Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mustang1

#16701 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Na 17.oj slici onaj prolaz za pse na vratima.. Ona guma na tom prolazu.. Je'l mi se cini ili su vec izderali onu gumu? I kaze nisu opasni :D
Shmeker

#16702 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

clio_dci120 wrote:Da me ko pogresno ne razumije, nemam nista protiv Celika kao Celika, samo ovako su bas ispali idioti privatnici koji redovno placaju sve svoje obaveze drzavi...idioti nad idiotima...jednom tako davno, prije desetak i vise godina, kaznio nam firmu inspektor zbog nekog banalnog razloga i kaze otac njemu hajd sad da te odvedem do objekta malo nize gdje covjek radi na crno, kaze inspektor nesto u stilu "eh to je privatni objekat, ja nemam tu pravo uci, ja mogu uci samo u objekte gdje se odvija registrovana poslovna djelatnost"... :-) :-)
Ne znam sto te cudi ovo vise od toga da je vlast dozvolila da se Udruzenje gradjana zaduzi
12 000 000 KM. Postavili svoje ljude u klub, njihovi ljudi napravili dug i njihovi ljudi donijeli zakon o reprogramu dugovanja. Bolje i ovaj zakon nego da im se udari na strucnjake koji su potpisivali ugovore o utakmicama 3 za 3.
clio_dci120

#16703 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

@Shmeker ma naravno, razumijemo se... :thumbup:
saraxy

#16704 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Image

Kaže gradonačelnik da će od Grada Zenice napraviti europski grad...Super, slažem se i da treba mu dati pordšku. Ali čisto sumnjam da ovakvih štandova ima u tim europskim gradovima, na kojima se prodaju ilegalni proizvodi poput duhana, cigareta, detardženata itd.
Ali još gori su oni koji kupuju kod njega i njemu slični [emoji111][emoji111]

Poslano sa mog LG-K350
nacho_

#16705 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

Mislim da neko već pisao na http://centar72.ba/zenica o tome, ali gradske službe nisu zainteresovane da urade bilo šta (čitaj: neko je potplaćen da se to ne dira). Inače je čitava ta ulica i trg ispred Binga jedna velika divljina, a nadležni niti hoće, niti znaju riješiti bilo kakav problem.
saraxy

#16706 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Očito... I kraj silnog prijavljivanja, kantonalna inspekcina ništa ne radi, općina nema nadležnost da "dira" stvari koje su na stolu, samo ono što je na podu to mogu zavesti.

Poslano sa mog LG-K350
nadžak

#16707 Re: Zeničani

Post by nadžak »

nacho_ wrote:Mislim da neko već pisao na http://centar72.ba/zenica o tome, ali gradske službe nisu zainteresovane da urade bilo šta (čitaj: neko je potplaćen da se to ne dira). Inače je čitava ta ulica i trg ispred Binga jedna velika divljina, a nadležni niti hoće, niti znaju riješiti bilo kakav problem.
Jašta je potplaćen, radi drvenog stolića i dva cekera proizvoda! Dajte ljudi nemojte pravit dramu bezveze. Ne opravdam ni ovakve prodaje ali smiješno je sad da je netko svjesno ovo pustio radi mita i sl.

Usput, ne biste vjerovali šta i kako se radi po evropskim gradovima. Mi pored svog sranja koje je oko nas imamo sliku da je gore po svijetu sve idealno, a nije ni blizu toga vjerujte.
Sanjarko

#16708 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Nevalja ovo sto se sa psima radi. Ak je istina.
Pare udzep uzeli a nisu ih mnoge sterilisali uopste, uzeli lovu samo pukli ono na usi pasa mnogih bez sterilizacije. Kad sam Ja to govorio da ce uraditi tako, ko da korupcije u Bosni nema.
Sad hvataju pse, ko fol ce ih inekcijama ce uspavat al ih ustvari tuku lopatama i truju vodom u koju ubace domestos. Ak je istina.
Tak sam cuo da se to radi.

