HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#16651 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

bdzs wrote:Mene su zvali prije mjesec dana, nudeći mi telemachove pakete. Nakon što sam pristao da pređem na duo net grand paket, još uvjek čekam, smo se sve više pitam šta :shock: .Neki dan sam dobio jedan račun 13,50 koji glasi na HKB net i drugi račun KID 14 od 28,50 koji glasi na HS, ovo ne kontam nikakao, koliko ima ovih firmi :-)
Zdravo bdzs,

molimo Vas da prihvatite izvinjenje zbog čekanja na realizaciju Vašeg zahtjeva. Najljubaznije Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke podatke u inbox, kako bismo provjerili u kojoj fazi realizacije je Vaš nalog.
MH i HS kablovska

#16652 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

artuditu wrote:
MH i HS kablovska wrote:
artuditu wrote:Meni se još niko nije javio niti dolazio :roll:
Proslijedili smo kolegama Vaše podatke i zamolili za provjeru i realizaciju zahtjeva u najkraćem roku.
Ljubazno vas molimo za još malo strpljenja, zbog velikog broja zahtjeva period čekanja je malo duži nego inaće.
Ja neću moći pogledati te otključane kanale dok traje akcija.
Mislim da bi bilo fer da se ta akcija produži.
Molim da proslijedite taj zahtjev nadležnima.

Bez brige, ako ne iskoristite pogodnosti aktuelne akcije, uslijediće neka nova ponuda, također sa atraktivnim benefitima :thumbup:
artuditu

#16653 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

Eh sad se ne moram sekirat' :D :lol:
B Ling

#16654 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

MH i HS kablovska wrote:U ovom slučaju naknada za Vaš paket bi prvih 12 mjeseci iznosila 46,90 KM (cijena paketa) + Osnovni paket 4 KM.
Popust se obračunava u vidu 10 KM manje na mjesečnom računu u trajanju od 12 mjeseci.
Postojeći aparat bi trebao biti kompatibilan mreži, u slučaju da nije dobićete novi aparat na korištenje.
Hvala na brzom odgovoru. Znaci sve ce me kostati prvih 12 mjeseci po 50.90 KM a poslije toga 60.90 KM? Da li mi morate mjenjati
opremu (koja je kupljena kod vas,znaci u mom vlasnistvu) I da li to namjeravate dodatno naplacivati? Odnosno,imate li namjeru jos bilo sta dodatno naplatiti?
Ovo pitam,da ne bi bilo nekih nesporazuma poslije,jer cu ukoliko nema dodatnih troskova uzeti novi paket.[/quote]

Oprema koju posjedujete ukoliko je kompatibilna, svakako, možete je zadržati odnosno nastaviti koristit, mada praktikujemo da korisnicima koji se odluče za novu ponudu i usluge dajemo novu opremu.[/quote]

Meni je djevojka na 1360 rekla skroz suprotne informacije. Daj dogovorite se vishe, zivce mi pojedoste.
hali gali halid

#16655 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Kada ce Kovacici na red za zamjenu resivera i za taj signal?
hoggarr

#16656 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

B Ling wrote:
MH i HS kablovska wrote:
dadem17 wrote:Hvala na brzom odgovoru. Znaci sve ce me kostati prvih 12 mjeseci po 50.90 KM a poslije toga 60.90 KM? Da li mi morate mjenjati
opremu (koja je kupljena kod vas,znaci u mom vlasnistvu) I da li to namjeravate dodatno naplacivati? Odnosno,imate li namjeru jos bilo sta dodatno naplatiti?
Ovo pitam,da ne bi bilo nekih nesporazuma poslije,jer cu ukoliko nema dodatnih troskova uzeti novi paket.
Oprema koju posjedujete ukoliko je kompatibilna, svakako, možete je zadržati odnosno nastaviti koristit, mada praktikujemo da korisnicima koji se odluče za novu ponudu i usluge dajemo novu opremu.
Meni je djevojka na 1360 rekla skroz suprotne informacije. Daj dogovorite se vishe, zivce mi pojedoste.
Uvjeren sam da dostupnost informacijama predstavnika MH i HS kablovska na ovoj temi je neupitna. Ne sumnjam ja ni u kredibilitet ljudi koji rade u službi 1360. Ali, tužno je koliko se jedan gigant kakav je Telemach nije snašao. Ja sam se do sada pet puta zagrijao i ohladio za njihove usluge, koliko su spori u tehničkoj realizaciji, čekao sam ih tri mjeseca, da sam na kraju morao od njih dići ruke. I da, još uvijek sam na staroj programskoj shemi, negdje na pola, ni tamo, ni ovako. Međutim, ne nerviram se više, još malo i Adio!
B Ling

