Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
belami1111

#16651 Re: Android OS

Post by belami1111 »

Qler wrote:Huawei P7, sve stock, nista nije cackano, par aplikacija (u glavnom standardne, FB, viber, whatsapp i to)... odjednom poceo da se sam nasumicno restartuje.. bez razloga i povoda. Stoji na stolu i restartuje se, na punjacu, restartuje se... nekad zaredom par puta, nekad bude miran par sati i restartuje se... odradio sam reset telefona, sve vratio na fabricke postavke, i opet ista stvar... ima li neko neki prijedlog kako rijesiti problem?
Koji FW je na telefonu ???? Možda ti se restarta zbog neke aplikacije koju si instalirao ,kod mene radi ko sat...
Savjet ako već nema emui 3.0 .
evo ti adresa bloga sa FW ....
http://www.huaweiblog.de/huawei_firmwar ... downloads/
Prvo skini Android 4.4.2 KitKat B133SP01 EmUI 2.3 i instališi ( nadam se da znaš kako ide instalacija FW na Huawei sa SD kartice , ubaciš dloud folder u root sd kartice ideš na setings -sistem update-local update uradi backup prije apdejta ).
Kad završi skini sa istog mjesta Android 4.4.2 KitKat B609 EMUI 3.0 punuverziju i njega instališi isto sa SD katrice i imaćeš najnoviju verziju emui 3.0 i vidjećeš kao drugi telefon
Antifriz+

#16652 Re: Android OS

Post by Antifriz+ »

Sad vidio, na lizalu nema opcije "bez zvuka" , samo zvono i vibracija :( ....
axe22

#16653 Re: Android OS

Post by axe22 »

Antifriz+ wrote:Sad vidio, na lizalu nema opcije "bez zvuka" , samo zvono i vibracija :( ....
Imas zato privacy mode.
Cak mozes nastimati koja upozorenja i cije pozive da propusta (da zvoni) a cije ne.
zdruzdjo

#16654 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Kupih prije nekog vremena LG Bello. telefon odlican.
Ali ne mogu nigdje naci nacin da ga root-am
do sada sam imao nebrojeno android telefona i svaki sam uspjesno uspio root-ati i napraviti update-e stavljati razne rom-ove.....ali, ovaj me je pritjerao uz zid.
jeli iko uspio ili da li neko zna uspjesan nacin za root.
Qler

#16655 Re: Android OS

Post by Qler »

belami1111 wrote:
Qler wrote:Huawei P7, sve stock, nista nije cackano, par aplikacija (u glavnom standardne, FB, viber, whatsapp i to)... odjednom poceo da se sam nasumicno restartuje.. bez razloga i povoda. Stoji na stolu i restartuje se, na punjacu, restartuje se... nekad zaredom par puta, nekad bude miran par sati i restartuje se... odradio sam reset telefona, sve vratio na fabricke postavke, i opet ista stvar... ima li neko neki prijedlog kako rijesiti problem?
Koji FW je na telefonu ???? Možda ti se restarta zbog neke aplikacije koju si instalirao ,kod mene radi ko sat...
Savjet ako već nema emui 3.0 .
evo ti adresa bloga sa FW ....
http://www.huaweiblog.de/huawei_firmwar ... downloads/
Prvo skini Android 4.4.2 KitKat B133SP01 EmUI 2.3 i instališi ( nadam se da znaš kako ide instalacija FW na Huawei sa SD kartice , ubaciš dloud folder u root sd kartice ideš na setings -sistem update-local update uradi backup prije apdejta ).
Kad završi skini sa istog mjesta Android 4.4.2 KitKat B609 EMUI 3.0 punuverziju i njega instališi isto sa SD katrice i imaćeš najnoviju verziju emui 3.0 i vidjećeš kao drugi telefon

Odradio sam prvi dio, snimio ovaj 4.4.2 sa 2.3 EMUI, e sad drugi dio jel skinem na root ovaj folder update i iz njega pokrenem update.app ili sta?? kako snimiti ovaj emui 3.0?

edit:

kad sam snimio ovaj sa emui 2.3 odem na update i online, i nasao mi emui 3.0 update.. evo skida se.
friskyoreo

#16656 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

zdruzdjo wrote:Kupih prije nekog vremena LG Bello. telefon odlican.
Ali ne mogu nigdje naci nacin da ga root-am
do sada sam imao nebrojeno android telefona i svaki sam uspjesno uspio root-ati i napraviti update-e stavljati razne rom-ove.....ali, ovaj me je pritjerao uz zid.
jeli iko uspio ili da li neko zna uspjesan nacin za root.
Jesi li probao ovo https://www.youtube.com/watch?v=J10FiG3U2Ts

