Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
boshniak

#16626 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

Nexus2 wrote:Jel ima neko kontakt telefon na koji će se neko i javiti na carinskom referatu pošta Sarajevo, a ne da se faks uključuje?

Jel ima neko mail, njihov, aktivan u zadnje vrijeme na koji je slao dokaze o uplati.....???

Stoji mi po TN Record item customs information (Inb) i vadi mi živce jer se radi o gluposti od 25 KM.
Otkad ti stoji taj status, i kod mene je već cetvrti dan tako, a nema ni pisma sa carini niti ga puštaju, isto stvar od 30KM
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#16627 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

boshniak wrote:
Nexus2 wrote:Jel ima neko kontakt telefon na koji će se neko i javiti na carinskom referatu pošta Sarajevo, a ne da se faks uključuje?

Jel ima neko mail, njihov, aktivan u zadnje vrijeme na koji je slao dokaze o uplati.....???

Stoji mi po TN Record item customs information (Inb) i vadi mi živce jer se radi o gluposti od 25 KM.
Otkad ti stoji taj status, i kod mene je već cetvrti dan tako, a nema ni pisma sa carini niti ga puštaju, isto stvar od 30KM
05.03.2018 11:17:54 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
05.03.2018 13:26:42 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Otprema pisama na carinu - UVOZ
06.03.2018 08:14:10 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Record item customs information (Inb)

i zaglavilo......
Nije im ovo praksa do sada bila, pa mi čudno.
Da barem pismo dođe, pa hajde, znao bi o čemu se radi, ali ovako...baš ide na živce...i još gore je što se na oba broja samo fax uključuje.
CooK

#16628 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

Kod mene to "Record item customs information (Inb)" stoji duze od 2 dana jedino kada posalju obavjest pa dok dodje obavjest i dok im ja posaljem PayPal izvod i oni obrade posiljku to moze potrajati duze. Ukoliko vam ne stize obavijest a i dalje stoji taj status onda zaista ne znam sta rade.
boshniak

#16629 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

CooK wrote:Kod mene to "Record item customs information (Inb)" stoji duze od 2 dana jedino kada posalju obavjest pa dok dodje obavjest i dok im ja posaljem PayPal izvod i oni obrade posiljku to moze potrajati duze. Ukoliko vam ne stize obavijest a i dalje stoji taj status onda zaista ne znam sta rade.
Tako je i kod mene ranije bilo, ali evo sad vec par dana stoji, nit šalju obavijest nit puštaju pošiljku.
CooK

#16630 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

boshniak wrote:
CooK wrote:Kod mene to "Record item customs information (Inb)" stoji duze od 2 dana jedino kada posalju obavjest pa dok dodje obavjest i dok im ja posaljem PayPal izvod i oni obrade posiljku to moze potrajati duze. Ukoliko vam ne stize obavijest a i dalje stoji taj status onda zaista ne znam sta rade.
Tako je i kod mene ranije bilo, ali evo sad vec par dana stoji, nit šalju obavijest nit puštaju pošiljku.
Zovi opet, salji mailove, sta da ti kazem jbg. Ocigledno im je neka vanredna situacija sa kojom nismo upoznati.
Atego

#16631 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Atego »

imate li možda neke prodavce da mi preporučite koji relativno brzo dostavljaju(2-4 sedmice) ili je to samo slučaj kada se plaćaju poštarine? ide mi ovo na živce,naručim sat ,dođe za 2,2 i po mj. kad mi je već svejedno,tj.isfuralo :)
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#16632 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by gentoo »

Evo da napisem ukratko iskustvo sa narucivanjem sa Amazon.com tj. AmazonGlobal.. tj. gdje je jedina opcija da se odma' plati shipping i duty deposit.

Cijena sa shippingom je bila $967 tj. nesto vise od 1500KM. Na ovo sam trebao platiti preko 500KM carine+pdv-a i DHL troskova da sam ja uvozio ,medjutim ja sam platio taj deposit samo $219 tj. oko 350KM.. Kako, ne znam.

