Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#16651 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Saga Noren wrote:Jbt nije politika za mene, slomih se objasnjavajuc a niko da mi kaze upravu si ... Jos me vrte u krug :mrgreen:
u pravu si
joint union

#16652 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by joint union »

sherbett wrote:
joint union wrote:
sherbett wrote: A zasto?
To treba pitati HDZ, oni traze taj treci. Zamisli da ga onaj Pupovac (jel bjese Pupovac'?) trazi u Hr?
Nisi odg na moje pitanje
Nemoj rec da ga nisi ni shvatio???
Mislim da ti pitas nesto sto ne kontas. Al evo, iz istog razloga sto su Srbi trazili rahmetli RSK u Hrvatskoj, da bi je odvojili i pripojili Srbiji.
arzuhal

#16653 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by arzuhal »

Bobi wrote:
Saga Noren wrote:Jbt nije politika za mene, slomih se objasnjavajuc a niko da mi kaze upravu si ... Jos me vrte u krug :mrgreen:
u pravu si
Ne vrti je, bolan...
joint union

#16654 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by joint union »

sherbett wrote:
joint union wrote:
Ne znam kakva je situacija tamo, ne sjecam se da su i oni ratovali i bunili se nesto? Traze i oni entitet?
Pa jel ga traze Srbi u HR?
Do oluje su trazili...
Bobi
Forum administrator

#16655 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

sherbett wrote:
joint union wrote:
sherbett wrote: Pa jel pravedno prema Hrvatima u Vojvodini?
Ne znam kakva je situacija tamo, ne sjecam se da su i oni ratovali i bunili se nesto? Traze i oni entitet?
Pa jel ga traze Srbi u HR?
trazili su `91 sve pa vidi sta ih je zadesilo :lol:
duh_sa_sjekirom

#16656 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by duh_sa_sjekirom »

Upravu si, samo te vrte u krug.
Eto!
:D
Maraschino

#16657 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Maraschino »

Pravda za Sagu

praaaavdaaaa
wewa

#16658 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by wewa »

Saga Noren wrote:
wewa wrote: Ne tvrdis nesto jer i sama kazes da si neupucena, a onda ipak tvrdis jer znas.
Jesu li ugrozeni ili imaju jednaka prava kao i svi?
Ja ni nisam tvrdila da su ugrozeni nego frustrirani. Ti si dodala da su povlasteni. Samo sam trazila primjer te povlastenosti i nisi ga dala.

Organizovanje drzave, odnosno entiteta po nacionalnom kljucu automatski u povoljniji polozaj stavlja manje brojne skupine medju jednakima. Meni je izuzetno zanimljivo kako su hercegovacki Hrvati, koji su najvise profitirali u vrijeme rata i nakon njega, najglasniji u trazenju zagarantovanih im prava. Gdje su Hrvati iz manjeg entiteta? Zasto se njihov glas ne cuje?

Baska mi je zanimljiv interes susjeda za desavanje u BiH i potreba da se stiti Hrvate ovdje, kad RH izdvaja ogromne novce za svoje birace u BiH, kad su zapravo bh Hrvati u boljem polozaju od vas u matici, jer imaju i rezervnu domovinu - kod vas se lijece, ovdje placaju poreze koliko moraju. A vi zabrinuti...
Kakvo je to licemjerje, iskoristit ces sve sta hr daje... Putovnice, zdravstveno a onda ces reci koji glupi hrvati sta pomazu. Kad su glupi, nemoj koristiti putovnicu niti zdravstveno, budi dosljedna.
Ko kaze da koristim?

Btw, jadno je krenuti s licnim opaskama kao posljednjim utocistem u odbrani svojih argumenata.

Hrvati u BiH, ti koji tebe sekiraju, frustrirani su zato sto ih je frustrirao HDZ, a svoju frustriranost vec decenijama izvrsno unovcavaju. Oni istinski ugrozeni ne mogu ni doci u priliku da govore, ili se o njihove rijeci oglusava sistematski - kako je recimo i nazalost sa banjaluckim biskupom Komaricom.

p.s. ne pomažu Hrvati iz Hrvatske zato što tako biraju, nego vaša vlast zloupotrebljava svoje ovlasti i koristi javna sredstva za kupovanje glasova na izborima.
Saga Noren

#16659 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

Bobi wrote:
u pravu si

E tako, sad se mogu vratit na Bez cenzure :lol: :lol:
Saga Noren

#16660 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

duh_sa_sjekirom wrote:
Upravu si, samo te vrte u krug.
Eto!
:D

Volim ja plesati :mrgreen:
Saga Noren

#16661 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

Maraschino wrote:Pravda za Sagu

praaaavdaaaa

Jeeeeej :sretan: :sretan: :sretan: :mrgreen:
hizo ramidovic

#16662 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hizo ramidovic »

