FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#16676 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

veljaca wrote:
Entropio wrote:

Wtf...
Da li je ovo razlog zbog kojeg je Guardiola izignorisao Ronalda?

Na protekloj gala večeri povodom dodjele Zlatne lopte, Pep Guardiola izignorisao je Cristiana Ronalda...

Mnogi su se pitali 'zašto', ali prisjetimo se El Clasica iz novembra 2010. godine. Tada je Barca slavila s 5:0 nad Realom, a Guardiola i Ronaldo "zakačili" su se prilikom izvođenja jednog auta.

Španski stručnjak nije želio loptu predati portugalskom ofanzivcu, nakon čega ga je Realov igrač odgurnuo. Pretpostavlja se da je taj incident, ako se tako može nazvati, posvađao dvije zvijezde.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bf1kf0o9Ds
Kljucno ovdje je:

Da li je ovo razlog zbog kojeg je Guardiola izignorisao Ronalda?

Ja mislim da je nesto drugo u pitanju.
veljaca

#16677 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Kolega 505sCrtom - mozes li napisati koliko su glasova dobili Messi, Ronaldo i Iniesta - pa da vidimo da li ovi "sumnjivi" glasovi su mogli promijeniti nesto ?
pakica_

#16678 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

pustite se sad toga :D
Image
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#16679 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Detalji?
avangard

#16680 Re: FC Barcelona

Post by avangard »

veljaca wrote:
ascari wrote:Sto mu se hinjski nasmija :-D

...........

:-) :-) :-) :-)
A Messi je kao nesto bolji, Ronaldu ni jedan bod nije dao :dance: :thumbup:

Tomas Rosicky: "Kunem se da sam glasovao za Cristiana Ronalda, ali iznenađujuće se na popisu pojavilo da sam glasao za Messija."

Kako prenose talijanski mediji, Gianluigi Buffon se izjasnio kako je glasao za Cristiana Ronalda, međutim, FIFA je njegov glas prepisala Andrei Pirlu.

"Dao sam svoj glas Cristianu Ronaldu, ali moj glas je po FIFA-i stavljen na Lionela Messija. Žalosno je da se takve stvari dešavaju..."— Thiago Silva (PSG)

Novinar iz Indonezije tvrdi da je glasao za Xavija, igrača Barcelone, ali njegov glas je naravno otišao Messiju.

José Pekerman, selektor Kolumbije: "Maksimalan broj bodova sam dao Radamel Falcau, naravno. Prema FIFA-i ja sam najviše dao glasova Messiju, ne znam šta se dešava, ali ja tako nisam glasao
5 0 5

#16681 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

veljaca wrote:Kolega 505sCrtom - mozes li napisati koliko su glasova dobili Messi, Ronaldo i Iniesta - pa da vidimo da li ovi "sumnjivi" glasovi su mogli promijeniti nesto ?
treneri: messi 44.3% od svih glasaca (1-2-3 mjesto), od tih messi je na prvom mjestu (5 bodova) u 57%. ronaldo 23% i 15% na prvom mjestu.

dalje,

kapiteni: messi 39.8% i 67% na prvom mjestu. ronaldo 21.7% (14%).

novinari: mesii 40.7% (55%). ronaldo 26.3% (22%)

onda,
od svih kapitena u top 40, ni jedan nije pogodio pobjednicku kombinaciju. a oni koji jesu su iz antigua i barbuda, azerbaijan, bhutan, bulgaria, cayman islands, chad, faroe islands, moldova, mongolia, northern ireland, poland, republic of ireland, trinidad i tobago, vietnam.

od trenera pogodili (19 od 162) su iz bangladesha, barbados, burkina faso, burundi, cameroon, chad, czech republic, eritrea, guinea, jordan, korea republic, moldova, myanmar, poland, slovakia, swaziland, trinidad i tobago, uruguaya.

oni koji nisu glasali ni za jednog od prva 3

hugo lloris (france, captain):
1. iker casillas
2. radamel falcao
3. didier drogba

danilevicius tomas (lithuania, captain):
1. zlatan ibrahimovic
2. wayne rooney
3. gerard piqué

marko vucinic (montenegro, captain):
1. gianluigi buffon
2. andrea pirlo
3. zlatan ibrahimovic

stefano andrew (samoa, captain):
1. xabi alonso
2. andrea pirlo
3. manuel neuer

joachim löw (germany, coach):
1. mesut özil
2. manuel neuer
3. xavi

stephen keshi (nigeria, coach):
1. touré yaya
2. didier drogba
3. robin van persia

