SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
Wind
#16626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jel ovo kolega @shandrprc snimio?
-
shandrprcSA
#16627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nijeWind wrote:Jel ovo kolega @shandrprc snimio?
- LieToMe
#16628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bili prozor do prozora sto bi se rekloJanuaryJones wrote:Biće da su teme bile jedna do drugeshmizlica wrote:neko je fulio temuLieToMe wrote:Ne znam jel bilo prije, ali moja preporukaOdlican film!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... poster.jpgal film je dobar, što jes jes
![]()
![]()
![]()
a svakako mi je i ova tema ko naucna fantastika
- vjesticanametli
#16629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
JanuaryJones wrote:Biće da su teme bile jedna do drugeshmizlica wrote:neko je fulio temuLieToMe wrote:Ne znam jel bilo prije, ali moja preporukaOdlican film!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... poster.jpgal film je dobar, što jes jes
![]()
![]()
![]()
- jao_situacije
#16630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja se izvinjaJEm salik pisao sam kasno sinoć na laptopu pa sam napravio lapsus, a gledao sam i sportski izvještaj možda me malo prebacilo..salik79 wrote:jao_situacije wrote:bravo za policiju u Tuzli
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150323145
da remiziramo situaciju u KS prema inf. sa klixa u zadnja 72 sata:
-6 pucnjava od toga 1 samoranjavanje i 1 slučajno ranjavanje i oni su uspjeli samo te uhapsiti (dobro je i to mogli su im i oni pobjeći) a znaju ko je učestvovao u svim pucnjavama![]()
-1 pokušaj ubistva
-1 razbojništvo u kladionici
-1 krađa skupocjenog terenca
-1 zapaljen skupocjen automobil
-2 saobraćajne nesreće pri čemu je povrijeđena jedna pješakinja i izvaljen zid pored Miljacke
Najbrojnija policija u Europi radi svoj posao kako treba!!Tako ti je to kad se otvori pandureva
kutija...Ali, opet, ne bih ja tek tako, hot-dog
, procjenjivao sigurnosnu situaciju u gradu.
- jao_situacije
#16631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa tužilaštvo to i uradi svaka pucnjava se okarakterizira u optužnici kao ubistvo u pokušaju ali teško dokazati da je ubistvo u pokušaju ako se gađaju u potkoljenice onda gradacijom idu na nanošenje teške tjelesne povrede ali zavisi šta kaže medicinski vještak i onda na kraju bude izazivanje opće opasnosti ako nema dokaza, i onda po KZ ima mogućnost da se nagodi ako je zatvorska kazna ispod godine dana da se plati novčano što često urade i začaran krug to je to..Troll_Happens wrote:da ali kad se tamo puca barem se pogodi prava osoba i vise se o njoj necuje jer ga pokopaju.. a kod nas bas to puskaranje po nogama je mozda opasnije od ovog jer nikad ne znas gdje se moze desiti i ko moze nastradati. Jer kao sto si rekao/la to su najobicniji klosarcici koji se jos uce pucanju mada im je lakse raniti nekoga jer ih odmah puste a za ubistvo bi morao odsjediti barem par mjeseci. Tamo ako nista sacekaju pravu metu pogode i razidju se. Ne znam ali iz dana u dan situacija je sve gora i gora a ljeto i vrucine dolaze i usijanih glava ce biti sve viseinsomnia78 wrote:Mozda zato sto ne pratis beogradsku crnu hronikuTroll_Happens wrote:Da se razumimo. Beograd je veci grad ima vise stanovnika, mafija im je brojnija i veca pa nesto nevidim da se puca svako vece. Cak ni 90-tih nije bilo tako. Ovo kod nas u danasnje vrijeme je blagi uzas. I niko nece snosit posljedice za to.
Ruku na srce u Sarajevu se radi vecinom o "bezveznim" pucnjavama
Problem pucnjava bi se rijesio optuzivanjem svakog picaca za pokusaj ubistva
Ovako se klosarcici razracunavaju pucanjem u noge
što se tiče nedozvoljenog držanja oružja kazna zatvora je do 3 godine
- oldtajmer
#16632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324068
jos jedan veliki plus za tuzilastvo i sudstvo
cekaju ljudi da ovaj focak ubije nekoga,jer sto da se zamaraju sa ovakvim sitnicama kao sto su : pokusaj ubistva,bludnicenje,premlacivanje,busenje guma itd.
jos jedan veliki plus za tuzilastvo i sudstvo
cekaju ljudi da ovaj focak ubije nekoga,jer sto da se zamaraju sa ovakvim sitnicama kao sto su : pokusaj ubistva,bludnicenje,premlacivanje,busenje guma itd.
