SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#16676 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:D Cultbeauty do sljedeceg ponedjeljka daje besplatan shipping worldwide..Imaju brendove kojih na drugim siteovima nema, i odbijaju porez..Znaci cijene koje vidite nisu one koje ce vam naplatiti dok se ne registrujete i ne dodate stvari u korpu, kad ih dodate, odbiju VAT, i proizvodi budu znatno jeftiniji..Anastasia Beverly Hills je mrvicu jeftinija na beautybayu, Lipstick Queen karmini su najjeftiniji na cultbeauty, Jouer kozmetike i setova ima kupiti jedino kod njih, i povoljne su cijene, Emma Hardie cleansing balm, Eve Lom, itd...Jedina mana im je postarina 5.95 funti i nekoliko puta godisnje daju free shipping, et' do pon imate sansu da ugrabite nesto..FREEDELIVERY je promo code pomocu kojeg dobijete free shipping.
Ko ovo iznad procita, radi to na vlastitu odgovornost. :mrgreen:
soraya93

#16677 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

Postoji li neka stranica gdje se moze naruciti tom ford sminka,,,nigdje ne mogu da nadjem :(
nenene

#16678 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nenene »

alkalna_baterija wrote:
ladyblue18 wrote:Kad smo kod BB-a i meni bi trebala preporuka, htjela sam uzett CC od Bourjois ali i one prve dvije nijanse mi vuku na zuto, loreal sam koristila najsvjetliju i iako se lafo prilagodjava tonu meni lice bude narandzasto a ja sam hladna, garnier sam koristila a ona mi je opet bila previse masna.
Ima li iko ideju za BB/CC a da ima neku nijansu koja je roza i eventualno da se moze kupiti kod nas ali nije frka i ako treba naruciti sa neta
+1
Ja sam imala isti problem i odgovarala mi je Catrice BB najsvijetlija.. Dewy je i super za normalnu kozu, jedino sto malo smrducka.. Doduse, ne znam jesu li je povukli iz asortimana.. :?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#16679 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

nenene wrote:
Ja sam imala isti problem i odgovarala mi je Catrice BB najsvijetlija.. Dewy je i super za normalnu kozu, jedino sto malo smrducka.. Doduse, ne znam jesu li je povukli iz asortimana.. :?
Jesu, ja se taman nameracila da kupim nakon sto sam je guglala kad corak :roll:
Michun

#16680 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

sigmabh wrote:
BJB wrote::D Cultbeauty do sljedeceg ponedjeljka daje besplatan shipping worldwide..Imaju brendove kojih na drugim siteovima nema, i odbijaju porez..Znaci cijene koje vidite nisu one koje ce vam naplatiti dok se ne registrujete i ne dodate stvari u korpu, kad ih dodate, odbiju VAT, i proizvodi budu znatno jeftiniji..Anastasia Beverly Hills je mrvicu jeftinija na beautybayu, Lipstick Queen karmini su najjeftiniji na cultbeauty, Jouer kozmetike i setova ima kupiti jedino kod njih, i povoljne su cijene, Emma Hardie cleansing balm, Eve Lom, itd...Jedina mana im je postarina 5.95 funti i nekoliko puta godisnje daju free shipping, et' do pon imate sansu da ugrabite nesto..FREEDELIVERY je promo code pomocu kojeg dobijete free shipping.
Znaci Boze.... BJB... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Stvarno si gJozna :D
šatirana_ljubičica

#16681 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

krvava wrote:Za BB kremu preporucujem Farmasi ... Zaista je super... A cijena je smijesna!

Na koju kremu misliš?Cijena im baš i nije smiješna, skoro pa u rangu Lorealovih i Niveinih...
Možda nismo gledali iste kreme :)
hanady

#16682 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by hanady »

Gdje kupujete ovu Farmasi kozmetiku?
amiliana

#16683 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Gdje si kupila tu kremu ? I meni bih trebala BB ona moja je pri kraju.
šatirana_ljubičica

#16684 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

krvava wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
krvava wrote:Za BB kremu preporucujem Farmasi ... Zaista je super... A cijena je smijesna!

Na koju kremu misliš?Cijena im baš i nije smiješna, skoro pa u rangu Lorealovih i Niveinih...
Možda nismo gledali iste kreme :)
ja skoro kupila BB kremu iz Farmasija oko 8-9 KM ne znam tačno koliko je bila

ova je krema

Image
AHa, ja sam onda gledala neke druge :)

Čuj, dobra, uporedi mi je s nekom poznatijom? :kiss:
galamdzinica

#16685 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Ovo je savršenstvo :shock:

http://www.lisaeldridge.com/video/9125/ ... BL8akizj-Y

Hajmo žene, kakav make up look volite, kakav je vaš stil? :) ako možete, kačite linkove da proširimo svoje make up horizonte :kiss:
BJB