oni koji nisu glasali za messija

bruno alves (portugal, captain):
1. cristiano ronaldo
2. radamel falcao
3. robin van persie

iker casillas (spain, captain):
1. sergio ramos
2. cristiano ronaldo
3. xavi

belozoglu emre (turkey, captain):
1. radamel falcao
2. mesut özil
3. cristiano ronaldo

jose camacho (china, coach):
1. andrés iniesta
2. xavi
3. iker casillas

vicente del bosque (spain, coach):
1. iker casillas
2. xavi
3. andrés iniesta

i oni koji nisu glasali za ronalda

zlatan ibrahimovic (sweden, captain):
1. xavi
2. andrea pirlo
3. lionel messi

alejandro sabella (argentina, coach):
1. lionel messi
2. sergio agüero
3. radamel falcao

cesare prandelli (italy, coach):
1. andrea pirlo
2. gianluigi buffon
3. lionel messi

frank rijkaard (saudi arabia, coach):
1. lionel messi
2. xavi
3. andrés iniesta

i na kraju

razlika izmedju guardiole i cetvrtog di mattea je 38 poena (0.7%)
iker casillas: mourinho, del bosque, di matteo
messi: guardiola, del bosque, mourinho.
del bosque: pep guardiola, di matteo, cesare prandelli.

eto, gomila beskorisnih brojeva. ako ti se da, zabavljaj se :)
pakica_

#16682 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

veljaca

#16683 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

505sCrtom wrote:
veljaca wrote:Kolega 505sCrtom - mozes li napisati koliko su glasova dobili Messi, Ronaldo i Iniesta - pa da vidimo da li ovi "sumnjivi" glasovi su mogli promijeniti nesto ?
treneri: messi 44.3% od svih glasaca (1-2-3 mjesto), od tih messi je na prvom mjestu (5 bodova) u 57%. ronaldo 23% i 15% na prvom mjestu.

dalje,

kapiteni: messi 39.8% i 67% na prvom mjestu. ronaldo 21.7% (14%).

novinari: mesii 40.7% (55%). ronaldo 26.3% (22%)

onda,
od svih kapitena u top 40, ni jedan nije pogodio pobjednicku kombinaciju. a oni koji jesu su iz antigua i barbuda, azerbaijan, bhutan, bulgaria, cayman islands, chad, faroe islands, moldova, mongolia, northern ireland, poland, republic of ireland, trinidad i tobago, vietnam.

od trenera pogodili (19 od 162) su iz bangladesha, barbados, burkina faso, burundi, cameroon, chad, czech republic, eritrea, guinea, jordan, korea republic, moldova, myanmar, poland, slovakia, swaziland, trinidad i tobago, uruguaya.

oni koji nisu glasali ni za jednog od prva 3

hugo lloris (france, captain):
1. iker casillas
2. radamel falcao
3. didier drogba

danilevicius tomas (lithuania, captain):
1. zlatan ibrahimovic
2. wayne rooney
3. gerard piqué

marko vucinic (montenegro, captain):
1. gianluigi buffon
2. andrea pirlo
3. zlatan ibrahimovic

stefano andrew (samoa, captain):
1. xabi alonso
2. andrea pirlo
3. manuel neuer

joachim löw (germany, coach):
1. mesut özil
2. manuel neuer
3. xavi

stephen keshi (nigeria, coach):
1. touré yaya
2. didier drogba
3. robin van persia

oni koji nisu glasali za messija

bruno alves (portugal, captain):
1. cristiano ronaldo
2. radamel falcao
3. robin van persie

iker casillas (spain, captain):
1. sergio ramos
2. cristiano ronaldo
3. xavi

belozoglu emre (turkey, captain):
1. radamel falcao
2. mesut özil
3. cristiano ronaldo

jose camacho (china, coach):
1. andrés iniesta
2. xavi
3. iker casillas

vicente del bosque (spain, coach):
1. iker casillas
2. xavi
3. andrés iniesta

i oni koji nisu glasali za ronalda

zlatan ibrahimovic (sweden, captain):
1. xavi
2. andrea pirlo
3. lionel messi

alejandro sabella (argentina, coach):
1. lionel messi
2. sergio agüero
3. radamel falcao

cesare prandelli (italy, coach):
1. andrea pirlo
2. gianluigi buffon
3. lionel messi

frank rijkaard (saudi arabia, coach):
1. lionel messi
2. xavi
3. andrés iniesta

i na kraju

razlika izmedju guardiole i cetvrtog di mattea je 38 poena (0.7%)
iker casillas: mourinho, del bosque, di matteo
messi: guardiola, del bosque, mourinho.
del bosque: pep guardiola, di matteo, cesare prandelli.

eto, gomila beskorisnih brojeva. ako ti se da, zabavljaj se :)
Hvala :thumbup:

Sta ti mislis da li bi ista ovih nekolicina "sumnjivih" glasova ( po nekima - najcesce oni koji simpatisu Ronalda ) mogla sta da promijeni ? Po tebi.

