Republika Turska

Post Reply
salik79

#16676 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:mislim, na osnovu onog do sad procitanog-da nije fotomontaza, posto vidim da niko ne dovodi u pitanje od medija pa ni politickih predstavnika noz. Evrenesel prenosi izjave svjedoka da je prvo doslo do prepirke, nakon sto je policajac trazio da Kurkut skine i potkosulu u kojoj je ostao, doslo je do vrijedanja i psovki od strane policajca, a Kurkutan je dozivio nervni sslom, utrcao u mesaru i oteo noz, zatim istrcao napole s nozem i flasom i derao se i desilo se sto se desilo, navodno je jedan od policajaca vikao da ne pucaju. U torbi koju je nosio (koja je ostala na prvom punktu) bile su knjige,
Ziya pir iz hdpaje danas bio na dzenazi i sa porodicom ubijenog isto nije spominjao da nema noza, vec neprilicno ponasanje policajaca koje je dovelo do ovog svega. Navodno je danas dzenaza vracen, a kad je trebalo gasulit tijelo zavrnuta voda...
svi navode da se ovo moglo rijesiti drukcije, odnosno moglo se reagovati da do ovog i ne dode
:thumbup: Ja sam gledao samo ovu sliku, koju sam i komentirao, dalje nisam upucen...Sasvim je moguce da je zbog frejmova doslo do distorzije dijela slike oko ruke i noza (ili je u pitanju nekakav cudan ugao slikanja :? ) pa mi se ucinilo da je fotomontaza...Uglavnom, jos jednom, hvala na pojasnjenju :thumbup:

Zao mi je momka sto je doveden u takvu situaciju :(
Sanjarko

#16677 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Ovi videi nista vam ne govore, 35 sekundi, nista se ne vidi. Znaci treba te imati snimak kao sto su Skorpijoni mladice iz Srebrenice ubijali.

Ovaj snimak nista ne bi na sudu vrijedio, ni jedan. Nisam advokat ali po meni bi svaki iole ozbiljan advokat ovo oborio kao nerelevantno.

Ne kazem da momak nije ubijen itd. ali video nijedan nista ozbiljno ne prikazuje, kako, sto, zasto, gdje itd.
Kikibombona

#16678 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

sunceKOtepsija wrote:doduse jest policija trazila od fotoreportera koji su tu bili da izbrisu sve slike, pa izgleda da nema drugih snimaka slika iako je bila masa reportera
Sve je to uzalud. Bice kako policija kaze, a turska policija nikad sebe nije optuzila i priznala krivicu. Makar ja nista slicno nikad nisam vidio.

Nego, moze prevod ukratko...

www.demokrathaber.org/haber/amp/81587
Lopez1981

#16679 Re: Republika Turska

Post by Lopez1981 »

Vizionar 1985 wrote:Ovi videi nista vam ne govore, 35 sekundi, nista se ne vidi. Znaci treba te imati snimak kao sto su Skorpijoni mladice iz Srebrenice ubijali.

Ovaj snimak nista ne bi na sudu vrijedio, ni jedan. Nisam advokat ali po meni bi svaki iole ozbiljan advokat ovo oborio kao nerelevantno.

Ne kazem da momak nije ubijen itd. ali video nijedan nista ozbiljno ne prikazuje, kako, sto, zasto, gdje itd.
Covjek je ubijen i tu nema price, da se ja pitam tog policajca bi dozivotno strpao u zatvor, ako su vidili da nema bombu nego samo noz, mogli su mu pucati u noge i savladati ga bilo je dosta policajaca. Da neko ne pomisli da branim ovaj cin, ali nije uredu jos nadodavati i ono sto nije istina.
salik79

#16680 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

Lopez1981 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ovi videi nista vam ne govore, 35 sekundi, nista se ne vidi. Znaci treba te imati snimak kao sto su Skorpijoni mladice iz Srebrenice ubijali.

