madridist wrote:glavno da se razumijemo
...... !!!
madridist wrote:glavno da se razumijemo
Cohers wrote:Serija prethodnih postova je očit primjer kako - na klix-u i u BiH-i! - plaćeni besposličari kvantitetom guše svaki pokušaj definiranja, osude i rušenja bh-kanibalskog poretka.
Oprosti, citirano se ne odnosi na "dežurnog učenika".dezurni_ucenik wrote:Cohers wrote:Serija prethodnih postova je očit primjer kako - na klix-u i u BiH-i! - plaćeni besposličari kvantitetom guše svaki pokušaj definiranja, osude i rušenja bh-kanibalskog poretka.
Kume,kad si tako pametan,procitaj moj komentar na predzadnjoj strani.
ajd ti prika moj, na liječenje..u zakonu postoji i opcija prisilne hospitalizacije..Cohers wrote:Serija prethodnih postova je očit primjer kako - na klix-u i u BiH-i! - plaćeni besposličari kvantitetom guše svaki pokušaj definiranja, osude i rušenja bh-kanibalskog poretka.
I ti ne bi imao taj posao, vec bi bio zaposlen neko sa kvalifikacijom...Drinski wrote:Da je narod politicki zreo: niti bi bilo protesta, niti bi bilo gladnih niti bi se gledale zvijezde granda i balkanske prevare (ili onaj serijal: krv nije voda, recimo)....
Vjerovatno....Akibh wrote:I ti ne bi imao taj posao, vec bi bio zaposlen neko sa kvalifikacijom...Drinski wrote:Da je narod politicki zreo: niti bi bilo protesta, niti bi bilo gladnih niti bi se gledale zvijezde granda i balkanske prevare (ili onaj serijal: krv nije voda, recimo)....
Ma ne kontaju ovi gore da sam to napisao ironično, čak i smajli se s u dobili xD Slazem se apsolutno s tobom ali nece oni to priznati nikad sebi, meni ne moraju.dezurni_ucenik wrote:VCorp wrote:Ok. Hajmo ovako. Nemojte više da kukate nikako na političare, začepite svi i neka se vladajuce stranke proglase vladajucim bez ograničenja mandata. Sretno, meni ce uskoro njemački pasoš i dolaziću gospodski da vam se smijem i kad me neko pita što je zemlja sjebana reći ću svaki put zato što su ljudi lopovi, obična kriminalna stoka a za političare same pohvale. Trude se ljudi ali ne možeš ti sa stokom nešto napraviti od zemlje
Prijatelju,
ne kukaju ovdje ljudi bez razloga protiv protesta.Kukaju jer su se usrali za svoje poslove,usrali se da ce ostati bez njih.Mislis da ih je bolio kurac za paljenje zgrada,ma usrali se da ce ostati bez cetverocifrene plate.
Ne znam za forumase,ja govorim za ljude koje licno znam.
A od protesta nema nikakvog hajra,ipak ovaj narod voli da ih se analno kara.Pokazali su to i na zadnjm izborima.
Pa št ti je tu čudno. Da onaj kome je dobro, manje ili više, ko ima nekakav svoj mali život, uokviren nekim sitnim malim radostima ne želi da ulazi u avanture u kojima ne zna šta ćeš na kraju dobiti.VCorp wrote:
Ma ne kontaju ovi gore da sam to napisao ironično, čak i smajli se s u dobili xD Slazem se apsolutno s tobom ali nece oni to priznati nikad sebi, meni ne moraju.
Vijeće građana u BiH uputilo pismo Ban Ki-moonu: Stanje u državi je teško i ugrožena su ljudska prava - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/162411/vijece ... xa863.dpuf
Članovi neformalne grupe Vijeća građana Hasna Ljubović, Latifa Pajić, Mensur Hodžić i Stanko Karlušić na konferenciji za novinare u Sarajevu naveli su da demokratskim alatima koje imaju u svojim rukama žele da utječu na vlast radi dobrobiti svih građana.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/162411/vijece ... xa863.dpuf
Bolji život nije nešto što se samo od sebe desi, kaže u ekskluzivnom razgovoru za "Dnevni avaz" Srđa Popović, čovjek koji je rušio balkanskog kasapina Slobodana Miloševića, jedan od osnivača pokreta "Otpor" u Srbiji i osnivač Centra za primijenjene nenasilne akcije i strategije (CANVAS).
