znam da se ovdje priča o kozmetici, ali vidim da sve naručujete, pa ako znate gdje se online može naručiti pegla za kosu, Remington po mmogućnosti. :)
hqhair.com

koliko vidim ova ti je na akciji sad :)
http://www.hqhair.com/remington-klix-w ... 55935.html
NoaLada

#16731 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NoaLada »

Nisam znala gdje tacno da pitam, valjda je prikladno ovdje. Da li ste ikada koristile epilator za dlacice na licu (iznad usana, izmedju obrva)? Vidjela sam u Merkatoru u ponudi imaju Braun Face Mini Epilator + Cleansing Brush, procitala sam par review-a na internetu i okej su. Inace imam problem sa pojavljivanjem sitnih bubuljicica poslije depilacije nausnica, pa ne znam da li bih taj problem mogla rijesiti ovom metodom. Hvala :)
Ductus Holedocus

#16732 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Koristi li neko u stiku M.factor puder? I ima li ideju kako ga fiksirati?Puderom u kamenu ne moze,ostaju mi neke "bockice"po licu.. Valjda neko razumije sta su "bockice" :D
AAmilaAA

#16733 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

NoaLada wrote:Nisam znala gdje tacno da pitam, valjda je prikladno ovdje. Da li ste ikada koristile epilator za dlacice na licu (iznad usana, izmedju obrva)? Vidjela sam u Merkatoru u ponudi imaju Braun Face Mini Epilator + Cleansing Brush, procitala sam par review-a na internetu i okej su. Inace imam problem sa pojavljivanjem sitnih bubuljicica poslije depilacije nausnica, pa ne znam da li bih taj problem mogla rijesiti ovom metodom. Hvala :)
Ne radi to tim,idi na neki tretman lasera ili epilacije,imas uvjek negdje neke pospuste,imas jedan od tih trenutno na e-kuponu,ili pokusaj sa secernom pastom,ako vec neces ILP.
mirche_

#16734 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mirche_ »

[Emma] wrote:Djevojke znam da se ovdje priča o kozmetici, ali vidim da sve naručujete, pa ako znate gdje se online može naručiti pegla za kosu, Remington po mmogućnosti. :)
Mercator na Pofalicima, ja sam svoju kupila prije 3 godine, i dan danas odlicno sluzi, model S1005, bila je negdje oko 80+, i godina garancije :) Pogledaj tamo, sigurno ces nesto pronaci :-D
wildflower

#16735 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by wildflower »

Ductus Holedocus wrote:Koristi li neko u stiku M.factor puder? I ima li ideju kako ga fiksirati?Puderom u kamenu ne moze,ostaju mi neke "bockice"po licu.. Valjda neko razumije sta su "bockice" :D
Ako mislis na MF Pan Stick, ja isto nisam nasla nacin da ga fiksiram... tako dobro prekriva, a tako je mastan i nepostojan, tuga...
na kraju, koristim ga kao korektor (cujem dosta zena radi tako) na suhim dijelovima obraza gdje imam neke crvenkaste oziljke od akni, tu funkcionise dobro.
galamdzinica

#16736 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Jutros koristih burberry earthy blush kao contour (samo na kostima obraza, vrlo blago za početak). Ljudi moji, kako je ovo dobra stvar! Nisam ni bila svjesna šta konturisanje radi :D znam da nisam otkrila Ameriku, ali ja sam skroz oduševljena efektom i svojim licem :kiss: dodala malo rumenila na obraščiće i superiška :D

edit: yaaaay! otvaram jubilarnu 700-tu stranicu teme :tooo:
NoaLada

#16737 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NoaLada »

