Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#16651 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

beni-bu-man wrote: imal toga u nas ?
Nema ga za sada nijedan operater. Al vjerujem da ce uskoro doci vjerovatno u Plus paket.
lexington1

#16652 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lexington1 »

MTV wrote:
lexington1 wrote:moze li se kod njih uzeti samo internet bez televizije ili fiksne?
trenutno koristim telemach a kod njih mora ici u paketu a i internet mi stalno kida pa ne znam isplati li se prebaciti se na logosoft

kakav je njihov internet u poredjenju sa telemachom?
Moze se uzeti samo internet jer Logosoft nije kablovski operater. Beni ti je postavio pakete do 1Gbps.
Bez prekida konekcije
Image
Ali danas dok je grmilo morao sam prekinuti konekciju jer su bubali gromovi blizu.
ma odgovaraju i ove manje brzine, samo da ne prekida
hvala puno
beni-bu-man

#16653 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

lexington1 wrote:
beni-bu-man wrote:
lexington1 wrote:moze li se kod njih uzeti samo internet bez televizije ili fiksne?
trenutno koristim telemach a kod njih mora ici u paketu a i internet mi stalno kida pa ne znam isplati li se prebaciti se na logosoft

http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi

Bio korisnik telemacha, presao na LOL i zadovoljan
vidio sam to na stranici, tako nesto slicno je i kod telemacha postavljeno pa sam zvao i rekli mi da ne moze samo internet vec samo u paketu sa kablovkom (sto ja trenutno imam, ali mi vise nije potrebno) ili telefonijom :-) morat cu ih nazati i raspitati se sve

nije los telemach, ali cesto (tj 5-6 puta dnevno sigurno) zna prekinuti na par sekundi a kako radim preko neta to fakat zna biti iritantno kad mi svako malo prekida pa bih zato presao na logosoft
Evo ja sam ti korsinik Logosofta od Decembra prosle godine i nikad nisam imao takvih ispada kao na Telemachu, jeste i meni se to desavalo da mi je konkcija ko kurac, najvise u vecernim satima, koristim Logosoftov LoGO! Duo+ paket, internet radi kako i koliko treba
MTV

#16654 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

lexington1 wrote:ma odgovaraju i ove manje brzine, samo da ne prekida
hvala puno
Nema na cemu.
semirsar

#16655 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Da bi postao korisnik Lol-e nam naseg milog, tako mu tepamo @MTV i moja malenkos', moras prije svega imati telefonski prikljucak u stanu, mislim da vise ne rade po kucama, provjeriti dostupnost na http://www.logosoft.ba/provjera-dostupnosti , ako imas mogucnost prikljucka izabrati internet paket koji zelis na http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi , na cijenu paketa dodas 9.36KM (Iznos od 9,36 KM predstavlja naknadu za priključak na xDSL infrastrukturu, nesto kao KKS od 19.90KM anamotamo u njiha) to za svaki slucaj provjeri sa njima. Mislim najvise par dana da ce proci i oni ce ti na vrata doci.
internet, kakav je... pa, do nove godine su pocesto radili prekide, od nove izgleda strajkuju, nece da rade prekide, inace stabilnost neta je ono sto me jos drzi ovdeka :evil:
P.S. Ako imades nekog poznatog da vec koristi Logosoft, kazi operaterima, kad budes se prijavljivao za uslugu, da te on poslao jer ce dobiti jednu mjesecnu pretplatu gratis, a ako nemas, onda reci da te nas @MTV preporucio, vjeruj, ljudina je to velika :thumbup:
P.P.S. Moze njemu i Milka sa ljesnjacima, skroman je on :mrgreen:
MTV

