HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hoggarr

#16701 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

B Ling wrote:
hoggarr wrote:
Uvjeren sam da dostupnost informacijama predstavnika MH i HS kablovska na ovoj temi je neupitna. Ne sumnjam ja ni u kredibilitet ljudi koji rade u službi 1360. Ali, tužno je koliko se jedan gigant kakav je Telemach nije snašao. Ja sam se do sada pet puta zagrijao i ohladio za njihove usluge, koliko su spori u tehničkoj realizaciji, čekao sam ih tri mjeseca, da sam na kraju morao od njih dići ruke. I da, još uvijek sam na staroj programskoj shemi, negdje na pola, ni tamo, ni ovako. Međutim, ne nerviram se više, još malo i Adio!
Pa kako toliko razlicite informacije, jel biraju po tome ko im se svidja ili sta? Meni djevojka na 1360 kaze, vi postojeci korisnici HS-a niste obuhvaceni akcijom. Sada momku pishu da mu se umanjuje racun za iznos akcije(isto KID paket kao i ja).Pa jel moguce to?

Moram da se nerviram, jer su ostale opcije uzasne.HS me razmazio priznajem.Na telemahu ima dosta kanala koje su mi se dopali na prvu.Da Logosoft ima iole bolji izbor kanala izabrao bih njih, mada i ovako nije iskljuceno, ako ovi pocnu ucjenjivati sa naplatom prikljucaka i drugih paketa i cega sve ne.
Izgleda da su počeli brisati bazu podataka sa mojtelemach.ba
Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16702 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:
pici wrote:imali caka sa ovim WIFI neče od sina mobitel da se konektuje... sve ostalo je bez problema al net je prespor, stavio sam podatke u inbox...
Pici bit ce prije da je do mobitela. Pogledaj da slucajno sin nije stavio kakvu staticku IP adresu na telefon pa zato nece. Ili neka obrise sve mreze koje su vezane ya kucu i ponovo skenira te se prijavi. Wifi nema nikakvih restrikcija opsim passworda
mislim da je do ovog router modema... kad sam stavio novi pass za wifi i novu indefikaciju, niti jedan uredjaj se nije moga konektovat... kad sam vratio na staro sto pise na modemu ime uredjaja i pass sve proferceralo sem sinovog moba... mislim da su kao kod D3GO zapamtili mac adrese konektovanih uredjaja na D3GO max je 3 a ovdje mi je izgleda 6, nemam neki drugi uredjaj pa da probam...probao sam iskljucit tablet pa da sin ukljuci mob...ne moze, vidjecu burazov mob mozeli ako nebude mogao onda su me ogranicili na 6 uredjaja ako moze onda je do moba...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16703 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:
hrasno38 wrote:
pici wrote:imali caka sa ovim WIFI neče od sina mobitel da se konektuje... sve ostalo je bez problema al net je prespor, stavio sam podatke u inbox...
Pici bit ce prije da je do mobitela. Pogledaj da slucajno sin nije stavio kakvu staticku IP adresu na telefon pa zato nece. Ili neka obrise sve mreze koje su vezane ya kucu i ponovo skenira te se prijavi. Wifi nema nikakvih restrikcija opsim passworda
mislim da je do ovog router modema... kad sam stavio novi pass za wifi i novu indefikaciju, niti jedan uredjaj se nije moga konektovat... kad sam vratio na staro sto pise na modemu ime uredjaja i pass sve proferceralo sem sinovog moba... mislim da su kao kod D3GO zapamtili mac adrese konektovanih uredjaja na D3GO max je 3 a ovdje mi je izgleda 6, nemam neki drugi uredjaj pa da probam...probao sam iskljucit tablet pa da sin ukljuci mob...ne moze, vidjecu burazov mob mozeli ako nebude mogao onda su me ogranicili na 6 uredjaja ako moze onda je do moba...
Druze imam potpuno siti paket kao i ti i modem su mi potpuno isti donijeli i kazem ti da ne bi po defaultu trebalo da ima ogranicenja i da sa promjenom DHCP broja usera mozes zakaciti koliko hoces. Kod mene ja vise ne znam sta nije na WIFi routeru zakaceno. Jedino ako oni nisu nesto extra postavili stio nije u ostalim modemima. U svakom slucaju zovi ih
winnie

#16704 Re: HS kablovska

Post by winnie »