AAmilaAA wrote:
NoaLada wrote:Nisam znala gdje tacno da pitam, valjda je prikladno ovdje. Da li ste ikada koristile epilator za dlacice na licu (iznad usana, izmedju obrva)? Vidjela sam u Merkatoru u ponudi imaju Braun Face Mini Epilator + Cleansing Brush, procitala sam par review-a na internetu i okej su. Inace imam problem sa pojavljivanjem sitnih bubuljicica poslije depilacije nausnica, pa ne znam da li bih taj problem mogla rijesiti ovom metodom. Hvala :)
Ne radi to tim,idi na neki tretman lasera ili epilacije,imas uvjek negdje neke pospuste,imas jedan od tih trenutno na e-kuponu,ili pokusaj sa secernom pastom,ako vec neces ILP.
Ima li iko iskustva sa tim metodama? Ja sam citala da djevojke znaju ici po 5 tretmana i opet im se te dlacice vrate. Stvarno pokusavam naci ucinkovito rjesenje :(
Ductus Holedocus

#16738 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

wildflower wrote:
Ductus Holedocus wrote:Koristi li neko u stiku M.factor puder? I ima li ideju kako ga fiksirati?Puderom u kamenu ne moze,ostaju mi neke "bockice"po licu.. Valjda neko razumije sta su "bockice" :D
Ako mislis na MF Pan Stick, ja isto nisam nasla nacin da ga fiksiram... tako dobro prekriva, a tako je mastan i nepostojan, tuga...
na kraju, koristim ga kao korektor (cujem dosta zena radi tako) na suhim dijelovima obraza gdje imam neke crvenkaste oziljke od akni, tu funkcionise dobro.
Odgovara mi zbog nijanse i zbog lahkog nanosenja.ALi je toliko masan i klizi .Mislilm da sam probala ko korektor da ga koristim,ali nije uspjelo ni tako. Nece da stoji i tačka :)
AAmilaAA

#16739 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

NoaLada wrote:
AAmilaAA wrote:
Ima li iko iskustva sa tim metodama? Ja sam citala da djevojke znaju ici po 5 tretmana i opet im se te dlacice vrate. Stvarno pokusavam naci ucinkovito rjesenje :(
Imam ja idem,na te tretmane. Nije ti nista trajno,i vracaju se dlacice,ali ne sve i ne isto,i treba imati strepljenja. A ako ih cupas voskom ili epilatorom postaju ti samo gusce i jace,ali ako nemas problema s uraslim,i nije ti mrsko radiiti to non stop samo naprijed. A pokusaj i sa kremama za izbjeljivanje,ako nisi vec.
_Mila_

#16740 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _Mila_ »

Inglot otvoren :)
Nisrin

#16741 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

_Mila_ wrote:Inglot otvoren :)

Cijene? :D
_Mila_

#16742 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _Mila_ »

Npr rumenilo/highlighter + karmin = 75 km.
Neke cijene imaju na njihovoj fb stranici.
BJB

#16743 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ima nesto malo u DM-u, korektori i neke boje..Ona njihova zelena robna marka- Alverde.
Nisrin

#16744 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

_Mila_ wrote:Npr rumenilo/highlighter + karmin = 75 km.

Pogledat cu pudere XD
emmahill

#16745 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Milloni wrote:Boje za lice gdje kupiti? Tetkinoj djevojcici ce uskoro rodjendan, pa nam trebaju :-D
Isto pitanje, planiram uzeti Snazaroo ili Mehron ali mi treba nešto jeftino za eksperimentisanje.
emmahill

#16746 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Nisrin wrote:

Pogledat cu pudere XD
Ja uzela Duraline i sljedeće ću 3 kontur pudera :)
Nisrin

#16747 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

emmahill wrote:
Nisrin wrote:

Pogledat cu pudere XD
Ja uzela Duraline i sljedeće ću 3 kontur pudera :)

Sta je Duraline? Kakvi su puderi i koja im je cijena?! :D Ne stigoh danas...
AAmilaAA

#16748 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Koliko su sjene?
emmahill

#16749 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Duraline je tečnost koju miksaš sa gel linerom da ga oživiš ako se osušio, sa sjenilom ili pigmentom da napraviš tuš, kao mixing medium za glitere...

Sjenila su 14 i 17.17 KM.
BJB

#16750 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zoeva cetkice mozete kupiti na beautybay-u.. :D
Post Reply