#16686 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Michun wrote:
sigmabh wrote:
BJB wrote::D Cultbeauty do sljedeceg ponedjeljka daje besplatan shipping worldwide..Imaju brendove kojih na drugim siteovima nema, i odbijaju porez..Znaci cijene koje vidite nisu one koje ce vam naplatiti dok se ne registrujete i ne dodate stvari u korpu, kad ih dodate, odbiju VAT, i proizvodi budu znatno jeftiniji..Anastasia Beverly Hills je mrvicu jeftinija na beautybayu, Lipstick Queen karmini su najjeftiniji na cultbeauty, Jouer kozmetike i setova ima kupiti jedino kod njih, i povoljne su cijene, Emma Hardie cleansing balm, Eve Lom, itd...Jedina mana im je postarina 5.95 funti i nekoliko puta godisnje daju free shipping, et' do pon imate sansu da ugrabite nesto..FREEDELIVERY je promo code pomocu kojeg dobijete free shipping.
Znaci Boze.... BJB... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Stvarno si gJozna :D
:mrgreen: Znam :oops: :mrgreen: :kiss: :kiss: FaceAtelier, Kevin Aucoin,d.j.v. Beautenizer-jeftinije na beautybay-u, Alpha-H, Stila ubjedljivo najjeftinija na cultbeautyiju, Stila In the light palette -samo20 GBP
AAmilaAA

#16687 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

galamdzinica wrote:Ovo je savršenstvo :shock:

Hajmo žene, kakav make up look volite, kakav je vaš stil? :) ako možete, kačite linkove da proširimo svoje make up horizonte :kiss:
Ona je meni,necu reci savrsena ali extra,prva je koju sam pocela pratiti,i uvjek se vratim njenim videima.
Evo ima i novi ko nije pogledao
http://www.lisaeldridge.com/blog/26557/ ... BMjrfl_vRg
Nisam sigurna da li bih se ja odvazila da se ovako nasminkam,al fino izgleda za nadolazece jesenje dane.
galamdzinica

#16688 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

soraya93 wrote:Postoji li neka stranica gdje se moze naruciti tom ford sminka,,,nigdje ne mogu da nadjem :(
Ako ti se plaća 20€ poštarine: http://shop.kadewe.de/en/tom-ford-shop/ :)

Ja sam nedavno gledala njegove karmine, najviše primamljena pakovanjem, ali ne oduševiše me :-? doduše ja volim sheer/satin karmine, možda je do toga :) a možda sam očekivala da pričaju sa mnom s takvom nebeskom cijenom :lol:
Last edited by galamdzinica on 12/09/2014 19:24, edited 2 times in total.
galamdzinica

#16689 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

BJB wrote: :mrgreen: Znam :oops: :mrgreen: :kiss: :kiss: FaceAtelier, Kevin Aucoin,d.j.v. Beautenizer-jeftinije na beautybay-u, Alpha-H, Stila ubjedljivo najjeftinija na cultbeautyiju, Stila In the light palette -samo20 GBP
Nije fer :( kad budem išla u Bosnu naručit ću onda svega odatle i moliti Boga da naši ne naplate carinu :D haj kad se iznaručujete stavite ovdje šta ste nakupovale da malo naparimo oči 8-) :kiss:
galamdzinica

#16690 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

AAmilaAA wrote:

Ona je meni,necu reci savrsena ali extra,prva je koju sam pocela pratiti,i uvjek se vratim njenim videima.
Nisam sigurna da li bih se ja odvazila da se ovako nasminkam,al fino izgleda za nadolazece jesenje dane.
Ja sam je tek nedavno otkrila i prekrasna mi je. Kod nje je baš pravilo less is more, čime i ja pokušavam da se vodim kad je riječ o nanošenju šminke (nažalost ne i kupovini, tu me treba namlatiti dobro :lol: :lol: ) :)
AAmilaAA

#16691 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

galamdzinica wrote:
AAmilaAA wrote:

Ja sam je tek nedavno otkrila i prekrasna mi je. Kod nje je baš pravilo less is more, čime i ja pokušavam da se vodim kad je riječ o nanošenju šminke (nažalost ne i kupovini, tu me treba namlatiti dobro :lol: :lol: ) :)
Nema veze super si ti meni,uvijek imas neki koristan savjet :). Ako imas sta viska javi nam da to ovdje rijesimo ;)
emmahill

#16692 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Ja sam ovdje uljez :D Volim kad je neko lijep, ima lijeoe crte lica i normalnu kožu, pa onda sve da bude onako svježe, prirodno, brončano, sa dosta highlighta.

Što se mene tiče, najčešće se dosta šminkam, najviše nosim definisane obrve i dosta tamne oči, ne preferiram puno bronzera već konturiranja i mat karmin, po mogućnosti jarki.
Ono što još volim, ustvari voljela sam prije vidjeti na drugima, a sad to mogu i ja nositi otkako mi se popravila koža i narasle obrve :D , jesu svijetle obrve, shimmerasti smokey u brončanim, bordo i bakarnim nijansama sa dosta crne olovke, prirodna koža sa dosta highlightera i sjajne usne.
emmahill

#16693 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

emmahill wrote:

Ja sam ovdje uljez :D Volim kad je neko lijep, ima lijeoe crte lica i normalnu kožu, pa onda sve da bude onako svježe, prirodno, brončano, sa dosta highlighta.

