HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#16626 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Počeli su mi dobro HD kanali trzati, kockice se stalno pojavljuju.

Što se tiče neta, zadovoljan sam za sada. Nisam nikada dobio 80mbps, ali dobijem 77, nekeda i 78, pa mi ne predstavlja neki problem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#16627 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:Počeli su mi dobro HD kanali trzati, kockice se stalno pojavljuju.

Što se tiče neta, zadovoljan sam za sada. Nisam nikada dobio 80mbps, ali dobijem 77, nekeda i 78, pa mi ne predstavlja neki problem.
Pa dobro jasno je meni da se ne moze ostvariti cistih 80 kao ni mojih cistih 50 ali to sto imas je vise nego dobra brzina samo ako je stabilna. Ja nisam imao problema sa HD kanalima ali ako trza slika i kockice pregledaj dzekove od kablovskih TV koji ulzai u reciver ili u TV mozda nisu dobri i gube negdje kontakt. U stvari kad budes imao kockice malo ih promrdaj i ako se bude mijenjala slika to je to.
design

#16628 Re: HS kablovska

Post by design »

Meni prođe aktivacioni paket, dobio sam DUO NET Grande Extra, imam SVE kanale i zadovoljavajucu brzinu interneta.
Zadovoljan sam.. :D
Image
Benq

#16629 Re: HS kablovska

Post by Benq »

design wrote:Meni prođe aktivacioni paket, dobio sam DUO NET Grande Extra, imam SVE kanale i zadovoljavajucu brzinu interneta.
Image
U Duo Net Grande Extra paketu je internet 120/5 , a kod tebe 52/5 :roll:
design

#16630 Re: HS kablovska

Post by design »

Benq wrote:
design wrote:Meni prođe aktivacioni paket, dobio sam DUO NET Grande Extra, imam SVE kanale i zadovoljavajucu brzinu interneta.
Image
To je sa laptopa (wireless), a evo sa PC-a :D
Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16631 Re: HS kablovska

Post by pici »

Image

ovo je vec zajbavanje... hem nema ovih inzinjera da mi prikopcaju trio paket hem mi sunete net upola non stop... od kada je ovaj telemah preuzeo sama zjbancija... de .BA rjesavajte to eve gledam non stop mi se IP mjenja, ko cigan konje...
design

#16632 Re: HS kablovska

Post by design »

pici wrote:Image

ovo je vec zajbavanje... hem nema ovih inzinjera da mi prikopcaju trio paket hem mi sunete net upola non stop... od kada je ovaj telemah preuzeo sama zjbancija... de .BA rjesavajte to eve gledam non stop mi se IP mjenja, ko cigan konje...
ja sam to rijesio tako sto sam zvao ponovo 8-) , probaj..
pici

#16633 Re: HS kablovska

Post by pici »

design wrote:
pici wrote:Image

ja sam to rijesio tako sto sam zvao ponovo 8-) , probaj..

evo nazvao i rekose da ce doci u najkracem roku, imaju dosta naloga... OK

EDIT; evo sada me zvali sutra izmedju 14 i 16 da ce doci... :thumbup:
Last edited by pici on 26/02/2016 13:31, edited 1 time in total.
hrasno38

#16634 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

design wrote:
Benq wrote:
Image
To je sa laptopa (wireless), a evo sa PC-a :D
Image
Kod mene je po tom pitanju vrlo interesantna situacija da mi je konekcija bolja na wifi nego na LAN-u. Ali evo sad preko vikenda cu se pozabaviti sa tim jer nema nikakve logike. I da Laptop je Toshiba sa i5 procesorom tj hocu da kazem da je noviji i windows 10. Dakle ne bi trebalo da je nesto sto bi rekli zastarilo i ne podrzava. LAN kabl nije pravljeni nego orginalni.
MH i HS kablovska

