Ne kontam. Kakve sad veze ima BH političko nebo - BHS, s višedesetljetnom indoktriniranošću običnog arapskog puka mržnjom prema Židovima i Izraelu?Bodkin wrote:Hmm znaci nebitne marionete? Vise sam mislio poredjenje medju tri giganta bh politickog neba- BHSHafis wrote:Zamijenuli bi Fincija ako ikada sazrije za penzije. Ionako čovjek ima problema s transakcijskim računom oko početka mjeseca kad mu počnu sjedati apanaže, tantijemi, bonusi...ne zna ni on garib otkud to sve pristiže na račun...nema gdje ga nema.Bodkin wrote:Moze li neko prevesti Norman Finkelstein, Mika Peled, Haj Meyer, Dovid Weiss, Oliver Stone, Max Blumenthala na nama koji se ne razumijemo. Ko bi oni bili u nasem politickom nebu
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Hafis
#16701 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Bodkin
#16702 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma nebitno. Htio sam reci u nasim politickim uslovima ko su ovi ljudi. Da znam ko je prihvatljiv, a ko nijeHafis wrote:Ne kontam. Kakve sad veze ima BH političko nebo - BHS, s višedesetljetnom indoktriniranošću običnog arapskog puka mržnjom prema Židovima i Izraelu?Bodkin wrote:
Hmm znaci nebitne marionete? Vise sam mislio poredjenje medju tri giganta bh politickog neba- BHS
- славянин
#16703 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moj ummete... "pravi" Bosnjaci se vise sekiraju za palestincom u gazi nego sto svijet rovi po kontejnerima u bih,za djecu se skupljaju pare da se lijece a svijet se razbjeza iz drzave...Hafis wrote: Ne kontam. Kakve sad veze ima BH političko nebo - BHS, s višedesetljetnom indoktriniranošću običnog arapskog puka mržnjom prema Židovima i Izraelu?
-
Haman2
#16704 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovaj americki Plan o Novoj Palestini najvjerovatnije nece biti prihvacen. Izrael treba da stiti Palestince i da mu oni tu zastitu placaju. To je isto kad bi vuku povjerili da cuva ovce. Da je Plan dobar za Izrael pokazuje cinjenica da ga silom nastoje nametnuti Palestincima.
- bogoljub
#16705 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
5 MINUTA ISTINE POGLEDAJTE!
- King Theoden
#16706 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gledaj što cionistički bild oplakuje izrael zbog un rezolucija protiv istogsalik79 wrote:.
Toliko su emotivni da sam i ja gotovo pustio par suza
https://m.bild.de/politik/ausland/polit ... obile.html
- salik79
#16707 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ah, duse drageDino34 wrote:Gledaj što cionistički bild oplakuje izrael zbog un rezolucija protiv istogsalik79 wrote:.
Toliko su emotivni da sam i ja gotovo pustio par suza![]()
https://m.bild.de/politik/ausland/polit ... obile.html
- King Theoden
#16708 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Valja im. Zategla Friede dizgine pa ne pušta.salik79 wrote:duse drage
Inače, oficijelna verzija kaže da je friede došla kod matorog springera i zaposlila se kao kućna pomoćnica.
Al ne lezi vraže, buknula je ljubav i onda su samo čekali dok špringerova hanuma otegne papke i vjenčali su se.
Kada je stari špringer otišao na gori svijet, ova ga je naslijedila.
Inoficijelno, mosad je uguro u fameliju.
Slično se odvijalo i sa liz mohn.
Danas najveće njemačke medijske kuće pripadaju njima dvjema.
Naravno da ne trolasalik79 wrote: je li ih ovo Auswaertiges Amt trola, ili sta?
Vidiš da su ljudi fino kazali da pomažu izrael tako što glasaju protiv izraela
Ps.
Nešto kontam, i oficijelna verzija je prihvatljiva.
Jer, još od adema, a.s., pa preko helene iz troje, žene su znale kako zavesti muškarce.
Kada sam jedne prilike surađivao sa jednim švabom, išao sam mu kući.
Dočekao me u šlafroku. Ono, djedica kojem fale još dva kupanja i izlaganja na promahu pa da preseli na drugi svijet
Al zato žena, bomba. I onda je fino progovorila na našem.
Helem, upoznala ga na odmoru, snimila da ima love i uvalila se. Klasika.