Korupcija zesca. :(
Sanjarko

#16709 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Nevalja ovo sto se sa psima radi. Ak je istina.
Pare udzep uzeli a nisu ih mnoge sterilisali uopste, uzeli lovu samo pukli ono na usi pasa mnogih bez sterilizacije. Kad sam Ja to govorio da ce uraditi tako, ko da korupcije u Bosni nema.
Sad hvataju pse, ko fol ce ih inekcijama ce uspavat al ih ustvari tuku lopatama i truju vodom u koju ubace domestos. Ak je istina.

Za Mital, jos kola ono da ce na cekanje ici radnici.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#16710 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Sve zavisi ko ti je izvor informacija. Po 'brutalnosti' izjave rekao bi da je to Sapa i Sapice
nadžak

#16711 Re: Zeničani

Post by nadžak »

E jebi ga sad, lopatama ih mlave i deterdžentima ih truju. Dajte malo realnosti molim vas. To možete samo od onih frikova iz šape čut da neko organizovano mlati cuke.

Da postoji takav nakaradluk lopata-deterdžent-ahiret, ne bi cuke nama godinama terorisale grad!
A korupcija, to vjerujem da je bilo i to kvaliteno.
Kamara slučajeva je bilo da su ljudi po mahalama viđali okoćene kuje sa onim markicama.
Sanjarko

#16712 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

gentoo wrote:

Sve zavisi ko ti je izvor informacija. Po 'brutalnosti' izjave rekao bi da je to Sapa i Sapice
Pa nisam reko da je istina. Ne znam. Prica se ovo.
A ovo u vezi pelcovanja na usi pasa i sterilisanja sam davno Ja govorio da ce radit to.
Ko fol sterilisat pse i samo na usi puknut one markere, da su kao sterilisani.
Nest mozda su sterilisali nest nisu.
Maheri smo mi za korupciju.
BlackCaviar

#16713 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Kad cujem to "prica se", ospem se instant
Sanjarko

#16714 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

BlackCaviar wrote:Kad cujem to "prica se", ospem se instant
Pa jbg tak je znam Ja i ozbiljnijih slucaja korupcije i zla al nece niko o tome da progovori i kome da progovori.
Ovo uopste nisu price zna se, ko je imo dodir sa ovim ozbiljnijim navedenim slucajevima.
Al niko ne smije progovorit.

Ko zna gdje bi zavrsio i kak bi zavrsio neko ko bi progovorio, a kome progovorit u muriji itd.
Znas ono gdje ima dima ima i vatre.
saraxy

#16715 Re: RE: Re: Zeničani

Post by saraxy »

nadžak wrote:
nacho_ wrote:Mislim da neko već pisao na http://centar72.ba/zenica o tome, ali gradske službe nisu zainteresovane da urade bilo šta (čitaj: neko je potplaćen da se to ne dira). Inače je čitava ta ulica i trg ispred Binga jedna velika divljina, a nadležni niti hoće, niti znaju riješiti bilo kakav problem.
Jašta je potplaćen, radi drvenog stolića i dva cekera proizvoda! Dajte ljudi nemojte pravit dramu bezveze. Ne opravdam ni ovakve prodaje ali smiješno je sad da je netko svjesno ovo pustio radi mita i sl.

Usput, ne biste vjerovali šta i kako se radi po evropskim gradovima. Mi pored svog sranja koje je oko nas imamo sliku da je gore po svijetu sve idealno, a nije ni blizu toga vjerujte.
Nije niko ni rekao da je po europskim gradovima idealno i da teče med i mlijeko...svi gradovi i imaju svojih pi****ija, samo oni imaju ono na šta se mi oslanjamo još od ratnih dana - imaju uređen sistem u kojem se zna gdje koja kockica ide i kako se slaže.
Uvode se silni porezi na plate, tople obroke, akcize na proizvode, a imamo bahate divljanere i koji ne plaćaju ni štand onaj što postave... Neće čak ni da na pijacu ode, nego će praviti sebi pijacu gdje je njemu ćeif.

Ne znam ja ima li on vezu ili ne, i ne smeta mi njegov stand, ali mi smeta što naše INSPEKCIJE ne rade i što nam kakav takav sistem ne funkcioniše. Hajmo sad svi se uhvatiti štandova i poredati ih po raskrsnicama!
Ko ga j***e, moRe bit' da i mi koji fening ušićarimo!

