Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mickey84 wrote: ↑11/09/2020 22:51
Izgleda da Big Navi nece biti nesto posebno (bar ne u odmosu na Rtx 3090 ), ako bude po zadnjim predvidjanjima. Pesimisti kazu performanse 3070/2080ti sa 16GB DDR6, optimisti performanse izmedju Rtx 3070 i 3080.
Sto se Rtx 3xxx serije tice, najveca vjerovatnoca je da su Nvidia slajdovi pravljeni iskljucivo za best case scenario, tako da bi neko realno stanje na terenu za FHD i 2K (99% igraca) 3070 biti malo slabija od 2080 Ti, a 3080 oko 30% brza.
Hajd’ za Nvidia ce se ubrzo znati . I da, do NG se predvidja nestasica/slaba dobavljivost svih Rtx 3xxx modela, mozda cak i duze.
Realno AMD nece ni ganjati high tier. Nek' bude u rangu 3080 i cjenovno ih ubiju, imaju vec jednog kupca
Nije da nece, nego nema cim .
Za kupce je uvijek potrebna sto veca konkurencija, ali nazalost Amd i dalje prilicno kaska u GPU dijelu, iako koristi bolji i nizi proizvodni proces. Racunaj(te) da bi Nvidia modeli bili jos 10-20% brzi da koriste isti proizvodni proces kao Amd.
mickey84 wrote: ↑11/09/2020 22:51
Izgleda da Big Navi nece biti nesto posebno (bar ne u odmosu na Rtx 3090 ), ako bude po zadnjim predvidjanjima. Pesimisti kazu performanse 3070/2080ti sa 16GB DDR6, optimisti performanse izmedju Rtx 3070 i 3080.
Sto se Rtx 3xxx serije tice, najveca vjerovatnoca je da su Nvidia slajdovi pravljeni iskljucivo za best case scenario, tako da bi neko realno stanje na terenu za FHD i 2K (99% igraca) 3070 biti malo slabija od 2080 Ti, a 3080 oko 30% brza.
Hajd’ za Nvidia ce se ubrzo znati . I da, do NG se predvidja nestasica/slaba dobavljivost svih Rtx 3xxx modela, mozda cak i duze.
Realno AMD nece ni ganjati high tier. Nek' bude u rangu 3080 i cjenovno ih ubiju, imaju vec jednog kupca
Nije da nece, nego nema cim .
Za kupce je uvijek potrebna sto veca konkurencija, ali nazalost Amd i dalje prilicno kaska u GPU dijelu, iako koristi bolji i nizi proizvodni proces. Racunaj(te) da bi Nvidia modeli bili jos 10-20% brzi da koriste isti proizvodni proces kao Amd.
Sta ce ljudi deru svoj cip na konzolama, udio na trzistu CPU-a u konstantnom porastu, vjerujem da bi mogli, ali uvijek su zeleni nudili vise u visokoj klasi.
Vjeruj da ne bi - okretanje srednjem segmentu, a napustanje najviseg segmenta je samo marketinska patka koja sluzi kao damage control .
Pogledaj npr statistiku na Steam-u sto se gpu-ova tice, pa ce ti se dosta toga samo reci.
@mickey84 Da li bi bilo moguće nabaviti Phanteks Eclipse P600S TG ili Fractal Design Meshify S2 TG i koliko bi mogao koštati (ako ti nije problem ovdje postaviti, može i u pp)?
Last edited by Filadendron96 on 13/09/2020 04:24, edited 1 time in total.
l33t wrote: ↑12/09/2020 21:40
Ma de koga kucista interesuju, mogu li bilo kakve verzije 3070ke za forumsku raju pa da se strihiramo ovdje
3070 ce tek krajem iduceg mjeseca, vjer oko 20og.
A vec se spekulise da je Nvidia namjerno pomjerila NDA za 2 dodatna dana, da ljudi ne bi imali vremena da otkazu prednarudzbe za 3080 .
Ja ovom liku "Unbox Therapy" ne vjerujem ništa što kaže. To je jedna prodana duša.
Znači odavno su ga počeli u komentarima prozivati, dosta njegovih clipova je faktički reklama od po nekoliko minuta.
Pogotovo što se tiče telefona koji spadaju u budget ili low mid-range klasu.
Na stranu što mi je iritantan onako kad priča, sav je 'spektakularan' oko svake sitnice, tačno se vidi da bez duše to radi i pokušava ispasti zanimljiv...
Ne bih mu odvrtao glavu, ali sve njegove "recenzije" i "mišljenja" smatram otprilike 2% relevantnim.
Doslovno sam nalazio indijskih i turskih kanala koji rade iskrenije od njega.
Ni prvi ni zadnji kojem parama biraju rijeci iz usta po pitanju proizvoda.
A sto se tice te spektakularnosti to manje vise svi teze produkcijski, kamera, rasvjeta, studio, pa sam njihov izgled, svi su moderni i cool a ono najvaznije upitno im je znanje o onome sto prezentuju (pokusavaju prodati).
Ma da, ali ovaj je nekako bas ofiran, fejk...
Kadje bio na onoj nekoj konvenciji s drugim youtuberima (bio i onaj MKBHD), tacno vidis kako ga drugi ono tolerisu, ali im nije previse drago sto je tu...
Svi su oni placeni, ko misli da Marquese nije, taj je lud. Jedini lik koji je ok po meni, a ne ide za tim vau studijom, vau efekti, vec bukvalno ispred sebe ima sto i uredjaj i daje svoje misljenje je Flossy Carter i nekada prije Errica Griffin dok se nije udala i prestala snimati recenzije telefona. E ona je isla bas u detalje, mislim da ce uskoro izbaciti recenzije N20 Ultra, nakon par godina bez videa.
Ovaj unbox lou kako vec je prevarant. Zavalio je gledaoce za ajfone par puta, pa je nake zvucnike opet zavaljo.
Imas par ljudi snimali o njemu i postenju.
Mkhd ko da cita prospekt on je kontra staran Austina.
Flossy i maca, najbolji za mobitele, realno lik uzme telefon korsiti ga neko vrijeme i kaze ti njegovo iskustvo, i kaze za pare ovog modela ima i ovaj. Te osnove finese sto gleda vecina korsinaka, od ovih preplacenih do buđet telefona, nikad lik nije rekao da neki ne valja sto jeste fazon da ima za svaciji đep.
I mene nervira kada vidim balavce koji telfonu daju negativnu ocjenu jer nema 4K ekran na 5 inca.