- salik79
#16709 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa, zbog toga su se i ratovi vodili.Dino34 wrote:Valja im. Zategla Friede dizgine pa ne pušta.salik79 wrote:duse drage
Inače, oficijelna verzija kaže da je friede došla kod matorog springera i zaposlila se kao kućna pomoćnica.
Al ne lezi vraže, buknula je ljubav i onda su samo čekali dok špringerova hanuma otegne papke i vjenčali su se.
Kada je stari špringer otišao na gori svijet, ova ga je naslijedila.
Inoficijelno, mosad je uguro u fameliju.
Slično se odvijalo i sa liz mohn.
Danas najveće njemačke medijske kuće pripadaju njima dvjema.Naravno da ne trolasalik79 wrote: je li ih ovo Auswaertiges Amt trola, ili sta?kako uopšte možeš i pomislit na tako nešto od čega se ježe dlake po cijelom tijelu?!
Vidiš da su ljudi fino kazali da pomažu izrael tako što glasaju protiv izraela![]()
Ps.
Nešto kontam, i oficijelna verzija je prihvatljiva.
Jer, još od adema, a.s., pa preko helene iz troje, žene su znale kako zavesti muškarce.
Kada sam jedne prilike surađivao sa jednim švabom, išao sam mu kući.
Dočekao me u šlafroku. Ono, djedica kojem fale još dva kupanja i izlaganja na promahu pa da preseli na drugi svijet
Al zato žena, bomba. I onda je fino progovorila na našem.
Helem, upoznala ga na odmoru, snimila da ima love i uvalila se. Klasika.
Sve je to uvezano, Andreas von Büllow veli da je Bild osnovala i finansirala CIA. A, veli, gdje god je CIA tu je i Mosad.
- славянин
#16710 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A gdje god je Iran tu je i Salik 
- salik79
#16711 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao i Izrael i ti.славянин wrote:A gdje god je Iran tu je i Salik
- Kikibombona
#16712 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odlicno. Amerika i Egipat vec odavno rade na sporazumu koji ce osigurati trajni mir i relaksaciju odnosa na BI. Palestinsko pitanje je kamen oko vrata cijelom regionu. Generacije Palestinaca odrastaju u ratnoj psihozi. Vrijeme je da se agonija okonca i da Izrael i Palestina zakopaju ratne sjekire.Haman2 wrote:https://vijesti.ba/clanak/445869/uskoro ... -palestina08.05.2019 / 16:35 Svijet - Izraelski medijiUskoro osnivanje države Nova Palestina
Uskoro osnivanje države Nova Palestina
Foto: Vijesti.ba
Prve detalje dugo očekivanog plana predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, takozvanog "sporazuma vijeka", koji su cirkulisali između zvaničnika u izraelskom Minitarstvu spoljnih poslova, objavili su neki izraelski mediji na hebrejskom jeziku, ali ih ni jedna zainteresovana strana nije potvrdila.
Detalji su objavljeni u listu Izrael Hajom (Izrael danas), bliskom premijeru Izraela Benjaminu Netanyahuu, prenose strani mediji.
SAD su najavile da će predstaviti plan poslije svetog muslimanskog mjeseca posta ramazana koji je okončava početkom juna.
Prema pisanju izraelskog dnevnika, bit će potpisan trojni sporazum između Izraela, Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) i Hamasa.
Palestinska država zvana Nova Palestina će biti osnovana u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, izuzimajući teritoriju na kojoj su jevrejska naselja.
Jedan od autora sporazuma je Trumpov visoki savjetnik i zet Jared Kushner.
Sporazum se priprema dvije godine, a Palestinci su u međuvremenu prekinuli kontakte s Bijelom kućom jer je Trump priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela i premjestio u njega ambasadu svoje zemlje iz Tel Aviva.
Jerusalim neće biti podijeljen između Izraela i Nove Palestine, već će biti glavni grad i Izraela i Nove Palestine, a arapski stanovnici tog grada bit će građani Nove Palestine.
Status quo svetih mjesta ostat će na snazi, a Jevrejima neće biti dozvoljeno da kupuju arapske kuće i obrnuto. Jerusalimu se neće pripajati dodatna područja.
Egipat će ponuditi novoj palestinskoj državi zemlju da izgradi aerodrome i fabrike, između ostalog.
Strane koje će finansijski podržati primjenu tog sporazuma su SAD, EU i naftom bogate zemlje Zaliva.
