Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#16676 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Bobi »

-Chesterfield- wrote: 12/07/2021 08:59
suad-sarajevo wrote: 12/07/2021 06:18
+1
Možda je @Bobi udario neku zabranu?
Aha, stavio sam zabranu za Šiaomi :mrgreen: , pa pukli su im sve moguce i nemoguce zabrane,sta se cudite :D ? Žalite se Gugletu.
-Chesterfield-

#16677 Re: Xiaomi mobiteli

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 12/07/2021 09:03
-Chesterfield- wrote: 12/07/2021 08:59

Možda je @Bobi udario neku zabranu?
Aha, stavio sam zabranu za Šiaomi :mrgreen: , pa pukli su im sve moguce i nemoguce zabrane,sta se cudite :D ? Žalite se Gugletu.
Skini zabranu sa Šiomi, a ostavi za Huavej.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#16678 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Bobi »

-Chesterfield- wrote: 12/07/2021 09:40
Bobi wrote: 12/07/2021 09:03

Kažem ti, obrati se Gugletu, www.google.com .
-Chesterfield-

#16679 Re: Xiaomi mobiteli

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 12/07/2021 09:45
-Chesterfield- wrote: 12/07/2021 09:40

Kažem ti, obrati se Gugletu, www.google.com .
Skinuo bing tražiilicu i radi. :thumbup:

dend

#16680 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dend »

Mi 9T Pro

Image
_someone

#16681 Re: Xiaomi mobiteli

Post by _someone »

Poco f2 pro dobio taj update, kontrolni centar i obavjestenja nidje veze :D s jedne strane povuces dobijes kontrolni centar a sa druge obavjestenja, nisam se mogao navici tako da sam vratio na stari prikaz, srecom ostavili su tu opciju. Takodjer ikone u kontrolnom centru ogromne, nepregledno, i nema prikaza potrosnje mobilnih podataka u novom dok u starom ima, to mi je bitno jer ona aplikacija bh telecoma nije azurna.
-Chesterfield-

#16682 Re: Xiaomi mobiteli

Post by -Chesterfield- »

Za sada sam uočio dva problema a koje nemam na Samsung mobitelu.
Ovo gore što sam pitao Bobija i drugi problem je sa dvojnim aplikacijama.
Na Samsung mobitelu dva vibera normalno funkcionišu. Na Xiaomi ima neki problem sa slanjem fotografija. Par dana je nekako funkcioniralo a sada neće. Deinstalirao dvojnu aplikaciju i sada radi normalno.
A kada su dvije aplikacije, ovo se dešava...
Radnju dovrši pomoću... i tako ova stavka neće da se smiri?

Image
CooK

#16683 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Evo mene ovdje posle duzeg vremena, bio stiso posao pa se nije moglo palamudit. :)
U medjuvremenu(tacnije prekjucer) sam zamijenio Mi 10T za Poco F3 i to neplanski. Ispao mi Mi 10T i pukla ona tanka Nillkin maskica na njemu i otisao u lokalnu piljaru za mobitele da vidim jel imaju oni nekih tankih maskica za njega posto ga jedino sa tankom maskom mogu ubaciti u dzep i tamo-vamo(da ne duzim pricu) na kraju dadnem ovaj moj 8 mjeseci star Mi 10T i 200KM za nov Poco F3. Mozda sam mogao i malo bolje proci da sam prodavao ovaj Mi 10T pa posle kupio Poco F3 ali mrsko mi se bilo zezati sa prodajom.
Glavni razlog zasto sam uzeo ovaj Poco F3 je sto je pofino tanji, ima manju grbu kamere a i malo je laksi pa bolje ide u dzep i lakse ga je nosati. Po specifikacijama je slican kao Mi 10T i koliko sam do sada primjetio nema neke velike razlike u koristenju ali cu napisati neku mini recenziju za par dana kad budem imao malo vise vremena a i kad steknem malo bolji utisak.
Grom2017

#16684 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Grom2017 »

Meni se isto svidjao taj Poco F3 ali sam ipak otisao na zaokruzeniji proizvod, tj Mi 11.
CooK

#16685 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

A vratia se Sime opet na Xiaomi. :mrgreen: Cestitke na novom mobitelu, Mi 11 je odlican. :thumbup:
A normalno da je Mi 11 zaokruzeniji mobitel kad je skuplji 350-400KM od Poco-a F3. Niti mi se davalo jos toliko para a realno mislim i da ne vrijedi toliko vise s obzirom da SD888 chipset u Mi 11 nije puno bolji od SD870 chipseta u Poco F3 a jos se SD888 grije kao djavo. Doduse kamera jest dosta bolja u Mi 11 ali osim kamere i procesora i nema neke drasticno velike razlike izmedju Mi 11 i Poco F3 a Mi 11 je puno skuplji.
Vidio sam da i Mi 11 nije debeo i tezak kao Mi 10T i kada bih mogao halaliti jos 350-400KM vjerovatno bih i ja isao na njega ali za one pare koje mogu halaliti za mobitel a i za moje potrebe Poco F3 je vise nego dobar.
Last edited by CooK on 13/07/2021 14:07, edited 1 time in total.
valjuga

