Demokratska fronta Željko Komšić
-
zagor 19
#16701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ffffffffffffffffffffffffff
- Lokman
#16702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA je bila glas razuma i državotvorni stabilizator tokom mandata većine SDP-a. Osim toga bila je na braniku pravne države za vrijeme kratkotrajne islamofobne koalicije SDP-SBB kada su najavljivali razne cunamije da bi se sve okončalo optužnicom američkog tužioca na Kosovu. U vremenu općeg bijega kapitala iz zemlje SDA je ubacila dva turska kredita u likvidnost privrede i tako spasila mnoge biznise. To su fakti koje je prepoznao obični čovjek na terenu i zato je SDA pobjedila. Svoja ubleharenja o istinskoj ljevici i socijaldemokratiji koja nas jedina može spasiti okačite mačku o rep.
- nikad_vise
#16703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vidim razlog neko prozivanja Radoncica.Pa i sam Zeljko je nahvalio Fahru,pa ako on nema spoznaje o tim njegovim KOS-ovskim aktivnostima i njegovom kriminalu ne vidim zasto bi laprdali o tome. Da imaju mogucnost da naprave stabilnu vlast bez SDA ni sekunde ne sumnjam da bi to uradili sa Radoncicem a ne sa SDA.To samo govori da je neka prica o islamofobicnoj koaliciji u kojoj je SBB cista glupost..
Sto se tice samog DF-a,istina je da su u malo nezgodnoj sitvaciji.Ako ne udju u koaliciju eto nam belaja opet da se napravi stabilna vecina,i opet kriza vlasti.Ako udju njihov rezultat na narednim izborima ce ovisiti iskljucivo od onog sto su u stanju uradit za ove 4 godine.U svakom slucaju,ako popuste previse SDA zagrljaju ne sumnjam da ce ih Avaz pojest...
Isto tako je smijesno citati kao ljevicari i slicne budalestine.Takvih u DF ima jedno 5%...
Svi ostali su glasali zbog Zeljka Komsica i kandidati ove stranke mogu ponajvise biti zahvalni njegovom imenu pored stranke.Pa ja znam najmanje 10 ljudi koji su izasli i glasali za DF samo zato jer je to komsiceva stranka.A 9 od njih 10 nema pojma sta su ideje i ideologija ljevice.
Isto recimo sto na opstini Gracanica imas jednog Vehida Gazibegovica,koji je u SDP al prije toga bio u stranci za BiH.
Covjek nema veze sa idejom ljevice,ali je zato izlobirao vodu za svoje naselje,stipendira mnostvo studenata od svog pausala,platio je recimo bus da se ide u Srebrenicu i jos milion stvari za svoje okruzenje i covjek je hladno prosao na izborima.Njegova jedina veza sa ljevicom je ta sto ima lijevu ruku i lijevu nogu.
Tako da je ta prica o ljevici cista glupost.Isto tako znam recimo jedno 10 momaka sto su radili na izborima za SDP,dobili 3 cenera i lagano glasali za SDP kao i "pomagali" nenama i djedovima da glasaju lafo za "lijeve"
Price o lijevim i desnim su cista bajka,nas covjek ti to u prosjeku rezonuje sa nasi i njihovi.
Vise je glasova DF dobio na osnovu onog Zeljkovog "bio si u trezoru Bakire" nego na osnovu svih svojih ljevicarskih ubjedjenja..ovdje samo prolazi popularizam pa drzim da je u istoj ovolikoj mjeri kao i trezor,odjeknulo i ono dobit ce Srbija po prstima.Mora se izaci na ulicu i medju narod i shvatit prosjecno razmisljanje BiH gradjana.
Sto se tice samog DF-a,istina je da su u malo nezgodnoj sitvaciji.Ako ne udju u koaliciju eto nam belaja opet da se napravi stabilna vecina,i opet kriza vlasti.Ako udju njihov rezultat na narednim izborima ce ovisiti iskljucivo od onog sto su u stanju uradit za ove 4 godine.U svakom slucaju,ako popuste previse SDA zagrljaju ne sumnjam da ce ih Avaz pojest...
Isto tako je smijesno citati kao ljevicari i slicne budalestine.Takvih u DF ima jedno 5%...
Isto recimo sto na opstini Gracanica imas jednog Vehida Gazibegovica,koji je u SDP al prije toga bio u stranci za BiH.
