Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#16651 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Koliko je tezak kg taj kod kamiona :mrgreen:
Qler

#16652 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Qler »

e to je razlog sto se stavlja plivajuci, oni stede na tezini i materijalu a korisnika klepaju na servisu...
kabal1337

#16653 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

Sve nekakva prica kako balansiraju motore, a vibracije uklanjaju preko dmf-a. tehnologija.
Nekim slucajem svi motori koji su imali lanac su okrenuti ka zadnjem dijelu auta.
Nekim slucajem sve to tu negdje traje.
Pa nisu ni oni glupi skontali ljudi kako pare da uzmu na servisiranju
JavierBosnia

#16654 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

Gdje je bolje uzeti onu stvarcicu za ogrebotine Sikkens ili SenSu? U sikkensu mi je lik govorio da to dodje ko lak za nokte, jel isto na aneksu

Hoce jaran srediti neke sitnice po autu
aktivacija

#16655 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by aktivacija »

Mozete li mi preporuciti nekog u Sarajevu ko se bavi popravkom elektronike. Otiso mi ovaj modul za kontrolu pumpe goriva.
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#16656 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

kabal1337 wrote: skontali ljudi kako pare da uzmu na servisiranju
tu su prave pare,nema puno zarade od prodaje novih...
UmaX

#16657 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by UmaX »

bitanga_sa_otesa wrote:
kabal1337 wrote: skontali ljudi kako pare da uzmu na servisiranju
tu su prave pare,nema puno zarade od prodaje novih...
Zato KIA ima 7 godina garancije, znaci 7 godina imaju "pretplatnika" u svom skupom servisu.
JavierBosnia

#16658 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

JavierBosnia wrote:Gdje je bolje uzeti onu stvarcicu za ogrebotine Sikkens ili SenSu? U sikkensu mi je lik govorio da to dodje ko lak za nokte, jel isto na aneksu

Zna li neko nesto oko ovog?
condy

#16659 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

JavierBosnia wrote:
JavierBosnia wrote:Gdje je bolje uzeti onu stvarcicu za ogrebotine Sikkens ili SenSu? U sikkensu mi je lik govorio da to dodje ko lak za nokte, jel isto na aneksu

Kupis si malo boje preko broja sasije, kod nekog lakirera, samo malo, za 5-6 KM, i preko malog kista naneses na tu ogrebotinu...za manje ogrebotine i manja ostecenja laka od kamencica najbolje iz kucne radionice
bitanga_sa_otesa

#16660 Re: Pitamo Mehanicare ?

JavierBosnia wrote:

u svakoj prodavnici boja i lakova ti zamute boju prema kodu sa sasije.100g je najmanje sto mozes kupiti ,kupis kist i opleti,ne mora to biti ni sikens ni sensu...
bitanga_sa_otesa

#16661 Re: Pitamo Mehanicare ?

condy wrote: Kupis si malo boje preko broja sasije, kod nekog lakirera, samo malo, za 5-6 KM,
lakireri ne prodaju boje,vec rad-farbanje...u prodavnici se kupuje boja i nema samo malo i manje ,vec ide na grame...
JavierBosnia

#16662 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

bitanga_sa_otesa wrote:
condy wrote: Kupis si malo boje preko broja sasije, kod nekog lakirera, samo malo, za 5-6 KM,
lakireri ne prodaju boje,vec rad-farbanje...u prodavnici se kupuje boja i nema samo malo i manje ,vec ide na grame...
Dobro znaci da se uzme tih 100g boje i neki ultra tanki kist i to je sve?
Meni davno u sikkensu onaj govorio da ima jedna bocica sa bojom, druga sa prozirnim lakom da to ispadne kako treba pa zato pitam jel ima ta neka procedura
530i

#16663 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

Za manja oštećenja ne treba ti ništa, samo malo boje koju lagano nečim naneseš. To su otećenja tipa od kamenčića ili manje ogrebotine. Za sve veće od toga radije nekome da to profesionalno odradi.
To što taj spominje je bezbojni lak koji dolazi u spreju i može se kupiti, ali sprejom po autu ispadne ružno.
bitanga_sa_otesa

#16664 Re: Pitamo Mehanicare ?

JavierBosnia wrote: Dobro znaci da se uzme tih 100g boje i neki ultra tanki kist i to je sve?
Meni davno u sikkensu onaj govorio da ima jedna bocica sa bojom, druga sa prozirnim lakom da to ispadne kako treba pa zato pitam jel ima ta neka procedura
ako su male ogrebotine ne treba ti bezbojni vec samo baza.taj te laze samo da ti proda ,to nikad nece ispast kako treba dok se ne ofarba regularnim putem.
JavierBosnia

#16665 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

bitanga_sa_otesa wrote:
JavierBosnia wrote: Dobro znaci da se uzme tih 100g boje i neki ultra tanki kist i to je sve?
ako su male ogrebotine ne treba ti bezbojni vec samo baza.taj te laze samo da ti proda ,to nikad nece ispast kako treba dok se ne ofarba regularnim putem.
Ma meni je taj vazio za stari auto kad je gledao, ovo jaranu prenosim, a imam i ja tih sitnica ako mi se bude dalo zezati

Al mi nije jasno kako to lafo moze rjesiti ogrebotinu, mislim koliko god mirnom rukom i kistom izvuces onu linijicu, ona se mora vidjeti, mozda mrvu manje al ni blizu da rjesi problem, al eto.
Hvala momci, zivjeli
bitanga_sa_otesa

#16666 Re: Pitamo Mehanicare ?

