Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kaligula I wrote:
...ja nisam otok da me se ne tiče svijet u kojem živim...a ne živim ni pod staklenim zvonom...kako da šutimo kao zaliveni na ubijanje civila...a da tupim o pravima tamo nekih pudlica ili izboru za miss ljepote, nemam volje...
Ubijanje civila ne moze se nicim pravdati.
...o tome bi separatisti morali voditi racuna.
...zar samo oni?...
Oni ako poloze oruzje a ovi obecaju amnestiju, kraj ubijanjima.
Tako jednostavno.
Sve dok je kod njih(separatista) oruzje, stradace i neduzni.
Znaci UA 3 km cca od,mjesta pada,onako odokativno kako to na mapama stoji napredujul ilstojeu mjestu ono gubici pa status quo....cisto hebe mi se,al sve cekam putin rokadu do krajnjeg zapada galicije....
dječak sa šibicama wrote:Meni je samo nejasan oksimoron "prvi put gledam snimak" + "ponavljaju se jedni te isti snimci".
Elem, stavih upozorenje da su snimci "eksplicitnog sadrzaja". A takvi snimci su u zadnje vrijeme, nazalost, cesti.
Snimak je od jucer, Sahtarsk, ukrajinske trupe su odbacene od Sahtarska, Toreza, zapravo neke manje jedinice su ostale opkoljene kod Sahtarska, pobunjenici tvrde da su unistili na desetine raznoraznih vozila vladinih snaga, naravno broj treba smanjiti jer svi vole pretjerivati ali ocito su Novorusi izvrsili citav niz napada jucer na ukrajinske trupe.
A i na Horlivki su odbaceni, sto znaci da sad za sad nista od planiranog odsijecanja Donjecka od Luganska.
Ocito su bile istinite one vijesti o velikim pojacanjima Novorusima "iz pravca ruske granice".
Ponekad navratim na ovu temu, ali ako je stanje na terenu takvo, onda Musa dere jarca. Gledam maloprije klip na Klixu kako ih na silu fataju po ulici i tjeraju na istočni front. Svako iole normalan će gledati prvu priliku da se zanogeta sa fronta.
...prvo kažeš 'ta ti rečenica ništa ne znači', a potom tražiš da ti je pojasnim...nema smisla da ti je pojašnjavam, ako već unaprijed tvrdiš da ništa ne znači...kontradikcija brale...
...to je kao prvo, a kao drugo, mislim da se tu nema što dodatno pojašnjavati...prvi fašizam upravlja državom, a drugi čak ni ulicom...
Kakva bolan kontradikcija, o čemu ti pričaš?
Pa ne znači ništa jer je štura, elaboriraj, obrazloži, pojasni šta misliš pod tim, pa će značiti...
Mada, vidivši ovaj tvoj prethodni "odgovor" te tvoje kognitivno-verbalne kapacitete iskazane njim, izgubio sam interes - zaboravi.
...ta rečenica je štura samo tebi...znaš li za onu latinsku 'verbum sapienti sat'...ona se očito ne odnosi na tebe...oprosti što te izložih naporu...već zaboravio...ali i bukvalno...
dječak sa šibicama wrote:Meni je samo nejasan oksimoron "prvi put gledam snimak" + "ponavljaju se jedni te isti snimci".
Elem, stavih upozorenje da su snimci "eksplicitnog sadrzaja". A takvi snimci su u zadnje vrijeme, nazalost, cesti.
Snimak je od jucer, Sahtarsk, ukrajinske trupe su odbacene od Sahtarska, Toreza, zapravo neke manje jedinice su ostale opkoljene kod Sahtarska, pobunjenici tvrde da su unistili na desetine raznoraznih vozila vladinih snaga, naravno broj treba smanjiti jer svi vole pretjerivati ali ocito su Novorusi izvrsili citav niz napada jucer na ukrajinske trupe.
A i na Horlivki su odbaceni, sto znaci da sad za sad nista od planiranog odsijecanja Donjecka od Luganska.
Ocito su bile istinite one vijesti o velikim pojacanjima Novorusima "iz pravca ruske granice".
Ponekad navratim na ovu temu, ali ako je stanje na terenu takvo, onda Musa dere jarca. Gledam maloprije klip na Klixu kako ih na silu fataju po ulici i tjeraju na istočni front. Svako iole normalan će gledati prvu priliku da se zanogeta sa fronta.
