HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16676 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:
pici wrote:evo prikopcan tri grande family paket... sve fercera sem neta... i dalje prespor...

Image

treba 50/3... otkljucani svi kanali...
Promjeni server i stavi recimo Frankfurt. Kod mene prema BH Telecomu 15 Mb a prema Frankfurtu skoro pa 50. Imamo isti paket pa javi kad probas
Image

ništa...isto
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16677 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:
hrasno38 wrote:
pici wrote:evo prikopcan tri grande family paket... sve fercera sem neta... i dalje prespor...

Image

treba 50/3... otkljucani svi kanali...
Promjeni server i stavi recimo Frankfurt. Kod mene prema BH Telecomu 15 Mb a prema Frankfurtu skoro pa 50. Imamo isti paket pa javi kad probas
Image

ništa...isto
E da to sam zaboravio to je brzina koju ces imati sljedecih 7 dana dok ti ne aktiviraju full tu uslugu ako ne budes imao srece da to urade prije. To je i meni bilo i kad nisam izludio
pici

#16678 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:
E da to sam zaboravio to je brzina koju ces imati sljedecih 7 dana dok ti ne aktiviraju full tu uslugu ako ne budes imao srece da to urade prije. To je i meni bilo i kad nisam izludio
tomi je rekao i ovaj momak sto je kopco da ce u narednih sedam dana se aktivirat full a ako ne da ih zovem da to otkljucaju...mada nidje veze...
hrasno38

#16679 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:
hrasno38 wrote:
tomi je rekao i ovaj momak sto je kopco da ce u narednih sedam dana se aktivirat full a ako ne da ih zovem da to otkljucaju...mada nidje veze...
I ja sam ostao zblanjen kad su mi to rekli ali je bilo tako
The Realist

#16680 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Capsicum wrote: Kod mene je problem bio u kablu. Isto je i kao i kod tebe, radilo ranije na HS-u sve bez problema. Ali sad valjda ovaj Telemach koristi vise frekvencije na kojima ima vise smetnji ako kabl nije bas najbolji. Jacina signala na ovim visim frekvencijama mi je varirala izmedju 0 i 25%. Na ostalim frekvencijama je jacina bila 100%.

Ja kupio novi komad kabla i nove konektore i rijesio problem. Sad je 97-100% jacina signala.
Pa bilo je kod mene sve OK na Telemachu, tek je prije dan-dva počela se kvariti slika :? .
pici wrote: tomi je rekao i ovaj momak sto je kopco da ce u narednih sedam dana se aktivirat full a ako ne da ih zovem da to otkljucaju...mada nidje veze...
Nazovi nakon 48-72h, nemoj baš 7 dana čekati. Ja sam nakon 72h nazvao i pustili.
hrasno38

#16681 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

E jebem li ga kad ne mogu iz 15 puta upamtiti ono sto sam trazio stvarno ne kontam sta se dogadja. Do sada sam kunem se najmanje 15 puta rekao sto pri potpisivanju ugovora sto na 1360 da hocu i da sam potpisao Trio Grande Family + HD paket na jednom TV-u sa modulom i paket od 5 KM na drugom TV-u sa risiverom i do dana danasnjeg izgleda to nije nigdje zabiljezeno kako sam trazio i hladno mi isto tako danas ugase taj dodatni paket na drugom TV-u tj. ugase promotivni paket koji treba da bude mjesec dana i ostave samo START. I kako covjek da se ne nervira. Taman sam kontao nakon mjesec dana da sam sve zavrsio kad ono izgleda da nisam jer veceras kad sam zovnuo na 1360 covjek me hladno pita jesam li potpisao HD i taj drugi paket od 5 KM za drugi TV. Pa stvarno sto je previse previse je!!!!
I da naravno to se ne moze nista promjeniti do ponedeljka???? Pa majku mu ako ste ozbiljna firma i trenutno ste u velikom poslu zar nije normalno da imate covjeka na dezuri koji ce kliknuti na par mjesta na serverima i ljudima otkloniti nedostatke????
kloniran