#16656 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: Da bi postao korisnik Lol-e nam naseg milog, tako mu tepamo @MTV i moja malenkos', moras prije svega imati telefonski prikljucak u stanu, mislim da vise ne rade po kucama, provjeriti dostupnost na http://www.logosoft.ba/provjera-dostupnosti , ako imas mogucnost prikljucka izabrati internet paket koji zelis na http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi , na cijenu paketa dodas 9.36KM (Iznos od 9,36 KM predstavlja naknadu za priključak na xDSL infrastrukturu, nesto kao KKS od 19.90KM anamotamo u njiha) to za svaki slucaj provjeri sa njima. Mislim najvise par dana da ce proci i oni ce ti na vrata doci.
P.S. Ako imades nekog poznatog da vec koristi Logosoft, kazi operaterima, kad budes se prijavljivao za uslugu, da te on poslao jer ce dobiti jednu mjesecnu pretplatu gratis, a ako nemas, onda reci da te nas @MTV preporucio, vjeruj, ljudina je to velika :thumbup:
Ovaj post kao da je Adra pisao a ne semirsar :-)
Tih 9,36 KM je vec uracunato u cijenu svih paketa i obicnih xdsl i nista se ne dodaje. Tako da npr. Micro net od 10/1 ce platiti mjesecno 17,55 KM, ni feninga vise. A i po kucama nikad nisu ni radili.
Prikljucak je u roku od 24 sata jedino ako ce Giga net onda ne znam koliko traje.
Jos jedna prednost logosofta je sto mozes prikljuciti na svoje ime sa licnom kartom bez da ti treba cips ili ako nisi vlasnik stana, dozvola od vlasnika stana ovjerenog u opstini. Znaci samo licna karta.
semirsar

#16657 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote: Da bi postao korisnik Lol-e nam naseg milog, tako mu tepamo @MTV i moja malenkos', moras prije svega imati telefonski prikljucak u stanu, mislim da vise ne rade po kucama, provjeriti dostupnost na http://www.logosoft.ba/provjera-dostupnosti , ako imas mogucnost prikljucka izabrati internet paket koji zelis na http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi , na cijenu paketa dodas 9.36KM (Iznos od 9,36 KM predstavlja naknadu za priključak na xDSL infrastrukturu, nesto kao KKS od 19.90KM anamotamo u njiha) to za svaki slucaj provjeri sa njima. Mislim najvise par dana da ce proci i oni ce ti na vrata doci.
Ovaj post kao da je Adra pisao a ne semirsar :-)
Tih 9,36 KM je vec uracunato u cijenu svih paketa i obicnih xdsl i nista se ne dodaje. Tako da npr. Micro net od 10/1 ce platiti mjesecno 17,55 KM, ni feninga vise. A i po kucama nikad nisu ni radili.
Prikljucak je u roku od 24 sata jedino ako ce Giga net onda ne znam koliko traje.
Jos jedna prednost logosofta je sto mozes prikljuciti na svoje ime sa licnom kartom bez da ti treba cips ili ako nisi vlasnik stana, dozvola od vlasnika stana ovjerenog u opstini. Znaci samo licna karta.
ogradio se ja, vi's ono crveno :mrgreen: a 'si ti siguran u to da je ukljuceno? Ne bi me cudilo da nije, mada ne vidim, mrzi me trazit, da se to vise igdje spominje, i ne spominjalo se ni dalje :skoljka:
MTV

#16658 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

@Preatorious potvrdio 10 puta do sada.
A i komsijnica sto je to koristila na racunu pise 17,55 KM.
semirsar

#16659 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:@Preatorious potvrdio 10 puta do sada.
a je li, vid stvarno, ipak je tako :lol: ... :mrgreen:
http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi a doli bez...
"U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa.
Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 9.36 KM sa PDV-om."

Izvor, novi cjenovnik od 11 juna 2018 http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf Image

Image

a za konu ti ne bih nis' znao reci :lol:
MTV

#16660 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
MTV wrote:@Preatorious potvrdio 10 puta do sada.
a je li, vid stvarno, ipak je tako :lol: ... :mrgreen:
http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi a doli bez...
"U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa.
Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 9.36 KM sa PDV-om."

Izvor, novi cjenovnik od 11 juna 2018 http://www.logosoft.ba/CMS/libraries/do ... usluga.pdf Image

Image

a za konu ti ne bih nis' znao reci :lol:
Znas ti koliko ja tebe volim ali stvarno komplikujes tamo gdje komplikacije nema. :lol: :lol: a i screen shotom nisi uslikao Micro net
Eto u tom cjenovniku (dokumentu iz jula 2018) pise:

Image

Mikro-net
Maksimalna moguća brzina pristupa do:
10 Mbps / 1 Mbps
Minimalna brzina pristupa: 5 Mbps /768 kbps

MJESEČNA PRETPLATA
BEZ PDV-A
[KM]
7,00

MJESEČNA PRETPLATA SA
PDV-OM
[KM]
8,19

Dole sto i ti kazes pise:
U cijenu xDSL Internet paketa nije uključena usluga "Pristup na xDSL infrastrukturu", koja je preduslov za korištenje xDSL servisa.
Cijena usluge "Pristup na xDSL infrastrukturu" iznosi 9.36 KM sa PDV-om.