#16686 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Ja samo i isključivo koristim kineze (Poco f2 pro) zbog snimanja razgovora.
I onako meni je puno jači f1 bio od ovog f2 ,nekako mi slabo radi otisak prsta ..
CooK

#16687 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Takvi su ti opticki citaci otiska prsta ispod display-a, ne mogu oni nikad raditi brzo kao ovi citaci otiska prsta koji nisu ispod displaya.
Jedini citaci otiska prsta ispod displaya koji rade skoro isto brzo kao i ovi sto nisu ispod displaya su ultrasonicni koje koristi Samsung u svojim S i Note serijama a ovi opticki koje koriste drugi mobiteli su generalno spori.
Ja kad sam imao Mi 9T Pro registrovao sam isti prst(palac) 5 puta tj kao da je 5 razlicitih prstiju u pitanju i tako malo ubrzao otkjucavanje pa mozes i ti to probati. Svaki put kad registrujes prst registruj ga iz drugog ugla. Npr prvi put ga registruj sa donje strane mobitela, drugi put sa desne, treci sa lijeve itd sve dok ne registrujes 5 puta koliko je i maksimum.
Grom2017

#16688 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Grom2017 »

Da, da, potpuno se slazem. Poco F3 je mozda best buy mobitel ikada. Meni je odbilo iskustva korisnika na drugom forumu, citajuci o proximi senzoru ili kako je vec tacan naziv senzora koji treba da gasi ekran prilikom telefoniranja, dok ga korisnik drzi na uhu. Za divno cudo, ovom Mi 11 nisam nasao nitijednu manu (jos 😋). Autonomija bi mogla biti bolja mada je meni sve popaljeno sto moze, uredjaj je sila.
Naravno cestitke @CooK na novom uredjaju, da nas dobro posluze. 🤗
rida1976

#16689 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rida1976 »

i Kolkjo je sad Poco F3 po tim piljarama? Kakve fotografije radi?
Dr Kova

#16690 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dr Kova »

Pitanje. Kakav je Xioami Mi 11, može li neko napisati neko iskustvo s istim mobitelom. Zanima me kamera, da li je u rangu Samsunga i Huaweija, i da li je veliki nedostatak telefoto kamera koje nema'? kakva mu je baterija? Hvala
Drug Clan

#16691 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Drug Clan »

rida1976 wrote: 14/07/2021 14:38 i Kolkjo je sad Poco F3 po tim piljarama? Kakve fotografije radi?
Uskoro bi trebao izaci novi Poco F3 GT sa boljom kamerom

https://www.racunalo.com/usporedilica/poco-f3-gt/

POCO F3 GT – aluminijski okvir, stakleno kućište i zanimljive karakteristike

https://www.racunalo.com/poco-f3-gt-alu ... teristike/
Point.

#16692 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Point. »

Opasno sam zagrijan za ovaj Xiaomi Mi11.
Grom2017

#16693 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Grom2017 »

Buckethead wrote: 14/07/2021 15:30 Pitanje. Kakav je Xioami Mi 11, može li neko napisati neko iskustvo s istim mobitelom. Zanima me kamera, da li je u rangu Samsunga i Huaweija, i da li je veliki nedostatak telefoto kamera koje nema'? kakva mu je baterija? Hvala
Evo napisacu ti ja. Sutra ce sedam dana kako korstim novi Xiaomi Mi 11. Kupio sam novog jer ne podnosim neka ostecenja na uredjaju ili da mislim da li je nekom ispado, da li je "maskirano" ostecenje i slicno. Prije Mi 11 koristio sam iPhone 11 Pro Max. Koliko sam za iPhone dobio polovan, za isti novac kupio sam Mi 11. U Univerzalnom, 8/128.

Baterija je duplo bolja na iPhone, da se odmah razumijemo duplo. Na Mi 11 imam oko 4, 4:30h SOT-a. Ako nemam nekih obaveza na poslu, i koristim ga od 6h do 15h, svo vrijeme na 4G, obavezno oko 15:30 ide na punjac. Dok se tusiram, punjac koji dobijes u kutiji od 55W napravi cudo i spreman sam za ostatak dana. Sve mi je popaljeno, svijetla tema jer je meni dosta ljepsa nego tamna, 120Hz, sync itd.