#16682 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

koja glupost, pa na hs-u se nije cekalo nista, sta to oni glume sa pustanjem nakon 7 dana :?
sjetim se tako prije par godina kad je telemach preuzeo sarajevske kablovce, kod jaranice mi je bila brzina nekoliko mjeseci bas mizerna ispod 512 kbps jer ona nije imala pojma da treba nazvati da joj puste, a koristila samo net za dopisivanje
hrasno38

#16683 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kloniran wrote:koja glupost, pa na hs-u se nije cekalo nista, sta to oni glume sa pustanjem nakon 7 dana :?
sjetim se tako prije par godina kad je telemach preuzeo sarajevske kablovce, kod jaranice mi je bila brzina nekoliko mjeseci bas mizerna ispod 512 kbps jer ona nije imala pojma da treba nazvati da joj puste, a koristila samo net za dopisivanje
To sam im i ja isto rekao da mi je HS odmah sve pustao al dzaba morao sam cekati.
kloniran

#16684 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

hrasno38 wrote:
kloniran wrote:koja glupost, pa na hs-u se nije cekalo nista, sta to oni glume sa pustanjem nakon 7 dana :?
To sam im i ja isto rekao da mi je HS odmah sve pustao al dzaba morao sam cekati.
To oni samo koriste priliku da rasterete kapacitete, jer bruku naroda ima a da pojma nema o tome, pusti mu par Mbps da moze gledati youtube i njemu dosta, a placa 5 - 10 puta vecu brzinu
lopovluk i to zestok, povecanje brzine je par klikova a ne neki zestok umni rad da treba par dana za to
pici

#16685 Re: HS kablovska

Post by pici »

e još nešto, dali postoji restrikcija WIFI na modemu, priključio 2 moba, tv box, tablet, laptop i sinov komp u drugoj sobi, .... i zadnji njegov mob da prikopćamo, neče, nema šansi...imali caka...to je 6 uredjaja prikopcano + 7edmi koji ne može...hvala

cisco epc3928s je modem
The Realist

#16686 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

pici wrote:e još nešto, dali postoji restrikcija WIFI na modemu, priključio 2 moba, tv box, tablet, laptop i sinov komp u drugoj sobi, .... i zadnji njegov mob da prikopćamo, neče, nema šansi...imali caka...to je 6 uredjaja prikopcano + 7edmi koji ne može...hvala

cisco epc3928s je modem
Ne znam za taj, ali za Ubee ima, ali na način da ti izbaci uređaj koji se ne koristi, a jedan laptop sam mogao konektovati samo kada ga resetujem, pa onda on pokupi signal....
hrasno38

#16687 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:e još nešto, dali postoji restrikcija WIFI na modemu, priključio 2 moba, tv box, tablet, laptop i sinov komp u drugoj sobi, .... i zadnji njegov mob da prikopćamo, neče, nema šansi...imali caka...to je 6 uredjaja prikopcano + 7edmi koji ne može...hvala

cisco epc3928s je modem
E moras uci u modem 192.168.0.1 i onda mislim da nema sifre logiraj se (ili je admin/admin) i idi na "LAN SETUP" . Tamo gdje ti pise "Maximum numbers of DHCP users" stavi na 20 i to je broj konekcija koji ti je dopusten. Ne zaboravi da spasis na dnu ekrana.
pici

#16688 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:

cisco epc3928s je modem
E moras uci u modem 192.168.0.1 i onda mislim da nema sifre logiraj se (ili je admin/admin) i idi na "LAN SETUP" . Tamo gdje ti pise "Maximum numbers of DHCP users" stavi na 20 i to je broj konekcija koji ti je dopusten. Ne zaboravi da spasis na dnu ekrana.
meni je stavljeno na 119 :shock:
hrasno38

#16689 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:
hrasno38 wrote:

cisco epc3928s je modem
meni je stavljeno na 119 :shock:
sta 119?
pici

#16690 Re: HS kablovska

Post by pici »

hrasno38 wrote:
sta 119?
Maximum Number of
DHCP Users: 119
hrasno38

#16691 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:
hrasno38 wrote:
sta 119?
Maximum Number of
DHCP Users: 119
hahahaha e onda ne znam zasto ti blokira uredaje jer kod mene ih ima zakaceno preko 10 i ja sam stavio da moze 20 i nema problema nikakvih
MH i HS kablovska

