FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#16651 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

todd_smith wrote:Za najbolji klub/ekipu ikada Barcelona iz sezone u sezonu sve gori i gori dres dizajnira
Domaci je klasika, rezervni je politika. Ovi me ostavljeju ravnodusnim. Na proslogodisnji domaci nikada se nisam navikao, gostujuci crni mi je bio odlican. Ove godine obratno, domaci mi se sve vise i vise svidja. Bolje izgleda na TV-u nego u ruci. Gostujuci :oops: . Ovi su mrtva replika replike.
5 0 5

#16652 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote: Domaci je klasika, rezervni je politika. Ovi me ostavljeju ravnodusnim. Na proslogodisnji domaci nikada se nisam navikao, gostujuci crni mi je bio odlican. Ove godine obratno, domaci mi se sve vise i vise svidja. Bolje izgleda na TV-u nego u ruci. Gostujuci :oops: . Ovi su mrtva replika replike.
ovi novi (2013-14) su lijepi meni. bas klasicni. pogotovo domaci. ovogodisnji gostujuci je nesto sto bi se svidjelo indijcima. a koliko sam primjetio prosle godine su dosta nekih komercijalnih ugovora pravili bas s njima. mozda tu ima nesto. da se prodaju. :?
crni mi se nije nimalo dojmio, a cini mi se ni igracima. jer ga se nisu bas iznosali. izgleda kao krpa, uzivo. vise su igrali u zelenom (po mom ukusu lijep dres - il'ti kit). a onaj od prije dvije godine, prvi "quatar", domaci dres. uzas zivi.
helem, od "ibrahimoviceve sezone" ovaj novi je najljepsi. naravno, ja ovo po svom ukusu.

Image
Nota

#16653 Re: FC Barcelona

Post by Nota »

Image

Ovaj nedam za kuce tri
todd_smith

#16654 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

skenderija04 wrote:
todd_smith wrote:Za najbolji klub/ekipu ikada Barcelona iz sezone u sezonu sve gori i gori dres dizajnira
Domaci je klasika, rezervni je politika. Ovi me ostavljeju ravnodusnim. Na proslogodisnji domaci nikada se nisam navikao, gostujuci crni mi je bio odlican. Ove godine obratno, domaci mi se sve vise i vise svidja. Bolje izgleda na TV-u nego u ruci. Gostujuci :oops: . Ovi su mrtva replika replike.
Pa oba izgledaju kao sra*e, ne govorim o bojama, nego dizajnu. Isto kao da ih je 7. godisnjak dizajnirao
skenderija04

#16655 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@505

Upravo, domaci je gotovo isti kao "za Zlatana" Pazili su da budu 4 crvene strafte kao na zastavi. Oval zuto crveni moze ispasti dobar ili los u zavisnosti od gaca koje budu nosili

@ todd_smith

Bezvezan dizajn, bolje receno nema ga. Klasicni Barcin dres sa straftama. Mogu biti sire,uze ili kao prosle godine ali ako nema ideje onda bolje ovako. Vise volm ovo nego neku dizajnersku bravuru. Na kraju krajeva, ovo mjenjanje svake godine ide na zivce. Do prije par godina mjenjao se ili domaci ili gostujuci nikad dva od jednom
5 0 5

#16656 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:@505

Upravo, domaci je gotovo isti kao "za Zlatana" Pazili su da budu 4 crvene strafte kao na zastavi. Oval zuto crveni moze ispasti dobar ili los u zavisnosti od gaca koje budu nosili

@ todd_smith

Bezvezan dizajn, bolje receno nema ga. Klasicni Barcin dres sa straftama. Mogu biti sire,uze ili kao prosle godine ali ako nema ideje onda bolje ovako. Vise volm ovo nego neku dizajnersku bravuru. Na kraju krajeva, ovo mjenjanje svake godine ide na zivce. Do prije par godina mjenjao se ili domaci ili gostujuci nikad dva od jednom
@skenderija: imas 3 opcije kada su pruge u pitanju.

3 plave
Image

5 plavih
Image

i na pola
Image

plava bi u principu trebala uvijek biti na sredini. (1950-60 godina je bila crvena na sredini i prvi nike isto). ostali su svi plavi.