Što se mene tiče, najčešće se dosta šminkam, najviše nosim definisane obrve i dosta tamne oči, ne preferiram puno bronzera već konturiranja i mat karmin, po mogućnosti jarki.
Ono što još volim, ustvari voljela sam prije vidjeti na drugima, a sad to mogu i ja nositi otkako mi se popravila koža i narasle obrve :D , jesu svijetle obrve, shimmerasti smokey u brončanim, bordo i bakarnim nijansama sa dosta crne olovke, prirodna koža sa dosta highlightera i sjajne usne.
Moj neki tipični dnevni u posljednje vrijeme:

Image

I nešto dramatičniji:

Image

Image
BJB

#16694 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako je neka od vas mislila narucivati nesto sa hqhair.com, evo vam 20% off code, vrijedi samo za ovaj vikend :D
Image 7121-084B-4AA6
galamdzinica

#16695 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

emmahill wrote:

hahahha, Emma legenda si, volim kad je neko lijep :lol: :lol:

Meni je prvi look predivan, ali za naveče. Tako i ja (pokušavam da) izvedem večernji look (sem highlighta, ali malo pojačam oči). Ostali su za moj ukus već too much i za dan i za naveče, ali tebi lijepo stoje i ako se ti osjećaš lijepo, go for it :thumbup:
galamdzinica

#16696 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

AAmilaAA wrote: Nema veze super si ti meni,uvijek imas neki koristan savjet :). Ako imas sta viska javi nam da to ovdje rijesimo ;)
:stidljiva: :kiss: hvala ti puno, ali i ja sam ti tek na početku. Npr, još uvijek ne mogu da skontam koji mi je podton i toplina kože :lol: :lol: juče odem do Douglasa, kontam znaju one bolje nego ja, šta imam nagađati jel :lol: :lol: i pitam je, može li da mi odredi podton, blenu ona u mene k'o tele u šarena vrata. Doduše, ne znam šta sam očekivala, imala je na sebi puder 3 boje tamnije i 6 jasno vidljivih slojeva čega-već-sve (mislim čak i silikonske usne :roll: :lol: ). Nije mi jasno kako neko ko radi u beauty prodavnici ne zna makar te neke osnovne stvari :( helem, ja još uvijek živim u uvjerenju da imam žuti podton, mada ne znam ni ja što.
Druga stvar, pošto ja ne koristim tečni puder, haj rekoh da vidim, kako bi to moglo na meni izgledati, pa probah Burberry Sheer Foundation. Nažalost nisu imali sample da malo kući koristim, a nisu mi se davale tolike pare na nešto što ne znam ni da li volim :run: međutim, pokazao se kao veoma lagan, "second skin", malo mi je fulila boju pa mi se maaaalčice vidjela ćiza, ali jedan ton svijetlije i bilo bi super (ja sam zimi jaaako svijetle puti, iako imam skoro crne oči i tamno smeđu pepeljastu kosu. Ona mi je stavila ja mislim peticu ili četvorku, tako da mislim da bi trojka bila odlična). Na početku me je malo "zatezao", ali mislim da je to prije od maramica za skidanje šminke kojim mi je skinula moju podlugu, nego do pudera. A pakovanje da ne spominjem, čisti luksuz :trepp: poslije sam malo gledala recenzije njega i njemu sličnih i mislim da ću ipak nekada uzeti by Terry Sheer, samo da skontam koja mi je nijansa (i kad bude bilo para na bacanje :D ).

Što se i ja napričah na sabahu, halalite, šta ću kad sam ranoranilac :D
galamdzinica

#16697 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Jah, htjela sam vas pitati - kako vi organizujete svoju šminku? U šta je slažete? :)
Cherry-Cherry

#16698 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Kako se određuje taj famozni podton? :zoka: Kako znate, koje ste godišnje doba? :zoka:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#16699 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

http://www.neseser.hr/savjeti-za-sminka ... -koze.html

A mozete skontati jednostavno i prema bojama koje nosite ili vas privlace. Mene u zivotu nisu privlacile zemljane boje nit mi stoje, lakovi takvih boja na meni izgledaju ko da sam lesh, itd.... dok sve sto je koraljno, ljubicasto, plavo mi stoji tako da sam logicki znala i prije nego sto sam "strucno" odredila :D
Cherry-Cherry

#16700 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cherry-Cherry »

Po ovom ispade hladni :zoka: svijetle oči, izgorim na suncu, vene su plave, stoje mi plava, ljubičasta i siva, ne stoje mi narandžasta i crvena, to je valjda to... :zoka:
Post Reply