u pravu siSaga Noren wrote:Jbt nije politika za mene, slomih se objasnjavajuc a niko da mi kaze upravu si ... Jos me vrte u krug
Desavanja u Hrvatskoj
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#16651 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- joint union
#16652 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mislim da ti pitas nesto sto ne kontas. Al evo, iz istog razloga sto su Srbi trazili rahmetli RSK u Hrvatskoj, da bi je odvojili i pripojili Srbiji.sherbett wrote:Nisi odg na moje pitanjejoint union wrote:To treba pitati HDZ, oni traze taj treci. Zamisli da ga onaj Pupovac (jel bjese Pupovac'?) trazi u Hr?sherbett wrote: A zasto?
Nemoj rec da ga nisi ni shvatio???
- arzuhal
#16653 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne vrti je, bolan...Bobi wrote:u pravu siSaga Noren wrote:Jbt nije politika za mene, slomih se objasnjavajuc a niko da mi kaze upravu si ... Jos me vrte u krug
- joint union
#16654 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Do oluje su trazili...sherbett wrote:Pa jel ga traze Srbi u HR?joint union wrote:
Ne znam kakva je situacija tamo, ne sjecam se da su i oni ratovali i bunili se nesto? Traze i oni entitet?
-
Bobi
- Forum administrator
#16655 Re: Desavanja u Hrvatskoj
trazili su `91 sve pa vidi sta ih je zadesilosherbett wrote:Pa jel ga traze Srbi u HR?joint union wrote:Ne znam kakva je situacija tamo, ne sjecam se da su i oni ratovali i bunili se nesto? Traze i oni entitet?sherbett wrote: Pa jel pravedno prema Hrvatima u Vojvodini?
- duh_sa_sjekirom
#16656 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Upravu si, samo te vrte u krug.Saga Noren wrote:Jbt nije politika za mene, slomih se objasnjavajuc a niko da mi kaze upravu si ... Jos me vrte u krug
Eto!
- Maraschino
#16657 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pravda za Sagu
praaaavdaaaa
praaaavdaaaa
- wewa
#16658 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ko kaze da koristim?Saga Noren wrote:Ja ni nisam tvrdila da su ugrozeni nego frustrirani. Ti si dodala da su povlasteni. Samo sam trazila primjer te povlastenosti i nisi ga dala.wewa wrote: Ne tvrdis nesto jer i sama kazes da si neupucena, a onda ipak tvrdis jer znas.
Jesu li ugrozeni ili imaju jednaka prava kao i svi?
Kakvo je to licemjerje, iskoristit ces sve sta hr daje... Putovnice, zdravstveno a onda ces reci koji glupi hrvati sta pomazu. Kad su glupi, nemoj koristiti putovnicu niti zdravstveno, budi dosljedna.Organizovanje drzave, odnosno entiteta po nacionalnom kljucu automatski u povoljniji polozaj stavlja manje brojne skupine medju jednakima. Meni je izuzetno zanimljivo kako su hercegovacki Hrvati, koji su najvise profitirali u vrijeme rata i nakon njega, najglasniji u trazenju zagarantovanih im prava. Gdje su Hrvati iz manjeg entiteta? Zasto se njihov glas ne cuje?
Baska mi je zanimljiv interes susjeda za desavanje u BiH i potreba da se stiti Hrvate ovdje, kad RH izdvaja ogromne novce za svoje birace u BiH, kad su zapravo bh Hrvati u boljem polozaju od vas u matici, jer imaju i rezervnu domovinu - kod vas se lijece, ovdje placaju poreze koliko moraju. A vi zabrinuti...
Btw, jadno je krenuti s licnim opaskama kao posljednjim utocistem u odbrani svojih argumenata.
Hrvati u BiH, ti koji tebe sekiraju, frustrirani su zato sto ih je frustrirao HDZ, a svoju frustriranost vec decenijama izvrsno unovcavaju. Oni istinski ugrozeni ne mogu ni doci u priliku da govore, ili se o njihove rijeci oglusava sistematski - kako je recimo i nazalost sa banjaluckim biskupom Komaricom.
p.s. ne pomažu Hrvati iz Hrvatske zato što tako biraju, nego vaša vlast zloupotrebljava svoje ovlasti i koristi javna sredstva za kupovanje glasova na izborima.
- Saga Noren
#16659 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bobi wrote:u pravu siSaga Noren wrote:Jbt nije politika za mene, slomih se objasnjavajuc a niko da mi kaze upravu si ... Jos me vrte u krug
E tako, sad se mogu vratit na Bez cenzure
- Saga Noren
#16660 Re: Desavanja u Hrvatskoj
duh_sa_sjekirom wrote:Upravu si, samo te vrte u krug.Saga Noren wrote:Jbt nije politika za mene, slomih se objasnjavajuc a niko da mi kaze upravu si ... Jos me vrte u krug
Eto!