B Ling wrote:
winnie wrote:Taman da ih odjavim a oni vratiše stare hd kanale i još doali neke nove. Šta sad, kako dalje
Prijatelju, o kakvim starim kanalima govorish, ako se smije znati?
Mislim na Eurosportove i History. Sad to sve fino izgleda i najbolje bi bilo da tako i ostane jer je jako blizu onoga što smo imali prije, bar u pogledu ove hd ponude. U stvari isto, jer su zamjenili Džeziru i N1, što se tiče hd ponude.
Volio bih kada bi se ovaj što predstavlja HS/TM javio i izjasnio po ovom pitanju. Je li ostaje ovako i hoće li opet nešto mjenjati, ukidati itd.?
MH i HS kablovska

#16705 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

pici wrote:
hrasno38 wrote:
Još jednom, predlažemo da provjerite postavke na telefonu, možda pogrešno unosite password obzirom da je to jedino ograničenje na routeru. Pokušajte reset routera (ugasiti i upaliti iz struje), na telefonu obrišite sve mreže i ponovno se konektuje na svoju. A prije toga poželjno je da resetujete telefon.
MH i HS kablovska

#16706 Re: HS kablovska

winnie wrote:
B Ling wrote:
winnie wrote:Taman da ih odjavim a oni vratiše stare hd kanale i još doali neke nove. Šta sad, kako dalje
Prijatelju, o kakvim starim kanalima govorish, ako se smije znati?
Mislim na Eurosportove i History. Sad to sve fino izgleda i najbolje bi bilo da tako i ostane jer je jako blizu onoga što smo imali prije, bar u pogledu ove hd ponude. U stvari isto, jer su zamjenili Džeziru i N1, što se tiče hd ponude.
Volio bih kada bi se ovaj što predstavlja HS/TM javio i izjasnio po ovom pitanju. Je li ostaje ovako i hoće li opet nešto mjenjati, ukidati itd.?
O svim novitetima ćemo Vas obavještavati. Podsjećamo Vas da trenutno imamo najbogatiju ponudu HD kanala, listu možete pogledati u produžetku.
HD PAKET
Naziv i pozicija u listi

1. Discovery Sci HD 300 obrazovni
2. Discovery HD Showcase 301 obrazovni
3. History HD 302 obrazovni
4. National Geographic HD 303 obrazovni
5. Eurosport HD 304 sportski
6. Eurosport 2 HD 305 sportski
7. Fashion TV HD 306 zabavni
8. Nickelodeon HD 307 dječiji
9. The Food Network HD 308 zabavni
10. Travel HD 309 dokumentarni
11. Animal Planet HD 310 obrazovni
12. MTV Live HD 311 muzički
13. BBC Earth HD 312 dokumentarni
14. SK 1 HD 313 sportski
15. SK 2 HD 314 sportski
16. SK 3 HD 315 sportski
17. SK HD 316 sportski
18. SK Golf HD 317 sportski
19. Hustler HD 318 za odrasle
20. Face TV HD 319 domaći
21. Nature/History HD 324 obrazovni
22. FOX HD 325 filmski
23. FOX Life HD 326 filmski
24. FOX Crime HD 327 filmski
25. FOX Movies HD 328 filmski
26. 24 Kitchen HD 329 zabavni
27. Trace Sport Stars HD 331 zabavni
28. Shorts HD 332 filmski
29. N1 HD
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16707 Re: HS kablovska

Post by pici »

MH i HS kablovska wrote:
Još jednom, predlažemo da provjerite postavke na telefonu, možda pogrešno unosite password obzirom da je to jedino ograničenje na routeru. Pokušajte reset routera (ugasiti i upaliti iz struje), na telefonu obrišite sve mreže i ponovno se konektuje na svoju. A prije toga poželjno je da resetujete telefon.

sada ne mogu ni uci u postavke routera ne moze admin + blank pass... nisam dirao administratorske postavke samo sam probao izmjeniti ime mreze WIFI i pass i nijedan uredjaj mi nije htjeo, tek kad sam vratio na defaut od modema prikacilo se al sinov mob nece... e sada konkertno pitanje smijem li resetovat na fabricke postavke, iskljucim iz struje i kada vratim reset dugme drzim 30 sekundi ili dok lampice ne pocnu blinkati... ili da neko dodje od servisera i to uradi da nebi nesto zeznuo... net mi je i dalje spor 10/2...hvaaallaa
Benq

#16708 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Mozete li provjeriti sta se desava sa kanalom CBS Reality ? Prije pola sata je nestao i pise da je kanal kodiran , na oba tv-a isto , vadio sam module ali i dalje nema nista , ostali kanali uredno rade.
gonzalez

#16709 Re: HS kablovska

Post by gonzalez »

Nemam slike na TV cijelo jutro. Ciglane. 033 974 444 čekam u redu 18 minuta. Da li neko raspolaže sa informacijom šta se dešava?
MH i HS kablovska

#16710 Re: HS kablovska

OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA NOVIM PODRUČJIMA AKVIZIRANIH KOMPANIJA U SARAJEVU
http://bit.ly/1LpTqxt
MH i HS kablovska

#16711 Re: HS kablovska

gonzalez wrote:Nemam slike na TV cijelo jutro. Ciglane. 033 974 444 čekam u redu 18 minuta. Da li neko raspolaže sa informacijom šta se dešava?