Morao sam cekati cca 5 dana da verifikuju moju karticu i da potvrde da kao nije neki scam, a ukupno vrijeme od narucivanja do mojih vrata je bilo tacno 10 dana. Nisam platio ni fening lokalnom DHL-u :)

U svakom slucaju je ispalo odlicno.. pogotovo sto ovi isti item-i u BIH kostaju oko 2650, znaci ustedio sam oko 800KM.
MehmedPasaMoric

#16633 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by MehmedPasaMoric »

Gdje mogu pratiti ove tracking brojeve iz Hong Konga tipa HKxxxxxxxxxHP (ako je to uopste Hong Kong?), 17track ga ne prepoznaje
cenecimoveocino

#16634 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by cenecimoveocino »

Koja bi bila procedura da mi drug iz Danske kupi item koji kosta oko 100$(gaming headset) i posalje u BiH?Koliko bi platio postarinu/carinu il sta vec se placa i kako to ide?
Nisam nikad dobijao postom stvari pa ne znam tu proceduru.
Hvala unaprijed :bih:
Mehemed
Vozim: automobil

#16635 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

MehmedPasaMoric wrote:Gdje mogu pratiti ove tracking brojeve iz Hong Konga tipa HKxxxxxxxxxHP (ako je to uopste Hong Kong?), 17track ga ne prepoznaje
RTxxxxHK je Honk Kong post, RFxxxxSG Singapore post, RMxxxxCN China post, većinom zadnja dva slova označaju poštu (HK Honk Kong, SG Singapore, CN China) pa sada ne znam šta bi moglo značiti HP.
Čini mi se kao puni registrovani tracking, možda je tek prošlo par dana pa se nije pojavio na trackingu, trebalo bi da ga bude na 17track.
Probaj provjeriti na https://en.trackitonline.ru/?service=track
AkumAone

#16636 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AkumAone »

cenecimoveocino wrote:Koja bi bila procedura da mi drug iz Danske kupi item koji kosta oko 100$(gaming headset) i posalje u BiH?Koliko bi platio postarinu/carinu il sta vec se placa i kako to ide?
Nisam nikad dobijao postom stvari pa ne znam tu proceduru.
Hvala unaprijed :bih:
~50KM
boshniak

#16637 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

Jesu li ti pustili posiljku, moja jos stoji na carini a nisu ni obavijest poslali.
edossbest

#16638 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

boshniak wrote:

Jesu li ti pustili posiljku, moja jos stoji na carini a nisu ni obavijest poslali.
Sad je vjerovatno veca guzva ako moze do 300 km sigurno je dosta narudjbi pa se nagomilalo i meni stoji evo od ponedjeljka na carini nisam dobio dopis od carine a paket vrijednosti 25 km.. A mozda su i poslali dopis a kod mene postar ni racune ne donosi na vrijeme

Sto se tice paketa koji su poslani bez broja za pracenje a bili su vece vrijednosti znaci ti paketi bi otisli na carinu ali nikad nisam dobio dopis znaci to uzmu odma ukradu na carini ili ukradu kada stigne u postu...

Jednom prilikom sam na ebay naletio na neku rasprodaju maski za jedan stariji mobitel i narucio sam supruzi 4 maske po 1$ a inace su 5$ po komadu birao sam rozu boju.. znaci prije toga sam provjerio sve na OLX u pa cak i radnje nije bilo ni obicnih maski u prodaji a kamoli nesto drugo.. narucio sam i cekao maske nikada nisu dosle i jednom prilikom kucam na OLX pretragu kad mi izbacuje roze maske na stanju po mizernoj cijeni od 5 km.. udjem na artikal i pitam prodavaca koliko ima na stanju kaze 4 i kao dace mi sve 4 ako hocu za 15 km + dostava .. profil je bio nov odprilike 50 razlicitih vrsta artikala ali uglavnom stvari koje se narucuju iz Kine i po informacijama sa pika lokacija profila je bila Sarajevo.. trazio sam broj tel dao mi je i ja sam ga nazvao i tom prilikom smo se posvadjali jer sam ga pitao odakle mu maske pa sam na kraju pukao i rekao da je lopov i da bi ja takve po kratkom postupku i tada mi je prekinuo i broj vise nije bio aktivan a na OLX profilu su bili izbrisani svi artikli.