@tod: vec dvije sezone nemaju klasicni dizajn. pogotovo ovogodisnji. izgleda kao spidermanov kostim :) a ne znam sta puno mozes s prugama. onaj ibrahimovicev je imao tanku crtu na kraju svake pruge. ostalo je manje vise uvijek isto.
skenderija04

#16657 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ovo je za mene Barcin dres :D

Image

Ove godine paze da budu 4 crvene linije kao na katalonskoj zastavi.
5 0 5

#16658 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:Ovo je za mene Barcin dres :D

Image
Ove godine paze da budu 4 crvene linije kao na katalonskoj zastavi.
hahaha. dobar. iz '80tih.

Image Image

pa to je uvijek tako. te 4 crvene linije imaju svoju pricu.
a dres reprezentacije je opet nesto sasvim drugo.
skenderija04

#16659 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Meyba :D 10 godina oblacili Barcelonu kada nije bilo bitno koja je marka na dresu. Lokalna tekstilna firma iz Barcelone, nista multinacionalne kopanije :D Nakon toga prvi ozbiljan ugovor sa firmom Kappa a sad Nike koji puni jedan dio budzeta. I po ovome vidis evoluciju fudbala od igre do biznisa
5 0 5

#16660 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

u ovom dres koji si ti postavio igrali su 12 godina. takva vremena su prosla. pa sad kad barcelona pobijedi madrid, nike odmah sutra izbaci "jubilarnu" majcu tome u prilog.
a ovo sto sam maloprije pisao. o gostujucem dresu. "tequila sunrise". ubijedjen sam da su ga dizajnirali tako da bi se vise prodavao po aziji. jer je tako nesto po njihovom ukusu. barcelona trenutno prodaje daleko najveci broj dresova.
kako god. mislim da se ni u barceloni ni u nike-u nisu pokajali.
s pozitivne strane, ko bi gledao proslogodisnji dres 12 godina. :lol:
skenderija04

#16661 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Stravican je proslogodisnji :lol: Mene je iznenadilo da i dan danas Meyba stanca ove dresove i da se odlicno prodaju. Izgleda da postoji fino trziste za te retro dresove.
ascari

#16662 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Jedan od drazih dresova. Image
Logovan

#16663 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

505sCrtom wrote: Image
Ovi dresovi su meni bili najbolji. :thumbup:

Šta reći o onom gore žuto-crvenom dresu... :-) Kao što je neko gore rekao, dres je politički. :run:
5 0 5

#16664 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:Stravican je proslogodisnji :lol: Mene je iznenadilo da i dan danas Meyba stanca ove dresove i da se odlicno prodaju. Izgleda da postoji fino trziste za te retro dresove.
evo prijatelju. mozes si kupiti onaj svoj dres za 30 funti

@ascari: iniestin :)

@zlo87: sampionski

Image
skenderija04

#16665 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@505

Hvala drug, imam dva :D :D :D :D :D :D . Jedan su mi poklonili a drugi sam kupio . Bio je "rukometni" ( Razlika nikakva, malo siri rukavi) . Zao mi je sto sam izgubio narandzasti ( Wembley 1992) . Od tada nisam kupio niti jedan dres Barcelone. Imao sam majicu Rugby sekcije ali vec je mala :D

Image
ascari

#16666 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Sto mu se hinjski nasmija :-D
sumirprimus

#16667 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Zašto je najbolji?
Mundo Deportivo izračunao je kako je Messi sudjelovao u čak u 400 od posljednjih 1151 Barceloninog pogotka. Argentinac je od svog debija u sezoni 2004-2005 sam zabio 289 golova i podijelio 111 asistencija svojim suigračima, što znači da je zaslužan za 35 posto Barcinih golova.
Ironman1921

#16668 Re: FC Barcelona

Post by Ironman1921 »