Model inventivne BiH - "5E": Edukacija - Energija - Ekonomija - Ekologija - Evropa! Da bi se model mogao primjeniti i BiH-a krenula ka inventivnoj državnoj zajednici, ključni uvjet je: definitivno otpremanje Izetbegovićeve kvislinškokriminalne hobotnice na najomraženije historijsko bunjište! Naravno, to još nije moguće bez najneposrednije pomoći USA - demokrata.Prošlogodišnji protesti u Bosni bili su masovni, energični, ali i neorganizovani, i, nažalost, u nekolicini slučajeva i nasilni. Koliki je to problem, najbolje ćemo vidjeti ako parafraziramo Saula Alinskog, čija je knjiga "Rules For Radikals" neka vrsta "aktivističke Biblije" širom svijeta. Alinski otprilike kaže: "Bijes je moćan faktor za mobilizaciju ljudi, ali sâm bijes, bez NADE i vizije drugačije sutrašnjice je destruktivan" i, kao što znamo, najčešće se završava nasiljem i incidentima.
U slučaju srpskog nenasilnog pokreta, kao i u slučaju desetina uspješnih pokreta širom svijeta, od Gandija do Valense, poštovano je nekoliko osnovnih principa. Prvi je VIZIJA, odnosno odgovor na pitanje: Ako bi ti imao čarobni štapić, kako bi tvoja zemlja izgledala sutra ujutro? Šta je taj san za koji se borimo? Drugi princip je JEDINSTVO: Ko su ljudi koji dijele tvoj san i ko su pojedinci, organizacije, partije, društvene grupe s kojima taj san planiraš da ostvariš? Bez jedinstva u podjeli tog sna, kakvo je poslije deset godina poraza 2000. godine uspostavila do tada raštimovana srpska opozicija, nema pobjede.
Treći princip je NENASILNA DISCIPLINA. Svaki nenasilan pokret počiva na jasnoj odluci, politici, ideologiji i uvjerenju da je nenasilje ne samo vrhunski moralni i etički kriterij već i jedini realističan način da se dođe do promjene nabolje. Studije kažu da je u posljednjih 100 godina preko 300 nasilnih i nenasilnih pokreta pokušalo razne promjene širom svijeta. I da su nenasilni pokreti uspijevali dva puta češće. Bez vizije, jedinstva i nenasilne discipline, protesti su po pravilu neuspješni, a nerijetko praćeni i nasiljem, rušenjem, a ponekad, nažalost, i gubitkom onog najvrednijeg - ljudskih života. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/162571/srd....z9hXMb05.dpuf
Njega povezuju sa protestima iz tog razloga sto hoce da pokupi neke simpatije naroda da bih bolje prosao. Sta ima neki politicar biti uz narod,i on cini tu vlast koja nas unistava. Protesti bi prosle godine bili jos masovniji da se neki politicari nisu petljali i navodno podrzavalu narod...Biene wrote:Meni su tako jadni pokušaji pojedinaca da spriječe proteste...
Naročito me nerviraju oni koji spominju Radončića kao nekog ko je pokrenuo proteste...ne mogu da vjerujem da postoji tolika ograničenost...
Vi koji to govorite ste vjerovatno jaaaako dobro uhljebljeni pa vas baš briga za one koji nemaju ništa...
shibonja wrote:Tuzla 5 Februar 2015
imezaforum wrote:Njega povezuju sa protestima iz tog razloga sto hoce da pokupi neke simpatije naroda da bih bolje prosao. Sta ima neki politicar biti uz narod,i on cini tu vlast koja nas unistava. Protesti bi prosle godine bili jos masovniji da se neki politicari nisu petljali i navodno podrzavalu narod...Biene wrote:Meni su tako jadni pokušaji pojedinaca da spriječe proteste...