Covjek nema veze sa idejom ljevice,ali je zato izlobirao vodu za svoje naselje,stipendira mnostvo studenata od svog pausala,platio je recimo bus da se ide u Srebrenicu i jos milion stvari za svoje okruzenje i covjek je hladno prosao na izborima.Njegova jedina veza sa ljevicom je ta sto ima lijevu ruku i lijevu nogu.
Price o lijevim i desnim su cista bajka,nas covjek ti to u prosjeku rezonuje sa nasi i njihovi.
Vise je glasova DF dobio na osnovu onog Zeljkovog "bio si u trezoru Bakire" nego na osnovu svih svojih ljevicarskih ubjedjenja..ovdje samo prolazi popularizam pa drzim da je u istoj ovolikoj mjeri kao i trezor,odjeknulo i ono dobit ce Srbija po prstima.Mora se izaci na ulicu i medju narod i shvatit prosjecno razmisljanje BiH gradjana.
-
zagor 19
#16704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
- Maystor
#16705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prema informacijama koje ja imam, trenutno raspoloženje u vrhu DF-a naginje ka tome da se neće ići u vlast sa SDA, Dodikom i Čovićem. Nije tajna da je najglasniji zagovornik takvog stava Emir Suljagić. Trolovi kao Corto Miserable se satraše da nas ubijede da je Emir luzer i lopov. Istina je sasvim drugačija: Emir može prstom da pokaže koju funkciju želi u vlasti i dobio bi je odmah. Šta god da zatraži. Umjesto toga čovjek gine u stranci da spriječi propast DF-a (što bi sasvim sigurno uslijedilo poslije eventualne koalicije sa SDA).
Last edited by Maystor on 31/10/2014 17:39, edited 1 time in total.
-
Baton_Ilirski
#16706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sto ne rastjera Emir bagru koja se nakupila u DF ako gine da opstane stranka, sto vjeruje i on i Zeljko ljudima koji u svojim gradovima kao nositelji lista za raznorazne nivoe ne mogu skupiti ni par stotina glasova? DF ce se raspasti ili sa SDA ili bez sa ovom grupom koja se infiltrirala u DF a kojima narod ne vjeruje sekunde jedne..ako DF i dalje planira uzimat glasove na brend Z.Komsic i E.Suljagic nek na slj izbore idu kao lista nezavisnih kandidata a ne neka strankaMaystor wrote:Prema informacijama koje ja imam, trenutno raspoloženje u vrhu DF-a naginje ka tome da se neće ići u vlast sa SDA, Dodikom i Čovićem. Nije tajna da je najglasniji zagovornik takvog stava Emir Suljagić. Trolovi kao Corto Miserable se satraše da nas ubijede da je Emir luzer i lopov. Istina je sasvim drugačija: Emir može prstom da pokaže koju funkciju želi u vlasti i dobio je odmah. Šta god da zatraži. Umjesto toga čovjek gine u stranci da spriječi propast DF-a (što bi sasvim sigurno uslijedilo poslije eventualne koalicije sa SDA).
-
HM 2011
#16707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maystor wrote:Prema informacijama koje ja imam, trenutno raspoloženje u vrhu DF-a naginje ka tome da se neće ići u vlast sa SDA, Dodikom i Čovićem. Nije tajna da je najglasniji zagovornik takvog stava Emir Suljagić. Trolovi kao Corto Miserable se satraše da nas ubijede da je Emir luzer i lopov. Istina je sasvim drugačija: Emir može prstom da pokaže koju funkciju želi u vlasti i dobio bi je odmah. Šta god da zatraži. Umjesto toga čovjek gine u stranci da spriječi propast DF-a (što bi sasvim sigurno uslijedilo poslije eventualne koalicije sa SDA).
Do političke zbilje i izvještaja iz zaknodavne vlasti - te amandmana u zakonodavstvu - tj. rezultata.
Do političkih debata o Zakonima i Zakonskim rješenjima....
Do upotrebe intelektualnih kapaciteta i infrastrukture u donošenju promjena....