One će obezbijediti budžet od 30 milijardi dolara u roku od pet godina za nacionalne projekte u Palestini.
Taj budžet će također uključivati cijenu povezivanja jevrejskih naselja s Izraelom.
SAD će platiti 20 posto cijene takvih projekata, EU deset, a zemlje Zaliva preostali dio.
Nova Palestina neće moći da obrazuje vojsku, ali će imati policiju koja će biti samo lako naoružana.
Između Izraela i Nove Palestine potpisat će se sporazum o zaštiti na osnovu kojih će ona platiti Izraelu da je brani od strane agresije.
Poslije potpisivanja sporazuma, Hamas će položiti svo oružje, uključujući lično, egipatskim vlastima.
Članovi Hamasa, uključujući lidere, nastavit će da primaju plate od država koje su se obavezale na podršku do formiranja vlade. Pojas Gaze će biti otvoren za promet robe i radnika u Izrael i Egipat.
Demokratski izbori održat će se u roku od godine i vlada Nove Palestine će biti izabrana.
Godinu dana poslije izbora i osnivanja nove vlade postepeno će se oslobađati Palestinci iz izraelskih zatvora tokom tri godine.
Granica između Nove Palestine i Izraela će biti otvorena za promet građana i robe kao što je slučaj sa prijateljskim zemljama.
Autoput koji povezuje Zapadnu obalu i pojas Gaze će biti podignut 30 metara iznad teritorije Izraela, a 50 posto izgradnje će platiti Kina, a ostatak,odnosno po 10 posto Južna Koreja, Australija, Kanada, SAD i EU.
Dolina reke Jordan ostaće pod kontrolom Izraela. Nova Palestina će imati prelaze u susedni Jordan pod svojom kontrolom.
U slučaju da Hamas i PLO-a odbiju da potpišu taj sporazum SAD će prekinutu svaku finansijsku podršku Palestincima i osigurati da im ni jedna zemlja ne šalje novac.
Ako PLO potpiše sporazum, a Hamas i Islamski džihad odbiju, lideri te dvije organizacije će se smatrati odgovornim.
U slučaju novog rata između Izraela i Gaze SAD će podržati Izrael da ciljano ubija te organizacije.
Ako Izrael odbije da potpiše sporazum SAD će ukinuti finansijsku podršku toj zemlji, koja trenutno iznosi 3,8 milijardi dolara godišnje.
(Vijesti.ba / Beta)
Posebno mi je drago radi palestinske sirotinje i obicnih ljudi koje su najvece zrtve sukoba. Posebno raduje sto ce svijet izdvojiti ogromna sredstva da se pokrene ekonomija Palestine, da se ulozi u obrazovanje, zdrastvo itd.
Naravno, ima onih kojima odgovara permanentno stanje rata u 'svetoj zemlji' i onu ce uloziti maksimalan napor da plan propadne.
Nadam se da su Amerika i Egipat ovaj put odlucni. Amerika treba uvesti brutalne sankcije strani koja odbije dogovor. Nema drugog nacina.
- BHCluster
#16713 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael uništio više od 10.000 dokumenata i knjiga o palestinskoj historiji
Usljed izraelskog bombardovanja uništeno je više od 10.000 značajnih dokumenata i knjiga.
Centar za istraživanje i dokumentaciju "Abdullah al-Hurani" djelovao je pri Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji (PLO). Četvorospratna zgrada koja se nalazila u četvrti Er-Rimal u Gazi, sravnjena je sa zemljom u izraelskom bombardovanju 4. maja. Centar je 22 godine radio na dokumentovanju podataka o palestinskoj historiji i kulturi, a ovih dana su u toku bile i pripreme za izdavanje dvije knjige na tu temu. No, nakon što je zgrada u potpunosti uništena najvjerovatnije da do toga neće doći.
Generalni direktor Centra Nahid Zekut kazao je novinaru AA kako je riječ, prije svega, o jednom nacionalnom istrazivačkom centru, koji je organizovao veliki broj naučnih konferencija i seminara o palestinskim izbjeglicama. Zekut podsjeća kako je ovaj centar čuvao i značajnu literaturu o palestinskoj i arapskoj historiji.
- Sanjarko
#16714 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Srusio im pandan nasoj Vijecnici. Tu je bilo ne samo spisa, dokumenata itd., od Palestinskog naroda nego od Arapa i drugih kako sam shvatio.
