ništa...isto
Moderator: anex
tomi je rekao i ovaj momak sto je kopco da ce u narednih sedam dana se aktivirat full a ako ne da ih zovem da to otkljucaju...mada nidje veze...hrasno38 wrote:
E da to sam zaboravio to je brzina koju ces imati sljedecih 7 dana dok ti ne aktiviraju full tu uslugu ako ne budes imao srece da to urade prije. To je i meni bilo i kad nisam izludio
I ja sam ostao zblanjen kad su mi to rekli ali je bilo takopici wrote:tomi je rekao i ovaj momak sto je kopco da ce u narednih sedam dana se aktivirat full a ako ne da ih zovem da to otkljucaju...mada nidje veze...hrasno38 wrote:
E da to sam zaboravio to je brzina koju ces imati sljedecih 7 dana dok ti ne aktiviraju full tu uslugu ako ne budes imao srece da to urade prije. To je i meni bilo i kad nisam izludio
Pa bilo je kod mene sve OK na Telemachu, tek je prije dan-dva počela se kvariti slikaCapsicum wrote: Kod mene je problem bio u kablu. Isto je i kao i kod tebe, radilo ranije na HS-u sve bez problema. Ali sad valjda ovaj Telemach koristi vise frekvencije na kojima ima vise smetnji ako kabl nije bas najbolji. Jacina signala na ovim visim frekvencijama mi je varirala izmedju 0 i 25%. Na ostalim frekvencijama je jacina bila 100%.
Ja kupio novi komad kabla i nove konektore i rijesio problem. Sad je 97-100% jacina signala.
Nazovi nakon 48-72h, nemoj baš 7 dana čekati. Ja sam nakon 72h nazvao i pustili.pici wrote: tomi je rekao i ovaj momak sto je kopco da ce u narednih sedam dana se aktivirat full a ako ne da ih zovem da to otkljucaju...mada nidje veze...
To sam im i ja isto rekao da mi je HS odmah sve pustao al dzaba morao sam cekati.kloniran wrote:koja glupost, pa na hs-u se nije cekalo nista, sta to oni glume sa pustanjem nakon 7 dana![]()
sjetim se tako prije par godina kad je telemach preuzeo sarajevske kablovce, kod jaranice mi je bila brzina nekoliko mjeseci bas mizerna ispod 512 kbps jer ona nije imala pojma da treba nazvati da joj puste, a koristila samo net za dopisivanje
To oni samo koriste priliku da rasterete kapacitete, jer bruku naroda ima a da pojma nema o tome, pusti mu par Mbps da moze gledati youtube i njemu dosta, a placa 5 - 10 puta vecu brzinuhrasno38 wrote:To sam im i ja isto rekao da mi je HS odmah sve pustao al dzaba morao sam cekati.kloniran wrote:koja glupost, pa na hs-u se nije cekalo nista, sta to oni glume sa pustanjem nakon 7 dana![]()
sjetim se tako prije par godina kad je telemach preuzeo sarajevske kablovce, kod jaranice mi je bila brzina nekoliko mjeseci bas mizerna ispod 512 kbps jer ona nije imala pojma da treba nazvati da joj puste, a koristila samo net za dopisivanje
Ne znam za taj, ali za Ubee ima, ali na način da ti izbaci uređaj koji se ne koristi, a jedan laptop sam mogao konektovati samo kada ga resetujem, pa onda on pokupi signal....pici wrote:e još nešto, dali postoji restrikcija WIFI na modemu, priključio 2 moba, tv box, tablet, laptop i sinov komp u drugoj sobi, .... i zadnji njegov mob da prikopćamo, neče, nema šansi...imali caka...to je 6 uredjaja prikopcano + 7edmi koji ne može...hvala
cisco epc3928s je modem
E moras uci u modem 192.168.0.1 i onda mislim da nema sifre logiraj se (ili je admin/admin) i idi na "LAN SETUP" . Tamo gdje ti pise "Maximum numbers of DHCP users" stavi na 20 i to je broj konekcija koji ti je dopusten. Ne zaboravi da spasis na dnu ekrana.pici wrote:e još nešto, dali postoji restrikcija WIFI na modemu, priključio 2 moba, tv box, tablet, laptop i sinov komp u drugoj sobi, .... i zadnji njegov mob da prikopćamo, neče, nema šansi...imali caka...to je 6 uredjaja prikopcano + 7edmi koji ne može...hvala