Prvo instaliraj drivere za bello pa onda vroot pokreni.
zdruzdjo

#16657 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

friskyoreo wrote: Jesi li probao ovo https://www.youtube.com/watch?v=J10FiG3U2Ts

Prvo instaliraj drivere za bello pa onda vroot pokreni.
Probao. dodje do jedne tacke i stane i ne mrda dalje.
Quaresma

#16658 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Image
mufa1

#16659 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Kako su glupi u samsungu, za ne povjerovati... pa sami sebi pucaju u koljena... Sad kad zavale cijenu tom iskrivljenom ekranu koji ni za šta ne služi, ima da se prodaje ko halva...
junior3

#16660 Re: Android OS

Post by junior3 »

Ljudi pomazite. Koju masinu da izaberem, dobro i nisu bas neke masine :D

Samsung Galaxy S3 Neo ili LG G2 mini. Sve je to tu negdje kada se uporede, Samsung nesto skuplji znaci li da je bolji ? :D

Unaprijed hvala.
Quaresma

#16661 Re: Android OS

Post by Quaresma »

uzmi obicni S3, ili moto g 2014 ako uspijes naci
mufa1 wrote:Kako su glupi u samsungu, za ne povjerovati... pa sami sebi pucaju u koljena... Sad kad zavale cijenu tom iskrivljenom ekranu koji ni za šta ne služi, ima da se prodaje ko halva...
koliko su samo razvilaki project zero, izgleda da im je to bio edge, jer sudeci po A i E seriji te Alpha telefonu nema nekog aman drugacijeg dizajna od ostalih
ja mislim da ce S6 na kraju biti s5 sa metal frame
junior3

#16662 Re: Android OS

Post by junior3 »

Quaresma jarane, ajd' ti meni reci koji bi odabrao od ona dva sto sam naveo. ;-)
Maharadza

#16663 Re: Android OS

Post by Maharadza »

mufa1 wrote:Kako su glupi u samsungu, za ne povjerovati... pa sami sebi pucaju u koljena... Sad kad zavale cijenu tom iskrivljenom ekranu koji ni za šta ne služi, ima da se prodaje ko halva...
Glupi su oni koji plaćaju tu bezobraznu cijenu za uređaje a ne oni koji deru te ovce, npr apple to radi odavno. :D
dzemaludin007

#16664 Re: Android OS

Post by dzemaludin007 »

Tako je kupac diktira cijenu. Sto da pojeftinjujem, kad ide dobro. :) Nije ni crApple nista skuplji, od ovih top Android modela, tako da nema potrebe se samo za njih hvatati kao sinonim za skupocu. :) crApple guraju po Americi uz pastetu, nije ni cudo sto je prodavan i popularan, ko tebi sad da daju za 1KM uz paket 20KM mjesecno godinu dana . :izet:
saxton

#16665 Re: Android OS

Post by saxton »

Pozdrav raja, zanima me da li je jos i kod koga ko ima update na Lollipop 5.0 pojavio se žderač baterije mm-qcamera daemon...

Imao sam problema kad sam imao Jelly bean 4.4.2, koristim S5 i mislio sam da ce se taj problem rijesiti kad se nabaci update na Lollipop, medjutim taj žderač baterije mm-qcamera daemon i dalje hara ne samo na mom tel. nego sa mnogima koji imaju isti tel. to sam licno vidio, jer me je zanimalo kako kod drugih ljudi to radi...mnogi cak nisu ni znali za taj problem!

Od aplikacija ne koristim nista puno, facebook, viber, whzup, i tako slicne aplikacije...nista sto nije sumnjivo i sve instalirano sa play butika.
Isao sam u app manager i obrisao sam cash sve sto mi je bilo sumnjivo sto je se nalazilo na tel, ali to cudo i dalje guta bateriju.

Najradije bih tel root-ao i nabacio neki custom rom, medjutim tel je pod garancijom pa ne bih da je izgubim...

Interesuje me da li je neko od vas forumasha nasao trajno rijesenje ovog problema, jer bez obzira koliko god da brisem cash sa tel opet se prokletinja vrati :fazlija: :run:

Pozz svima :serbo: :janpi:
TheHound

#16666 Re: Android OS

Post by TheHound »

junior3 wrote:Ljudi pomazite. Koju masinu da izaberem, dobro i nisu bas neke masine :D

Samsung Galaxy S3 Neo ili LG G2 mini. Sve je to tu negdje kada se uporede, Samsung nesto skuplji znaci li da je bolji ? :D

Unaprijed hvala.
Ja bih G2 mini, noviji je a i ljepse mi izgleda. Mislim da su po performansama tu negdje.
Qler