Znaci cijena sa pdvom 8,19+ pristup na infrastrukturu 9,36= 17,55 KM

Na web stranici pise
Image

Kao da citavo vrijeme zelis predstaviti da na ovih 17,55 treba jos dodati tih 9,36 KM
http://www.logosoft.ba/xDSL-internet-paketi
A tih 9,36 je vec ukljuceno u tu cijenu kao i za sve ostale usluge.
Sakazulu

#16661 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ustavni sud je svojom odlukom odbio kao neosnovanu apelaciju kompanije United Media Distribution S.R.L. Bukurešt, Republika Rumunija

Asocijacija kabel operatera i distributera mrežnih usluga u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH) u ime svojih članova (kabel i telekom operatera), obavještava zainteresovanu javnost da je u slučaju "Sport Klub" odlučio i Ustavni sud BiH, navodi ova asocijacija u svom saopćenju.

Ustavni sud je svojom odlukom odbio kao neosnovanu apelaciju kompanije United Media Distribution S.R.L. Bukurešt, Republika Rumunija. Tako je ponovo potvrđeno, ovog puta, od najviše sudske instance u BiH, da je United Media Distribution S.R.L. Bukurešt dužna svim operaterima u BiH dati programe Sport Klub pod jednakim uvjetima kao što su dati kompaniji "Telemach" d.o.o. Sarajevo.

AKOP BiH izražava očekivanje da će nakon ove odluke najviše sudske instance u BiH, članovi Konkurencijskog vijeća BiH konačno donijeti rješenje o prinudnom izvršenju rješenja Vijeća i time prisiliti grupaciju Telemach (koja putem United Media-e ima u vlasništvu programe Sport Klub) da poštuju propise Bosne i Hercegovine, te rješenja i presude nadležnih institucija države u kojoj posluju i ostvaruju prihode, saopćeno je iz AKOP-a.

(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
duffy_duck

#16662 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by duffy_duck »

Sakazulu wrote:Ustavni sud je svojom odlukom odbio kao neosnovanu apelaciju kompanije United Media Distribution S.R.L. Bukurešt, Republika Rumunija

Asocijacija kabel operatera i distributera mrežnih usluga u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH) u ime svojih članova (kabel i telekom operatera), obavještava zainteresovanu javnost da je u slučaju "Sport Klub" odlučio i Ustavni sud BiH, navodi ova asocijacija u svom saopćenju.

Ustavni sud je svojom odlukom odbio kao neosnovanu apelaciju kompanije United Media Distribution S.R.L. Bukurešt, Republika Rumunija. Tako je ponovo potvrđeno, ovog puta, od najviše sudske instance u BiH, da je United Media Distribution S.R.L. Bukurešt dužna svim operaterima u BiH dati programe Sport Klub pod jednakim uvjetima kao što su dati kompaniji "Telemach" d.o.o. Sarajevo.

AKOP BiH izražava očekivanje da će nakon ove odluke najviše sudske instance u BiH, članovi Konkurencijskog vijeća BiH konačno donijeti rješenje o prinudnom izvršenju rješenja Vijeća i time prisiliti grupaciju Telemach (koja putem United Media-e ima u vlasništvu programe Sport Klub) da poštuju propise Bosne i Hercegovine, te rješenja i presude nadležnih institucija države u kojoj posluju i ostvaruju prihode, saopćeno je iz AKOP-a.