#16692 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

[quote="Benq]
Evo stigli racuni za kablovsku , jos da puste novi signal pa da se predje na TG Family .[/quote]

Nadamo se da će ubuduće računi dolaziti u predviđenom roku, molimo Vas da prihvatite izvinjenje zbog kašnjenja prilikom distribucije.
Puštanje novog signala predviđeno je za 02.03. tekuće godine.
Molimo Vas za još malo strpljenja.
Last edited by MH i HS kablovska on 27/02/2016 23:27, edited 1 time in total.
hrasno38

#16693 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

MH i HS kablovska wrote:
Benq wrote:@MH i HS Kablovska

nema nam jos uvijek racuna za januar , kasnite vi sa isporukom ili ? Racun za decembar sam dobio oko 25. januara , to je ok s obzirom na nove okolnosti , ali novih racuna jos nema a danas petak.
Distribucija januarskih računa je završena. Molimo Vas da nam u inbox dostavite korisničke i adresne podatke i e-mail adresu provjerićemo i ukoliko bude potrebno račun ćemo poslati ponovo.
Ja isto nisam dobio racune za januar
MH i HS kablovska

#16694 Re: HS kablovska

hrasno38 wrote:
MH i HS kablovska wrote:

nema nam jos uvijek racuna za januar , kasnite vi sa isporukom ili ? Racun za decembar sam dobio oko 25. januara , to je ok s obzirom na nove okolnosti , ali novih racuna jos nema a danas petak.
Distribucija januarskih računa je završena. Molimo Vas da nam u inbox dostavite korisničke i adresne podatke i e-mail adresu provjerićemo i ukoliko bude potrebno račun ćemo poslati ponovo.
Zamolićemo kolege da izvrše provjeru i ponovo pošalju račun. Molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje.
pici

#16695 Re: HS kablovska

Post by pici »

imali caka sa ovim WIFI neče od sina mobitel da se konektuje... sve ostalo je bez problema al net je prespor, stavio sam podatke u inbox...
MH i HS kablovska

#16696 Re: HS kablovska

spe wrote:da li mogu uzeti samo internet i analogne kanale?
Zdravo spe,
odgovor je potvrdan, možete uzeti usluge pojedinačno kako ste naveli, no ipak ćemo biti slobodni da Vam predložimo Duo Net paket koji Vam nudi mnogo više opcija i pogodnosti, brži internet, wi-fi router, preko 100 digitalnih kanala 5 HD kanala... Ukoliko želite da Vas kontaktiramo i detaljnije upoznamo s ponudom, dostavite nam kontakt broj u inbox.
hrasno38

#16697 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:imali caka sa ovim WIFI neče od sina mobitel da se konektuje... sve ostalo je bez problema al net je prespor, stavio sam podatke u inbox...
Pici bit ce prije da je do mobitela. Pogledaj da slucajno sin nije stavio kakvu staticku IP adresu na telefon pa zato nece. Ili neka obrise sve mreze koje su vezane ya kucu i ponovo skenira te se prijavi. Wifi nema nikakvih restrikcija opsim passworda
emirsarajevo

#16698 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

Molim Vas da mi dostavite ponudu za Duo net paket. Sada koristim analognu tv od 13.90 KM i standard net od 15.00 KM. Kakve su prednosti, kolika je razlika u cijeni. Pozdrav
MH i HS kablovska

#16699 Re: HS kablovska

emirsarajevo wrote:Molim Vas da mi dostavite ponudu za Duo net paket. Sada koristim analognu tv od 13.90 KM i standard net od 15.00 KM. Kakve su prednosti, kolika je razlika u cijeni. Pozdrav
Veće Emire,
molimo Vas provjerite inbox.
Benq

#16700 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote:
MH i HS kablovska wrote:

Meni su racuni stigli par sati nakon sto sam ovdje pitao.
Locked