- shibonja
#16708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
FILDUZ-D wrote:dosta demagogije iz centrale DF_a nego kada ćete riješit ovo:MuaDib wrote: Lokman malo se presaberi, prije nego što počneš s ovakim glupostima. Dodavanjem fantastičih dodataka na ovaj klasični SDA diskurs, budi siguran da se DF neće dovesti pred svršen čin. Druga stvar jučerašni sastanak Dodik-Čović u tjesnoj je vezi sa sastankom Izetbegović-Čović, iz kog se već može iščitati podjela Mostara u korist Bošnjaka i formiranje dvije izborne jedinice za Predsjedništvo u korist Hrvata. I DF nema šta da traži u takvoj konstalaciji odnosa, dok je SDA itekako voljna da traži politički prezervativ za naredni mandatni period, kako bi imala pokriće za izlaznu strategiju, koja je SBiH odvela u propast, a SDP na rub propasti. Ipak koncepciju im kvari SBB koji ne želi vazalan odnos prema SDA i koji je negativnim pozicioniranjem prema SDA ukazao da SDA ima obavezu formirati vlast, ali da je njena pobjeda nedostatna za formiranje stabilne vlasti. Zato se ovih dana vrši pojačan pritisak na DF, kako bi svojim ulaskom SDA obezbjedio stabilnu većinu, kroz raznorazne floskule o građanskom tamponu između SDA i HDZ-a, o neophodnosti suprostavljanja osovini Čović-Dodik. Ipak Željko Komšić je bio pred brojnim izazovima i mislim da je i njemu apsolutno jasno, kao i rukovodstvu DF-a o čemu se ovdje zapravo radi. Smatram da SBB i DF ako SDA ne uspije formirati vlast imaju potpuno legitimno pravo da pokušaju isto. SDA preostaje da moli A-SDA i BPS da ih podrže, odnosno u krjanjem slučaju u svrhu spašavanja Lagumdžije da povuku SDP u novu vladu, sa tim da u igri ostaje HDZ, a možda se uvuće i HDZ1990. Ostaje nam da vidimo da li politika u BiH ima snagu da konačno počne djelovati prema principima ili ostaje vezana za interese.
Kao član DF_a hitno zahtjevam istragu o debaklu stranke u Hercegovini, gdje je u 9 izbornih jedinica osvojeno nešto više od 0,7% glasova po izbornoj jedinici ukupno 5,7 iz svih 9 izbornih jedinica zbog čega konstantno prodajete Hercegovinu i zašto trgujete sa svima nama predajući nas u fašističko/islamske šape HDZ_a i SDA.http://izbori.ba/Rezultati/2014/OpciIzb ... a_207.html
Zahtjevam da se raspusti GO Mostar koji je nelegalno i van statuta izabran, zahtjevam unutar stranačke izbore DF_a u Mostaru i pokretanje odgovornosti ovih ljudi:
OO DF MOSTAR
Predsjednik: MAHMUT TRČALO
Članovi/ce: HADŽIĆ ESMA, POJUŽINA SLAĐANA, KAJIĆ NEVEN, JOVIĆ DAMIR, LJEVO ŠABAN, ČEHIĆ TARIK, ŠATOR ELMIR, BOTIĆ ZORAN, ŠANJEVIĆ-KUSSMAUL ZEJNA, ŠUNJIĆ ROBERT, AJVAZ NEDIM, KURTAGIĆ MUSTAFA, ŠARAVANJA SANELA, VIOLETA LASIĆ
http://naprijed.info/?p=5465
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=53171
http://forum.bih.net.ba/showthread.php?t=80781
Nekome je ocigledno izmakla fotelja,velika ocekivanja osoba malih kapaciteta
- nikad_vise
#16709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kapacitet koji ima DF u Komsicu i Suljagicu je mnogo veci nego sto ga imaju recimo svi clanovi predsjednistva SDP-a.Komso ima etiketu postenog politicara,a Suljaga je tu i tamo radio sa Domovinom,pa je i samim kandidiranjem na mjesto predsjednistva dobio kredibilitet u nekoliko desetina hiljada glasaca i ta dva covjeka si siguran garant da se DF ne moze raspasti.Ti ljudi ce uvijek imati svoju bazu glasaca.Jedino bi se trebala reformirati citava ostala struktura DF-a kako bi osim ova 2 covjeka imali jos nesto vise da ponude i samim tim jos vise prosire svoju bazu.Ja nebi bas tako olako licitirao sa raspadanjem DF-a usli oni u vlast il ne usli.Baton_Ilirski wrote:Pa sto ne rastjera Emir bagru koja se nakupila u DF ako gine da opstane stranka, sto vjeruje i on i Zeljko ljudima koji u svojim gradovima kao nositelji lista za raznorazne nivoe ne mogu skupiti ni par stotina glasova? DF ce se raspasti ili sa SDA ili bez sa ovom grupom koja se infiltrirala u DF a kojima narod ne vjeruje sekunde jedne..ako DF i dalje planira uzimat glasove na brend Z.Komsic i E.Suljagic nek na slj izbore idu kao lista nezavisnih kandidata a ne neka strankaMaystor wrote:Prema informacijama koje ja imam, trenutno raspoloženje u vrhu DF-a naginje ka tome da se neće ići u vlast sa SDA, Dodikom i Čovićem. Nije tajna da je najglasniji zagovornik takvog stava Emir Suljagić. Trolovi kao Corto Miserable se satraše da nas ubijede da je Emir luzer i lopov. Istina je sasvim drugačija: Emir može prstom da pokaže koju funkciju želi u vlasti i dobio je odmah. Šta god da zatraži. Umjesto toga čovjek gine u stranci da spriječi propast DF-a (što bi sasvim sigurno uslijedilo poslije eventualne koalicije sa SDA).