"Rado srbin ide u vojnike, dva ga vuku a trojica tuku"-je inace Bora Corba opjevao zar ukrajinaca za ratovanjem
A da je bogdom bilo ovih kamera kad se dizalo i u ABiH...Klix bi vidio kako je ova vijest prilicno univerzalna gdje god je rat.
dudlov wrote: Ponekad navratim na ovu temu, ali ako je stanje na terenu takvo, onda Musa dere jarca. Gledam maloprije klip na Klixu kako ih na silu fataju po ulici i tjeraju na istočni front. Svako iole normalan će gledati prvu priliku da se zanogeta sa fronta.
Ljudi ne misle ostavljati živote za Bidenovog sina i propalicu Obumu, niti za amero-fetišiste sa Klixa koji identitet grade na serijalu tuđih patriotizama.
Last edited by Challenger__ on 02/08/2014 01:18, edited 1 time in total.
dudlov wrote: Ponekad navratim na ovu temu, ali ako je stanje na terenu takvo, onda Musa dere jarca. Gledam maloprije klip na Klixu kako ih na silu fataju po ulici i tjeraju na istočni front. Svako iole normalan će gledati prvu priliku da se zanogeta sa fronta.
Najnormalnija stvar. Ljudi ne misle ostavljati živote za Bidenovog sina i propalicu Obumu, niti za amero-fetištiste sa Klixa koji identitet grade na serijalu tuđih patriotizama.
normalno al po tvom standardu.....koliko je separatista u yuniformama,kojije njihov procenat mobilisanih.....e onda skontaj kontra njih citavu jednu armiju...i ciji su problemi veci gori...eto sad nastavi daunduanjuesej...daundaunjuesej....
Najnormalnija stvar. Ljudi ne misle ostavljati živote za Bidenovog sina i propalicu Obumu, niti za amero-fetištiste sa Klixa koji identitet grade na serijalu tuđih patriotizama.
Nema to veze za koga. Ja u prvom licu jednine!
Svojim sam očima gledo 1993 pun podrum u Policijskoj stanici kukavaca kako plaču i kukaju...valjda I'm se na Žuč nije išlo. Imali neke papire od radne obaveze, valjda. Kad tad ne zaglavih, neću nikad.
Svojim sam očima gledo 1993 pun podrum u Policijskoj stanici kukavaca kako plaču i kukaju...valjda I'm se na Žuč nije išlo. Imali neke papire od radne obaveze, valjda. Kad tad ne zaglavih, neću nikad.
...Kad se sjetim kad je "manevarska" pucala (u zrak) da sprijeci stampedo tatinih sinova od "junackog uzmaka nego kukavicke borbe" pred pozoristem...e to je trebalo vidjet
dudlov wrote:
U ovom slučaju itekako ima veze.
1943, '44 i '45 godine Rusi i Ukrajinci su zajedno u Sovjetskoj armiji mleli sve pred sobom i na kraju ušli u berlinski podrum onog psihopate. Bez ikakve prisilne mobilizacije. Ovakav rat je političko-obavještajni fabrikat i proizvod zapadno-ukrajinske paradigme koja se lažno predstavlja kao sveukrajinska, a koja je tokom II sv rata paktirala sa Hitlerom. Otud otpor mobilizaciji u ovom neukrajinskom ratu.
Otud i lažni "proukrajinski" sentimenti pojedinaca na ovoj temi.
Last edited by Challenger__ on 01/08/2014 22:27, edited 1 time in total.
Oni ako poloze oruzje a ovi obecaju amnestiju, kraj ubijanjima.
Tako jednostavno.
Sve dok je kod njih(separatista) oruzje, stradace i neduzni.
...a Majdan ti ništa u ovoj priči ne znači koji je uzrok svih ukrajinskih nevolja...da ukrajinski nacionalisti, nacisti, nisu izabrali taktiku bezakonja, ne bi bilo ni separatista, a samim time ni stradanja, bilo dužnih bilo nedužnih...demokratska država je ukinuta 22.2.i od tad postoji samo marionetska majdanaška kvislinška tvorevina...inače se slažem, neki dogovor je nužno potreban da prestane kalvarija svih Ukrajinaca...
Mleli?
Zajebancija na stranu,a sto se toliko primate,mi smo svakako skoro pa nepostojeci na svjetskoj sceni,a ko takvi mali,najmanji,moramo pazit da nama ne udje kad se veliki da prostite handre.....neutralniji od svice....za kog navijas?neam,pojmako igra?itako....
dudlov wrote:
1943, '44 i '45 godine Rusi i Ukrajinci su zajedno u Sovjetskoj armiji mleli sve pred sobom i na kraju ušli u berlinski podrum onog psihopate. Ovakav rat je političko-obavještajni fabrikat i proizvod zapadno-ukrajinske paradigme koja se lažno predstavlja kao sveukrajinska a koja je tokom II sv rata paktirala sa Hitlerom. Otud otpor mobilizaciji u ovom neukrajinskom ratu.
