Tomahawk11 wrote:Haman je teško shvatiti da su mu Franci ušli u glavu. Pa Musa kasnije više nije smio uzeti ni otvoreni šut nego je dodavao Stipanoviću i Kikanoviću da završe. Imao je onaj jedan ulaz koji je završio na ivici table. Ko penzioner na basketu.
Ali ja mu to ništa ne zamjeram. Ovo mu je škola, ovako se peče igrač. Možda je više sinoć naučio nego da je zabio 25 poena.
Samo što ovo boldirano razumije možda 5-6 ljudi na ovoj temi

I ne mislim konkretno samo na ovu utakmicu već generalno na ove kvalifikacije.
Ljudi ba, jebenih 18 godina, o kakvoj vi psihičkoj stabilnosti, liderstvu pričate? Upoređujete ga sa Dončićem ne shvatajući pritom da je Dončić nešto što se rodi svakih 30-40 godina

Uporedite Musu sa svojim vršnjacima pa da vidimo njihove uloge. Gdje je Sergi Martinez (jel se tako zvao onaj što je protiv nas u polufinalu imao 20-20 utakmicu), gdje su Bajo, Velička itd itd... Naravno da je psihički labilan samo što pritom nervira što je kurčevit do bola, nervira nas sviju to ali polako, kako bude sazrijevao mislim da će se to dosta promijeniti, pa pred njim je još jedno 15 godina karijere, uskočiće on uskoro na mjesto lidera reprezentacije, dok god ga budu trenirali pravi stručnjaci. Gledam protiv Rusa, vadi ga Dule poslije 5 minuta i govori mu "ne možeš da ne igraš odbranu", drži ga do kraja četvrtine na klupi, ovaj kasnije stisne odbranu i zabije 18 poena. Sinoć je naletio na fizički 2x jače igrače što je realno uvijek bila glavna odlika francuza i očigledno se protiv takvih igrača ne snalazi najbolje ali ovakvih ekipa u evropi je vrlo malo... Proces sazrijevanja i igračkog odrastanja ne može biti strelovit al jbg, mi valjda očekujemo da Musa redovno zabija 20ak poena, i opet nisam siguran da bi zadovoljio sve naše forumske kritičare...
Što se tiče priče oko Diawa, vazda je izgledao kao da je došao na basket ispred zgrade i otprilike tako i igra, na majstorstvo jbg...
P.S. Ne kontam priču oko hrvatskog komentatora? Zar nemate opciju da promijenite zvuk kanala, kod mene je i protiv rusa i sinoć bio srpski komentator kojeg je uživancija slušati