Ова тема нам приказује право стање у тзв. БиХ: неколико неоосманлија се распојасало и напало на пар недужних Хрватица.
Ако их овако малтретирају на форумима, није тешко закључити шта би им радили да их се дограбе у стварности.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Bobi
Forum administrator

#16663 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

wewa wrote:
Saga Noren wrote:
wewa wrote: Ne tvrdis nesto jer i sama kazes da si neupucena, a onda ipak tvrdis jer znas.
Jesu li ugrozeni ili imaju jednaka prava kao i svi?
Ja ni nisam tvrdila da su ugrozeni nego frustrirani. Ti si dodala da su povlasteni. Samo sam trazila primjer te povlastenosti i nisi ga dala.

Organizovanje drzave, odnosno entiteta po nacionalnom kljucu automatski u povoljniji polozaj stavlja manje brojne skupine medju jednakima. Meni je izuzetno zanimljivo kako su hercegovacki Hrvati, koji su najvise profitirali u vrijeme rata i nakon njega, najglasniji u trazenju zagarantovanih im prava. Gdje su Hrvati iz manjeg entiteta? Zasto se njihov glas ne cuje?

Baska mi je zanimljiv interes susjeda za desavanje u BiH i potreba da se stiti Hrvate ovdje, kad RH izdvaja ogromne novce za svoje birace u BiH, kad su zapravo bh Hrvati u boljem polozaju od vas u matici, jer imaju i rezervnu domovinu - kod vas se lijece, ovdje placaju poreze koliko moraju. A vi zabrinuti...
Kakvo je to licemjerje, iskoristit ces sve sta hr daje... Putovnice, zdravstveno a onda ces reci koji glupi hrvati sta pomazu. Kad su glupi, nemoj koristiti putovnicu niti zdravstveno, budi dosljedna.
Ko kaze da koristim?

Btw, jadno je krenuti s licnim opaskama kao posljednjim utocistem u odbrani svojih argumenata.

Hrvati u BiH, ti koji tebe sekiraju, frustrirani su zato sto ih je frustrirao HDZ, a svoju frustriranost vec decenijama izvrsno unovcavaju. Oni istinski ugrozeni ne mogu ni doci u priliku da govore, ili se o njihove rijeci oglusava sistematski - kako je recimo i nazalost sa banjaluckim biskupom Komaricom.

p.s. ne pomažu Hrvati iz Hrvatske zato što tako biraju, nego vaša vlast zloupotrebljava svoje ovlasti i koristi javna sredstva za kupovanje glasova na izborima.
Bravo :thumbup: , Sago vjeruj mi ovo je najbliže istini , vratite se sad temi .
Bobi
Forum administrator

#16664 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

hizo ramidovic wrote:Ова тема нам приказује право стање у тзв. БиХ: неколико неоосманлија се распојасало и напало на пар недужних Хрватица.
Ако их овако малтретирају на форумима, није тешко закључити шта би им радили да их се дограбе у стварности.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Хајд прошетај мало... 30 дана па се врати :mrgreen:
Saga Noren

#16665 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

wewa wrote: Ko kaze da koristim?
Ti sama. Cim imas putovnicu-koristis svoje pravo na nju. Ne smeta to meni, dapace. Samo konstatiram.

Slazem se... A to su argumenti za kojima si ti prva posegnula....ja se samo nadovezala. Dakle, slazemo se da si jadna. :mrgreen:

Bla bla bla .

Ne da mi se vise
arzuhal

#16666 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by arzuhal »

hizo ramidovic wrote:...пар недужних Хрватица. Ако их овако малтретирају на форумима, није тешко закључити шта би им радили да их се
дограбе у стварности.
:per:
wewa

#16667 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by wewa »

ja sam bogami mislila da je obrazovanje na visem nivou u susjeda.
arzuhal

#16668 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by arzuhal »

A džaba Bobi zove na seks. Pardon, na bez cenzure, ne vidjeh odmah...
Bobi
Forum administrator

#16669 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

arzuhal wrote:
hizo ramidovic wrote:...пар недужних Хрватица. Ако их овако малтретирају на форумима, није тешко закључити шта би им радили да их се
дограбе у стварности.
:per:
Пише дебилне коментаре на порталу па ме хуја ухвати сто га не могу зхикнут..дошао је ко наручен :lol:
Saga Noren

#16670 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

wewa wrote:ja sam bogami mislila da je obrazovanje na visem nivou u susjeda.
Jadno vol 2

:mrgreen:
wewa

#16671 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by wewa »

Saga Noren wrote:
Jadno vol 2

darling, whatever rocks your boat :thumbup:
Saga Noren

#16672 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

wewa wrote:
Saga Noren wrote:
Jadno vol 2

darling, whatever rocks your boat :thumbup:
Pa sama sito sebi napisala, sad ja kriva :cry:
horkesh

#16673 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by horkesh »

Ahahaha Hizo opet napecao žrtava :lol:
Point.

