Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
defender46

#16701 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by defender46 »

Pametan George Martin, pustio seriju prvo da zavrsi pa da vidi kako ce to raja prihvatiti :D
ma sta kod da i on napise i kako god da zavrsi knjigu opet ce biti onih koji ce bolje znati od njega i koji nece biti zadovoljni
kakavdanakneiskustvu

#16702 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

gendry,podrick,živi?
Hasan006

#16703 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

kakavdanakneiskustvu wrote:gendry,podrick,živi?
A šta misliš? Ako je Jaime preživio onog zmaja prošle sezone i Tormund i ekipa pad Zida, mislim da odgovor nije potreban. Kad skontaš koliko su nas istrollovali u zadnjoj epizodi, niko iz one scene kad Podrick pjeva nije umro... Što reče neki lik prije stranicu-dvije sad iznenađuju fanove tako što ne umire niko.
dezurni_ucenik

#16704 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Jesu zivi su. Stavili na fecebook maloprije " is at Winterfell - feeling safe."

:-D
kakavdanakneiskustvu

#16705 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

hebemliga,zombiji kreću prema tvrdjavi,prolaze vatru,i onda cini mi se davos poziva ostale na zidine,,nikog skoro na zidinama,nidje veze
omar little

#16706 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Lakat Jebić wrote:
Capajebo wrote:Al su usrali seriju i kompletnu pricu, svaka im cast. Treba i ovo znati.
D&D za zatvora....

Zamjerke su mi uglavnom na build-up.
znači epski momenat, 30 sekundi pogleda brana i night kinga, a mi nemam pojma full story, osim da NK "hoce da obrise sjecanje covjecanstva". Dizanje mrtvih dole u grobnici je bilo besmisleno i nepotrebno. valjda su istruhli jebote. drame je bilo dovoljno i bez toga. al eto to mogu i halalit. NK gotov, a ne znamo ni sta je htio frajer
sta je ondje dobro, dragi kolega? :D bukvalno kako djeca iz vrtica zamisljaju pricu. rezija za poslat u zatvor, 80% vremena kurca ne vidis niti znas sta se zbiva. to nije nikakav realistican prikaz nicega nego golo seratorstvo. i amaterizam.

ufurali se u vlastiti hajp. ono da napravi najvecu i najbolju bitku ikad snimljenu, ne zna najobicnije scene postaviti i konstruirat kako treba :-)
kakavdanakneiskustvu

#16707 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Hasan006 wrote:
A šta misliš? Ako je Jaime preživio onog zmaja prošle sezone i Tormund i ekipa pad Zida, mislim da odgovor nije potreban. Kad skontaš koliko su nas istrollovali u zadnjoj epizodi, niko iz one scene kad Podrick pjeva nije umro... Što reče neki lik prije stranicu-dvije sad iznenađuju fanove tako što ne umire niko.

da, i to što kažeš,ali nisa, vidio jesu li ova dva stradala pa zato pitam
Hasan006

#16709 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Hasan006 wrote:

da, i to što kažeš,ali nisa, vidio jesu li ova dva stradala pa zato pitam
Ma sad ti svaki iole bitan i popularan lik u seriji ima plot armor, koliko se puta u epizodi desilo da nekog lika opkruži 200 mrtvaca i sljedeću scenu ih laganini rješava jednog po jednog. Više mrtvaca ubilo 10 glavnih likova nego vojska Dothraka i Unsullieda zajedno.
MarlboroGold

#16710 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

O tome sam i ja razmišljao. Nema logike. Trebalo ih je više umrijeti s obzirom na prošlu epizodu i sve one scene. Na kraju umrli manje više nebitni likovi. To je smiješno spram Red Wedding i slično. Jasno je da su Jon i Dany okruženi plot armorom (eventualno i Tyrion i Jamie zbog bitke protiv Cersei, pa i Arya zbog proročanstva), ali ne bi trebali biti i svi ostali likovi.
dezurni_ucenik

#16711 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Imam neki osjecaj da ce ostatak sezone biti dosadan.
Hasan006

#16712 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

MarlboroGold wrote:O tome sam i ja razmišljao. Nema logike. Trebalo ih je više umrijeti s obzirom na prošlu epizodu i sve one scene. Na kraju umrli manje više nebitni likovi. To je smiješno spram Red Wedding i slično. Jasno je da su Jon i Dany okruženi plot armorom (eventualno i Tyrion i Jamie zbog bitke protiv Cersei, pa i Arya zbog proročanstva), ali ne bi trebali biti i svi ostali likovi.
Dobro ti je to poređenje sa Red Weddingom, više važnih likova umre na vjenčanju nego u apokalipsi najavljivanoj u proročanstvima hiljadama godina...
Hasan006