#16635 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

dadem17 wrote:HS predstavnice, posto ovdje ima dosta nabacanih informacija pa nisam siguran oko nove ponude, a ja na poslu ne mogu razgovarati o "problemima" promjene kablovskog operatera imam konkretno pitanje. Trenutno sam korisnik KID 22 paketa I imam osim HD receivera I dodatni modul. Sad to sve placam 47.30 KM
Ukoliko se odlucim da uzmem sada TRIO GRANDE FAMILY paket vezan na 24 mjeseca sa dodatnom opcijom za gledanje na drugom modulu sa samo OSNOVNIM paketom na njemu koliko ce me to sve kostati? I koje popuste mogu ostvariti? Znaci na receiveru prosireni a na dodatnom modulu osnovni paket (nadam se da je to moguce). I da li cu moci koristiti postojeci telefonski aparat?
Panasonic telefon KX-TG1612FXH - tamno sivi + dodatna slušalica
U ovom slučaju naknada za Vaš paket bi prvih 12 mjeseci iznosila 46,90 KM (cijena paketa) + Osnovni paket 4 KM.
Popust se obračunava u vidu 10 KM manje na mjesečnom računu u trajanju od 12 mjeseci.
Postojeći aparat bi trebao biti kompatibilan mreži, u slučaju da nije dobićete novi aparat na korištenje.
MH i HS kablovska

#16636 Re: HS kablovska

pici wrote:pa prije mi paket iz kine stigao nego inzinjeri da mi nabace ovaj TRIO FAMILY paket... nevjerovatno... :shock: daj.BA pogurajte to malo...
Naravno, samo nam javite korisničke podatke kako bismo provjerili u kojoj fazi realizacije je nalog, te kako bismo zamolili kolege da ubrzaju priključenje.
pici

#16637 Re: HS kablovska

Post by pici »

MH i HS kablovska wrote:
pici wrote:pa prije mi paket iz kine stigao nego inzinjeri da mi nabace ovaj TRIO FAMILY paket... nevjerovatno... :shock: daj.BA pogurajte to malo...
Naravno, samo nam javite korisničke podatke kako bismo provjerili u kojoj fazi realizacije je nalog, te kako bismo zamolili kolege da ubrzaju priključenje.
evo javili su mi maloprije da sutra izmedju 14 i 16 sati budem u kuci da ce doci, u svakom slucaju, hvala, javim ako nebude ferceralo sve kako treba od sutra...
Benq

#16638 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Evo stigli racuni za kablovsku , jos da puste novi signal pa da se predje na TG Family.
dadem17

#16639 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

MH i HS kablovska wrote:
dadem17 wrote:HS predstavnice, posto ovdje ima dosta nabacanih informacija pa nisam siguran oko nove ponude, a ja na poslu ne mogu razgovarati o "problemima" promjene kablovskog operatera imam konkretno pitanje. Trenutno sam korisnik KID 22 paketa I imam osim HD receivera I dodatni modul. Sad to sve placam 47.30 KM
Ukoliko se odlucim da uzmem sada TRIO GRANDE FAMILY paket vezan na 24 mjeseca sa dodatnom opcijom za gledanje na drugom modulu sa samo OSNOVNIM paketom na njemu koliko ce me to sve kostati? I koje popuste mogu ostvariti? Znaci na receiveru prosireni a na dodatnom modulu osnovni paket (nadam se da je to moguce). I da li cu moci koristiti postojeci telefonski aparat?
U ovom slučaju naknada za Vaš paket bi prvih 12 mjeseci iznosila 46,90 KM (cijena paketa) + Osnovni paket 4 KM.
Popust se obračunava u vidu 10 KM manje na mjesečnom računu u trajanju od 12 mjeseci.
Postojeći aparat bi trebao biti kompatibilan mreži, u slučaju da nije dobićete novi aparat na korištenje.
Hvala na brzom odgovoru. Znaci sve ce me kostati prvih 12 mjeseci po 50.90 KM a poslije toga 60.90 KM? Da li mi morate mjenjati
opremu (koja je kupljena kod vas,znaci u mom vlasnistvu) I da li to namjeravate dodatno naplacivati? Odnosno,imate li namjeru jos bilo sta dodatno naplatiti?
Ovo pitam,da ne bi bilo nekih nesporazuma poslije,jer cu ukoliko nema dodatnih troskova uzeti novi paket.
MH i HS kablovska