#16657 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hoggarr wrote:
Uvjeren sam da dostupnost informacijama predstavnika MH i HS kablovska na ovoj temi je neupitna. Ne sumnjam ja ni u kredibilitet ljudi koji rade u službi 1360. Ali, tužno je koliko se jedan gigant kakav je Telemach nije snašao. Ja sam se do sada pet puta zagrijao i ohladio za njihove usluge, koliko su spori u tehničkoj realizaciji, čekao sam ih tri mjeseca, da sam na kraju morao od njih dići ruke. I da, još uvijek sam na staroj programskoj shemi, negdje na pola, ni tamo, ni ovako. Međutim, ne nerviram se više, još malo i Adio!
Pa kako toliko razlicite informacije, jel biraju po tome ko im se svidja ili sta? Meni djevojka na 1360 kaze, vi postojeci korisnici HS-a niste obuhvaceni akcijom. Sada momku pishu da mu se umanjuje racun za iznos akcije(isto KID paket kao i ja).Pa jel moguce to?

Moram da se nerviram, jer su ostale opcije uzasne.HS me razmazio priznajem.Na telemahu ima dosta kanala koje su mi se dopali na prvu.Da Logosoft ima iole bolji izbor kanala izabrao bih njih, mada i ovako nije iskljuceno, ako ovi pocnu ucjenjivati sa naplatom prikljucaka i drugih paketa i cega sve ne.
The Realist

#16658 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote: Pa dobro jasno je meni da se ne moze ostvariti cistih 80 kao ni mojih cistih 50 ali to sto imas je vise nego dobra brzina samo ako je stabilna. Ja nisam imao problema sa HD kanalima ali ako trza slika i kockice pregledaj dzekove od kablovskih TV koji ulzai u reciver ili u TV mozda nisu dobri i gube negdje kontakt. U stvari kad budes imao kockice malo ih promrdaj i ako se bude mijenjala slika to je to.
Probam, ali nije da sam ja to nešto dirao, a samo je HDMI kabal u pitanju.
The Realist

#16659 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

pici wrote:Image

ovo je vec zajbavanje... hem nema ovih inzinjera da mi prikopcaju trio paket hem mi sunete net upola non stop... od kada je ovaj telemah preuzeo sama zjbancija... de .BA rjesavajte to eve gledam non stop mi se IP mjenja, ko cigan konje...
Hajde probaj prema Frankfutru.

Gledaj kod mene:

Image

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16660 Re: HS kablovska

Post by pici »

The Realist wrote:
pici wrote:Image

ovo je vec zajbavanje... hem nema ovih inzinjera da mi prikopcaju trio paket hem mi sunete net upola non stop... od kada je ovaj telemah preuzeo sama zjbancija... de .BA rjesavajte to eve gledam non stop mi se IP mjenja, ko cigan konje...
Hajde probaj prema Frankfutru.

Gledaj kod mene:

Image

Image
Image

ma kakvi opet osunecen , sad bi trebao inato 30 a ne 10 :evil: nista, sutra mi dolaze iza 14h da stave TG Family paket, pa cemo vidjet... IP se mjenja skoro svaki drugi dan...
The Realist

#16661 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

pici wrote: Image

ma kakvi opet osunecen , sad bi trebao inato 30 a ne 10 :evil: nista, sutra mi dolaze iza 14h da stave TG Family paket, pa cemo vidjet... IP se mjenja skoro svaki drugi dan...
E šteta, kontao da ti nije to problem....

Pitanje za one koji znaju, ima li način da se priključi D3 kuća, bez da se plaća priključna taksa od 35KM :D?

Skontao sam da mi radi i drugi TV kako treba, a već planirao HD paket uzeti i sada sa D3 kućom je to 71,5KM (samo 8,4KM manje od Duo Net Grande Extra) u koji je ovo sve uključeno, plus još par stvari, ali ja već potpisao ugovor.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16662 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
hrasno38 wrote: Pa dobro jasno je meni da se ne moze ostvariti cistih 80 kao ni mojih cistih 50 ali to sto imas je vise nego dobra brzina samo ako je stabilna. Ja nisam imao problema sa HD kanalima ali ako trza slika i kockice pregledaj dzekove od kablovskih TV koji ulzai u reciver ili u TV mozda nisu dobri i gube negdje kontakt. U stvari kad budes imao kockice malo ih promrdaj i ako se bude mijenjala slika to je to.
Probam, ali nije da sam ja to nešto dirao, a samo je HDMI kabal u pitanju.
Nisi me shvatio kabl bijeli kojim ti dolazi kablovska u receiver ili u TV ako je modul u pitanju. To je bilo kod mene
The Realist

#16663 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:
Nisi me shvatio kabl bijeli kojim ti dolazi kablovska u receiver ili u TV ako je modul u pitanju. To je bilo kod mene
Aha, ma vrtio sam i to, ali slabo :D. Mada, neću ih sada zvati, vrlo vjerovatno da ću D3 kuću priključivati, a.B.d., pa svejedno moraju doći.
hrasno38

#16664 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
hrasno38 wrote:
Aha, ma vrtio sam i to, ali slabo :D. Mada, neću ih sada zvati, vrlo vjerovatno da ću D3 kuću priključivati, a.B.d., pa svejedno moraju doći.
ok kod mene je to bio razlog kockica na HD kanalima
The Realist

#16665 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:
Ma ja mislim da je do njih, jer radilo je sve odlično i onda počelo samo od sebe, bez da sam išta dirao.
chakany

#16666 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Zašto FACE HD ne ide u HD formatu :?
Umjesto 1080 25 Hz, meni stoji 576 25 Hz :?