-
palermo
#16710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne razumijem je. Teško je objasniti anti SDA-ovsku isključivost a prihvatanje HDZ-a i SBB-a.drugi profil wrote:Ne vjerujem da ne razumijete anti SDA iskljucivost. Jel nam dobro u ovom djelu pederacije gdje je SDA sve i svja vec decenijama? Jasno da je vama koji ste opet glasali za njih sasvim dobro. Zasto onda tezite promjenama koje nosi DF? Dakle lazete. Ili sebe ili nas.
Ako zaista mislite da su promjene nuzne mislite li da ce ih dozvoliti partneri u vlasti koji su ovo stanje i kreirali i imali su svo vrijem da ga koriguju pa eto nisu. DF ce im biti samo krivac sto nema 100.000 radnih mjesta, penzija, plata, investicija...
Ako zaista hocete promjene a glassli ste za SDA i P onda vas pitam - jeste li sa zdravljem dobro?
...s tipfeler masine...
Mislim, o kojim ti onda promjenama govoriš. Moći ćeš ih uraditi sa HDZ-om i SBB-om ali bez SDA.....ako tu bude SDA onda nema promjena.
Ne razumijem. Razumio bih da kažeš,mrzim SDA i sve one koji su glasali za nju. I neću sa njima iz inata. To bi mi bilo razumljivo. I ljudski.
Ali objašnjavati racionalnim , političkim razlozima to, i usput biti spreman na gore spomenute dilove ( a moraš priznati da je ovdje većina promotora DF-a istakla da su im prihvatljivo) je nekako....
- skupljac_zeljeza
#16711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A to je nemoguća misija, posebno kada osjete vlast svi oni koji su prešli u DF zato što u SDP-u im dosadilo čekati da dođu na red na izbornim listama ili u direktorske fotelje ili u Odbore Javnih ustanova. Komšić je to osjetio i naglasio da neće ići u vlast zbog tih fotelja i onda će na duže staze dobiti nezadovoljnike koji će praviti prelete u druge stranke. Zar već jednom to nisu učinili? Ima ljudi koji su u DF-u zbog nekakve svoje ideje, ali na terenu taj procenat je irelevantan.nikad_vise wrote:Ti ljudi ce uvijek imati svoju bazu glasaca.Jedino bi se trebala reformirati citava ostala struktura DF-a kako bi osim ova 2 covjeka imali jos nesto vise da ponude i samim tim jos vise prosire svoju bazu.
-
muzicar_iz_parka
#16712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zajebana je dilema, koalicija sa Fahraonom ili Princom Neonkom. 