Mozda cak i od Jevreja nekih spisa, dokumenata itd., je tu u tom njihovom nacionalnom historijskom objektu bilo.
Hiljade spisa, dokumenata itd.
Mozda cak i od Jevreja nekih spisa, dokumenata itd., je tu u tom njihovom nacionalnom historijskom objektu bilo.
Hiljade spisa, dokumenata itd.
-
Haman2
#16715 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
[quoteJevrejski doseljenici pale palestinsku zemlju na Zapadnoj obali

Foto: Reuters / Vijesti.ba
Jevrejski doseljenici u petak su zapalili nekoliko hektara palestinske poljoprivredne zemlje na Zapadnoj obali, koja je pod izraelskom okupacijom, javlja Anadolu Agency (AA).
"Grupa doseljenika iz naselja Yitzhar u blizini sela Asira al-Qibliya, južno od Nablusa, zapalila je palestinsko poljoprivredno zemljište na kojem su bile posijane žitarice i zasađene masline", rekao je za ovu agenciju Ghassan Douglas iz Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO).
Dodao je da je između doseljenika i lokalnih stanovnika izbio sukob, nakon čega je intervenisala izraelska vojska.
Palestinski gradovi i sela u okupiranoj Zapadnoj obali često su meta napada i vandalizma od jevrejskih doseljenika.
Prema procjenama, 650.000 jevrejskih doseljenika trenutno živi u 164 naselja, koja su ilegalno izgrađena širom Zapadne obale, uključujući i istočni Jerusalem, a koja prema međunarodnom pravu ostaje okupirana teritorija.
(Vijesti.ba / FENA)[/quote]
https://vijesti.ba/clanak/447223/jevrej ... dnoj-obali
Foto: Reuters / Vijesti.ba
Jevrejski doseljenici u petak su zapalili nekoliko hektara palestinske poljoprivredne zemlje na Zapadnoj obali, koja je pod izraelskom okupacijom, javlja Anadolu Agency (AA).
"Grupa doseljenika iz naselja Yitzhar u blizini sela Asira al-Qibliya, južno od Nablusa, zapalila je palestinsko poljoprivredno zemljište na kojem su bile posijane žitarice i zasađene masline", rekao je za ovu agenciju Ghassan Douglas iz Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO).
Dodao je da je između doseljenika i lokalnih stanovnika izbio sukob, nakon čega je intervenisala izraelska vojska.
Palestinski gradovi i sela u okupiranoj Zapadnoj obali često su meta napada i vandalizma od jevrejskih doseljenika.
Prema procjenama, 650.000 jevrejskih doseljenika trenutno živi u 164 naselja, koja su ilegalno izgrađena širom Zapadne obale, uključujući i istočni Jerusalem, a koja prema međunarodnom pravu ostaje okupirana teritorija.
(Vijesti.ba / FENA)[/quote]
https://vijesti.ba/clanak/447223/jevrej ... dnoj-obali
- zulfikkar
- славянин
- asurbanipal
- BHCluster
#16720 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo bi imalo smisla i humora da i prije Eurosonga nisu pokazali podrsku Palestini.asurbanipal wrote:
- CPT
#16721 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
relativizacija je tu jedina bitna...
sta muslimani misle o XYZ i ne poruka grupe 
- sadie_forever
#16722 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ljudi su pred samo takmicenje izjavili da su konfliktni i nisu znali da li da prihvate ovo ili ne,jer imaju stav kakav imaju o Izraelu.Njihov stav o Izraelu je poznat od ranijeBHCluster wrote:Ovo bi imalo smisla i humora da i prije Eurosonga nisu pokazali podrsku Palestini.asurbanipal wrote:
- sadie_forever
#16723 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: "Mi smo kršćani", zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole.(82 al Maida)
-
Prestani padat
#16724 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ti sigurno navijaš za liverpul*sadie_forever wrote:Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: "Mi smo kršćani", zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole.(82 al Maida)
- sadie_forever
#16725 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ne gledam ja sportPrestani padat wrote:ti sigurno navijaš za liverpul*sadie_forever wrote:Ti ćeš, sigurno, naći da su vjernicima najljući neprijatelji jevreji i mnogobošci; i svakako ćeš naći da su vjernicima najbliži prijatelji oni koji govore: "Mi smo kršćani", zato što među njima ima svećenika i monaha i što se oni ne ohole.(82 al Maida)
i politika je sjebala odnose izmedju 2 vjere koje su zapravo najvise bliske,nazalost