Covjek je ubijen i tu nema price, da se ja pitam tog policajca bi dozivotno strpao u zatvor, ako su vidili da nema bombu nego samo noz, mogli su mu pucati u noge i savladati ga bilo je dosta policajaca. Da neko ne pomisli da branim ovaj cin, ali nije uredu jos nadodavati i ono sto nije istina.
:thumbup:
Sanjarko

#16681 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:
Lopez1981 wrote:

Jel sam ja reko da nije ubijen itd. Samo sam reko da nijedan snimak ovaj nista na sudu ne bi vrijedio.
Nista fakticki nema na njima, cak ni trenutka kada je tacno usmrcen.

Gdje branim cin, kazem da ne vrijedi snimak nista, sudski, pravno gledano.
Po meni, ne znam nisam advokat, evo ako ima neki pravnik nek odgovori bil ovo na sudu proslo.
salik79

#16682 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:
salik79 wrote:
Lopez1981 wrote: Covjek je ubijen i tu nema price, da se ja pitam tog policajca bi dozivotno strpao u zatvor, ako su vidili da nema bombu nego samo noz, mogli su mu pucati u noge i savladati ga bilo je dosta policajaca. Da neko ne pomisli da branim ovaj cin, ali nije uredu jos nadodavati i ono sto nije istina.
Jel sam ja reko da nije ubijen itd. Samo sam reko da nijedan snimak ovaj nista na sudu ne bi vrijedio.

Po meni, ne znam nisam advokat, evo ako ima neki pravnik nek odgovori bil ovo na sudu proslo.
Oprosti, o cemu ti?! :-?
sunceKOtepsija

#16683 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Kikibombona wrote:
sunceKOtepsija wrote:doduse jest policija trazila od fotoreportera koji su tu bili da izbrisu sve slike, pa izgleda da nema drugih snimaka slika iako je bila masa reportera
Sve je to uzalud. Bice kako policija kaze, a turska policija nikad sebe nije optuzila i priznala krivicu. Makar ja nista slicno nikad nisam vidio.

Nego, moze prevod ukratko...

http://www.demokrathaber.org/haber/amp/81587
Bajdemir se obratio organizaotra proslave u Dijarbakiru (HDP, HDK, DTK, DBP, TJA) kaze da je u pitanju egzekucija, da je momka koji je bio prakticki go bilo moguce uhapsit. Pita se da li je cilj bio ovim ubistvom sprijeciti proslavui, navodi da su se nasli pred raznovrsnim preprekama prilikom organizacije itd. Kaze da ce pratiti istragujer svako ne rijeseno ubistvo znaci jedan korak blize fasizmu, zahtjevaju od premijera da podrzi istragu a ne da se prema ovom slucaju egzekucije ponasa kao da ga nema, nije se desio-kao sto "nije vidio stotine hiljada koji se okupili na proslavi" (referira na neke vladine medije koji su objavili slike na kojima se praktivcno nije vidila masa koja je prisutvovala). i na kraju navodi ovo u vezi dzenaze i vode koja je zavrnuta kad je trebalo momka gasulit. Kazu da ce pruziti svu pravni pomoc porodici i da nece odustati dok odgovorni ne budu odgovarali
Last edited by sunceKOtepsija on 23/03/2017 23:22, edited 1 time in total.
Sanjarko

#16684 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Ma lupetam, haj ba vrati se na sta sam bio napisao, a doticni forumas na to odgovorio a ti na to palac pokazao.
Ispalo da branim ovo sto je uradzeno a vi ko osudzujete i cin i mene.
salik79

#16685 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:
salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Ma lupetam, haj ba vrati se na sta sam bio napisao, a doticni forumas na to odgovorio a ti na to palac pokazao.
Ispalo da branim ovo sto je uradzeno a vi ko osudzujete i cin i mene.
A da se ti vratis, pa pogledas prethodnu prepisku nas dvojice? Ti veze s tim nemas i ni na kraj pameti mi nije bilo da te osudjujem, jer i nemam za sta :?
Sanjarko

#16686 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

salik79 wrote: A da se ti vratis, pa pogledas prethodnu prepisku nas dvojice? Ti veze s tim nemas i ni na kraj pameti mi nije bilo da te osudjujem, jer i nemam za sta :?
Pa ispalo je da me drugi forumas osudzuje na sta si palac stavio, mora da sam pogresno razumio.
Evo sad malo po netu cesljo ima jedan bolji video ali i na njemu se nista ne vidi.