MESSI :thumbup:
Chuckie

#16684 Re: FC Barcelona

Post by Chuckie »

Taman da je jedan glas ukraden (kao sto jeste) izbor je neregularan.
DžipaloRipalo

#16685 Re: FC Barcelona

Post by DžipaloRipalo »

ozil pokupio i od njemaca i od turaka glasove :D
todd_smith

#16686 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

kao da je Eurovizija jbte :mrgreen:
5 0 5

#16687 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

veljaca wrote:

Sta ti mislis da li bi ista ovih nekolicina "sumnjivih" glasova ( po nekima - najcesce oni koji simpatisu Ronalda ) mogla sta da promijeni ? Po tebi.

vjeruj da nisam nigdje naisao na tu "teoriju zavjere" osim ovdje. to je sad ono malo, daj da nesto pa sta god. isto kao i neki dan kada su iskopali onog africkog fudbalera (kojem sam vec zaboravio ime)...
ne vidim potrebu za tim upitkivanjima jer sistem glasanja nije nov. i ako ima propusta onda su ih imali i prije. sto znaci da sad svaku od tih nagrada trebamo zapitkivati. glupost.
skenderija04

#16688 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ma ovo oko zlatne lopte je smor i to zesci. Prvo nagrada kao takva je postala sve samo ne izbor najboljeg igraca. Tri najtrazenija pojma su Messi, Ballon d´or i Dolce Gabanna :D . Prica se o sakou na tufne i ko ima bolju curu. Ko je najbolji ? Za mene Messi za nekog ko navija za Real je Cristiano a za navijace Manchestera je Rooney. Fudbal je sou biznis i kao takav bio mu je potreban Oscar i nasao ga je u zlatnoj lopti. U svom tom cirkusu neizbjezni su i protivnici svega toga koji traze pet minuta slave u otkrivanju kojekakvih prevara i namjestanja. Zadnji je selektor Gabona,Portugalac,koji kaze da mu nisu dali da glasa. Sve u svemu smijurija i to zesca.
ultima_palabra

#16689 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Ma ovo oko zlatne lopte je smor i to zesci. Prvo nagrada kao takva je postala sve samo ne izbor najboljeg igraca. Tri najtrazenija pojma su Messi, Ballon d´or i Dolce Gabanna :D . Prica se o sakou na tufne i ko ima bolju curu. Ko je najbolji ? Za mene Messi za nekog ko navija za Real je Cristiano a za navijace Manchestera je Rooney. Fudbal je sou biznis i kao takav bio mu je potreban Oscar i nasao ga je u zlatnoj lopti. U svom tom cirkusu neizbjezni su i protivnici svega toga koji traze pet minuta slave u otkrivanju kojekakvih prevara i namjestanja. Zadnji je selektor Gabona,Portugalac,koji kaze da mu nisu dali da glasa. Sve u svemu smijurija i to zesca.
Kao i obično :thumbup:
Rob_Atl

#16690 Re: FC Barcelona

Post by Rob_Atl »

Ja nikad nebi dodjelio nagradu nekom ko te godine nije osvojio nista pa makar 200 golova dao
Logovan

#16691 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

pakica_ wrote:
Entropio wrote:Detalji?
http://www.barcabih.com/fan-club/novost ... e-u-milano
Hoće li se to ići? :D :mrgreen:
skenderija04

#16692 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Rob_Atl wrote:Ja nikad nebi dodjelio nagradu nekom ko te godine nije osvojio nista pa makar 200 golova dao
Pa kada nema jasnog kriterija obicno bude tako. Ako nisu golovi onda su titule. Ako su titule onda se svadjaju koja je kvalitetnija. Kada i to apsolviraju onda gledaju saigrace i doprinos doticnog. Na ovo treba gledati kao manifestaciju zabavnog karaktera. Mene cude silni napadi kao odusevljenja tako i prolivene zuci u svoj ovoj zajebanciji.
skenderija04