Kamera za mene top. Na iPhone mi je bolji bilo portretni mod i mozda malo bolji nocni mod. Slike na dnevnom svjetlu su predooobre, pune detalja, kontrasta i ostrine. I onda na tom displeju jos mnogo bolje izgleda. Video, cak i 8K meeh, navikao sam bio na 4K na iPhone koje je stvarno ispred svojih konkurenata. Telefoto, ultrawide itd slabo sam koristio na bilo kom uredjaju. Ovaj ima mnostvo funkcija i stvarno je dobar za isprobavanje tih modova i nesto vise. Jos nisam imao kad da slikam nocne, mlijecni put i zvijezde u pro modu, ali sam vidio da stvarno mnostvo kul stvari ima.

Otkljucavanje licem radi munjevito, dok je otiskom prsta moglo biti brze.

Ja sam naime htio telefon sa vecom stopom osvjezavanja ekrana od one koju apple daje. Imao sam S21 sa 120Hz, kao i kratko sam koristio P40 Pro sa 90Hz. Jedan od ranijih telefona mi je bio S9+ koji se meni estetski mnogo svidjao pa mi je zato paznju privukao i Mi 11. Zaobljen je sto se meni svidja i u ruci stoji bas dobro. Moram da napomenem da ga nisam vidio uzivo nikako prije nego sam kupio i mogu ti reci da sam se odusevio jos vise iako sam pogledao dosta video recenzija itd.

Za ostala pitanja koga sta zanima, tu sam.
Dr Kova

#16694 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dr Kova »

Grom2017 wrote: 15/07/2021 08:04
Buckethead wrote: 14/07/2021 15:30 Pitanje. Kakav je Xioami Mi 11, može li neko napisati neko iskustvo s istim mobitelom. Zanima me kamera, da li je u rangu Samsunga i Huaweija, i da li je veliki nedostatak telefoto kamera koje nema'? kakva mu je baterija? Hvala
Evo napisacu ti ja. Sutra ce sedam dana kako korstim novi Xiaomi Mi 11. Kupio sam novog jer ne podnosim neka ostecenja na uredjaju ili da mislim da li je nekom ispado, da li je "maskirano" ostecenje i slicno. Prije Mi 11 koristio sam iPhone 11 Pro Max. Koliko sam za iPhone dobio polovan, za isti novac kupio sam Mi 11. U Univerzalnom, 8/128.

Baterija je duplo bolja na iPhone, da se odmah razumijemo duplo. Na Mi 11 imam oko 4, 4:30h SOT-a. Ako nemam nekih obaveza na poslu, i koristim ga od 6h do 15h, svo vrijeme na 4G, obavezno oko 15:30 ide na punjac. Dok se tusiram, punjac koji dobijes u kutiji od 55W napravi cudo i spreman sam za ostatak dana. Sve mi je popaljeno, svijetla tema jer je meni dosta ljepsa nego tamna, 120Hz, sync itd.

Kamera za mene top. Na iPhone mi je bolji bilo portretni mod i mozda malo bolji nocni mod. Slike na dnevnom svjetlu su predooobre, pune detalja, kontrasta i ostrine. I onda na tom displeju jos mnogo bolje izgleda. Video, cak i 8K meeh, navikao sam bio na 4K na iPhone koje je stvarno ispred svojih konkurenata. Telefoto, ultrawide itd slabo sam koristio na bilo kom uredjaju. Ovaj ima mnostvo funkcija i stvarno je dobar za isprobavanje tih modova i nesto vise. Jos nisam imao kad da slikam nocne, mlijecni put i zvijezde u pro modu, ali sam vidio da stvarno mnostvo kul stvari ima.

Ja sam naime htio telefon sa vecom stopom osvjezavanja ekrana od one koju apple daje. Imao sam S21 sa 120Hz, kao i kratko sam koristio P40 Pro sa 90Hz. Jedan od ranijih telefona mi je bio S9+ koji se meni estetski mnogo svidjao pa mi je zato paznju privukao i Mi 11. Zaobljen je sto se meni svidja i u ruci stoji bas dobro. Moram da napomenem da ga nisam vidio uzivo nikako prije nego sam kupio i mogu ti reci da sam se odusevio jos vise iako sam pogledao dosta video recenzija itd.

super, hvala ti na iscrpnom odgovoru. Vjerovatno je to i moj telefon u nekoj narednoj budućnosti, pa me zato zanima. :thumbup: :sax:
CooK