Ovo vam samo pisem znaci tada sam se uvjerio da dosta robe pokradu u postama onda to daju svojim prijateljima u preprodaju.. Znaci najveci kriminalci su u drzavnim institucijama od najvecih do najnizih polozaja..
CooK

#16639 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

MehmedPasaMoric wrote:Gdje mogu pratiti ove tracking brojeve iz Hong Konga tipa HKxxxxxxxxxHP (ako je to uopste Hong Kong?), 17track ga ne prepoznaje
To nije pravi tracking broj odnosno nije registrovana posiljka pa neces ni moci pratiti osim eventualno njeno kretanje po Kini ili Hong Kongu. Pravi tracking brojevi pocinju sa slovom R(sto znaci registered).
MehmedPasaMoric

#16640 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by MehmedPasaMoric »

Mehemed wrote:
RTxxxxHK je Honk Kong post, RFxxxxSG Singapore post, RMxxxxCN China post, većinom zadnja dva slova označaju poštu (HK Honk Kong, SG Singapore, CN China) pa sada ne znam šta bi moglo značiti HP.
Čini mi se kao puni registrovani tracking, možda je tek prošlo par dana pa se nije pojavio na trackingu, trebalo bi da ga bude na 17track.
Probaj provjeriti na https://en.trackitonline.ru/?service=track
I menu je bilo cudno sto pocinje sa HK umjesto da zavrsava sa HK, a nije neki lijevi prodavac pa da sumnjam da me levati (ovo sto sam ja narucio je vec prodano 2000+ puta i ima preko 98% positive feedback)
Valjda se pojavi na nekom trackingu kad malo odmakne transport :zoka:
Dzematlija

#16641 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dzematlija »

newklear wrote:Može li se sa ebay naručiti baterija za mobitel, stižu li? Znam da ima neka zabrana/ograničenje za baterije, ne znam je li i za mobitel...
Evo da napišem da mi je stigla baterija za mob. Plaćena 11.2 na aliexpresu - doduše, bili su im neki praznici od 21 tako da su poslali 23.2.
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#16642 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

boshniak wrote:

stiglo jucer.
"otpakovali" i naplatili 3,5 KM
:-D
drndalo

#16643 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by drndalo »

Dzematlija wrote:
newklear wrote:Može li se sa ebay naručiti baterija za mobitel, stižu li? Znam da ima neka zabrana/ograničenje za baterije, ne znam je li i za mobitel...
Evo da napišem da mi je stigla baterija za mob. Plaćena 11.2 na aliexpresu - doduše, bili su im neki praznici od 21 tako da su poslali 23.2.
Izvini na peglanju, imas li inace iskustva s baterijama za mobilne u nabavci? Koji prodavci, i koji site-ovi su za preporuciti? Sta znaci kad neko npr. tvrdi da je original Samsung baterija npr.? Nije obavezno ali da ne budem levat... :mrgreen:
Dzematlija

#16644 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dzematlija »

drndalo wrote:
Dzematlija wrote:Evo da napišem da mi je stigla baterija za mob. Plaćena 11.2 na aliexpresu - doduše, bili su im neki praznici od 21 tako da su poslali 23.2.
Izvini na peglanju, imas li inace iskustva s baterijama za mobilne u nabavci? Koji prodavci, i koji site-ovi su za preporuciti? Sta znaci kad neko npr. tvrdi da je original Samsung baterija npr.? Nije obavezno ali da ne budem levat... :mrgreen:
Nemam takvih iskustava, ovo je prva baterija koju sam kupio online, za svoje potrebe. :)
drndalo

#16645 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by drndalo »

Dzematlija wrote:
drndalo wrote:
Dzematlija wrote:Evo da napišem da mi je stigla baterija za mob. Plaćena 11.2 na aliexpresu - doduše, bili su im neki praznici od 21 tako da su poslali 23.2.
Nemam takvih iskustava, ovo je prva baterija koju sam kupio online, za svoje potrebe. :)
Ma i meni treba par komada za zamjenu, sto kuci, sto na poslu, a da ne ganjam ovlasteni servis, em traje, em skupo...

