Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#16701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Idem prema semaforu kod Hepoka na otoci. zeleno je. Pjesaci iskacu ko koze, ovaj ispred mene vozi sredinom izmedju dvije trake, staje propusta, pa krene pa polako, ono trepce zeleno, on staje. Ja svirnem, blicnem. Jok, ni habera.
Stao i ja pored njega sad jer ja cu pravo. On me nesta gleda kroz spusten prozor. Ja mu pokazem rukom na semafor. On meni: s'ae?
Otvorim i ja prozor, reko: bolannebio mogli smo obojica proci, sto stade na zeleno?
Kaze on, meni se nikud ne zuri.
Aha reko, dobro... i zatvorim jer svaka sljedeca bi vodila do prekrsajne, mozda i krivicne odgovornosti.
Koliko takvih likova kojima se "ne zuri", ali prisvoje cestu kao da su sami na svijetu?
Stao i ja pored njega sad jer ja cu pravo. On me nesta gleda kroz spusten prozor. Ja mu pokazem rukom na semafor. On meni: s'ae?
Otvorim i ja prozor, reko: bolannebio mogli smo obojica proci, sto stade na zeleno?
Aha reko, dobro... i zatvorim jer svaka sljedeca bi vodila do prekrsajne, mozda i krivicne odgovornosti.
Koliko takvih likova kojima se "ne zuri", ali prisvoje cestu kao da su sami na svijetu?
- Bakir1
#16702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nikome se ne zuri nigdje a besparica i noga trans zlatne discipline.
Ukoliko si ti taj kome se zuri najgori si, divljak, ubica....
U taj cetvrtak gore spomenuti sharan swe table, nas nakav jado sto se ufatio noga transa ispred mene, meda ne moze, guzelja, razgleda, upija slike zaviČaja. Da vidis protesta kada sam ga prestigao, to blica, to svira, to ide meni u guzicu.
Stanem da vidim sta je problem kadli tamo baustelac armiraČ bez zuba u glavi 44 kile zive vage
Sta je reko ne trokira ti auto vise
Ukoliko si ti taj kome se zuri najgori si, divljak, ubica....
U taj cetvrtak gore spomenuti sharan swe table, nas nakav jado sto se ufatio noga transa ispred mene, meda ne moze, guzelja, razgleda, upija slike zaviČaja. Da vidis protesta kada sam ga prestigao, to blica, to svira, to ide meni u guzicu.
Stanem da vidim sta je problem kadli tamo baustelac armiraČ bez zuba u glavi 44 kile zive vage
Sta je reko ne trokira ti auto vise
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#16703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbg nikom se ne zuri sve besposleno a ima neku crkavicu.. njemu svejedno, radni dan - ocigledno ne radi
Izmedju dva kruzna toka 11:48 - 12:22...
Jebote mogao sam do bihaca, a ne u olovo
Izmedju dva kruzna toka 11:48 - 12:22...
Jebote mogao sam do bihaca, a ne u olovo
- Bakir1
#16704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sve jedno u autu 
-
BadBoy
#16705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i vi ste svi po jedno u autu

- Bakir1
#16706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
govorim o sarajevu i sarajevskim guzvama....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#16707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne prihvatam stopereBadBoy wrote:Pa i vi ste svi po jedno u autu![]()
nisam toliko često sam, zavisi... al uglavnom nas ide 2-3 u autu ako je veci posao u pitanju
-
MAN-lion's coach
#16708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma mala ti je to dionica za te drame.drug_profi wrote:Idem prema semaforu kod Hepoka na otoci. zeleno je. Pjesaci iskacu ko koze, ovaj ispred mene vozi sredinom izmedju dvije trake, staje propusta, pa krene pa polako, ono trepce zeleno, on staje. Ja svirnem, blicnem. Jok, ni habera.