Poslano sa mog LG-K350
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#16716 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Joooj lopatama i deterdžentom :lol:
veliki_ah

#16717 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

clio_dci120 wrote:Da me ko pogresno ne razumije, nemam nista protiv Celika kao Celika, samo ovako su bas ispali idioti privatnici koji redovno placaju sve svoje obaveze drzavi...idioti nad idiotima...jednom tako davno, prije desetak i vise godina, kaznio nam firmu inspektor zbog nekog banalnog razloga i kaze otac njemu hajd sad da te odvedem do objekta malo nize gdje covjek radi na crno, kaze inspektor nesto u stilu "eh to je privatni objekat, ja nemam tu pravo uci, ja mogu uci samo u objekte gdje se odvija registrovana poslovna djelatnost"... :-) :-)
Pa i nije bas tako.. porez koji je ostao kao obaveza ce biti placen, otpisuje se samo kamata i omogucuje se isplata na rate. Nije da je sada nekom oprostena obaveza koja je stvorena, ona ce biti placena u istom iznosu kao i da je placana za vrijeme dospijeca..
Druga je stvar sto su sada oni stavljeni u povoljniji polozaj jer placaju sa odgodom dok su drugi placali na vrijeme..
Sanjarko

#16718 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Jimmy McNulty wrote:Joooj lopatama i deterdžentom :lol:
Ma nisam reko da vjerujem u to.
Cak nije slucaj uopste u Zenici, nego drugdje. Navodno. ;-)
nacho_

#16719 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

nadžak wrote:

Je li to neko iz famElije inspektor pa ti vokri što se prodaje za šteku cigara. :lol: Po evropskim gradovima crnci, kako je to divno primjetio Senad Lulić, prodaju stvari na čaršafima koji se magično pretvaraju u cekere čim ugledaju nekog da liči na policiju. Na ovom istom štandu u Crkvicama policajci kupuju. :-)
saraxy

#16720 Re: RE: Re: Zeničani

Post by saraxy »

nacho_ wrote:
nadžak wrote:

Je li to neko iz famElije inspektor pa ti vokri što se prodaje za šteku cigara. [emoji38] Po evropskim gradovima crnci, kako je to divno primjetio Senad Lulić, prodaju stvari na čaršafima koji se magično pretvaraju u cekere čim ugledaju nekog da liči na policiju. Na ovom istom štandu u Crkvicama policajci kupuju. :-)
FamElija...meni voKri...?!
Krušna mrvo :(

Poslano sa mog LG-K350
nacho_

#16721 Re: RE: Re: Zeničani

Post by nacho_ »

saraxy wrote: FamElija...meni voKri...?!
Krušna mrvo :(

Poslano sa mog LG-K350
Pozdrav za mamu ili tatu inspektora! :oops:
saraxy

#16722 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Hahaha hahah Kamo sreće da su inspektori [emoji111] Imali bi veće plate i nebi radili ništa [emoji23]

Poslano sa mog LG-K350
nadžak

#16723 Re: Zeničani

Post by nadžak »

nacho_ wrote:
nadžak wrote:

Je li to neko iz famElije inspektor pa ti vokri što se prodaje za šteku cigara. :lol: Po evropskim gradovima crnci, kako je to divno primjetio Senad Lulić, prodaju stvari na čaršafima koji se magično pretvaraju u cekere čim ugledaju nekog da liči na policiju. Na ovom istom štandu u Crkvicama policajci kupuju. :-)
De živ bio ne provaljuj se sa takvim bezobraznim i niskim pokušajima uvrede ! Znaš šta kažu, o sebi govoriš a ne o meni :wink: Ako ti šta znači nemam ama baš nikakve veze sa inspekcijom, do te mjere da nemam čak ni nekog poznanika da tu radi. Reko sam ti da mislim da nije u redu to što se ondje prodaje ali da je smiješno da misliš da je neko uzeo pare ili neku pinku da pusti te ljude da tu prodaju. Baš bi se neko prodao za šteku cigara jadan ne bio.

Pa-pa...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16724 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

On da ima štelu radio bi u Vodovodu ili Grijanju a ne prodavao svercovanu bugarsku robu na ulici.
nacho_

#16725 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

nadžak wrote:Baš bi se neko prodao za šteku cigara jadan ne bio.
Iznenadio bi se. :)
Post Reply