#16693 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:Ma ovo oko zlatne lopte je smor i to zesci. Prvo nagrada kao takva je postala sve samo ne izbor najboljeg igraca. Tri najtrazenija pojma su Messi, Ballon d´or i Dolce Gabanna :D . Prica se o sakou na tufne i ko ima bolju curu. Ko je najbolji ? Za mene Messi za nekog ko navija za Real je Cristiano a za navijace Manchestera je Rooney. Fudbal je sou biznis i kao takav bio mu je potreban Oscar i nasao ga je u zlatnoj lopti. U svom tom cirkusu neizbjezni su i protivnici svega toga koji traze pet minuta slave u otkrivanju kojekakvih prevara i namjestanja. Zadnji je selektor Gabona,Portugalac,koji kaze da mu nisu dali da glasa. Sve u svemu smijurija i to zesca.
Kao i obično :thumbup:
Pa stvarno, evo treci dan se prica o potpuno nevaznoj stvari. Glupo da gluplje ne moze biti
LSD

#16694 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Messi po starom obicaju uzima one zlatne lopte... stvarno nema mjere ni u cemu.
MyTao

#16695 Re: FC Barcelona

Post by MyTao »

Znaci na netu nema apsolutno nista to za Rosickya i kradju glasova... pise da je dao interview za Al Jazeeru ali ni kod njih to nema... Neznam ko i kako je dosao do toga, ali izgleda da su to samo izmisljene price od Ronaldovih fan boys-ova...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16696 Re: FC Barcelona

Post by un1ted »

Ima u novinama za nekog igraca, postam sutra

sent via phone
HB_BHF

#16697 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

un1ted wrote:Ima u novinama za nekog igraca, postam sutra

sent via phone
Postaj i naziv novina ;).
@skenderija04 je to fino objasnio :thumbup: . Nogomet je timski sport i ne bi uopšte trebao se izdvajati nijedan pojedinac posebno. Akcija Barce kad krene, mora početi od Valdesa, preko Piquea, Busquetsa, Xavija... itd.., kako bi tek došla do Messija kojem je ionako dužnost da zabije go'. Ne može on sam krenuti od kaznenog do kaznenog...
Najzad toliko je ta nagrada izlizana zbog činjenice da oni najkorisniji igrači je nikad neće osvojiti. Posebno oni na poziciji zadnjeg veznog npr... Taj na utakmici pretrči 2-3 km više od napadača i opet ostane u sjeni.

Da ne bude zabune, ja gotivim Messija, al uvijek kažem Xavi je Xavi :D.
pakica_

#16698 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

zlo87 wrote:
pakica_ wrote:
Entropio wrote:Detalji?
http://www.barcabih.com/fan-club/novost ... e-u-milano
Hoće li se to ići? :D :mrgreen:
hoce, akoBogda :D do vikenda bismo trebali znati ko zeli 100% ici, pa eto, ako neko zeli, ili nek' se tamo javi, ili nek' mi posalje osnovne podatke na PP :D
odlucili smo se za san siro jer bi nas camp nou dos'o puno vise para :D
veljaca

#16699 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

505sCrtom wrote:
veljaca wrote:

vjeruj da nisam nigdje naisao na tu "teoriju zavjere" osim ovdje. to je sad ono malo, daj da nesto pa sta god. isto kao i neki dan kada su iskopali onog africkog fudbalera (kojem sam vec zaboravio ime)...
ne vidim potrebu za tim upitkivanjima jer sistem glasanja nije nov. i ako ima propusta onda su ih imali i prije. sto znaci da sad svaku od tih nagrada trebamo zapitkivati. glupost.
Kao i obicno :thumbup:

Izgleda da su ovi ljubitelji Ronalda poprimili njegove odlike i postaju placljivci ..... :mrgreen:
Zmijuga loma

#16700 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

skenderija04 wrote:
Rob_Atl wrote:Ja nikad nebi dodjelio nagradu nekom ko te godine nije osvojio nista pa makar 200 golova dao
Pa kada nema jasnog kriterija obicno bude tako. Ako nisu golovi onda su titule. Ako su titule onda se svadjaju koja je kvalitetnija. Kada i to apsolviraju onda gledaju saigrace i doprinos doticnog. Na ovo treba gledati kao manifestaciju zabavnog karaktera. Mene cude silni napadi kao odusevljenja tako i prolivene zuci u svoj ovoj zajebanciji.
Jedini kriterij su glasovi. Da je izbor po principu stručnog žirija daleko veće sranje bi bilo.
505sCrtom wrote:onda,

Ovi iz žnj država na kraju ispadaju objektivniji od ovih iz raznih svjetskih fudbalskih velesila. 'Ta će Bhutan i Guinea.
Last edited by Zmijuga loma on 10/01/2013 14:47, edited 1 time in total.
Post Reply