ma sta kod da i on napise i kako god da zavrsi knjigu opet ce biti onih koji ce bolje znati od njega i koji nece biti zadovoljni
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
defender46
#16701 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pametan George Martin, pustio seriju prvo da zavrsi pa da vidi kako ce to raja prihvatiti
ma sta kod da i on napise i kako god da zavrsi knjigu opet ce biti onih koji ce bolje znati od njega i koji nece biti zadovoljni
-
kakavdanakneiskustvu
#16702 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
gendry,podrick,živi?
- Hasan006
#16703 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A šta misliš? Ako je Jaime preživio onog zmaja prošle sezone i Tormund i ekipa pad Zida, mislim da odgovor nije potreban. Kad skontaš koliko su nas istrollovali u zadnjoj epizodi, niko iz one scene kad Podrick pjeva nije umro... Što reče neki lik prije stranicu-dvije sad iznenađuju fanove tako što ne umire niko.kakavdanakneiskustvu wrote:gendry,podrick,živi?
-
dezurni_ucenik
#16704 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kakavdanakneiskustvu wrote:gendry,podrick,živi?
Jesu zivi su. Stavili na fecebook maloprije " is at Winterfell - feeling safe."
-
kakavdanakneiskustvu
#16705 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
hebemliga,zombiji kreću prema tvrdjavi,prolaze vatru,i onda cini mi se davos poziva ostale na zidine,,nikog skoro na zidinama,nidje veze
-
omar little
#16706 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sta je ondje dobro, dragi kolega?Lakat Jebić wrote:Capajebo wrote:Al su usrali seriju i kompletnu pricu, svaka im cast. Treba i ovo znati.
D&D za zatvora....
Zamjerke su mi uglavnom na build-up.
znači epski momenat, 30 sekundi pogleda brana i night kinga, a mi nemam pojma full story, osim da NK "hoce da obrise sjecanje covjecanstva". Dizanje mrtvih dole u grobnici je bilo besmisleno i nepotrebno. valjda su istruhli jebote. drame je bilo dovoljno i bez toga. al eto to mogu i halalit. NK gotov, a ne znamo ni sta je htio frajer
ufurali se u vlastiti hajp. ono da napravi najvecu i najbolju bitku ikad snimljenu, ne zna najobicnije scene postaviti i konstruirat kako treba
-
kakavdanakneiskustvu
#16707 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hasan006 wrote:A šta misliš? Ako je Jaime preživio onog zmaja prošle sezone i Tormund i ekipa pad Zida, mislim da odgovor nije potreban. Kad skontaš koliko su nas istrollovali u zadnjoj epizodi, niko iz one scene kad Podrick pjeva nije umro... Što reče neki lik prije stranicu-dvije sad iznenađuju fanove tako što ne umire niko.kakavdanakneiskustvu wrote:gendry,podrick,živi?
da, i to što kažeš,ali nisa, vidio jesu li ova dva stradala pa zato pitam
- kamberovica polje
- Hasan006
#16709 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma sad ti svaki iole bitan i popularan lik u seriji ima plot armor, koliko se puta u epizodi desilo da nekog lika opkruži 200 mrtvaca i sljedeću scenu ih laganini rješava jednog po jednog. Više mrtvaca ubilo 10 glavnih likova nego vojska Dothraka i Unsullieda zajedno.kakavdanakneiskustvu wrote:Hasan006 wrote:A šta misliš? Ako je Jaime preživio onog zmaja prošle sezone i Tormund i ekipa pad Zida, mislim da odgovor nije potreban. Kad skontaš koliko su nas istrollovali u zadnjoj epizodi, niko iz one scene kad Podrick pjeva nije umro... Što reče neki lik prije stranicu-dvije sad iznenađuju fanove tako što ne umire niko.kakavdanakneiskustvu wrote:gendry,podrick,živi?
da, i to što kažeš,ali nisa, vidio jesu li ova dva stradala pa zato pitam
- MarlboroGold
#16710 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
O tome sam i ja razmišljao. Nema logike. Trebalo ih je više umrijeti s obzirom na prošlu epizodu i sve one scene. Na kraju umrli manje više nebitni likovi. To je smiješno spram Red Wedding i slično. Jasno je da su Jon i Dany okruženi plot armorom (eventualno i Tyrion i Jamie zbog bitke protiv Cersei, pa i Arya zbog proročanstva), ali ne bi trebali biti i svi ostali likovi.
-
dezurni_ucenik
#16711 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Imam neki osjecaj da ce ostatak sezone biti dosadan.