Ne mislim da je false flag ili slicno, pod svemu sam trazio.

Evo video bolji od ovih ovdje, vidi se kako ga juri jedan, okolo ne znam sta ostali rade. Nejasan video skroz.
Sanjarko

#16687 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Pa ispalo je da me drugi forumas osudzuje na sta si palac stavio, mora da sam pogresno razumio.
Evo sad malo po netu cesljo ima jedan bolji video ali i na njemu se nista ne vidi.

https://www.youtube.com/watch?v=KTXA3juhcpE

Evo video bolji od ovih ovdje, vidi se kako ga juri jedan, okolo ne znam sta ostali rade. Nejasan video skroz.
Nejasno sta svi okolo rade ne samo policajci i narod okolo, ako je bio nenaoruzan i nije pravio problem cisto sumnjam da se narod ne bi umjesao u ovaj okrsaj, a vidi se na snimku da nista ne rade, posmatraju samo.

Uglavnom jedan je bas za njim jurio, i ako je tacno upuco ga je, ostali posmatrali svi, i drugi policajci i narod dok je neko ovo sve sa zgrade snimio.
Sanjarko

#16688 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Code: Select all

[quote="Vizionar 1985"][quote="Vizionar 1985"]

https://www.youtube.com/watch?v=KTXA3juhcpE

Evo video bolji od ovih ovdje, vidi se kako ga juri jedan, okolo ne znam sta ostali rade. Nejasan video skroz.[/quote]

Nejasno sta svi okolo rade ne samo policajci i narod okolo, ako je bio nenaoruzan i nije pravio problem cisto sumnjam da se narod ne bi umjesao u ovaj okrsaj, a vidi se na snimku da nista ne rade, posmatraju samo.

Uglavnom jedan je bas za njim jurio, i ako je tacno upuco ga je, ostali posmatrali svi, i drugi policajci i narod dok je neko ovo sve sa zgrade snimio.[/quote]
Ne radi ni na jutubu kadar po kadar, ispred njega Trt kamion, snima reporter, ne prilazi reporteru policija, svako bi se sa snimkom tuda ispalio i karticu bi sakrio negdje drugo.

Nejasan snimak pravo, ni sto ga jure, sto niko ne reaguje itd.
Sanjarko

#16689 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

https://pbs.twimg.com/media/C7msGv7VUAIJq2i.jpg

Sto ga nisu upucali na ovoj slici odmah sto jurnjava za njim. Logicno da bi puco svak odmah kad mu se priblizi, barem da ga onesposobi i to odmah ovako iza ledza na ovoj slici a ne nakon toga, nakon ove slike. Sto su sakrili lica policajca koji ga je upuco, barem bi Kurdi indetitet objavili ako ne Turci, da znaju kome ce se osvetiti.

http://www.youtube.com/watch?v=9bXr3TpdrWs

Na ovom snimku vidim sto sta. Vidim pomijesano ljudskih providnih odraza na ovom snimku, noge, nekog u pozadini sa maskom, na ustopanom snimku.

Image

Image
Sanjarko

#16690 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Code: Select all

[quote="Vizionar 1985"]https://pbs.twimg.com/media/C7msGv7VUAIJq2i.jpg

Sto ga nisu upucali na ovoj slici odmah sto jurnjava za njim. Logicno da bi puco svak odmah kad mu se priblizi, barem da ga onesposobi i to odmah ovako iza ledza na ovoj slici a ne nakon toga, nakon ove slike. Sto su sakrili lica policajca koji ga je upuco, barem bi Kurdi indetitet objavili ako ne Turci, da znaju kome ce se osvetiti.

http://www.youtube.com/watch?v=9bXr3TpdrWs

Na ovom snimku vidim sto sta. Vidim pomijesano ljudskih providnih odraza na ovom snimku, noge, nekog u pozadini sa maskom, na ustopanom snimku.

[img]http://i.imgur.com/KW23rm4.jpg[/img]

[img]http://i.imgur.com/JkM07Ky.jpg[/img][/quote]
Image

Image
Krokodajl

#16691 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

Može biti nož a da ga drži naopako, odnosno da je sječivo okrenuto dole, ne vjerujem da je fotomontaža u pitanju jer i sam snimak je ionako loše urađen, moguće da nije nož, ali mislim da nešto drži, no sve na stranu.