#16713 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Premotajte na 8:40... frajer iz zajebancije govorio kako bi izgledao najpredvidiviji i najjednostavniji kraj. If he only knew...
todd_smith

#16714 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

dezurni_ucenik wrote:Imam neki osjecaj da ce ostatak sezone biti dosadan.
mislim bas suprotno.

mislim da su namjerno ovo uradili tj da ih je dosta prezivjelo jer mislim da ce tek sljedecu ili 5. epizodu biti masakar apsolutni
drogon2

#16715 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Joj ljudi, ono kad mjere kvalitet serije po tome koliko je ljudi poginulo i da li je glavni lik poginuo :lol: Isto ko da kazes LOTR ne valja zato sto su Legolas, Aragorn i Gimli ostali zivi. Covjek je rekao da ce kraj bit bittersweet, moze bit milion stvari a vi ste zakljucili da svi moraju pomrijet da bi to bilo tako xd
Gandalf

#16716 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

MarlboroGold wrote:O tome sam i ja razmišljao. Nema logike. Trebalo ih je više umrijeti s obzirom na prošlu epizodu i sve one scene. Na kraju umrli manje više nebitni likovi. To je smiješno spram Red Wedding i slično. Jasno je da su Jon i Dany okruženi plot armorom (eventualno i Tyrion i Jamie zbog bitke protiv Cersei, pa i Arya zbog proročanstva), ali ne bi trebali biti i svi ostali likovi.
Baš tako, i iz toga se vidi koliki je Martin mozak bio a koliko su ova dvojica amateri i na šta njihove epizode liče bez Martina
bezVolana

#16717 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

mene da nesto toliko nervira koliko vas nervira got, ja bih prestala gledat, dzest sejin
mislim vidi ti te energije da se dokaze da je serija sranje, pa sta vam je ljudi moji :lol:
ja mogu razumjeti da vam je serija razocarnje eu odnosu na knjige i stare epizode i bla bla, al kad je film/serija bio bolji od knjige?!
Dosadno mii

#16718 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Dosadno mii »

Theon je trebao pobjeci a ne ici prema NK i ostaviti Brana
Bilo bi smijesno
:lol:
Optimus09

#16719 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

Dosadno mii wrote:Theon je trebao pobjeci a ne ici prema NK i ostaviti Brana
Bilo bi smijesno
Fu*k this shit :run: :thumbup:
Brkooo

#16720 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

Dosadno mii wrote:Theon je trebao pobjeci a ne ici prema NK i ostaviti Brana
Bilo bi smijesno
Image

:lol: :lol:
Brkooo

#16721 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

bezVolana wrote:mene da nesto toliko nervira koliko vas nervira got, ja bih prestala gledat, dzest sejin
mislim vidi ti te energije da se dokaze da je serija sranje, pa sta vam je ljudi moji :lol:
ja mogu razumjeti da vam je serija razocarnje eu odnosu na knjige i stare epizode i bla bla, al kad je film/serija bio bolji od knjige?!
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#16722 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

mogli su probati kad je dani vidjela da mu vatra ne moze nista da ga zmaj proguta, sazvaka,pojede,valjda nije otporan na to da ostane bez glave,udova
tuzlak1212

#16723 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

bezVolana wrote:mene da nesto toliko nervira koliko vas nervira got, ja bih prestala gledat, dzest sejin
A čitav život će pričat "bio jednom jedan GoT"
Mada slažem se sa pretpostavkom da bi ovaj dio serije bio 50% bolji da su sve knjige završene. Ali treba znat da su zajedno sa njim pisali scenarije, da su se satrali da naprave kvalitet, i to je to ko voli nek izvoli :D
bunk

#16724 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

U manje od 24h Endgame i sad maloprije ovo.
What a time to be alive...
Hasan006

#16725 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

tuzlak1212 wrote:
A čitav život će pričat "bio jednom jedan GoT"
Mada slažem se sa pretpostavkom da bi ovaj dio serije bio 50% bolji da su sve knjige završene. Ali treba znat da su zajedno sa njim pisali scenarije, da su se satrali da naprave kvalitet, i to je to ko voli nek izvoli :D
Hajd, barem je sad jasan odgovor kad neko pita je li bolji Breaking Bad ili Game of Thrones.
Post Reply