U zadnje vrijeme baš nešto razmisljam o svojim stajalistima o Realu i Barci,o ovim izborima za dostignuca prosle nam godine,i o igri jednog i drugog tima i odnosima i vezama u njemu.Necu,naravno,u ovom postu,otkriti nista novo,ali,ovo je forum,i volio bih to "izbaciti" iz sebe.Real Madrid pratim duze vrijeme,ali nisam nikakav navijac niti simpatizer.Pratim ih otprilike od dolaska Ronalda,inace mog najdrazeg igraca. ( Iako Messija smatram najboljim)
Sto se ticce Barce,pratim njihovu igru( tačnije dominaciju :D ) i njhove teme na nasim forumima,i navijacima sa ovih prostora.Nisam navijac niti simpatizer Barce.Ali,svakako,imam veliko misljenje o njima.Real mi se svidja,upravo zbog toga sto su oni jedini klub koji mogu nastetiti Barcu,tj.skinuti ih sa trona.Uvijek su bili blizu njih.
Ovo sto se dogadja u zadnje vrijeme nije bas ugodno za nijednog navijaca Reala.Klub im se igrom raspadaa i Barca je otisla predaleko u prvenstvu,odnosi u klubu su svakakvi,nastao je pravi nered.Ali,mozda,to toliko nije problem,koliko tim na suprotnoj stanji,Barcelona.A,takvu igru,dominaciju,zelju za pobjedom i "profesionalizam"Tom timu nikada nece dosaditi pobjedivati,ni male ni velike timove,niti ce ikada to biti.Mislim da ce se puno anti-culesa razocarati.Stalno su mislili da ce se ta dominacija Barcelone jedanput raspasti,ali po svemu sudeci,to se nikada nece ni dogoditi.Gledao sam utakmicu Barce protiv Espanyola,i Real-Sociedad.Takvu zelju za pobjedom,i opet sve ispocetka,necete naci nigdje,osim u Barceloni.Neki su mislili da im je "dosadilo" ,nakon svih tih uspjesnih i trofejnih godina,pobjedivati i da ce stati.Oni su nastavili pobjedivati,i male i velike timove,Real,Atletico,Milan...Mozda im je najveci trn u oku taj Chelsea.Real takav nikada nece biti.Real ne bi bio Real ,kad ne bi kiksao,primio 4-5 golova od slaboga tima,pravio skandale u medijima i sramotio se dovodjenjem losih i ispucalih igraca.To meni i jest atraktivno u vezi ovoga kluba.Real se zasitio uspjesne godine i u novoj sezoni pao.Real moze biti uspjesan,nanizati 20-30 pobjeda,ali stalni uspjeh ( Kao Barca) tesko da ce ikada doseci.Da se razumijemo,volim gledati i pratiti oba tima,mozda mi je malo Real drazi,da se navijaci ne uvrijede.Moje misljenje :thumbup: .
I sto se tice ovih izbora,meni nisu toliko realni,osim mozda Messija,ali ovaj tim godine me je malo iznenadio.Mislim da ima boljih igraca na pozicijama Alvesa,Marcela, ili Xavija.Ali,nista zato.I naravno,to su Spanci uspjeli,prvenstveno nadmoci nad svima ostalima.
To je otprilike to,mozda sam zaboravio neke stvari koje sam jos htio napisati,ako nadjem vremena jos kasnije,napisat cu i mali review i o igracima i stozeru...
Do tada pozdrav, i ugodno citanje.
ascari

#16669 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

@ 505 - je li bio danas onaj dokumentarac o Messiju? Ameri sto su radili. Mislim da je pisalo 9. da izlazi...
skenderija04