- O'zone
- Globalni moderator
#16633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kad skontaš koliko je ovakvih psihoza vani, što za stalno što na dopustu.oldtajmer wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324068
jos jedan veliki plus za tuzilastvo i sudstvo![]()
Evo samo ove pucnjave koje su bile zadnjih dana, svi imaju krivične dosijee kao ja medicinski (a ima ga u tri registratora) jedni na dopustu pucaju po raji, jednima se još uvijek sudi, jedni čekaju red da odu na izdržavanje kazne....Boli njih k..c i za policijom i za zakonom i za sankcijama. Tim ljudima nema socijalizacije ma koliko suprotno tvrdili psiholozi.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ima ima samo se do konacnog cilja stize svakodnevnom upotrebom pendreka:)O'zone wrote:Kad skontaš koliko je ovakvih psihoza vani, što za stalno što na dopustu.oldtajmer wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324068
jos jedan veliki plus za tuzilastvo i sudstvo![]()
Evo samo ove pucnjave koje su bile zadnjih dana, svi imaju krivične dosijee kao ja medicinski (a ima ga u tri registratora) jedni na dopustu pucaju po raji, jednima se još uvijek sudi, jedni čekaju red da odu na izdržavanje kazne....Boli njih k..c i za policijom i za zakonom i za sankcijama. Tim ljudima nema socijalizacije ma koliko suprotno tvrdili psiholozi.
- O'zone
- Globalni moderator
#16635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Teško vjeruj mi. Nisu oni do sad jednom bili u kontaktu sa pendrekom, međutim to je ušlo u krv i nikakvo pišanje iste to neće promjeniti.hrasno38 wrote:
Ima ima samo se do konacnog cilja stize svakodnevnom upotrebom pendreka:)
Da je @antimobing tu sad bi ti on objasnio pojam psihopate
-
VjecitiStudent
#16636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
"poznat"Rasvijetljeno krivično djelo nasilničko ponašanje - Dana 21.03.2015.godine oko 18,05 sati, obaviještana je I PU - PS Stari Grad, da je u UO “Winner cafe”, ulica Veliki Čurčiluk, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica povrijeđen T.E. iz Sarajeva. U obavljenom intervjuu isti je izjavio da se sa prijateljem nalazio u navedenom ugostiteljskom objektu, gdje ga je NN lice sa leđa udarilo tvrdim predmetom u predjelu glave i desnog ramena, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Povrijeđenom je ljerkaska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonanog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio da policijski službenici poduzmu mjere i radnje po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dana 23.03.2015.godine u 16,35 sati, u službene prostorije I PU pristupio je T.E. iz Sarajeva i prijavio da je dana 21.03.2015.godine oko 18,00 sati, u pomenutom ugostiteljskom objektu, nad njim izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanja od strane NN lica. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do sazanjana da se u vezu sa istim može dovesti F.A., rođen 1967.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Pomenutog dana u 21,00 sati, F.A. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje), na štetu T.E. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela. Napominjemo da je osumnjičeni F.A. poznat policijskim službenicima jer je u periodu od 2011.godine do danas počinio 7 krivičnih djela i to iz člana 166., a u vezi sa članom 28., 172., 173. 371., 293. i 208. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju, Teške tjelesne povrede, Lakše tjelesne povrede, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, Oštećenje tuđe stvari i Bludne radnje).
- video
#16637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324077Klix:
Nakon napada na Karkelju: Uhapšen Šaban Delić, policija traga za Enesom Hrvom
Kad "hoce" rade ko singerica
- hrasno38
#16638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije nije druze vjeruj mi ako se da prijeratna sloboda pendrecima. I tada je bilo zestokih momaka ali kad sretnu druga u plavom manji od makovog zrna.O'zone wrote:Teško vjeruj mi. Nisu oni do sad jednom bili u kontaktu sa pendrekom, međutim to je ušlo u krv i nikakvo pišanje iste to neće promjeniti.hrasno38 wrote:
Ima ima samo se do konacnog cilja stize svakodnevnom upotrebom pendreka:)
Da je @antimobing tu sad bi ti on objasnio pojam psihopate
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A murija fakat sve zna, a sto ne zna, brzo sazna.