-
Baton_Ilirski
#16713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To sam i ja rekao..ako si procitao..nikad_vise wrote:Kapacitet koji ima DF u Komsicu i Suljagicu je mnogo veci nego sto ga imaju recimo svi clanovi predsjednistva SDP-a.Komso ima etiketu postenog politicara,a Suljaga je tu i tamo radio sa Domovinom,pa je i samim kandidiranjem na mjesto predsjednistva dobio kredibilitet u nekoliko desetina hiljada glasaca i ta dva covjeka si siguran garant da se DF ne moze raspasti.Ti ljudi ce uvijek imati svoju bazu glasaca.Jedino bi se trebala reformirati citava ostala struktura DF-a kako bi osim ova 2 covjeka imali jos nesto vise da ponude i samim tim jos vise prosire svoju bazu.Ja nebi bas tako olako licitirao sa raspadanjem DF-a usli oni u vlast il ne usli.Baton_Ilirski wrote:Pa sto ne rastjera Emir bagru koja se nakupila u DF ako gine da opstane stranka, sto vjeruje i on i Zeljko ljudima koji u svojim gradovima kao nositelji lista za raznorazne nivoe ne mogu skupiti ni par stotina glasova? DF ce se raspasti ili sa SDA ili bez sa ovom grupom koja se infiltrirala u DF a kojima narod ne vjeruje sekunde jedne..ako DF i dalje planira uzimat glasove na brend Z.Komsic i E.Suljagic nek na slj izbore idu kao lista nezavisnih kandidata a ne neka strankaMaystor wrote:Prema informacijama koje ja imam, trenutno raspoloženje u vrhu DF-a naginje ka tome da se neće ići u vlast sa SDA, Dodikom i Čovićem. Nije tajna da je najglasniji zagovornik takvog stava Emir Suljagić. Trolovi kao Corto Miserable se satraše da nas ubijede da je Emir luzer i lopov. Istina je sasvim drugačija: Emir može prstom da pokaže koju funkciju želi u vlasti i dobio je odmah. Šta god da zatraži. Umjesto toga čovjek gine u stranci da spriječi propast DF-a (što bi sasvim sigurno uslijedilo poslije eventualne koalicije sa SDA).
- webby-x
#16714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne razumijem ovo očekivanje nikako.Banksy wrote:A da DF sačeka 4 godine, izgradi stranku, infrastrukturu, kadrove i politike, pa na narednim izborima bude organizator i centar okupljanja nove bh ljevice s paketom svih ovih malih, multi, lijevih, progresivnih stranaka oko sebe, pa pomete SDA? Eee, al' ko će sjediti u klupama samo s platom 4 godine, bez 'projekata' i procenata, jelde?
Čak da DF dobije apsolutno sve "lijeve glasove" (što je nemoguće) to je maksimalno 30% birača
i to koncentrirani na većinska bošnjačka područja. Dakle, opet mora koalirati sa "desnim" strankama.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#16715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slusam Komsica na Face TV.
E moj Zeljko, pa SDA ce ti potpisati sve moguce zakone, platforme, ma sve...sve do momenta kada se to treba poceti provoditi, i udari na njihove, SDA, talove i uske intetese.
E moj Zeljko, pa SDA ce ti potpisati sve moguce zakone, platforme, ma sve...sve do momenta kada se to treba poceti provoditi, i udari na njihove, SDA, talove i uske intetese.
-
palermo
#16716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali ne bi sa SDA, valjda je to poenta koja nam se želi reći.webby-x wrote:Ne razumijem ovo očekivanje nikako.Banksy wrote:A da DF sačeka 4 godine, izgradi stranku, infrastrukturu, kadrove i politike, pa na narednim izborima bude organizator i centar okupljanja nove bh ljevice s paketom svih ovih malih, multi, lijevih, progresivnih stranaka oko sebe, pa pomete SDA? Eee, al' ko će sjediti u klupama samo s platom 4 godine, bez 'projekata' i procenata, jelde?
Čak da DF dobije apsolutno sve "lijeve glasove" (što je nemoguće) to je maksimalno 30% birača
i to koncentrirani na većinska bošnjačka područja. Dakle, opet mora koalirati sa "desnim" strankama.
- casica
#16717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hocel kanut suza.... 
- Liberalism
#16718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Z.K. Na Face TV:
- ja ne govorim o nikom drugom nego o ljudima iz ovog grada (Zar se predsjednik BIH brine samo o svojim komsijama?)
- ja ne znam kako ljudima pomoci da nadju posao
- nasi prioriteti nisu borba protiv korupcije
- nasi prioriteti nisu zaposljavanje ...
Svaka cast bosnjaci...
- ja ne govorim o nikom drugom nego o ljudima iz ovog grada (Zar se predsjednik BIH brine samo o svojim komsijama?)
- ja ne znam kako ljudima pomoci da nadju posao
- nasi prioriteti nisu borba protiv korupcije
- nasi prioriteti nisu zaposljavanje ...