Otud i "proukrajinski" sentimenti pojedinaca na ovoj temi.
Ok, kad se gleda u globalu, ali ja sam govorio sa moje tačke gledišta. Svoje dijete nek mobiliše i goni na front, jebo mu front mater usta. Oderaše ih na istoku, a oni novo meso šalju na mljevenje. Kad vidiš da ne ide, sjedi pa pregovaraj, uostalom šta je garant da si u pravu.
dudlov wrote:
1943, '44 i '45 godine Rusi i Ukrajinci su zajedno u Sovjetskoj armiji mleli sve pred sobom i na kraju ušli u berlinski podrum onog psihopate. Bez ikakve prisilne mobilizacije. Ovakav rat je političko-obavještajni fabrikat i proizvod zapadno-ukrajinske paradigme koja se lažno predstavlja kao sveukrajinska, a koja je tokom II sv rata paktirala sa Hitlerom. Otud otpor mobilizaciji u ovom neukrajinskom ratu.
Otud i lažni "proukrajinski" sentimenti pojedinaca na ovoj temi.
Ti si sam sebi paradigma, u jednom postu rusi i ukrajinci "mleli" njemce... da bi zavrsio sa recenicom gdje ukrajina "paktirala" sa hitlerom...mislim stvarno:o kome o cemu ti?
Ok, kad se gleda u globalu, ali ja sam govorio sa moje tačke gledišta. Svoje dijete nek mobiliše i goni na front, jebo mu front mater usta. Oderaše ih na istoku, a oni novo meso šalju na mljevenje. Kad vidiš da ne ide, sjedi pa pregovaraj, uostalom šta je garant da si u pravu.
...možda bi oni sada i sjeli da pregovaraju, ali ko ih više pita...pet mlrd dolara je uloženo u njih...to se mora otplatit, prvo krvlju, a potom i svime drugim...sad je kako 'mama' Amerika kaže...jebeno je ne bit svoj gospodar...
Pa ukrajinska vojska je definitivno jaca u ovom sukobu, bolje naoruzani, opremljeni, imaju dosta stranih placenika profi vojnika, pobunjenici vode polugerilski rat.
I nanose velike gubitke ukrajinskoj vojsci i nacionalnoj gardi. Za sada im je to dobitna kombinacija, postavi zasjedu, sacekaj ukrajince, potuci ih u zasjedi i bjezi.
Ne znam sta Kijev ima od ovog tjeranja ljudi u rat, takvi se nece boriti nego gledati kako da prezive.
...možda bi oni sada i sjeli da pregovaraju, ali ko ih više pita...pet mlrd dolara je uloženo u njih...to se mora otplatit, prvo krvlju, a potom i svime drugim...sad je kako 'mama' Amerika kaže...jebeno je ne bit svoj gospodar...
Jebeno je imat komsiju "supka" Ili kao Bosna...vise komata
Pa ukrajinska vojska je definitivno jaca u ovom sukobu, bolje naoruzani, opremljeni, imaju dosta stranih placenika profi vojnika, pobunjenici vode polugerilski rat.
I nanose velike gubitke ukrajinskoj vojsci i nacionalnoj gardi. Za sada im je to dobitna kombinacija, postavi zasjedu, sacekaj ukrajince, potuci ih u zasjedi i bjezi.
Ne znam sta Kijev ima od ovog tjeranja ljudi u rat, takvi se nece boriti nego gledati kako da prezive.
Džaba ti opremljenost kad te narod određene teritorije ne jebe ni 2%. JNA je bila opremljena pa dobiše po tamburi. E tako bi i ovi mogli proći. Jebe se mulatu za njih.
Vidjecemo sve, za sada su se na pobunu digli samo Donjeck i Lugansk, Novorusi imaju vecinsku podrsku i u Harkovu, Odessi, Zaporozju, tamo Desni sektor hapsi ljude, nestaju, guta ih mrak, pokusavaju sprijeciti ustanak i na tim podrucjima.
Samo u Kijevu je nekoliko desetina ljudi "progutao mrak", mozda i vise stotina, ko zna tacan broj, o tome naravno zapadni mediji sute. Fasisti spaljuju prostore ruskih novina, napadaju benzinske pumpe, lincuju politicare koji nisu na njihovoj strani, cak su neki dan profasisticki navijaci napali igrace danskog Kopenhagena.
Duh je pusten iz boce, fasizam divlja po Ukrajini.