#16640 Re: HS kablovska

dadem17 wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Hvala na brzom odgovoru. Znaci sve ce me kostati prvih 12 mjeseci po 50.90 KM a poslije toga 60.90 KM? Da li mi morate mjenjati
opremu (koja je kupljena kod vas,znaci u mom vlasnistvu) I da li to namjeravate dodatno naplacivati? Odnosno,imate li namjeru jos bilo sta dodatno naplatiti?
Ovo pitam,da ne bi bilo nekih nesporazuma poslije,jer cu ukoliko nema dodatnih troskova uzeti novi paket.
Oprema koju posjedujete ukoliko je kompatibilna, svakako, možete je zadržati odnosno nastaviti koristit, mada praktikujemo da korisnicima koji se odluče za novu ponudu i usluge dajemo novu opremu.
Last edited by MH i HS kablovska on 26/02/2016 14:26, edited 1 time in total.
artuditu

#16641 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

Meni se još niko nije javio niti dolazio :roll:
dadem17

#16642 Re: HS kablovska

Post by dadem17 »

Oprema koju posjedujete ukoliko je kompatibilna, svakako, možete je zadržati odnosno nastaviti koristit, mada praktikujemo da korisnicima koji se odluče za novu ponudu i usluge dajemo novu opremu.[/quote]

Uglavnom,kompatibilna ili ne ja necu imati DODATNIH troskova? Hvala.
MH i HS kablovska

#16643 Re: HS kablovska

artuditu wrote:Meni se još niko nije javio niti dolazio :roll:
Proslijedili smo kolegama Vaše podatke i zamolili za provjeru i realizaciju zahtjeva u najkraćem roku.
Ljubazno vas molimo za još malo strpljenja, zbog velikog broja zahtjeva period čekanja je malo duži nego inaće.
MH i HS kablovska

#16644 Re: HS kablovska

dadem17 wrote:Oprema koju posjedujete ukoliko je kompatibilna, svakako, možete je zadržati odnosno nastaviti koristit, mada praktikujemo da korisnicima koji se odluče za novu ponudu i usluge dajemo novu opremu.
Uglavnom,kompatibilna ili ne ja necu imati DODATNIH troskova? Hvala.[/quote]

Nećete imati dodatnih troškova, kao što smo prethodno naveli a pisali smo Vam i u inbox :thumbup:
artuditu

#16645 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

MH i HS kablovska wrote:
Proslijedili smo kolegama Vaše podatke i zamolili za provjeru i realizaciju zahtjeva u najkraćem roku.
Ljubazno vas molimo za još malo strpljenja, zbog velikog broja zahtjeva period čekanja je malo duži nego inaće.
Ja neću moći pogledati te otključane kanale dok traje akcija.
Mislim da bi bilo fer da se ta akcija produži.
Molim da proslijedite taj zahtjev nadležnima.
bdzs

#16646 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

Mene su zvali prije mjesec dana, nudeći mi telemachove pakete. Nakon što sam pristao da pređem na duo net grand paket, još uvjek čekam, smo se sve više pitam šta :shock: .Neki dan sam dobio jedan račun 13,50 koji glasi na HKB net i drugi račun KID 14 od 28,50 koji glasi na HS, ovo ne kontam nikakao, koliko ima ovih firmi :-)
hrasno38

#16647 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

bdzs wrote:
Mene su zvali prije mjesec dana, nudeći mi telemachove pakete. Nakon što sam pristao da pređem na duo net grand paket, još uvjek čekam, smo se sve više pitam šta :shock: .Neki dan sam dobio jedan račun 13,50 koji glasi na HKB net i drugi račun KID 14 od 28,50 koji glasi na HS, ovo ne kontam nikakao, koliko ima ovih firmi :-)
Imas cini mi se tri od nekadasnjeg HS-a: HKB NET, M&H i KATV HS te Telemach:)
artuditu

#16648 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

bdzs wrote:
A kad si prešao na HS?
Ja od ranije dobivam takve račune 13,5 plus kid22
bdzs

#16649 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

artuditu wrote:
bdzs wrote:
A kad si prešao na HS?
Ja od ranije dobivam takve račune 13,5 plus kid22
Nisam obračao pažnju da u stvari analognu uslugu plačam HKB netu a digitalu i internet HS, a u stvari to je sve sad telemach samo što se tako ne zove nego mi moramo preći na to da bi imali nešto..ma veze nemam :( . Da hoće doći da mi uključe taj duo net grande paket da vidim i to čudo.
artuditu

#16650 Re: HS kablovska

Post by artuditu »

Ja ću još da pričekam.
Ako mi ne ponude nešto bolje, onda ću vjerovatno uzeti samo internet i osnovni analogni paket, a ovamo ganjati neke druge opcije.
Locked