cisco epc3928s je modem
meni je stavljeno na 119hrasno38 wrote:E moras uci u modem 192.168.0.1 i onda mislim da nema sifre logiraj se (ili je admin/admin) i idi na "LAN SETUP" . Tamo gdje ti pise "Maximum numbers of DHCP users" stavi na 20 i to je broj konekcija koji ti je dopusten. Ne zaboravi da spasis na dnu ekrana.pici wrote:e još nešto, dali postoji restrikcija WIFI na modemu, priključio 2 moba, tv box, tablet, laptop i sinov komp u drugoj sobi, .... i zadnji njegov mob da prikopćamo, neče, nema šansi...imali caka...to je 6 uredjaja prikopcano + 7edmi koji ne može...hvala
cisco epc3928s je modem
sta 119?pici wrote:meni je stavljeno na 119hrasno38 wrote:E moras uci u modem 192.168.0.1 i onda mislim da nema sifre logiraj se (ili je admin/admin) i idi na "LAN SETUP" . Tamo gdje ti pise "Maximum numbers of DHCP users" stavi na 20 i to je broj konekcija koji ti je dopusten. Ne zaboravi da spasis na dnu ekrana.pici wrote:e još nešto, dali postoji restrikcija WIFI na modemu, priključio 2 moba, tv box, tablet, laptop i sinov komp u drugoj sobi, .... i zadnji njegov mob da prikopćamo, neče, nema šansi...imali caka...to je 6 uredjaja prikopcano + 7edmi koji ne može...hvala
cisco epc3928s je modem
Maximum Number ofhrasno38 wrote:
sta 119?
hahahaha e onda ne znam zasto ti blokira uredaje jer kod mene ih ima zakaceno preko 10 i ja sam stavio da moze 20 i nema problema nikakvihpici wrote:Maximum Number ofhrasno38 wrote:
sta 119?
DHCP Users: 119
Ja isto nisam dobio racune za januarMH i HS kablovska wrote:Distribucija januarskih računa je završena. Molimo Vas da nam u inbox dostavite korisničke i adresne podatke i e-mail adresu provjerićemo i ukoliko bude potrebno račun ćemo poslati ponovo.Benq wrote:@MH i HS Kablovska
nema nam jos uvijek racuna za januar , kasnite vi sa isporukom ili ? Racun za decembar sam dobio oko 25. januara , to je ok s obzirom na nove okolnosti , ali novih racuna jos nema a danas petak.
Zamolićemo kolege da izvrše provjeru i ponovo pošalju račun. Molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje.hrasno38 wrote:Ja isto nisam dobio racune za januarMH i HS kablovska wrote:Distribucija januarskih računa je završena. Molimo Vas da nam u inbox dostavite korisničke i adresne podatke i e-mail adresu provjerićemo i ukoliko bude potrebno račun ćemo poslati ponovo.Benq wrote:@MH i HS Kablovska
nema nam jos uvijek racuna za januar , kasnite vi sa isporukom ili ? Racun za decembar sam dobio oko 25. januara , to je ok s obzirom na nove okolnosti , ali novih racuna jos nema a danas petak.
Zdravo spe,spe wrote:da li mogu uzeti samo internet i analogne kanale?
Pici bit ce prije da je do mobitela. Pogledaj da slucajno sin nije stavio kakvu staticku IP adresu na telefon pa zato nece. Ili neka obrise sve mreze koje su vezane ya kucu i ponovo skenira te se prijavi. Wifi nema nikakvih restrikcija opsim passwordapici wrote:imali caka sa ovim WIFI neče od sina mobitel da se konektuje... sve ostalo je bez problema al net je prespor, stavio sam podatke u inbox...
Veće Emire,emirsarajevo wrote:Molim Vas da mi dostavite ponudu za Duo net paket. Sada koristim analognu tv od 13.90 KM i standard net od 15.00 KM. Kakve su prednosti, kolika je razlika u cijeni. Pozdrav
Meni su racuni stigli par sati nakon sto sam ovdje pitao.hrasno38 wrote:Ja isto nisam dobio racune za januarMH i HS kablovska wrote:Distribucija januarskih računa je završena. Molimo Vas da nam u inbox dostavite korisničke i adresne podatke i e-mail adresu provjerićemo i ukoliko bude potrebno račun ćemo poslati ponovo.Benq wrote:@MH i HS Kablovska