Ovo je strašno što se dešava, imam druga Kurda iz Istanbula koji je otišao svojim u Van, ja njemu ni Newruz ne smijem čestitati...
A lik uopće ne fura te Kurdske ideje, navija za Tursku, navija za Bešiktaš, ponosan Kurd i ponosan državljanin Turske, ali zadnje 2-3 godine su strašne, i još gore se stvari spremaju, nedaj Bože nikome.
Sanjarko

#16692 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: Ne radi ni na jutubu kadar po kadar, ispred njega Trt kamion, snima reporter, ne prilazi reporteru policija, svako bi se sa snimkom tuda ispalio i karticu bi sakrio negdje drugo.

Nejasan snimak pravo, ni sto ga jure, sto niko ne reaguje itd.
Cak danas kartica ni ne treba, samo racun neki i odmah sa kamere mobilne synk se radi sa racunom i moze se sve na net postavit u roku manjem od 3 deset sekundi zavisno od brzine neta.

Ne znam bas moze li se odradit brzo sa fotoaparata, ali danasnji bolji mobiteli su ko fotoaparati fakticki.
Sanjarko

#16693 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Krokodajl wrote:Može biti nož a da ga drži naopako, odnosno da je sječivo okrenuto dole, ne vjerujem da je fotomontaža u pitanju jer i sam snimak je ionako loše urađen, moguće da nije nož, ali mislim da nešto drži, no sve na stranu.

Ovo je strašno što se dešava, imam druga Kurda iz Istanbula koji je otišao svojim u Van, ja njemu ni Newruz ne smijem čestitati...
A lik uopće ne fura te Kurdske ideje, navija za Tursku, navija za Bešiktaš, ponosan Kurd i ponosan državljanin Turske, ali zadnje 2-3 godine su strašne, i još gore se stvari spremaju, nedaj Bože nikome.
Ma huskaju i jedne i druge ko nas ovdje 9 desetih. Cak su nam i agente na vlast uvalili a druge ucijenili. Da se pokolju i uniste ko i mi ovdje.

Ne bi me iznenadilo da su mnogi ovi politicari agenti nekih sluzbi ili ucjenjeni. Takog sam nekog razmisljanja, i ovdje su mnogi bili Udbasi, Kosovci itd. i jos ucjenjeni ko zna s cim.
Sanjarko

#16694 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Narod jadan na obje strane nastrada. Ja bi da sam na vlasti i na jednoj i drugoj strani dao ili trazio autonomiju itd. pa nezavisnost.
Bolje i da se odvoje jedni od drugih nego klaonica.

Ali posteno sve, ne silom, ubijanjem i megalomanijom. Ko ovdje sto je radzeno, neke teritorije u kojima neko uopste nije vecina, koje su izmjesane itd.

Ne pola Turske i slicno kako neki megalomani traze itd.

Bolje i to nego klanica.

Psihopata ima i njihovih interesa da se i jedni i drugi pokolju i oruzje da daju za klanicu.

Kazu treba para. K_rac treba para, samo treba da neko doturi oruzje i to je to.
Sanjarko

#16695 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: Psihopata ima i njihovih interesa da se i jedni i drugi pokolju i oruzje da daju za klanicu.
Ima tema moja eno demografija, cune ni da kazem sta hoce da urade. Skonto sta hoce, to sam i ja bio davno prije 9 godina zamislio ali ko fantaziju, i ko kratak scenarij za film. Istina pomislio sam i ja to da uradim, ali nisam, i ne bi uradio nadam se i da sam imao sansu, moc itd.

Uopste nisam vise demografski zabrinut za nikoga, skonto sta zele.

Mozda nisam sve, ali dobar dio, i mozda grijesim, mozda nisam upravu.
Kikibombona

#16696 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Ovo je strašno što se dešava, imam druga Kurda iz Istanbula koji je otišao svojim u Van, ja njemu ni Newruz ne smijem čestitati...
Turcima ne predstavlja problem PKK. To je skupina od 10-15 000 gerilaca (u Turskoj, Siriji, Iraku i Iranu - sve zajedno), koja, istina je, ima veliku podrsku u narodu. CIA navodi da 40% Kurda u Turskoj podrzava PKK. Uprkos tome, PKK nije prijetnja za tursku drzavu.

