SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- perfect_guy
#16676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
različite informacije se pominju po portalima:
4 i 11 policajaca
4. i 12. sprat
napušten stan i plinska boca
4 i 11 policajaca
4. i 12. sprat
napušten stan i plinska boca
- zateznistub
#16677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li se uzrok?O'zone wrote:21:51
Prema posljednjim podacima koje smo dobili iz Hitne pomoći od prim. dr. Jasmine Hanjalić, šefice smjene, ukupan broj prevezenih povrijeđenih zbog požara je 18. Njih šest je dovezeno u Hitnu pomoć, troje na Pedijatriju, od kojih je jedno beba stara 20 dana, dok je drugo dvoje pregledano i pušteno kući, a devet pacijenata prevezeno je na KUM KCUS-a.
- Nema smrtno stradalih. Jedna pacijentica bila je životno ugrožena, ali je naša ekipa reanimirala, jedan pacijent je imao opekotine dok su ostali bili značajno zatrovani ugljen-monoksidom, kazala je Oslobođenju prim. dr. Hanjalić.
Dodala je da su brojne ekipe Hitne pomoći na licu mjesta ukazale pomoć znatnom broju kako stanara tako i policajaca i vatrogasaca.
S obzirom da je požar lokalizovan oko 20.30 sati nije više bilo potrebe za ekipama Hitne pomoći na licu mjesta.
Požar je potpuno ugašen u 21.15 sati.
- vješalica
#16678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aaaaa? Imam kartu U TAŠNI MI JEnepass1 wrote:kaze gospodja ko si ti da mi trazis kartu?
pa za ne povjerovati jbt
ja sad trebam da je vaaadim? Kako vas nije stid????
jedna je 'gopođa' odvalila boga u raspravi potpuno besmislenoj ljetos u tramvaju
A imala je kartu
Prvo se posvadjala pa pokazala
Valjda jadnica nema sa kim progovoriti pa trazi zarova sa kim bilo....ima takvih....samo nek se posvadjat pa i bez razloga....dusevna hrana ili sta vec
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#16679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bio sam maloprije ispred zgrade gdje je bio požar...horor....razbijeni prozori na haustoru, vire preplašena lica, isto tako uplašeni ljudi oko zgrade, policijska traka....a ide zima 
- Logovan
#16680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tuga.Tomahawk11 wrote:Bio sam maloprije ispred zgrade gdje je bio požar...horor....razbijeni prozori na haustoru, vire preplašena lica, isto tako uplašeni ljudi oko zgrade, policijska traka....a ide zima
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#16681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
komsija ramiz podgrijavao rucak na plinskoj boci i zapalio kauc...zateznistub wrote: Zna li se uzrok?
smrdim/vijest/heroj-sinoc ... ade-272696
- zateznistub
#16682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O pobogu pa kako, gdje mu je stajala boca? Ili je bio cuga ili nije ok. Pa kako ćeš ostaviti da nešto govori i sići tražiti pomoć? Mislim, probaš sa vidom ili cebetom pokriti telefonirati vatrogascima ...bitanga_sa_otesa wrote:komsija ramiz podgrijavao rucak na plinskoj boci i zapalio kauc...zateznistub wrote: Zna li se uzrok?![]()
Ali sići ...
- bitanga_sa_otesa
#16683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa vidis da se ispalio...garant neka dalabu...zateznistub wrote: O pobogu pa kako, gdje mu je stajala boca? Ili je bio cuga ili nije ok. Pa kako ćeš ostaviti da nešto govori i sići tražiti pomoć? Mislim, probaš sa vidom ili cebetom pokriti telefonirati vatrogascima ...
Ali sići ...
- zateznistub
#16684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Žalosno šta jedna osoba učini u trenubitanga_sa_otesa wrote:pa vidis da se ispalio...garant neka dalabu...zateznistub wrote: O pobogu pa kako, gdje mu je stajala boca? Ili je bio cuga ili nije ok. Pa kako ćeš ostaviti da nešto govori i sići tražiti pomoć? Mislim, probaš sa vidom ili cebetom pokriti telefonirati vatrogascima ...
Ali sići ...
- bitanga_sa_otesa
#16685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zateznistub wrote: Žalosno šta jedna osoba učini u trenu
-
FrozenCastle
#16686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne pravite monstruma od čovjeka. Fino piše da je pokušao ugasiti i tražio pomoć od drugih kad nije uspio. Šta je trebao, umrijeti kraj vatre jer nije u stanju da je ugasi? To su trenuci panike i straha gdje čovjek impulsivno reaguje. Da vidim vas kako bi vi profesionalno postupili u požaru.zateznistub wrote:O pobogu pa kako, gdje mu je stajala boca? Ili je bio cuga ili nije ok. Pa kako ćeš ostaviti da nešto govori i sići tražiti pomoć? Mislim, probaš sa vidom ili cebetom pokriti telefonirati vatrogascima ...bitanga_sa_otesa wrote:komsija ramiz podgrijavao rucak na plinskoj boci i zapalio kauc...zateznistub wrote: Zna li se uzrok?![]()
Ali sići ...
