Meni nisu nesto njihovi puderi ,jedino sjene koje koristim i njima sam zadovoljna .Imam jedan flormar puder u kamenu ne znam da sam ga dvaput stavila.VenomousV wrote:Povlacim receno o onom Flormarovom puderu!
Jest on postojan i super, divan, krasan ali 3 sata (do danas ga nisam imala priliku duze nositi)
Sljastila sam ko bozicno drvce po celu i nosu a lice mi je inace mjesovito, s tim da T-zona nije toliko masna... Isto k'o da otpusta neku masnocu kako koji sat prolazi i tacno sam osjetila da mi klizi s lica
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- amiliana
#16626 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
AAmilaAA
#16627 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam bas pitala kakve su Flormar sjene i niko nista. Koje ti imas konkretno,kakve su,kako se blendaju,koliko traju?amiliana wrote:Meni nisu nesto njihovi puderi ,jedino sjene koje koristim i njima sam zadovoljna .Imam jedan flormar puder u kamenu ne znam da sam ga dvaput stavila.VenomousV wrote:Povlacim receno o onom Flormarovom puderu!
Jest on postojan i super, divan, krasan ali 3 sata (do danas ga nisam imala priliku duze nositi)
Sljastila sam ko bozicno drvce po celu i nosu a lice mi je inace mjesovito, s tim da T-zona nije toliko masna... Isto k'o da otpusta neku masnocu kako koji sat prolazi i tacno sam osjetila da mi klizi s lica
- amiliana
#16628 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja imam flormar beauty set dobila za rodjendan ,a u setu dodju sjene ,rumenilo ,kompaktni puder i dva korektora ima ja mislim kod nas taj set u flormar u SCC. Sjene su odlicne, koristim ih skoro svaki dan s tim da prije nanesem avonovu bazu koja se pokazala kao izvrsna i pravo dugo traje sa njom .
- otherside
#16629 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jesam ja. Mozda je ok za neke promjene na kozi tipa ekcemi, psorojaza i sl. ali za njegu lica ne, posebno ako imas masniju kozu. Krema je konzistencije masti i teze se upija. Moje lice je vise suho i bila mi je premasna.
-
Amy82
#16630 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jutro
Pitanje za dragu BJB
a i ostale ko je vec narucivao
Hocu prvi put s feelunique da narucim nesto tj. sampon Kerastase sam zapikala. Koliko ce mi uzet ovi nasi? Za koliko dodje dana paketic? Imate neki tip? Ima li promo code?
Tnx
Pitanje za dragu BJB
Hocu prvi put s feelunique da narucim nesto tj. sampon Kerastase sam zapikala. Koliko ce mi uzet ovi nasi? Za koliko dodje dana paketic? Imate neki tip? Ima li promo code?
Tnx
-
hanady
#16631 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zene, zna li neko vracaju li porez i carinu sa Fragnancex ?? 
- galamdzinica
#16632 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zene, je li se nekoj desilo da im feelunique nije dostavio paket unutar 35 dana? Prva mi je narudžba sa njihove stranice i odmah loše iskustvo 
-
BJB
#16633 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Galamdzinice, posalji im mail, pa ce ti reci da se strpis jos malo zato sto je 100% do nasih na carini..
Moj paketic od njih ovaj mjesec kasni, jutros stigao..Drugi sa beautybay-a -1 maskara koju nu imali na stanju pa su je poslali naknadno evo putuje mjesec i deset dana.
Ako se desi da ti paketic ne dodje nikako, poslace ti oni novi o svom trosku. No sikiriki..Sa feelunique rajom najmanje problema.. Meni inace stignu za 9-14 dana.
Jednom sam im poslala mail zato sto mi nisu poslali nikakve testere i posalju mi paket sa nekih 50 testera unutra..
@hanady, samo sanjaj...Fragrancex.com ne vracaju porez, pogledaj
Ako sa fragrancex.com narucis parfeme, carina ti ne gine.
Pa sve da je jedan, i nesto od 20$.
Moj paketic od njih ovaj mjesec kasni, jutros stigao..Drugi sa beautybay-a -1 maskara koju nu imali na stanju pa su je poslali naknadno evo putuje mjesec i deset dana.
Ako se desi da ti paketic ne dodje nikako, poslace ti oni novi o svom trosku. No sikiriki..Sa feelunique rajom najmanje problema.. Meni inace stignu za 9-14 dana.
Jednom sam im poslala mail zato sto mi nisu poslali nikakve testere i posalju mi paket sa nekih 50 testera unutra..
@hanady, samo sanjaj...Fragrancex.com ne vracaju porez, pogledaj
Ako narucujes makeup, narucis 69$+ , utipkas code FREE69- postarina ti je besplatna..Worldwide Standard Shipping (We ship worldwide, select your country at checkout)
Ships via DHL or USPS Express for $14.95 + $0.99 per item
Arrives in 4 - 12 business days and most have tracking.
Please note, most orders arrive duty free, however you may be subject to import duties and taxes once a shipment reaches your country. We are not responsible and have no control over these fees.
International orders must be shipped to the cardholders address.
Ako sa fragrancex.com narucis parfeme, carina ti ne gine.
- zubi
#16634 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
feelunique ti je poslao testere? meni nikad a stalno narucujem od njih... jel ih ti trazis il sta?BJB wrote:Jednom sam im poslala mail zato sto mi nisu poslali nikakve testere i posalju mi paket sa nekih 50 testera unutra..
-
BJB
#16635 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje si bila ranijeAmy82 wrote:Jutro
Pitanje za dragu BJBa i ostale ko je vec narucivao
Tnx
Zasto bas KErastase? Jesi li koristila pa ti odgovara ili cula da je dobar?
Imas sampona koji su jeftiniji ili u istom cjenovnom rangu ali nemaj SLS-a i parabena na feeluniqe..
Ja sam probala samo ovaj
Dobar je, ali kad pogledam cijenu i shvatim da ima jeftinijih ili iste cijene bez SLS-a i parabena, biram ove druge.Evo imaju novi popust..Potrosila sam jednu tubu Green People Neutral Scent Free Shampoo- nije los, samo meni isusuje kosu, sto i nije losa stvar za mene, druge od Green People nisam probala.