Naročito me nerviraju oni koji spominju Radončića kao nekog ko je pokrenuo proteste...ne mogu da vjerujem da postoji tolika ograničenost...
Vi koji to govorite ste vjerovatno jaaaako dobro uhljebljeni pa vas baš briga za one koji nemaju ništa...
SDA je gotovo nemoguće smijeniti putem izbora. Tako da... ako ih ne možemo smijeniti onda ih možemo i moramo natjerati da rade svoj posao!kamberovica polje wrote:Ima li ste izbore...izabrali ste i sad šutite i trpite iduće 4 + godine.
SDA je ko korov i imaju ogroman utjecaj u svim porama društva i politike plus još ogromnu bazu bezumnih ovaca koje glasaju za njih pa makar ih ovi naguzili i preveslali još 1000 puta i ovu su poziciju gradili 20 godina. Ne postoji nikakav način ni da ih smijeniš ni da ih natjeraš da bilo šta rade jer znaju da imaju vlast bez obzira na sve.Biene wrote:SDA je gotovo nemoguće smijeniti putem izbora. Tako da... ako ih ne možemo smijeniti onda ih možemo i moramo natjerati da rade svoj posao!kamberovica polje wrote:Ima li ste izbore...izabrali ste i sad šutite i trpite iduće 4 + godine.
kamberovica polje wrote: SDA je ko korov i imaju ogroman utjecaj u svim porama društva i politike plus još ogromnu bazu bezumnih ovaca koje glasaju za njih pa makar ih ovi naguzili i preveslali još 1000 puta i ovu su poziciju gradili 20 godina. Ne postoji nikakav način ni da ih smijeniš ni da ih natjeraš da bilo šta rade jer znaju da imaju vlast bez obzira na sve.
jel, pošto su sve isti ljudi na vlasti i izbori su kompromitovani od strane istih, svaki građanin bi trebao bojkotirati izbore tako što ni za kog ne glasa. na to ima pravo.. odeš na izbore i prekrižiš glasački listić.VCorp wrote: Ne kontam im ja ništa, šta mene briga za tom stokom. Oni za mene nemaju obraza, čitav forum i na svakom mediju ljudi ispoljavaju nezadovoljstvo s ovakvom drzavom pa ko onda glasa za njih ? Kome pase ovakvo stanje ? Većina nas ne ide nikako na izbore, čini mi se na proslom da nije ni pola ljudi glasalo pa su oni uzeli vlast u svoje ruke preko izjava da se to mora, da je to za narod. Je li ovaj narod koji nema sta jesti ili za neki njihov ?
BiH tone sve dublje, ono prosle godine nece se mjeriti s onim sto nas ceka za deset godina kada budemo na ivici gladi svi.
https://www.facebook.com/notes/nomen-ne ... 6846272541haos1 wrote:jel, pošto su sve isti ljudi na vlasti i izbori su kompromitovani od strane istih, svaki građanin bi trebao bojkotirati izbore tako što ni za kog ne glasa. na to ima pravo.. odeš na izbore i prekrižiš glasački listić.VCorp wrote: Ne kontam im ja ništa, šta mene briga za tom stokom. Oni za mene nemaju obraza, čitav forum i na svakom mediju ljudi ispoljavaju nezadovoljstvo s ovakvom drzavom pa ko onda glasa za njih ? Kome pase ovakvo stanje ? Većina nas ne ide nikako na izbore, čini mi se na proslom da nije ni pola ljudi glasalo pa su oni uzeli vlast u svoje ruke preko izjava da se to mora, da je to za narod. Je li ovaj narod koji nema sta jesti ili za neki njihov ?
BiH tone sve dublje, ono prosle godine nece se mjeriti s onim sto nas ceka za deset godina kada budemo na ivici gladi svi.