- Hasan006
#16712 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobro ti je to poređenje sa Red Weddingom, više važnih likova umre na vjenčanju nego u apokalipsi najavljivanoj u proročanstvima hiljadama godina...MarlboroGold wrote:O tome sam i ja razmišljao. Nema logike. Trebalo ih je više umrijeti s obzirom na prošlu epizodu i sve one scene. Na kraju umrli manje više nebitni likovi. To je smiješno spram Red Wedding i slično. Jasno je da su Jon i Dany okruženi plot armorom (eventualno i Tyrion i Jamie zbog bitke protiv Cersei, pa i Arya zbog proročanstva), ali ne bi trebali biti i svi ostali likovi.
- Hasan006
#16713 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Premotajte na 8:40... frajer iz zajebancije govorio kako bi izgledao najpredvidiviji i najjednostavniji kraj. If he only knew...
-
todd_smith
#16714 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mislim bas suprotno.dezurni_ucenik wrote:Imam neki osjecaj da ce ostatak sezone biti dosadan.
mislim da su namjerno ovo uradili tj da ih je dosta prezivjelo jer mislim da ce tek sljedecu ili 5. epizodu biti masakar apsolutni
-
drogon2
#16715 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Joj ljudi, ono kad mjere kvalitet serije po tome koliko je ljudi poginulo i da li je glavni lik poginuo
Isto ko da kazes LOTR ne valja zato sto su Legolas, Aragorn i Gimli ostali zivi. Covjek je rekao da ce kraj bit bittersweet, moze bit milion stvari a vi ste zakljucili da svi moraju pomrijet da bi to bilo tako xd
- Gandalf
#16716 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Baš tako, i iz toga se vidi koliki je Martin mozak bio a koliko su ova dvojica amateri i na šta njihove epizode liče bez MartinaMarlboroGold wrote:O tome sam i ja razmišljao. Nema logike. Trebalo ih je više umrijeti s obzirom na prošlu epizodu i sve one scene. Na kraju umrli manje više nebitni likovi. To je smiješno spram Red Wedding i slično. Jasno je da su Jon i Dany okruženi plot armorom (eventualno i Tyrion i Jamie zbog bitke protiv Cersei, pa i Arya zbog proročanstva), ali ne bi trebali biti i svi ostali likovi.
-
bezVolana
#16717 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mene da nesto toliko nervira koliko vas nervira got, ja bih prestala gledat, dzest sejin
mislim vidi ti te energije da se dokaze da je serija sranje, pa sta vam je ljudi moji
ja mogu razumjeti da vam je serija razocarnje eu odnosu na knjige i stare epizode i bla bla, al kad je film/serija bio bolji od knjige?!
mislim vidi ti te energije da se dokaze da je serija sranje, pa sta vam je ljudi moji
ja mogu razumjeti da vam je serija razocarnje eu odnosu na knjige i stare epizode i bla bla, al kad je film/serija bio bolji od knjige?!
- Dosadno mii
#16718 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Theon je trebao pobjeci a ne ici prema NK i ostaviti Brana
Bilo bi smijesno

Bilo bi smijesno
- Optimus09
#16719 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Fu*k this shitDosadno mii wrote:Theon je trebao pobjeci a ne ici prema NK i ostaviti Brana
Bilo bi smijesno
- Brkooo
#16720 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dosadno mii wrote:Theon je trebao pobjeci a ne ici prema NK i ostaviti Brana
Bilo bi smijesno

- Brkooo
#16721 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bezVolana wrote:mene da nesto toliko nervira koliko vas nervira got, ja bih prestala gledat, dzest sejin
mislim vidi ti te energije da se dokaze da je serija sranje, pa sta vam je ljudi moji![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#16722 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mogli su probati kad je dani vidjela da mu vatra ne moze nista da ga zmaj proguta, sazvaka,pojede,valjda nije otporan na to da ostane bez glave,udova
- tuzlak1212
#16723 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A čitav život će pričat "bio jednom jedan GoT"bezVolana wrote:mene da nesto toliko nervira koliko vas nervira got, ja bih prestala gledat, dzest sejin
mislim vidi ti te energije da se dokaze da je serija sranje, pa sta vam je ljudi moji![]()
Mada slažem se sa pretpostavkom da bi ovaj dio serije bio 50% bolji da su sve knjige završene. Ali treba znat da su zajedno sa njim pisali scenarije, da su se satrali da naprave kvalitet, i to je to ko voli nek izvoli
- bunk
#16724 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U manje od 24h Endgame i sad maloprije ovo.
What a time to be alive...
What a time to be alive...
- Hasan006
#16725 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hajd, barem je sad jasan odgovor kad neko pita je li bolji Breaking Bad ili Game of Thrones.tuzlak1212 wrote:A čitav život će pričat "bio jednom jedan GoT"bezVolana wrote:mene da nesto toliko nervira koliko vas nervira got, ja bih prestala gledat, dzest sejin
Mada slažem se sa pretpostavkom da bi ovaj dio serije bio 50% bolji da su sve knjige završene. Ali treba znat da su zajedno sa njim pisali scenarije, da su se satrali da naprave kvalitet, i to je to ko voli nek izvoli