Poštovani,
izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik naše usluge. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
MH i HS kablovska

#16712 Re: HS kablovska

Benq wrote:Mozete li provjeriti sta se desava sa kanalom CBS Reality ? Prije pola sata je nestao i pise da je kanal kodiran , na oba tv-a isto , vadio sam module ali i dalje nema nista , ostali kanali uredno rade.
Provjerićemo Vaše navode u najkraćem roku.
supercali

#16713 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Postovani na koji broj da zovem u vezi card out of date na hbo kanalima?
Benq

#16714 Re: HS kablovska

Post by Benq »

MH i HS kablovska wrote:
Benq wrote:Mozete li provjeriti sta se desava sa kanalom CBS Reality ? Prije pola sata je nestao i pise da je kanal kodiran , na oba tv-a isto , vadio sam module ali i dalje nema nista , ostali kanali uredno rade.
Hvala najljepsa , i da dodam , radi se o dijelu grada gdje nije pusten novi signal.
kakaljin

#16715 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA NOVIM PODRUČJIMA AKVIZIRANIH KOMPANIJA U SARAJEVU
Na spisku nema ulice Avde Smajlovica, a receno je prvi put da ce biti u drugoj polovini Februara, pa naknadno u prvoj sedmici Marta, a ovdje na obavjesti je nema za prvu polovinu Marta!!!!!!!

http://www.hkb.ba/?p=4734

Dajte malo preciznije podatke a ne tri puta mjenjanja termina promjene signala.
MH i HS kablovska

#16716 Re: HS kablovska

Benq wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Hvala najljepsa , i da dodam , radi se o dijelu grada gdje nije pusten novi signal.
Pisali smo Vam u inbox, molimo VAs da provjerite poruku.
MH i HS kablovska

#16717 Re: HS kablovska

kakaljin wrote:
MH i HS kablovska wrote:OBAVJEŠTENJE O PUŠTANJU SIGNALA NA NOVIM PODRUČJIMA AKVIZIRANIH KOMPANIJA U SARAJEVU
Na spisku nema ulice Avde Smajlovica, a receno je prvi put da ce biti u drugoj polovini Februara, pa naknadno u prvoj sedmici Marta, a ovdje na obavjesti je nema za prvu polovinu Marta!!!!!!!

S obzirom da ćemo mrežu nadograđivati postepeno, obogaćenu shemu nećete moći da vidite svi odjednom. Prva faza puštanja signala bit će već u prvoj polovini mjeseca marta, i to od 9.3.2016. godine. Prethodno planirani datum 2.3.2016. godine pomjeren za 9.3.2016. godine radi dužeg trajanja tehničkih priprema za puštanje novog signala.Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obaviještavati korisnike putem web sajta i pisama.
kakaljin

#16718 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:

S obzirom da ćemo mrežu nadograđivati postepeno, obogaćenu shemu nećete moći da vidite svi odjednom. Prva faza puštanja signala bit će već u prvoj polovini mjeseca marta, i to od 9.3.2016. godine. Prethodno planirani datum 2.3.2016. godine pomjeren za 9.3.2016. godine radi dužeg trajanja tehničkih priprema za puštanje novog signala.Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obaviještavati korisnike putem web sajta i pisama.
Znaci da definitivno cekam pocetak aprila za pustanje novog signala u mojoj ulici.

Hajde fino, mogli ste odmah reci da ce signal biti pusten (JA se nadam) do pocetka aprila i nebi bilo ovoliko pitanja za novi signal.
hoggarr

#16719 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

MH i HS kablovska wrote:
kakaljin wrote:

Moje ulice nema u prvoj fazi 50-tog odgađanja postepenog nadograđivanja mreže.
Žalosno je da se promotivni period proširenog paketa ne pomjera, i dalje ostaje na 01.08.2016. godine, a nadograđivanje mreže se prolongira iz mjeseca u mjesec.
Pa, o kakvoj dužini trajanja tehničkih priprema za puštanje novog signala govorite?
Šta ste radili protekla tri mjeseca?
Imate li vi uopće kapacitete da pokrijete cijeli grad?

Ovo je definitivno vrhunac nesposobnosti!!!
hoggarr

#16720 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Postojeći si korisnik Telemacha?

Za sve korisnike Telemach-a koji se opredijele za korištenje nove usluge ili prelaze na veći paket u odnosu na prethodni paket koji su koristili, prvih 6 mjeseci plaćaju po cijeni svoje sadašnje pretplate!