Jutros mi dodje u paketicu ovo
Invisibobble- dodju tri gumice koje ne cupaju, ne stezu prejako ali drze dobro..-
Juni
#16636 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Treba mi preporuka za kvalitetnu hipoalergijsku maskaru za osjetljive oci koja je pogodna i za one koji koriste kontaktne lece. Pozeljno je da je cijena povoljna, ali kvalitet je presudan.unaprijed hvala 
-
sha_ba
#16637 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
cure moze li mi neko reci kako se tacno koristi onaj highlight?
mozda je glupo al treba mi za sutra, hvala
- alkalna_baterija
#16638 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

jel ti ovo treba?
- emmahill
#16639 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li mat ili šimerast ili se radi o illuminatoru?sha_ba wrote:cure moze li mi neko reci kako se tacno koristi onaj highlight?
- alkalna_baterija
#16640 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
emmahill wrote:Je li mat ili šimerast ili se radi o illuminatoru?sha_ba wrote:cure moze li mi neko reci kako se tacno koristi onaj highlight?
- Cherry-Cherry
#16641 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja prvi put čujem za mat, šimerasti... a mislila sam da su iluminator i highlight jedno te isto...
Joj majko mila
Joj majko mila
- emmahill
#16642 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
haj uslikaj nam za svaki slučajCherry-Cherry wrote:Ja prvi put čujem za mat, šimerasti... a mislila sam da su iluminator i highlight jedno te isto...![]()
Joj majko mila
- Cherry-Cherry
#16643 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam ja pitalaemmahill wrote:haj uslikaj nam za svaki slučajCherry-Cherry wrote:Ja prvi put čujem za mat, šimerasti... a mislila sam da su iluminator i highlight jedno te isto...![]()
Joj majko mila
- emmahill
#16644 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zadala se ja ovamo oko spremanja i čišćenja šminke pa i ne gledamCherry-Cherry wrote:Nisam ja pitalaemmahill wrote:haj uslikaj nam za svaki slučajCherry-Cherry wrote:Ja prvi put čujem za mat, šimerasti... a mislila sam da su iluminator i highlight jedno te isto...![]()
Joj majko mila
-
requiem for a dream
#16645 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala
[/quote]
Mozes bilo koju drogerijsku, sve su ispitane oftalmoloski, nosim sociva godinama i nijedna mi ne smeta.kiki-miki wrote:Juni wrote:Treba mi preporuka za kvalitetnu hipoalergijsku maskaru za osjetljive oci koja je pogodna i za one koji koriste kontaktne lece. Pozeljno je da je cijena povoljna, ali kvalitet je presudan.unaprijed hvala
Maybeline su dobre,i mogu ih koristiti i one koje nose leće.
-
Juni
#16646 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
requiem for a dream wrote:Hvala
Mozes bilo koju drogerijsku, sve su ispitane oftalmoloski, nosim sociva godinama i nijedna mi ne smeta.[/quote]kiki-miki wrote:Juni wrote:Treba mi preporuka za kvalitetnu hipoalergijsku maskaru za osjetljive oci koja je pogodna i za one koji koriste kontaktne lece. Pozeljno je da je cijena povoljna, ali kvalitet je presudan.unaprijed hvala
Maybeline su dobre,i mogu ih koristiti i one koje nose leće.
kiki miki-hvala, bas cu probati
requiem, ja nosim sociva ne godinama, nego decenijama
- galamdzinica
#16647 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li iko koristio Jane Iredale proizvode? Konkretno me zanima maskara 
-
sha_ba
#16648 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hvalaaaa zene
alkice to je to
alkice to je to
-
BJB