Volim ja plesati
- Saga Noren
#16661 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Maraschino wrote:Pravda za Sagu
praaaavdaaaa
Jeeeeej
-
hizo ramidovic
#16662 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ова тема нам приказује право стање у тзв. БиХ: неколико неоосманлија се распојасало и напало на пар недужних Хрватица.
Ако их овако малтретирају на форумима, није тешко закључити шта би им радили да их се дограбе у стварности.
СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Ако их овако малтретирају на форумима, није тешко закључити шта би им радили да их се дограбе у стварности.
СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
-
Bobi
- Forum administrator
#16663 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bravowewa wrote:Ko kaze da koristim?Saga Noren wrote:Ja ni nisam tvrdila da su ugrozeni nego frustrirani. Ti si dodala da su povlasteni. Samo sam trazila primjer te povlastenosti i nisi ga dala.wewa wrote: Ne tvrdis nesto jer i sama kazes da si neupucena, a onda ipak tvrdis jer znas.
Jesu li ugrozeni ili imaju jednaka prava kao i svi?
Kakvo je to licemjerje, iskoristit ces sve sta hr daje... Putovnice, zdravstveno a onda ces reci koji glupi hrvati sta pomazu. Kad su glupi, nemoj koristiti putovnicu niti zdravstveno, budi dosljedna.Organizovanje drzave, odnosno entiteta po nacionalnom kljucu automatski u povoljniji polozaj stavlja manje brojne skupine medju jednakima. Meni je izuzetno zanimljivo kako su hercegovacki Hrvati, koji su najvise profitirali u vrijeme rata i nakon njega, najglasniji u trazenju zagarantovanih im prava. Gdje su Hrvati iz manjeg entiteta? Zasto se njihov glas ne cuje?
Baska mi je zanimljiv interes susjeda za desavanje u BiH i potreba da se stiti Hrvate ovdje, kad RH izdvaja ogromne novce za svoje birace u BiH, kad su zapravo bh Hrvati u boljem polozaju od vas u matici, jer imaju i rezervnu domovinu - kod vas se lijece, ovdje placaju poreze koliko moraju. A vi zabrinuti...
Btw, jadno je krenuti s licnim opaskama kao posljednjim utocistem u odbrani svojih argumenata.
Hrvati u BiH, ti koji tebe sekiraju, frustrirani su zato sto ih je frustrirao HDZ, a svoju frustriranost vec decenijama izvrsno unovcavaju. Oni istinski ugrozeni ne mogu ni doci u priliku da govore, ili se o njihove rijeci oglusava sistematski - kako je recimo i nazalost sa banjaluckim biskupom Komaricom.
p.s. ne pomažu Hrvati iz Hrvatske zato što tako biraju, nego vaša vlast zloupotrebljava svoje ovlasti i koristi javna sredstva za kupovanje glasova na izborima.
-
Bobi
- Forum administrator
#16664 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Хајд прошетај мало... 30 дана па се вратиhizo ramidovic wrote:Ова тема нам приказује право стање у тзв. БиХ: неколико неоосманлија се распојасало и напало на пар недужних Хрватица.
СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
- Saga Noren
#16665 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ti sama. Cim imas putovnicu-koristis svoje pravo na nju. Ne smeta to meni, dapace. Samo konstatiram.wewa wrote: Ko kaze da koristim?
Slazem se... A to su argumenti za kojima si ti prva posegnula....ja se samo nadovezala. Dakle, slazemo se da si jadna.
Bla bla bla .
Ne da mi se vise
- arzuhal
#16666 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hizo ramidovic wrote:...пар недужних Хрватица. Ако их овако малтретирају на форумима, није тешко закључити шта би им радили да их се
дограбе у стварности.
- wewa
#16667 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ja sam bogami mislila da je obrazovanje na visem nivou u susjeda.
- arzuhal
#16668 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A džaba Bobi zove na seks. Pardon, na bez cenzure, ne vidjeh odmah...
-
Bobi
- Forum administrator
#16669 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Пише дебилне коментаре на порталу па ме хуја ухвати сто га не могу зхикнут..дошао је ко нарученarzuhal wrote:hizo ramidovic wrote:...пар недужних Хрватица. Ако их овако малтретирају на форумима, није тешко закључити шта би им радили да их се
дограбе у стварности.
- Saga Noren
#16670 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jadno vol 2wewa wrote:ja sam bogami mislila da je obrazovanje na visem nivou u susjeda.
- wewa
#16671 Re: Desavanja u Hrvatskoj
darling, whatever rocks your boatSaga Noren wrote:Jadno vol 2wewa wrote:ja sam bogami mislila da je obrazovanje na visem nivou u susjeda.