A i prepao se čovjek pa nestao, sigurno misli da žele da ga razapnu sada zbog štete. Koliko god da je slučajno, vazda će mu drugi srati jer su i oni bili oštećeni.
- bitanga_sa_otesa
#16687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kako si ramize? sta ima? sto si pobjegao?
- vješalica
- zateznistub
#16690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kojim dijelom moga posta sam čovjeka okarakterisao jao monstruma?FrozenCastle wrote:
Ne pravite monstruma od čovjeka. Fino piše da je pokušao ugasiti i tražio pomoć od drugih kad nije uspio. Šta je trebao, umrijeti kraj vatre jer nije u stanju da je ugasi? To su trenuci panike i straha gdje čovjek impulsivno reaguje. Da vidim vas kako bi vi profesionalno postupili u požaru.
A i prepao se čovjek pa nestao, sigurno misli da žele da ga razapnu sada zbog štete. Koliko god da je slučajno, vazda će mu drugi srati jer su i oni bili oštećeni.
- bitanga_sa_otesa
#16691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma stipu ramiza ,tipka iz nekog sela kod visokog...tamo se svi kriju....
kakav glupan trebas bit na kaucu da podgrijavas rucak? i ako je planuo kauc nije poliven stan benzinom da se odma zapali sve ...imao je on vremena to i ugasit i zvat komsije....al glupost je neogranicena.....
kakav glupan trebas bit na kaucu da podgrijavas rucak? i ako je planuo kauc nije poliven stan benzinom da se odma zapali sve ...imao je on vremena to i ugasit i zvat komsije....al glupost je neogranicena.....
- insomnia78
#16692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko da je napalm prosuo
- bitanga_sa_otesa
#16693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
insomnia78 wrote:Ko da je napalm prosuo
- drag_gost
#16694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E cuj 'stipu ramiza..'bitanga_sa_otesa wrote:ma stipu ramiza ,tipka iz nekog sela kod visokog...tamo se svi kriju....
A sta bi ti uradio?
- bitanga_sa_otesa
#16695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne bi grijao na plinu,na kaucu...eto to bi uradio.ne bi bio glup za pocetak....drag_gost wrote: E cuj 'stipu ramiza..'
A sta bi ti uradio?
- drag_gost
#16696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onda se nadam da se tebi to nece desiti nikada.bitanga_sa_otesa wrote:ne bi grijao na plinu,na kaucu...eto to bi uradio.ne bi bio glup za pocetak....drag_gost wrote: E cuj 'stipu ramiza..'
A sta bi ti uradio?
- bitanga_sa_otesa
#16697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
desile su mi se druge,gore stvari ,ne mojom krivicom,zapaljen benzin,auto,pa je ugasen uz minimalnu stetu ,prisebno ,bez panike i pravljenja sranja drugim ljudima...treba razmisljati i biti spreman na tudje gluposti,ovaj nije bio spreman ni na svoje....drag_gost wrote: Onda se nadam da se tebi to nece desiti nikada.
- drag_gost
#16698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onda se tebi ne moze desiti tvojom krivicom. Dobro je znati da imamo odgovornih sugradjana. Za mene jedan vise, nego sto sam mislio prije ovog razgovora.bitanga_sa_otesa wrote:desile su mi se druge,gore stvari ,ne mojom krivicom,zapaljen benzin,auto,pa je ugasen uz minimalnu stetu ,prisebno ,bez panike i pravljenja sranja drugim ljudima...treba razmisljati i biti spreman na tudje gluposti,ovaj nije bio spreman ni na svoje....drag_gost wrote: Onda se nadam da se tebi to nece desiti nikada.
- bitanga_sa_otesa
#16699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vrlo tesko,iako dosta radim sa zapaljivim materijalima i rizicnim zonama,ja preduzmem sve mjere da se ne desi ,dosad se nije desilo,vjerujem da nece ni odsad....ne zelim da pravim takve probleme ni sebi ni drugima...drag_gost wrote: Onda se tebi ne moze desiti tvojom krivicom. Dobro je znati da imamo odgovornih sugradjana. Za mene jedan vise, nego sto sam mislio prije ovog razgovora.
- vješalica
#16700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nas svijet je sticajem zivotnih i drustvenih prilika izgubio kompas pa je izostala svaka vrsta prisebnosti i rezonovanja u odredjenim situacijama pa se glupostima samo uslozi dodatno sve