#16649 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vidi ocjenu na http://www.makeupalley.com i komentare pa ces vidjeti da nije nista posebno.. I mene je zanimala, ali sam procitala toliko ravnodusnih ili losih procjena da ni ne pomisljam.. A JAne Iredale sjene su bezobrazno skupe-5 sjena 40 funti
Jok, hvala..
Evo sta mi dodje jutros
Nisam prije imala..Probala sam ih nekoliko, malo se osipaju, bude fallout-a, tako da kad ih budem koristila, moracu prvo oci rijesiti, pa obrisati lice pa onda podlogu i sve ostalo nanijeti. Sjene su postojane i bez podloge, stavila sam ih prije dva sata, bez podlog i izgledaju isto, nema skupljanja u pregibu...Testiracu ih nekoliko dana, pa cu vam prijaviti jesam li zadovoljna.Rumenilo sam testirala na cistom licu bez icega, prijanja k'o ludo..Toliko je jako pigmentirano da se mora nanositi pomalo i lagano, inace bi mogla izgledati k'o lutka. Rumenila trostruka su 9.99 funti, a sjene 7.99.. Ne znam kako ali na ovom izvodu koji sam dobila u koverti, jeftinija su, mislim da odbiju porez..Dok skontam kako je sve ispalo jefintije, napisat cu vam ako vas zanima..10% popusta ako se upisete za newsletter, i ima neki code osim toga s kojim su sve palete na snizenju, samo ukucate sleek uk discount code..
Ovo sam ja sebi s ljubavlju, blizi mi se rodjendan.
Koji sam ja ovisnik, mislim da cu karticu dati mami
Jok, hvala..Evo sta mi dodje jutros
Ovo sam ja sebi s ljubavlju, blizi mi se rodjendan.
- galamdzinica
#16650 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
BJB, hvala ti! Znači da ne uzimam... Mamila me je jer nema nikakvih hemikalija. Možda uzmem lavera, nisu loše recenzije, a mnogo jeftinija. Sjene su ti divne! Ovo kao kopija Nakedica?
lijepe, baš mi se sviđaju obje!
Ja neki dan naručih Naked 1 i Naked 2, jer ih nisam vidjela uživo, pa haj rekoh naručit ću, vidjeti koja mi se više sviđa, a drugu vratiti (a od feelunique čekam tricu preko mjesec i po k'o ozeblo sunce). Helem dođoše obje, ja koristila Naked 1, dvicu još nisam jer sam je prvobitno htjela vratiti, ali sad mi se žao rastati... A ja se fkt malo šminkam, kontam kad ću potrošiti sve tri palete, a opet tako je lijepa dvica :'( pomagajte žene
Ja sam sebe počastila rumenilom i karminom ovaj mjesec.
Rumenilo Burberry Earthy blush, s najljepšim pakovanjem na svijetu ikada: srebrena kutijica umotana u crni baršunasti plašt.

(već razmišljam kako uzeti i Peony blush
)
Karmin Burberry Lip Mist Nude Peach

Imala sam već ovaj karmin u nijansi Blueberry i prepreprelijep je, a ono što mi je najčudnije, boje na usnama uopšte ne budu kao na karminu, nego mnogo mnogo prozirnija i ljepša. Ja volim karmine koji su kao sjajila, ali da ne daju pileći sjaj usnama
Sjajila skoro da i ne koristim više, a prije su mi bila opsjednutost. Definitivno sljedeći mjesec uzimam još jedan, vjerovatno u rose-wood nijansi.
Ja neki dan naručih Naked 1 i Naked 2, jer ih nisam vidjela uživo, pa haj rekoh naručit ću, vidjeti koja mi se više sviđa, a drugu vratiti (a od feelunique čekam tricu preko mjesec i po k'o ozeblo sunce). Helem dođoše obje, ja koristila Naked 1, dvicu još nisam jer sam je prvobitno htjela vratiti, ali sad mi se žao rastati... A ja se fkt malo šminkam, kontam kad ću potrošiti sve tri palete, a opet tako je lijepa dvica :'( pomagajte žene
Ja sam sebe počastila rumenilom i karminom ovaj mjesec.
Rumenilo Burberry Earthy blush, s najljepšim pakovanjem na svijetu ikada: srebrena kutijica umotana u crni baršunasti plašt.

(već razmišljam kako uzeti i Peony blush
Karmin Burberry Lip Mist Nude Peach

Imala sam već ovaj karmin u nijansi Blueberry i prepreprelijep je, a ono što mi je najčudnije, boje na usnama uopšte ne budu kao na karminu, nego mnogo mnogo prozirnija i ljepša. Ja volim karmine koji su kao sjajila, ali da ne daju pileći sjaj usnama