Neko jutro se vracam sa posla , idem iz pravca Han Dervente u Sarajevo , i prvi tunel , u njemu kolona. Mislim u sebi neki je udes ili pegla teretni. Ispred mene jedno sigurno 12 auta je bilo. I na celu partizana , ide Skoda zelena , tambura u drugoj i vozi se " na kvacilu". Ucini mi se mozda je covjek u kvaru ili tako nesto. I onda je krenulo preticanje. A pretekla bi i ja , ali umor iz nocne cini svoje , a nije vise ni bilo prilike , ili je puna , ili ide neko iz drugog pravca. Odose svi , a ja samo doguram do Skode , ide krivina , pljus po kocnici , ja znaci gulim oko 40. I sve tako do odvajanja za Tranzit. Tugo moja. U krivinama sam oko 15 km/h isla .Tada su sve nade za preticanjem umrle , jer je vec oko 8:20 i saobracaja gore ima. Kontam u glavi , necu se kockati pod cijenu svega pa i kretena koji zvjera okolo mrtav hladan.
I nije sala , ocito cu jos zadugo drzati rekord , puzanja za idiotom. Ali jednostavno nije bilo prave prilike bez rizika.
Napokon kruzni na Hrasnom , ode majmun desno. Tu se razidemo. Pa stvarno...
Ako citas , prodaj auto i vozi se tramvajem. Budaletino .

- beni-bu-man
#16710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trebo si po gasu i spucat gashandrprcSA wrote:
- basicm
#16711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poserem se na grad i kad ga svaka karina blokira.
- beni-bu-man
#16712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
+1basicm wrote:Poserem se na grad i kad ga svaka karina blokira.
-
lijepa u dusi
#16713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jebeni zmigavci
Jel toliko tesko kliknut taj jebeni zmigavac
Ne razumijem ko da ga mora platit da bi ga upalio
Pa majku mu jebem vise i zmigavac i sve zar je toliko tesko
Policija te vise kazni za pojas kojim ugrozavas iskljucivo i samo sebe nego za jebeni zmigavac koji izaziva lancane sudare
Pa jebemu mater i romaniju i instruktora i onog ko vam dade vozacku i onog ko vas pusta da prolazite nekaznjeno
Jel toliko tesko kliknut taj jebeni zmigavac
Ne razumijem ko da ga mora platit da bi ga upalio
Pa majku mu jebem vise i zmigavac i sve zar je toliko tesko
Policija te vise kazni za pojas kojim ugrozavas iskljucivo i samo sebe nego za jebeni zmigavac koji izaziva lancane sudare
Pa jebemu mater i romaniju i instruktora i onog ko vam dade vozacku i onog ko vas pusta da prolazite nekaznjeno
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pridruzujem se Ćestitkamabeni-bu-man wrote:+1basicm wrote:Poserem se na grad i kad ga svaka karina blokira.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad mnogi osvijeste da pojas vezu radi sebe bit ce im lakse ...lijepa u dusi wrote:
Policija te vise kazni za pojas kojim ugrozavas iskljucivo i samo sebe
dvojicu dobrih prijatelja sam izgubio zbog nevezanja pojasa....
- drug_profi
#16716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pojas je tito.
Kod mene se ne moze iskljuciti pinganje, a ima ih koji nece da se svezu kao suvozaci. Reko: ovo nece prestati pa ti izvoli.
A kad vidim one zakacke sto glume zavezan pojas pitam se jel stvarno ta osoba misli da vrijedi kockati se?
Ja sebi ne mogu priustiti 15 dana bolovanja, a kamo li vise, ili mozda invalidnost... unistilo bi mi zivot, sa teskim posljedicama na porodicu, buducnost moje djece, ma katastrofa... cak bi smrt bila bolja jer bi dobili osiguranje koje bi im pomoglo da se iskoluju i zapocnu samostalan zivot.
Takodjer supruga na birou. Porodicna penzija. Sadaka od Fadila. E mos'mislit kolika bi bila.
zato brale pojas, da minimiziramo rizike.