Prije je bio u HD formatu.
spe

#16667 Re: HS kablovska

Post by spe »

da li mogu uzeti samo internet i analogne kanale?
made_in_sarajevo

#16668 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

spe wrote:da li mogu uzeti samo internet i analogne kanale?
Mozes. Placas dva racuna jedan za kablovsku, drugi za internet koji izaberes
Capsicum

#16669 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

The Realist wrote:
hrasno38 wrote:
Ma ja mislim da je do njih, jer radilo je sve odlično i onda počelo samo od sebe, bez da sam išta dirao.
Kod mene je problem bio u kablu. Isto je i kao i kod tebe, radilo ranije na HS-u sve bez problema. Ali sad valjda ovaj Telemach koristi vise frekvencije na kojima ima vise smetnji ako kabl nije bas najbolji. Jacina signala na ovim visim frekvencijama mi je varirala izmedju 0 i 25%. Na ostalim frekvencijama je jacina bila 100%.

Ja kupio novi komad kabla i nove konektore i rijesio problem. Sad je 97-100% jacina signala.
hrasno38

#16670 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Capsicum wrote:
The Realist wrote:
hrasno38 wrote:
Kod mene je problem bio u kablu. Isto je i kao i kod tebe, radilo ranije na HS-u sve bez problema. Ali sad valjda ovaj Telemach koristi vise frekvencije na kojima ima vise smetnji ako kabl nije bas najbolji. Jacina signala na ovim visim frekvencijama mi je varirala izmedju 0 i 25%. Na ostalim frekvencijama je jacina bila 100%.

Ja kupio novi komad kabla i nove konektore i rijesio problem. Sad je 97-100% jacina signala.
Da to je isto i kod mene bilo. Inace evo danas gledam na Arenama: Partizan-Zvezda, Rijeka:Hajduk, Empoli:Roma, Juniorska Euroliga u kosarci gdje igraju i nasi Sparsi ali i najveci dragulj nase kosarke Dzenan Musa....i onda mi kazu SK je bolji jer je tamo PL....nikad robom nisam Englez i vise volim gledati Musu nego sve utakmice engleske lige. Da vrate Arene u kakvom paketu ne bi sekunde razmisljao da ih uzmem...
winnie

#16671 Re: HS kablovska

Post by winnie »

Taman da ih odjavim a oni vratiše stare hd kanale i još doali neke nove. Šta sad, kako dalje
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16672 Re: HS kablovska

Post by pici »

evo prikopcan tri grande family paket... sve fercera sem neta... i dalje prespor...

Image

treba 50/3... otkljucani svi kanali...
Sarajbeg

#16673 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

raja moze jedno pitanje ,ovi sto imaju kid 8 pakete ,moze li neko postaviti listu svih knala koje imamo korisnici kid paketa 8 ,i da li ce se broj kanala smanjiti nakon ovog nekog promotivnog djela koje nudi telemah.ovo gdje sad imamo sport klubove 1,2,3,4,5,6 i jos neke dr.kanale tj.da li ce ovi kanali primjerice sport klub 4,5,6 nestati nece se moci gledati nakon 1.8 .2016 ili ce ostati i koliko bi u tom slucaju nakon 1.8.2016 trebali imati kanala isto koliko sada imamo(ja sam nesto brojo preko 150 ili manje od toga).

:)
B Ling

#16674 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:Inace evo danas gledam na Arenama: Partizan-Zvezda, Rijeka:Hajduk, Empoli:Roma, Juniorska Euroliga u kosarci gdje igraju i nasi Sparsi ali i najveci dragulj nase kosarke Dzenan Musa....i onda mi kazu SK je bolji jer je tamo PL....nikad robom nisam Englez i vise volim gledati Musu nego sve utakmice engleske lige. Da vrate Arene u kakvom paketu ne bi sekunde razmisljao da ih uzmem...
A nemoj tako, nije ni Southampton-Chelsea losha tekma bila. :D
winnie wrote:Taman da ih odjavim a oni vratiše stare hd kanale i još doali neke nove. Šta sad, kako dalje
Prijatelju, o kakvim starim kanalima govorish, ako se smije znati?
hrasno38

#16675 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

pici wrote:evo prikopcan tri grande family paket... sve fercera sem neta... i dalje prespor...

Image

treba 50/3... otkljucani svi kanali...
Promjeni server i stavi recimo Frankfurt. Kod mene prema BH Telecomu 15 Mb a prema Frankfurtu skoro pa 50. Imamo isti paket pa javi kad probas
Locked