Hvala
Dzematlija

#16646 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dzematlija »

drndalo wrote:Ma i meni treba par komada za zamjenu, sto kuci, sto na poslu, a da ne ganjam ovlasteni servis, em traje, em skupo...

Hvala
Nedavno pitao za bateriju sa zamjenom za moj telefon - 60/70 KM reče serviser u Univerzalnom. :-)
Baterija me došla 20 KM, vidjet ćemo koliko će samo zamjena biti, nadam se ne više od 10-15. Dakle, uštedio sam duplo.
SmoLe

#16647 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SmoLe »

@Dzematlija pa zamjeni sam sebi bateriju, nije to nista komplikovano, samo bezveze bacas dodatne pare
ako ne znas kako zamijeniti imas youtube,google.
BJB

#16648 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BJB »

Je li neko mozda ima provjerenog sellera za micro SD cards? Treba mi glupa kartica a koju god nadjem, svi selleri imaju negativnog feedbacka, najvise da nisu poslali robu, pa rekoh da nemate nekog provjerenog..
nivla

#16649 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nivla »

BJB wrote:Je li neko mozda ima provjerenog sellera za micro SD cards? Treba mi glupa kartica a koju god nadjem, svi selleri imaju negativnog feedbacka, najvise da nisu poslali robu, pa rekoh da nemate nekog provjerenog..
ja na preporuku i dobra iskustva drugih osoba narucio dvije kartice, dosle za 26 dana od ovog https://www.ebay.com/usr/courtesytrading
zasad sve ok, sto naravno ne iskljucuje da se posiljka moze zagubiti, ne doci, ali zato postoji zalba na ebayu ako ne dodje na vrijeme
EliasVeskot

#16650 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by EliasVeskot »

edossbest wrote:
boshniak wrote:

Sad je vjerovatno veca guzva ako moze do 300 km sigurno je dosta narudjbi pa se nagomilalo i meni stoji evo od ponedjeljka na carini nisam dobio dopis od carine a paket vrijednosti 25 km.. A mozda su i poslali dopis a kod mene postar ni racune ne donosi na vrijeme

Sto se tice paketa koji su poslani bez broja za pracenje a bili su vece vrijednosti znaci ti paketi bi otisli na carinu ali nikad nisam dobio dopis znaci to uzmu odma ukradu na carini ili ukradu kada stigne u postu...

Jednom prilikom sam na ebay naletio na neku rasprodaju maski za jedan stariji mobitel i narucio sam supruzi 4 maske po 1$ a inace su 5$ po komadu birao sam rozu boju.. znaci prije toga sam provjerio sve na OLX u pa cak i radnje nije bilo ni obicnih maski u prodaji a kamoli nesto drugo.. narucio sam i cekao maske nikada nisu dosle i jednom prilikom kucam na OLX pretragu kad mi izbacuje roze maske na stanju po mizernoj cijeni od 5 km.. udjem na artikal i pitam prodavaca koliko ima na stanju kaze 4 i kao dace mi sve 4 ako hocu za 15 km + dostava .. profil je bio nov odprilike 50 razlicitih vrsta artikala ali uglavnom stvari koje se narucuju iz Kine i po informacijama sa pika lokacija profila je bila Sarajevo.. trazio sam broj tel dao mi je i ja sam ga nazvao i tom prilikom smo se posvadjali jer sam ga pitao odakle mu maske pa sam na kraju pukao i rekao da je lopov i da bi ja takve po kratkom postupku i tada mi je prekinuo i broj vise nije bio aktivan a na OLX profilu su bili izbrisani svi artikli.

Ovo vam samo pisem znaci tada sam se uvjerio da dosta robe pokradu u postama onda to daju svojim prijateljima u preprodaju.. Znaci najveci kriminalci su u drzavnim institucijama od najvecih do najnizih polozaja..
Mislim da ti je ta generalizacija bezveze, u svakom kolektivu postoji kriminal, sto protiv drzave, sto protiv gradjana. Ne vjerujem da postoji sistemski dogovor da kradu, ali mi smo gori jer to ne prijavljujemo.Znaci ima zalba, sef, direktor, policija..mislite da bi Amerikanci dobili ovakvu zastitu potrosaca da su sutjeli.
Post Reply