Kod mene se ne moze iskljuciti pinganje, a ima ih koji nece da se svezu kao suvozaci. Reko: ovo nece prestati pa ti izvoli.
A kad vidim one zakacke sto glume zavezan pojas pitam se jel stvarno ta osoba misli da vrijedi kockati se?
Ja sebi ne mogu priustiti 15 dana bolovanja, a kamo li vise, ili mozda invalidnost... unistilo bi mi zivot, sa teskim posljedicama na porodicu, buducnost moje djece, ma katastrofa... cak bi smrt bila bolja jer bi dobili osiguranje koje bi im pomoglo da se iskoluju i zapocnu samostalan zivot.
Takodjer supruga na birou. Porodicna penzija. Sadaka od Fadila. E mos'mislit kolika bi bila.
zato brale pojas, da minimiziramo rizike.
- beni-bu-man
#16717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni bas cudan osjecaj kad se ne svezembitanga_sa_otesa wrote:kad mnogi osvijeste da pojas vezu radi sebe bit ce im lakse ...lijepa u dusi wrote:
-
condy
#16718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isti sam, neka me nelagoda hvata. A nije uvijek tako bilo
- Logovan
#16719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto, nevjerovatno čudan osjećaj.beni-bu-man wrote:Meni bas cudan osjecaj kad se ne svezembitanga_sa_otesa wrote:kad mnogi osvijeste da pojas vezu radi sebe bit ce im lakse ...lijepa u dusi wrote:
Par puta mi se desilo da se vežem dok izlazim iz garaže, totalno bespotrebno jer moram nakon izlaska zatvoriti vrata od garaže.
- beni-bu-man
#16720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ToetoLogovan wrote:Isto, nevjerovatno čudan osjećaj.beni-bu-man wrote: Meni bas cudan osjecaj kad se ne svezem
Par puta mi se desilo da se vežem dok izlazim iz garaže, totalno bespotrebno jer moram nakon izlaska zatvoriti vrata od garaže.![]()
Navika je čudo.
meni se raja smije kad odem na selo i dam zmigavac, kaem konju ako je selo to ne znaci da si oslobedjen svega
- basicm
#16721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam pas da se vezem
Stvarno, nista brze nije preslo u naviku od pojasa.
Stvarno, nista brze nije preslo u naviku od pojasa.
-
ITNet
#16722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja cu biti iskren, po gradu ne vezem pojas ali van grada kad negdje krenem obavezno 
- beni-bu-man
#16723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koja je razlika ?ITNet wrote:Ja cu biti iskren, po gradu ne vezem pojas ali van grada kad negdje krenem obavezno
-
zdruzdjo
#16724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nekad ali as nekad sene vezem. Jednostavno mi isklizne iz pamcenja.
Nedavno kaznu platih. Ok krivko djete na tuti.
Stvarno se trudim da se zavezem. Ima nekih lokacija u gradu na kojima cim sjednem odmah se vezem. A opet nekad iz kuce krenem i prodjem ohooo prije nego skontam da sam nevezan.
Iako gori lampica na tabli. Da mi je naci nekoga da mi "otkljuca" ono pistanje kad sam nevezan.
Nedavno kaznu platih. Ok krivko djete na tuti.
Stvarno se trudim da se zavezem. Ima nekih lokacija u gradu na kojima cim sjednem odmah se vezem. A opet nekad iz kuce krenem i prodjem ohooo prije nego skontam da sam nevezan.
Iako gori lampica na tabli. Da mi je naci nekoga da mi "otkljuca" ono pistanje kad sam nevezan.
-
IcedFlame
#16725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nazalost, svjedoci smo da je to u praksi tako. Obicaji iz zavicaja na djelu u gradu.beni-bu-man wrote: meni se raja smije kad odem na selo i dam zmigavac, kaem konju ako je selo to ne znaci da si oslobedjen svega