(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
koji put do sada oni to rade?, dvjesto puta sam vidio jedan te isti link kako kaznjavaju, pa kako svima daju itd, a jos nigdje sport kluba osim na Telemachu i Mtelu
MTV

#16663 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Bla bla bla bla bla bla

Ako vam je do Sport Klubova fino svi predjite na Telemach i rijesen posao. Ako ih do sada nisu uveli nece ih ni sada. Ukinuli su ih 1.1.2016. a od tada, vlasnik Logosofta, mtel je uvrstio svih 10 + Nova TV. Pa cak i Eronet al ih je siknuo u SK paket od 4-5 KM.

Meni su ionako i ove arene visak.
semirsar

#16664 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:...
ama dobro je bolan ne bio, rek'o sam odma' na pocetku da je tako, razumio si i ti to, ali TI voles da komplikajes, koga je zanimalo mog'o je otvorit te linkove i protabirit i sam malo, nejmam ti ja zivaca sve i svja gledit i tabirit za druge k'o ti... @lexington1, nista milka za ovog gore zabadala sto se ponasa k'o magare zaobadalo, nego, samo reci onijem u LoL-i da te on poslo, dosti mu :evil:
duffy_duck

#16665 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by duffy_duck »

MTV wrote:Bla bla bla bla bla bla

Ako vam je do Sport Klubova fino svi predjite na Telemach i rijesen posao. Ako ih do sada nisu uveli nece ih ni sada. Ukinuli su ih 1.1.2016. a od tada, vlasnik Logosofta, mtel je uvrstio svih 10 + Nova TV. Pa cak i Eronet al ih je siknuo u SK paket od 4-5 KM.

To ti kažem ja se ne žalim, jel i sam znaš da sam na Telemachu, tako da mi to nije neka smetnja, ja gledam sve sport klubove, i arene, ali kazem da se i drugima treba dati mogućnost da i oni prate najbolji sport SAMO NA SPORT KLUBU :D
MTV

#16666 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
ama dobro je bolan ne bio, rek'o sam odma' na pocetku da je tako, razumio si i ti to, ali TI voles da komplikajes, koga je zanimalo mog'o je otvorit te linkove i protabirit i sam malo, nejmam ti ja zivaca sve i svja gledit i tabirit za druge k'o ti... @lexington1, nista milka za ovog gore zabadala sto se ponasa k'o magare zaobadalo, nego, samo reci onijem u LoL-i da te on poslo, dosti mu :evil:
Ok sory. U ovoj tekstualnoj komunikaciji cesto se desi da se pogresno razumije sta se pisalo i mislilo. Ugl ako sta koga zanima ono sto znam da je tako ili sto znam iz licnog iskustva cu napisati. Nemam razloga da lazem.
Jest da bi bilo bolje da je tih 10/1 za 8,19 KM al jbg ne moze. I ja bi radije da je moj paket jos 9,36 KM jeftiniji.
MTV

#16667 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

duffy_duck wrote:

To ti kažem ja se ne žalim, jel i sam znaš da sam na Telemachu, tako da mi to nije neka smetnja, ja gledam sve sport klubove, i arene, ali kazem da se i drugima treba dati mogućnost da i oni prate najbolji sport SAMO NA SPORT KLUBU :D
Ovaj dio bla bla se nije odnosio na tebe vec na tekst dragog nam Ace Kabanice. Sto je on davno usro motku sam si je kriv. Cisto da rijesim taj dio.
Ima ljudi koji su presli sa BHT na TM sa BHT na LOL sa LOL na BHT sa LOL na TM sa TM na BHT sa TM na LOL pa su ili zadovoljni ili su se zajebali. Oni sto su zadovoljni nek ostanu tamo gdje su zadovoljni oni sto su se zajebali imaju priliku da se predomisle nakon 12 ili 24 mjeseca. Nase palamudjenje na forumu u 99% je nebitno.
semirsar

#16668 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:
Ok sory. U ovoj tekstualnoj komunikaciji cesto se desi da se pogresno razumije sta se pisalo i mislilo. Ugl ako sta koga zanima ono sto znam da je tako ili sto znam iz licnog iskustva cu napisati. Nemam razloga da lazem.
Jest da bi bilo bolje da je tih 10/1 za 8,19 KM al jbg ne moze. I ja bi radije da je moj paket jos 9,36 KM jeftiniji.
De ba, nemoj mi se sad durit ko kaka mlada :skoljka: , moram i ja tebi rec' sorry, umoran sa ki pas a i sjutra radim mjesto da odmaram jbg, tako mi grah pao, zato sporije kontam danaske, kodasamnekadbrze :lol:
I ja i ti ovdeka pisemo iz nekog zadovoljstva kad mozemo pomoci nekom u necem, pa kad neko kaze Fala, bidne ti nesto milo oko srca i to je najveca satisfakcija, kad vec Milke ne daju :mrgreen: :thumbup:
duffy_duck