#16667 Re: Android OS

Post by Qler »

Ima li neka aplikacija, da ne trazi root, koja pali i gasi wifi i mobile data sama. Npr. ako imam wifi da ugasi mobile data i obrnutu, ako nema wifi da upali mobile data. Da ne trosi bateriju bezveze. Na symbianu je bila takva aplikacija, i to mi bas fali i na WP-u i na andoridu...
Radar71

#16668 Re: Android OS

Post by Radar71 »

TheHound wrote:
junior3 wrote:Ljudi pomazite. Koju masinu da izaberem, dobro i nisu bas neke masine :D

Unaprijed hvala.
Ja bih G2 mini, noviji je a i ljepse mi izgleda. Mislim da su po performansama tu negdje.
Plus G2 mini ima bolju bateriju
Dr Kova

#16669 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

saxton wrote:Pozdrav raja, zanima me da li je jos i kod koga ko ima update na Lollipop 5.0 pojavio se žderač baterije mm-qcamera daemon...

Imao sam problema kad sam imao Jelly bean 4.4.2, koristim S5 i mislio sam da ce se taj problem rijesiti kad se nabaci update na Lollipop, medjutim taj žderač baterije mm-qcamera daemon i dalje hara ne samo na mom tel. nego sa mnogima koji imaju isti tel. to sam licno vidio, jer me je zanimalo kako kod drugih ljudi to radi...mnogi cak nisu ni znali za taj problem!

Od aplikacija ne koristim nista puno, facebook, viber, whzup, i tako slicne aplikacije...nista sto nije sumnjivo i sve instalirano sa play butika.
Isao sam u app manager i obrisao sam cash sve sto mi je bilo sumnjivo sto je se nalazilo na tel, ali to cudo i dalje guta bateriju.

Najradije bih tel root-ao i nabacio neki custom rom, medjutim tel je pod garancijom pa ne bih da je izgubim...

Interesuje me da li je neko od vas forumasha nasao trajno rijesenje ovog problema, jer bez obzira koliko god da brisem cash sa tel opet se prokletinja vrati :fazlija: :run:

Pozz svima :serbo: :janpi:
Evo iskreno, ja imam lizalo na S5 2 i pol sedmice i nemam taj bug, sve uredno radi, tel se ne pregrijava uopšte. Na kitkatu mi se to pojavljivalo i sve sam pokušavao, ali bezuspješno, nije bilo trajnog rješenja, čak sam razmišljao i po promjeni telefona. To je izgleda veći bug. Nakon update nemam više taj bug, nije se nikako pojavljivao. Kod mene je 5.0 TEB za BiH
Dr Kova

#16670 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Samsung Galaxy S6 32GB, 64GB and 128GB might cost 749 euros, 849 euros and 949 euros respectively.

For the Galaxy S Edge customers might have to pay 949 euros and 1049 euros to get their hands on a 64GB and 128GB model respectively.

Baš žara :izet:
Radar71

#16671 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Samsung je postao bezobrazan sa cijenama
TheHound

#16672 Re: Android OS

Post by TheHound »

Buckethead wrote:Samsung Galaxy S6 32GB, 64GB and 128GB might cost 749 euros, 849 euros and 949 euros respectively.

For the Galaxy S Edge customers might have to pay 949 euros and 1049 euros to get their hands on a 64GB and 128GB model respectively.

Baš žara :izet:
I kazu iPhone skup :D vec odavno je Samsung stigao Apple po cijenama flagship uredjaja.
Dr Kova

#16673 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

TheHound wrote:
I kazu iPhone skup :D vec odavno je Samsung stigao Apple po cijenama flagship uredjaja.
Slažem se, papreno je skup. Milja i pol, možeš auto kupiti :) , mogu misliti kod naših šanera će biti 1.800 minimalno..
TheHound

#16674 Re: Android OS

Post by TheHound »

Buckethead wrote:
TheHound wrote:
Slažem se, papreno je skup. Milja i pol, možeš auto kupiti :) , mogu misliti kod naših šanera će biti 1.800 minimalno..
Kod nas je jedino dobro sto kod Samsung uredjaja cijena puno brze pada. Posto kontam kupiti Note 4 i pratim cijene, evo sad vec ima za 950KM dok iPhone 6 jos uvijek ne mozes naci ispod 1200KM.
Dr Kova

#16675 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

I to si u pravu. Gledao sam i ja frajer na PIK-u prodavao Note 4 (Exynos verzija koja je isto zvijer) s dvije godine garancije (bh telecom, garancija u ovlaštenom servisu) 950, fakat džaba za takav stroj. S Noteom nema fule
Post Reply