- Saga Noren
#16672 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa sama sito sebi napisala, sad ja krivawewa wrote:darling, whatever rocks your boatSaga Noren wrote:Jadno vol 2wewa wrote:ja sam bogami mislila da je obrazovanje na visem nivou u susjeda.
- horkesh
#16673 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ahahaha Hizo opet napecao žrtava 
- Point.
#16674 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Đe si Sigmunde Frojde, nisam te prepoznao.Saga Noren wrote: Tvoj problem je sta si formalista. Gledas formu, a ne sadrzaj. Usudim se reci da je to najgori tip ljudi, jer cine najfatalnije gresaka. Bia bi odlican vojnik, jer ne znas mislit svojom gkavom Svi oni cuvari po Holokaustu su samo drzali se pravila i forme. Niti jedan nije isa protiv zakona...
Necu ici tako daleko i reci da bi ti bia takav, ali ti zelim reci da izidjes iz okvira. Ljudi su ljudi bas zbog toga sta su rusili granice.
Pokusaj shvatit da se predstavnici biraju iz tri naroda, da bi predstavljali narod (u ime drzave) .... Zar je to tako tesko shvatit?
Pa je li Željko Komšić Hrvat? Jeste, i došao je u predsjedništvo iz reda Hrvatskog naroda. Eh sad vidi u čemu je kvaka. HDZ, sa Draganom na čelu, si je umislilo da oni mogu izdavati license ko je legitimni, tj pravi Hrvat a ko ne. Tako da Željko ne spada u taj njihov okvir pravog Hrvata jer nije iz HDZ miljea. I iz tog ugla iliti kuta ti pišeš. Malo mi čudno da ne znaš ko je Čović ni šta govori a znaš sve o čemu kmeče. Da napomenem da se Dragan Čović do 1991 godine izjašnjavao kao Jugosloven i bio veliki navijač Veleža.4 godine poslije je nakon Njofre najveći hrvatski sin i slika se u dresu Zrinjskog. To dovoljno govori o karakteru tog lika. Sutra će biti legitimni Srbin ili Apač ako bude povoljna situacija.
I opet ponavljam, ne predstavljaju narod nego državu. A i za nepravdu sam rekao da se obratiš Franji i HDZ, oni su takav izborni zakon aminovali i usvojili. Mi nismo izmislili pravila, mi samo igramo prema pravilima. A ako se ne poštuju pravila velikih igrača, nastaje haos.
- Saga Noren
#16675 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Point. wrote:Đe si Sigmunde Frojde, nisam te prepoznao.Saga Noren wrote: Tvoj problem je sta si formalista. Gledas formu, a ne sadrzaj. Usudim se reci da je to najgori tip ljudi, jer cine najfatalnije gresaka. Bia bi odlican vojnik, jer ne znas mislit svojom gkavom Svi oni cuvari po Holokaustu su samo drzali se pravila i forme. Niti jedan nije isa protiv zakona...
Necu ici tako daleko i reci da bi ti bia takav, ali ti zelim reci da izidjes iz okvira. Ljudi su ljudi bas zbog toga sta su rusili granice.
Pokusaj shvatit da se predstavnici biraju iz tri naroda, da bi predstavljali narod (u ime drzave) .... Zar je to tako tesko shvatit?
Pa je li Željko Komšić Hrvat? Jeste, i došao je u predsjedništvo iz reda Hrvatskog naroda. Eh sad vidi u čemu je kvaka. HDZ, sa Draganom na čelu, si je umislilo da oni mogu izdavati license ko je legitimni, tj pravi Hrvat a ko ne. Tako da Željko ne spada u taj njihov okvir pravog Hrvata jer nije iz HDZ miljea. I iz tog ugla iliti kuta ti pišeš. Malo mi čudno da ne znaš ko je Čović ni šta govori a znaš sve o čemu kmeče. Da napomenem da se Dragan Čović do 1991 godine izjašnjavao kao Jugosloven i bio veliki navijač Veleža. Sada je poslije Njofre najveći hrvatski sin i slika se u dresu Zrinjskog. To dovoljno govori o karakteru tog lika. Sutra će biti legitimni Srbin ili Apač ako bude povoljna situacija.
I opet ponavljam, ne predstavljaju narod nego državu. A i za nepravdu sam rekao da se obratiš Franji i HDZ, oni su takav izborni zakon aminovali i usvojili. Mi nismo izmislili pravila, mi samo igramo prema pravilima. A ako se ne poštuju pravila velikih igrača, nastaje haos.
Nisan te citala, ne da mi se, oprosti
Aj me nemoj vise citirat pomislim da mi je Bobi nesto reka pa se obradujem.
Sad sam razocaraTa i tuzna