Turci imaju problem sa brojnoscu i vitalnoscu kurdskog naroda. U tome vide veliki problem za buducnost. Kurdi nisu neka marginalna manjina poput Ujgura u Kini, ciji je broj mali u odnosu na kinesku populaciju. Kurdi u Turskoj su brojni kao recimo Albanci u Makedoniji. To bi bila dobra usporedba. I kako vrijeme odmice procenti udjela Kurda u stanovnistvu Turske se povecavaju. To izaziva zebnju kod turskih nacionalista. Oni vise ne znaju sta da rade. 100 godina pokusavaju asimilirati kurdski narod. To je sada zvanicno propalo i nastaje belaj.

Kurdi su kroz stranke HDP i BDP djelovali legalno, kroz institucije. HDP je dobio 6 miliona glasova. Po prvi put kurdska stranka je usla u turski parlament. I to je bio razoran udarac za Turke. HDP je stekao ugled, narocito na zapadu. Kurdi su u njima vidjeli uzor i zvijezdu vodilju. HDP je nagovjestavao politicko, ekonomsko, kulturno i svako drugo budjenje kurdskog naroda. Ukratko, radili su na tome da poniste rezultate asimilacije. Predsjednik HDP, Salahetin Demirtas, je rekao kako Kurdi moraju obnoviti nacionalni ponos. On sam, iako je predsjednik najvece kurdske stranke, ne zna govoriti kurdski jezik. Rekao je kako se stidi toga i da ce to popraviti.

Za Turke je takav HDP 100 puta veca prijetnja od PKK gorstaka sa planina. Razvoj kurdskog naroda je za njih prijetnja i to je problem no.1, nepremostivi problem.

Turci sistemskim unistavanjem HDP svjesno jacaju PKK. Za njih je PKK manje zlo nego MOCNA i UTICAJNA legalna i legitimna kurdska partija. I na taj nacin se salje poruka Kurdima 'kao Kurdi ne mozete politicki djelovati'. Isto se radi sa medijima, privatnim skolama, kulturnim organizacijama, sportskim klubovima, akademskim klubovima itd. Sve sistemski unistavaju.

PKK takav odnos drzave koristi u propagandne svrhe. I tako dobijaju na snazi. Analiticari kazu da PKK nikada nije bio jaci. Kada Turci zatvore kurdsku privatnu skolu i sl., PKK dobije na snazi. Kada premlate i ubiju nekoga, PKK dobije na snazi. Kada uhapse djecu jer pjevaju kurdske pjesme, PKK dobije na snazi. Njihovi mediji neprestano pisu o tome. Dijaspora se mobilizuje i uplacuje ogromne novce za PKK.

Turci da zele mir i normalne odnose pomogli bi razvoj kurdske kulture i tako izbili adute PKK. Oni to ne zele. Kurdska kultura i identitet su veca prijetnja od PKK i to je kljuc problema koji ce se nazalost rijesiti velikim ratom, kad-tad, osim ako se na turskoj politickoj sceni ne pojavi neko normalan, pravedan i hrabar.
ElRe

#16697 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Image

Prelijepa slika
ElRe

#16698 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Minister replaces German car with Japanese one amid tensions

https://www.dailysabah.com/business/201 ... d-tensions
sunceKOtepsija

#16699 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
Referring to the latest reports of international journalism associations, which state that at least 149 journalists are currently languishing in jail in Turkey, Erdoğan said: “There aren’t any journalists in that list.

We currently received a list of 149 detained journalists. Our friends had a look at the list and find out that 144 of them are detained over terror charges and four are for ordinary crimes.”

Erdoğan said he looked at the list and said, “They’re all thieves, child abusers and terrorists.”
Predsjednik demaskirao lazi zapada o uhapsenih 149 novinara u Turskoj:"na toj listi nema nijednog novinara...svi sa te liste su sami lopovi, pedofili i teroristi". :thumbup:
Mohamad Sissoko

#16700 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

ElRe wrote:Image

Prelijepa slika
:)
Post Reply