#16670 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Ironman1921

Dobro dosao. Odlican post koji vrijedi procitati i analizirati. Barcelona - Real, Real- Barcelona je prica o vise od 100 godina rivaliteta . Analizirati tu relaciju na osnovu zadnjih 10 ili 20 godina je nemoguce. Ja cu pokusati iznijeti svoje misljenje. Ovo sto gledamo u zadnje vrijeme je potpuna promjena uloga i stvarno ne znam sta je dovelo do toga. Ustvari, mislim da su dvije osobe kljucne u svoj toj prici o zadnjih 20 godina- Johan Cruyff i Florentino Perez.
Do dolaska Johana u Barclonu, u Spanskom fudbala su postojala dva modela. Real Madrid, koji je svoj ugled i imidz izgradio sa pet kupova sampiona i igracima koji su ili ponikli ili su bili vezani za Madrid. Gento, Camacho, Juanito, Butragueno, Michel, Raul, Hierro, Casillas........ Njegovali su svoj kadar i bili su ponosni na njega. Trofeji su dolazili (mozda su kratki za jednu L.S. ali Milan i Liverpool su tada bili objektivno jaci). Klub je bio zdrav i na cvrstim nogama. Mogao si da ne navijas za njih ali bili su primjer mnogima. Par izuzetaka kao Hugo Sanchez ali u sustini bili su najveci i na terenu i izvan njega. Camp Nou je znao pljeskom ispratiti Butraguena ili Laurie Cunninghama nakon jedne egzibicije u Barceloni.
Sa druge strane F.C. Barcelona. Po svemu veliki klub ali uvijek drugi. Veliki stadion, ogroman broj navijaca, a bilo je i para. Ipak, to nije bilo dovoljno da se prestigne Real. Zasto? Nije bilo plana. Problemi su se rjesavali dovodjenjem najboljih igraca svijeta. Kubala, Luis Suarez, Shuster, Maradona, Lineker......ili trenera. Helenio Herrera, Rinus, Udo Lattek, Terry Wenebles,Van Gaaal... I opet nista. Prolazi vrijeme a frustaracija je rasla Sve do dolaska Johana kada su i postavljeni temelji ovoga sto svi vec znamo. Bilo je i kriznih trenutaka, pokusaja vracanja na staro, ali na srecu Laporta i Rosell pobjedjuju na izborima i krece (uz Johanov nadzor iz sjene) implantacija plana. Srece je naravno bilo ali rezultat je plod rada.
Sa druge strane imamo Real Madrid. Dolaskom Florentina i implantacije sistema "Real Madrid galactico" dolazi do promjene uloga. Nakon par uspjesnih sezona. dolazi do suse. 11 godina bez L.S. vec stvara pritisak u klubu koji je najbogatiji na svijetu (ili drugi, ne znam za M.U) Ako novac dovodi dobre igrace a dobri igraci donose titule zasto se toliko dugo ceka 10-ta titula? Ja mislim da je Florentino ubio esenciju tog kluba. Otjerati Del Boquea, Camacho podnosi ostavku nakon samo par kola, problemi sa Hierrom Raulov odlazak bez oprostaja . U isto vrijeme po klubu se vuku likovi kao Queiroz, Luxemburgo... Sve je to dovelo do erozije. Mourinho je posljednja karta tog nacina vodjenja kluba. Ako Mourinho pukne puca i model. Sva ova guzva u Madridu nije slucajna. Ovo oko Ikera i Mourinha je samo iceberg velikog sukoba koji postoji u Realu. Da li ce pobijediti Mourinhisti koji kazu da na sve sto kaze Portugalac, ili sve jaca struja koju bi mogli nazvati klasicarima ostaje da se vidi. Dok Real funkcionise kao danas sigurno da ce po inerciji osvojiti pokoju ligu ili kup....mozda i L.S. Ja kao simpatizer /navijac Barcelone zelim da nastave ovako. Ako se srede, moglo bi opet doci do obrta, ovaj put na stetu Barcelone
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#16671 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Wtf...
wickerman

#16672 Re: FC Barcelona

Post by wickerman »

Entropio wrote:

Wtf...
Trebo mu je šljagu opalit. :lol: :lol:
veljaca

#16673 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ascari wrote:Sto mu se hinjski nasmija :-D
Zašto se Messi smijao Ronaldu?

Lionel Messi početkom sedmice osvojio četvrti uzastopni put Zlatnu loptu (Ballon d'Or)...

Međutim, zanimljivo je bilo prije same dodjele nagrada. Naime, portugalski reprezentativac nije glasao za Zlatnu loptu, iako je kao kapiten svoje selekcije imao tu obavezu.

Kada je popularni CR7 objašnjavao zašto nije dao svoj glas, bilo je smijeha u dvorani, a prvi se nasmijao njegov konkurent Lionel Messi.

"Imao sam posjekotinu nakon utakmice s Levanteom, a potom sam morao putovati na utakmicu reprezentacije. Zbog toga nisam stigao glasati", rekao je Ronaldo, a Messi nije mogao zadržati smijeh, zbog pomalo čudnog Portugalčevog alibija.

Zanimljivo, dokapiten Portugala, Bruno Alves, preuzeo je Ronaldov zadatak i pogađajte..., najveći broj bodova dao je upravo zvijezdi Reala.

...........

:-) :-) :-) :-)
veljaca

#16674 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Entropio wrote:

Wtf...
Da li je ovo razlog zbog kojeg je Guardiola izignorisao Ronalda?

Na protekloj gala večeri povodom dodjele Zlatne lopte, Pep Guardiola izignorisao je Cristiana Ronalda...

Mnogi su se pitali 'zašto', ali prisjetimo se El Clasica iz novembra 2010. godine. Tada je Barca slavila s 5:0 nad Realom, a Guardiola i Ronaldo "zakačili" su se prilikom izvođenja jednog auta.

Španski stručnjak nije želio loptu predati portugalskom ofanzivcu, nakon čega ga je Realov igrač odgurnuo. Pretpostavlja se da je taj incident, ako se tako može nazvati, posvađao dvije zvijezde.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bf1kf0o9Ds
todd_smith

#16675 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Nigdje veze, ako je zbog toga lik treba malo da odraste (ne fizicki :mrgreen: )
Post Reply