*Navedena akcija odnosi se na postojeće pretplatnike koji se opredijele za korištenje nekog od TRIO ILI DUO paketa na minimalni period od 24 mjeseca. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.

Opširnije pročitaj ovdje.

Predstavniče HS-a,

Gdje je ovdje logika? Za potpuno istu uslugu pretplatnik, koji je do prelaska koristio slabiju uslugu plaćao bi manje od korisnika koji je do tada koristio skuplju uslugu (Pretplatnik KID8 paketa prvih šest mjeseci plaćao bi 36,30 KM/mjesečno, a pretplatnik KID22 paketa 47,30 KM/mjesečno).
Je li pravno dopušteno da istu uslugu naplaćujete sa različitim cjenovnim ponudama?
Kada je akcija u pitanju mislim da nije u redu da pretplatnike sa do tada skupljim paketima zakidate na ovako očit način.
Akcija ili promocija bi trebala biti podjednako dostupna svima bez bilo kakve diskriminacije.
Nađite kompromis, neka svi korisnici podjednako uživaju u pogodnostima.

Nadam se, da ćete moje uočene propuste prezentirati nadležnima i što prije ih ispraviti! Hvala.

P.S. Račun za Januar mjesec tekuće godine sam u potpunosti platio, a trebao je biti umanjen za jednu konvertibilnu marku. Očekujem u obračunskom periodu za Februar da svoj propust otklonite i da retroaktivno ispravite grešku od prošlog obračunskog perioda. Moji podaci su Vam od ranije poznati. Hvala!
MH i HS kablovska

#16721 Re: HS kablovska

@all
Radno vrijeme poslovnica za vrijeme praznika možete pogledati na linku http://bit.ly/1nbvgeE
B Ling

#16722 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

winnie wrote: Mislim na Eurosportove i History. Sad to sve fino izgleda i najbolje bi bilo da tako i ostane jer je jako blizu onoga što smo imali prije, bar u pogledu ove hd ponude. U stvari isto, jer su zamjenili Džeziru i N1, što se tiče hd ponude.
Meni nikad nije ni nestajalo, dodushe nije mi ni pusten novi signal.
hoggarr wrote:Postojeći si korisnik Telemacha?

Za sve korisnike Telemach-a koji se opredijele za korištenje nove usluge ili prelaze na veći paket u odnosu na prethodni paket koji su koristili, prvih 6 mjeseci plaćaju po cijeni svoje sadašnje pretplate!

*Navedena akcija odnosi se na postojeće pretplatnike koji se opredijele za korištenje nekog od TRIO ILI DUO paketa na minimalni period od 24 mjeseca. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.

Opširnije pročitaj ovdje.

Jao akcija, jel ovo neka zajeb.? Oni bi da mi mislimo kako su nam nesto dali, ali da nam nista ne daju. (postojeci korisnici) Pa totalno ste se pogubili.
supercali

#16723 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Alo predstavnice znas li napisati jebeni telefon na koji mogu zvati u vezi card out of date ili ces preskakati pitanja kako tebi odgovara
Benq

#16724 Re: HS kablovska

Post by Benq »

supercali wrote:Alo predstavnice znas li napisati jebeni telefon na koji mogu zvati u vezi card out of date ili ces preskakati pitanja kako tebi odgovara
Pozovi call centar na 1360 , izdiktiras serijski broj kartice i puste ti signal vrlo brzo.
winnie

#16725 Re: HS kablovska

Post by winnie »

MH i HS kablovska wrote:
winnie wrote: Mislim na Eurosportove i History. Sad to sve fino izgleda i najbolje bi bilo da tako i ostane jer je jako blizu onoga što smo imali prije, bar u pogledu ove hd ponude. U stvari isto, jer su zamjenili Džeziru i N1, što se tiče hd ponude.
O svim novitetima ćemo Vas obavještavati. Podsjećamo Vas da trenutno imamo najbogatiju ponudu HD kanala, listu možete pogledati u produžetku.
HD PAKET
Naziv i pozicija u listi

1. Discovery Sci HD 300 obrazovni
2. Discovery HD Showcase 301 obrazovni
-------------------------
29. N1 HD
Dragi predstavniče HS/TM,

Ne znam jeste li dobro razumjeli šta sam pitao pa ću ponoviti/pojasniti pitanje:
Ja sam Kid 8 paket na HS, pa su mi bili ukinuti neki hd kanali i sad su opet vraćeni. Interesuje me je li to ostaje tako ili ne?
Pitanje je jednostavno pa bi i odgovor trebao biti isto tako jednostavan.
Hvala!
Locked