#16695 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Grom2017 wrote: 13/07/2021 17:31 Da, da, potpuno se slazem. Poco F3 je mozda best buy mobitel ikada. Meni je odbilo iskustva korisnika na drugom forumu, citajuci o proximi senzoru ili kako je vec tacan naziv senzora koji treba da gasi ekran prilikom telefoniranja, dok ga korisnik drzi na uhu. Za divno cudo, ovom Mi 11 nisam nasao nitijednu manu (jos 😋). Autonomija bi mogla biti bolja mada je meni sve popaljeno sto moze, uredjaj je sila.
Naravno cestitke @CooK na novom uredjaju, da nas dobro posluze. 🤗
Ma Xiaomi kenja sa tim proximity senzorom. Nije pravi proximity senzor nego radi na bazi algoritma koji ne ustimaju kako treba na svakom njihovim mobitelu. Isto je i na Poco-u F3 i na Mi 11 kao i na svakom njihovom telefonu koji je proizveden od 2020-e godine pa na dalje. Vremenom oni srede za svaki telefon da proximity bude OK ali za skuplje telefone poput Mi 11 on u startu bolje radi.
Evo meni na 12.5.1.0 na Poco-u F3 i ne pravi vece probleme taj proximity senzor a i ja sam citao da je ozbiljno zafrkavao. Prijavio sam se za otkljucavanje bootloader-a i kad ga mognem odkljucati za par dana ide custom ROM a na njima taj proximity radi savrseno.
CooK

#16696 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

rida1976 wrote: 14/07/2021 14:38 i Kolkjo je sad Poco F3 po tim piljarama? Kakve fotografije radi?
U provjerenim piljarama je oko 650KM mada vidim da ga ima na OLX-u i za 625KM. Fotografije su standardne za mobitel tog cjenovnog ranga iako bi se po specifikacijama reklo da mu je kamera jedina slaba tacka. Ja npr sa Gcamom ne primjetim razliku u fotografijama izmedju njega i Mi 10T koji sam ranije imao. Kada bih ta dva mobitela stavio jedan do drugog i poredio fofografije mozda bi i vidio neku razliku ali je to minimalno i za vecinu ljudi Poco F3 ima sasvim solidnu kameru, sa dobrim Gcamom vise nego solidnu. Uostalom imas recenzije na netu pa gledaj ako te interesuje.
CooK

#16697 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Stavi i tu na 60Hz kao sto je na iPhone-u i bice ti duplo bolja baterija. :mrgreen:
A nesto mi malo tih 4 do 4 i po sata SOT-a. Znam da si napisao da ti je sve popaljeno ali opet mi malo. Da nisi brightness manauelno stavio na maximum? Jel ti mobitel uopste ide u deep sleep kad ga ne koristis ili ga nesto drzi budim cijelo vrijeme? Jel ti bas treba sve to sto je popaljeno ili dzaba stoji popaljeno?
skafiskafsnjak

#16698 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

CooK wrote: 15/07/2021 13:51

Stavi i tu na 60Hz kao sto je na iPhone-u i bice ti duplo bolja baterija. :mrgreen:
A nesto mi malo tih 4 do 4 i po sata SOT-a. Znam da si napisao da ti je sve popaljeno ali opet mi malo. Da nisi brightness manauelno stavio na maximum? Jel ti mobitel uopste ide u deep sleep kad ga ne koristis ili ga nesto drzi budim cijelo vrijeme? Jel ti bas treba sve to sto je popaljeno ili dzaba stoji popaljeno?
I ja kad sam vani, tako mi bude na 10t pro.
4g + bluetooth ...
CooK

#16699 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

skafiskafsnjak wrote: 15/07/2021 13:53
4g + bluetooth ...
Ok vani, ljeto je, osvjetljenje ide na maksimum maksimuma ali niste valjda po cijeli dan vani? Ili jeste? Ja sam kao zmija ovih dana, vani budem samo kada moram pa bjezim u zatvorene i klimatizovane prostorije. :lol:
skafiskafsnjak

#16700 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

CooK wrote: 15/07/2021 14:42
skafiskafsnjak wrote: 15/07/2021 13:53
4g + bluetooth ...
Ok vani, ljeto je, osvjetljenje ide na maksimum maksimuma ali niste valjda po cijeli dan vani? Ili jeste? Ja sam kao zmija ovih dana, vani budem samo kada moram pa bjezim u zatvorene i klimatizovane prostorije. :lol:
Mislim da je vise do 4g i bluetootha... Jer npr kad sam na poslu, isto.... A ne radim vani. Najvise izdrzi kad sam kuci, logicno. Tada je otprilike 7h SOT
Post Reply