Svaka cast bosnjaci...
- Lokman
#16719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odličan intervju Željka Komšića. Iskren i transparentan, probosanski i reformatorski nastup. Prethodno se konstatovao sa njemačkom i američkom ambasadom. Ide u koaliciju sa SDA, ali kondiciono, pod uvjetom da zakonskim rješenjima demontiraju sopstvenu korupcijsku hobotnicu u javnom sektoru. Traži podršku privatnom sektoru i poduzetnicima. Sada je loptica na SDA, suočio ih je sa sopstvenim lopovskim karakterom, odnosno SDA će morati da bira između lošeg i goreg. Ovo je puno bolja opcija od pritiska drkadžija koji promovišu utopijske ideje poput "konsolidacije lijevog političkog spektra" i sličnih ubleha. Hrabro i muški ući u vlast i u direktnoj borbi sa gadovima (SDA) nametnuti reforme za opće dobro.

-
HM 2011
#16720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Popis prošao - Bošnjaci pobrojani -webby-x wrote:Ne razumijem ovo očekivanje nikako.Banksy wrote:A da DF sačeka 4 godine, izgradi stranku, infrastrukturu, kadrove i politike, pa na narednim izborima bude organizator i centar okupljanja nove bh ljevice s paketom svih ovih malih, multi, lijevih, progresivnih stranaka oko sebe, pa pomete SDA? Eee, al' ko će sjediti u klupama samo s platom 4 godine, bez 'projekata' i procenata, jelde?
(Pobrojani i Srbi i Hrvati da ne bude da su samo Bošnjaci, a bome pobrojani su i ostali)
hoće li sebi dopustiti luksuz rastakanja na ljevičare, ljeve ljevičare, centraše, desničare i slično - u sistemu koji dopušta samo i isključivo konstituivne narode i ostale - bez ikakve mogućnosti da se to promjeni bez saglasnosti konstitutivnih naroda koji su debela većina -
sve zavisi od sposobnosti Bošnjaka da se očuvaju kao narod -
a obzirom da su opstali dugi niz godina ne sumnjam u to......
idu dvije godine pa lokalni izbori, i nakon još dvije opći "pa bumo videli"....
Promjene donosi samo onaj ko je dovoljno snažan da donese promjene....
Samo da napomenem - Željko Komšić u svojstvu člana predsjedništva je mogao ali nije želio apelovati Ustavnom sudu BiH da razjasni par stvarčica iz oblasti SocijalDemokratije u BiH i pratećeg popisa - isto je izostalo - nije se imalo vremena - reklo bi se "Imači kada"...
Za sve ostalo tu je akademik Filipović i "Mi smo Bosanci samo regionalno"......
Last edited by HM 2011 on 31/10/2014 19:30, edited 1 time in total.
-
The Realist
#16721 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa svi ti ljudi su godinama u politici, znaju oni dobro šta narodu treba, šta smeta, šta nevalja. Ako nekome treba 4 godine da procijeni situaciju, e hebajiga onda, nije za taj posao.sarajevoxxxx wrote:
Ti bi promjene preko noći, e pa ne može.To o čemu ti govoriš smo imali i ranije, i svaki put se isto ponavljalo, nikad nismo imali pravu opoziciju, ljude kojima su na prvom mjestu bili principi, građani, država, uvijek i samo uvijek talovi, dogovori, lični interesi.DF ima potencijla i može napraviti iskorak, ali smiješno je i suludo očekivati da to bude odmah u prvom mandatu.Neka rade sa narodom, neka im budu na usluzi, neka čuju njihov glas, njihove zahtjeve probleme, neka upiru prstom u sve što nevalja, neka razotkrivaju sve i svakoga, pa dobro je više.
Pa ako će samo palamuditi, a neće ništa raditi, ne znam čime će to navesti nekoga da glasa za njih?Neka pokažu malo iskrenosti, u Bosni je dosta omladine, poduzetnika, pa i penzionera koji apstiniraju i ne izlaze na izbore, neka ih svojim ponašanjem probude, neka pokušaju ponuditi narodu nešto novo, jednostavno neka se ne boje, hrabro i iskreno uz božiju pomoć sve je moguće.