#16669 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by duffy_duck »

MTV wrote:
duffy_duck wrote:

Ovaj dio bla bla se nije odnosio na tebe vec na tekst dragog nam Ace Kabanice. Sto je on davno usro motku sam si je kriv. Cisto da rijesim taj dio.
Ima ljudi koji su presli sa BHT na TM sa BHT na LOL sa LOL na BHT sa LOL na TM sa TM na BHT sa TM na LOL pa su ili zadovoljni ili su se zajebali. Oni sto su zadovoljni nek ostanu tamo gdje su zadovoljni oni sto su se zajebali imaju priliku da se predomisle nakon 12 ili 24 mjeseca. Nase palamudjenje na forumu u 99% je nebitno.
Znam naravno :)
semirsar

#16670 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Adro, matereti jelti to "nosilac ugovora anamotamouvaskedonjiha" zabranio tamo da pises pa si ovdeka dokanto?!, Nemoj da ga i ja kontaktiram :evil:

ma necu bolan, ne boj se, samo svrljaj i skrabuckaj
:pisnuo: :pisnuo:
MTV

#16671 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: De ba, nemoj mi se sad durit ko kaka mlada :skoljka: , moram i ja tebi rec' sorry, umoran sa ki pas a i sjutra radim mjesto da odmaram jbg, tako mi grah pao, zato sporije kontam danaske, kodasamnekadbrze :lol:
I ja i ti ovdeka pisemo iz nekog zadovoljstva kad mozemo pomoci nekom u necem, pa kad neko kaze Fala, bidne ti nesto milo oko srca i to je najveca satisfakcija, kad vec Milke ne daju :mrgreen: :thumbup:
Ma ne durim se. Sve 5. Meni se zato ne normalno spava a ne mogu zaspat. Kapci teski ko da imaju 100 kg.
Ako ima ista pozitivno to je da vec 2 mjeseca nisu ukinuli ni jedan kanal. Naredak, jos da oce doc optik do routera pa da pojacaju download/upload na integrisane pakete. :mrgreen:
Jest vala ja sam trebao dobiti makar 4 Milke a nijedna nije dosla. :( Pojo postar.
semirsar

#16672 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote: De ba, nemoj mi se sad durit ko kaka mlada :skoljka: , moram i ja tebi rec' sorry, umoran sa ki pas a i sjutra radim mjesto da odmaram jbg, tako mi grah pao, zato sporije kontam danaske, kodasamnekadbrze :lol:
Ma ne durim se. Sve 5. Meni se zato ne normalno spava a ne mogu zaspat. Kapci teski ko da imaju 100 kg.
Ako ima ista pozitivno to je da vec 2 mjeseca nisu ukinuli ni jedan kanal. Naredak, jos da oce doc optik do routera pa da pojacaju download/upload na integrisane pakete. :mrgreen:
Jest vala ja sam trebao dobiti makar 4 Milke a nijedna nije dosla. :( Pojo postar.
ja pajkio ki beba, eeee
napravit mu sacekusu i na njegove oci mu pojsti Milku imade stotinu ledenih znojeva ga obliju :evil: :pisnuo:
Sakazulu

#16673 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E kad prolupaju. Na Disney channelu pod hr titlovima idu sr, a pod sr idu hr.

Još samo da nam zamijene upload i download pa da bude mix mixova...
MTV

#16674 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:E kad prolupaju. Na Disney channelu pod hr titlovima idu sr, a pod sr idu hr.

Još samo da nam zamijene upload i download pa da bude mix mixova...
Tako je bilo jos na nekim Viasatovim kanalima pa su popravili.
Mada kod mene pod hrvatski ide hrvatski a srpski ne radi.
MTV

#16675 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Jel koci jos nekome Alternativna TV?!
Post Reply