JavierBosnia wrote:
Ma meni je taj vazio za stari auto kad je gledao
ma moze qrcu vazit,meni je jednom pokusao pa sam ga poslao gdje je jednom bio :lol: :lol:
JavierBosnia

#16667 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

bitanga_sa_otesa wrote:
JavierBosnia wrote:
Ma meni je taj vazio za stari auto kad je gledao
ma moze qrcu vazit,meni je jednom pokusao pa sam ga poslao gdje je jednom bio :lol: :lol:
A nemoj tako Mustafa je dobar covjek, Kuran na pultu ako mislimo na istog :lol: al je i mene uzimao samo tako

Btw znas sta sad nesto kontam, imam ja tog bezbojnog u spreju, jel to moguce naspricat u casicu malo pa onda kistom da se predje, ako budem to sebi radio mozda bolje ispadne
bitanga_sa_otesa

#16668 Re: Pitamo Mehanicare ?

JavierBosnia wrote: A nemoj tako Mustafa je dobar covjek, Kuran na pultu ako mislimo na istog :lol: al je i mene uzimao samo tako

Btw znas sta sad nesto kontam, imam ja tog bezbojnog u spreju, jel to moguce naspricat u casicu malo pa onda kistom da se predje, ako budem to sebi radio mozda bolje ispadne
dobar i kobili treba :D ,mudrovanje i pametovanje i pokusaj da me odere za bijeli obicni sprej 17 maraka a u svim drugim radnjama je 5 mu nije uspio :-D
ne pokusavaj nista da ne napravis gore sranje,ako je mala ogrebotina,baza i lagano mekanim kistom ,nemoj umakat da ti curi po limu...
JavierBosnia

#16669 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

bitanga_sa_otesa wrote:
JavierBosnia wrote: A nemoj tako Mustafa je dobar covjek, Kuran na pultu ako mislimo na istog :lol: al je i mene uzimao samo tako

dobar i kobili treba :D ,mudrovanje i pametovanje i pokusaj da me odere za bijeli obicni sprej 17 maraka a u svim drugim radnjama je 5 mu nije uspio :-D
ne pokusavaj nista da ne napravis gore sranje,ako je mala ogrebotina,baza i lagano mekanim kistom ,nemoj umakat da ti curi po limu...
Ma jest lopov iskreno, 2 spreja sam mu 35KM placao, 2 smirgl papira i obicni prajmer 50 KM kaze haj da zaokruzimo, lafo bilo malo iznad

Ma uzet cu obicni kist tanki i lagano, onaj ko za tempere, ne bi trebao onaj kao za vodene bojice djeciji puno se savija ono govno, pa javljam poslije bajrama rezultate, isplati li se zezati oko tog
amar1994

#16670 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Gdje ima pretvaraca hrdje ? , treba mi za ograde i ruku brisaca :-D
530i

#16671 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

JavierBosnia wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Ma meni je taj vazio za stari auto kad je gledao, ovo jaranu prenosim, a imam i ja tih sitnica ako mi se bude dalo zezati

Al mi nije jasno kako to lafo moze rjesiti ogrebotinu, mislim koliko god mirnom rukom i kistom izvuces onu linijicu, ona se mora vidjeti, mozda mrvu manje al ni blizu da rjesi problem, al eto.
Hvala momci, zivjeli
Naravno da će se vidjeti samo će biti manje upadljivo i spriječit će probleme tipa da počne hrđati i sl. Za pravu stvar ništa bez lakirera i farbanja.
Maraschino

#16672 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Maraschino »

JavierBosnia wrote:

Ovo ti nude

Image

jedno je lak u boji a drugo bezbojni

Image

sasvim dovoljno za manja ostecenja.
kabal1337

#16673 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

amar1994 wrote:Gdje ima pretvaraca hrdje ? , treba mi za ograde i ruku brisaca :-D
imas toga u boje i lakovi
drug_profi

#16674 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

JavierBosnia wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:

Ma jest lopov iskreno, 2 spreja sam mu 35KM placao, 2 smirgl papira i obicni prajmer 50 KM kaze haj da zaokruzimo, lafo bilo malo iznad

Ma uzet cu obicni kist tanki i lagano, onaj ko za tempere, ne bi trebao onaj kao za vodene bojice djeciji puno se savija ono govno, pa javljam poslije bajrama rezultate, isplati li se zezati oko tog
Na anexu bočica boje na čijem čepu je tanki kist kao za nokte je 4,5 marke. Samo ti to treba i nista vise. Lagano, dobro ocijedi, bolje da je suh, nego da kapa. Jednom predji, sacekaj 15-20 minuta ako mislis da treba novi sloj.
JavierBosnia

#16675 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

drug_profi wrote: Na anexu bočica boje na čijem čepu je tanki kist kao za nokte je 4,5 marke. Samo ti to treba i nista vise. Lagano, dobro ocijedi, bolje da je suh, nego da kapa. Jednom predji, sacekaj 15-20 minuta ako mislis da treba novi sloj.
Koliko to moze biti, koliko se brzo trosi drug. Imam na krovu neku malo vecu fleku mozda 2cmx2cm
I na karambolci 2 manje ogrebotine
Jel dosta to, da ne uzimam 100 gr boje?
Post Reply