#16674 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

Saga Noren wrote: Tvoj problem je sta si formalista. Gledas formu, a ne sadrzaj. Usudim se reci da je to najgori tip ljudi, jer cine najfatalnije gresaka. Bia bi odlican vojnik, jer ne znas mislit svojom gkavom Svi oni cuvari po Holokaustu su samo drzali se pravila i forme. Niti jedan nije isa protiv zakona...
Necu ici tako daleko i reci da bi ti bia takav, ali ti zelim reci da izidjes iz okvira. Ljudi su ljudi bas zbog toga sta su rusili granice.

Pokusaj shvatit da se predstavnici biraju iz tri naroda, da bi predstavljali narod (u ime drzave) .... Zar je to tako tesko shvatit?
Đe si Sigmunde Frojde, nisam te prepoznao.

Pa je li Željko Komšić Hrvat? Jeste, i došao je u predsjedništvo iz reda Hrvatskog naroda. Eh sad vidi u čemu je kvaka. HDZ, sa Draganom na čelu, si je umislilo da oni mogu izdavati license ko je legitimni, tj pravi Hrvat a ko ne. Tako da Željko ne spada u taj njihov okvir pravog Hrvata jer nije iz HDZ miljea. I iz tog ugla iliti kuta ti pišeš. Malo mi čudno da ne znaš ko je Čović ni šta govori a znaš sve o čemu kmeče. Da napomenem da se Dragan Čović do 1991 godine izjašnjavao kao Jugosloven i bio veliki navijač Veleža.4 godine poslije je nakon Njofre najveći hrvatski sin i slika se u dresu Zrinjskog. To dovoljno govori o karakteru tog lika. Sutra će biti legitimni Srbin ili Apač ako bude povoljna situacija.

I opet ponavljam, ne predstavljaju narod nego državu. A i za nepravdu sam rekao da se obratiš Franji i HDZ, oni su takav izborni zakon aminovali i usvojili. Mi nismo izmislili pravila, mi samo igramo prema pravilima. A ako se ne poštuju pravila velikih igrača, nastaje haos.
Saga Noren

#16675 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

Point. wrote:
Saga Noren wrote: Tvoj problem je sta si formalista. Gledas formu, a ne sadrzaj. Usudim se reci da je to najgori tip ljudi, jer cine najfatalnije gresaka. Bia bi odlican vojnik, jer ne znas mislit svojom gkavom Svi oni cuvari po Holokaustu su samo drzali se pravila i forme. Niti jedan nije isa protiv zakona...
Necu ici tako daleko i reci da bi ti bia takav, ali ti zelim reci da izidjes iz okvira. Ljudi su ljudi bas zbog toga sta su rusili granice.

Pokusaj shvatit da se predstavnici biraju iz tri naroda, da bi predstavljali narod (u ime drzave) .... Zar je to tako tesko shvatit?
Đe si Sigmunde Frojde, nisam te prepoznao.

Pa je li Željko Komšić Hrvat? Jeste, i došao je u predsjedništvo iz reda Hrvatskog naroda. Eh sad vidi u čemu je kvaka. HDZ, sa Draganom na čelu, si je umislilo da oni mogu izdavati license ko je legitimni, tj pravi Hrvat a ko ne. Tako da Željko ne spada u taj njihov okvir pravog Hrvata jer nije iz HDZ miljea. I iz tog ugla iliti kuta ti pišeš. Malo mi čudno da ne znaš ko je Čović ni šta govori a znaš sve o čemu kmeče. Da napomenem da se Dragan Čović do 1991 godine izjašnjavao kao Jugosloven i bio veliki navijač Veleža. Sada je poslije Njofre najveći hrvatski sin i slika se u dresu Zrinjskog. To dovoljno govori o karakteru tog lika. Sutra će biti legitimni Srbin ili Apač ako bude povoljna situacija.

I opet ponavljam, ne predstavljaju narod nego državu. A i za nepravdu sam rekao da se obratiš Franji i HDZ, oni su takav izborni zakon aminovali i usvojili. Mi nismo izmislili pravila, mi samo igramo prema pravilima. A ako se ne poštuju pravila velikih igrača, nastaje haos.

Nisan te citala, ne da mi se, oprosti :mrgreen:
Aj me nemoj vise citirat pomislim da mi je Bobi nesto reka pa se obradujem. :mrgreen:
Sad sam razocaraTa i tuzna :cry:
Post Reply