Kako si samo ovo zaključio? Oni će platu dobijati kako god da se opredijele, tako da je njima dobro kako god da odluče. Ali ili oni, ili SBB moraju u vlast, ili i jedni i drugi, jer nije narod glasao za njih da ih gleda kako ništa ne rade (kao što rekoh, svi mi već znamo koji su problemi, hajde sada zauzmi mjesta i radi nešto).To o čemu ti govoriš je klasično neka je meni dobro ko hebe građane.Ništa oni ne mogu donijeti novo u ovakvm društvu, premalo ih je da utću na bilo šta.
-
HM 2011
#16722 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
Promjene ne dolaze preko noći - imali ljudi priliku 20 godina -The Realist wrote:Pa svi ti ljudi su godinama u politici, znaju oni dobro šta narodu treba, šta smeta, šta nevalja. Ako nekome treba 4 godine da procijeni situaciju, e hebajiga onda, nije za taj posao.sarajevoxxxx wrote:
Ti bi promjene preko noći, e pa ne može.To o čemu ti govoriš smo imali i ranije, i svaki put se isto ponavljalo, nikad nismo imali pravu opoziciju, ljude kojima su na prvom mjestu bili principi, građani, država, uvijek i samo uvijek talovi, dogovori, lični interesi.DF ima potencijla i može napraviti iskorak, ali smiješno je i suludo očekivati da to bude odmah u prvom mandatu.Neka rade sa narodom, neka im budu na usluzi, neka čuju njihov glas, njihove zahtjeve probleme, neka upiru prstom u sve što nevalja, neka razotkrivaju sve i svakoga, pa dobro je više.Pa ako će samo palamuditi, a neće ništa raditi, ne znam čime će to navesti nekoga da glasa za njih?Neka pokažu malo iskrenosti, u Bosni je dosta omladine, poduzetnika, pa i penzionera koji apstiniraju i ne izlaze na izbore, neka ih svojim ponašanjem probude, neka pokušaju ponuditi narodu nešto novo, jednostavno neka se ne boje, hrabro i iskreno uz božiju pomoć sve je moguće.Kako si samo ovo zaključio? Oni će platu dobijati kako god da se opredijele, tako da je njima dobro kako god da odluče. Ali ili oni, ili SBB moraju u vlast, ili i jedni i drugi, jer nije narod glasao za njih da ih gleda kako ništa ne rade (kao što rekoh, svi mi već znamo koji su problemi, hajde sada zauzmi mjesta i radi nešto).To o čemu ti govoriš je klasično neka je meni dobro ko hebe građane.Ništa oni ne mogu donijeti novo u ovakvm društvu, premalo ih je da utću na bilo šta.
Socijal demokratija nudi promjene zadnjih 20-ak godina - jedino što je promjenjeno jesu fotelje -
Sad došao popis - i svi smo popisani kao što i jesmo - EU urgirala na zakonu o popisu - USA urgirala - svi urgirali - HM 2011 i ostala ekipa koja je nešto, kao, upozoravala, ostalo da odjekuje kao eho - a od eha nema efekta - jer nema plakanja nad prolivenim mlijekom.....
Jednostavno je sabrati dva i dva....
Sve što je preostalo Bošnjacima kao utočište je - NARODNO JEDINSTVO !
Last edited by HM 2011 on 31/10/2014 19:35, edited 2 times in total.
- kamen spoticanja
#16723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko samo jedno pitanje
Posto je po riječima komsica jedino HDZ neizbjezan, hoce li zeljko traziti jedno hrvatsko ministarstvo za DF?
Posto je po riječima komsica jedino HDZ neizbjezan, hoce li zeljko traziti jedno hrvatsko ministarstvo za DF?
-
palermo
#16724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Morao bi.kamen spoticanja wrote:Željko samo jedno pitanje
Istovremeno bi sa tim činom stavio i SDA pred izbor, odnosno testirao njihovu iskrenost. Ne podržati Komšića u toj inicijativi ,za SDA ne bi značilo ništa dobro. Naravno, ako se govori o koaliciji SDA_DF_HDZ
- webby-x
#16725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto bi morao?palermo wrote:Morao bi.
U kantonima gdje su Hrvati većina je osvojio vrlo malo,
među Hrvatima nikako. Čemu ta borba za tih 5 hrvatskih pozicija?
Nisu dovoljne bošnjačke, srpske i "ostale"? HDZ može blokirati
sastavljanje vlade, tako da ne vidim kome odgovara da se vlada
opet sastavlja dvije godine?