-
milojicabrzi
#16640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Danas su policijska ovlaštenja ista ili čak veća nego što su bila u prošlom sistemu, tako da ta priča ne pije vode...
Problem je samo što se u policiji nakotilo svega, a najmanje školovanog policijskog kadra.
Npr. Jozo Anđić je bio školovan da se nosi sa barabama, sudstvo bilo efikasno i da vidiš...
Prije rata u BiH je bilo nezapamćeno da se desi pljačka pošte ili banke.
Treba ove što nosaju oružje bez dozvole, po brzoj proceduri slati na 3-4 godine zatvora (talijanski model), pa ćeš vidjet što će neko nosati pištolj tek onako.... sve se da urediti.
Problem je samo što se u policiji nakotilo svega, a najmanje školovanog policijskog kadra.
Npr. Jozo Anđić je bio školovan da se nosi sa barabama, sudstvo bilo efikasno i da vidiš...
Treba ove što nosaju oružje bez dozvole, po brzoj proceduri slati na 3-4 godine zatvora (talijanski model), pa ćeš vidjet što će neko nosati pištolj tek onako.... sve se da urediti.
-
VjecitiStudent
#16641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nemojte tako, kaže spokesdrot da je kriminala manje, da pravna država samo što nije započelamilojicabrzi wrote:Danas su policijska ovlaštenja ista ili čak veća nego što su bila u prošlom sistemu, tako da ta priča ne pije vode...
Na kraju je istakao kako je ipak ove godine manji broj krivičnih djela nego u prošloj.
"Ja mogu reći da, prema podacima koje mi imamo, imamo manji broj krivičnih djela prijavljenih u ovoj godini nego u prošloj. Međutim ovakvi događaji sigurno naše građane pogađaju u negativnom smislu. Sigurno će poslije današnjeg dana taj osjećaj ići pozitivno jer se vidi da imamo uspjeha, da se rasvjetljavaju ta krivična djela i da se osobe koje su izvršioci privode pravdi", kazao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... -nelegalno
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#16642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A hoće policajci da im ostane isti ministar jer je kažu "Super"

- karanana
#16643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a novi ministar ce, siguran sam, donijeti red i mir i utopiju.
- hrasno38
#16644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Gdje su bolan ista ili veca?????? E onda ti slabo znas kakva su bila ovlastenja milicije pocevsi od same ulice a onda kad te privedu:) Pozalis sto si se rodio. Ali evo ima ovdje jos svijeta iz tog vakta koji nisu bili djeca prije rata pa nek kazu kakva su igranke bile po stanicama milicije.milojicabrzi wrote:Danas su policijska ovlaštenja ista ili čak veća nego što su bila u prošlom sistemu, tako da ta priča ne pije vode...
- Troll_Happens
#16645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa zbog ubistva ljudi setaju slobodni po gradu jer nema mjesta u zatvorima a ti bi trpo one koje nose oruzije. Pa bolje da im daju da rade i prave te iste zatvore u vecim kapacitetima jer ce nam zemlja biti jedna velika jazbina puna velikih riba.milojicabrzi wrote:
- JThomas
#16646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ovaj šaban je kriminalac, nije balavac, otprilike i niskinih godina, samo sitniji. za ovog drugog ne znam.
- salik79
#16647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jao_situacije wrote:ja se izvinjaJEm salik pisao sam kasno sinoć na laptopu pa sam napravio lapsus, a gledao sam i sportski izvještaj možda me malo prebacilo..salik79 wrote:jao_situacije wrote:bravo za policiju u Tuzli
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150323145
da remiziramo situaciju u KS prema inf. sa klixa u zadnja 72 sata:
-6 pucnjava od toga 1 samoranjavanje i 1 slučajno ranjavanje i oni su uspjeli samo te uhapsiti (dobro je i to mogli su im i oni pobjeći) a znaju ko je učestvovao u svim pucnjavama![]()
-1 pokušaj ubistva
-1 razbojništvo u kladionici
-1 krađa skupocjenog terenca
-1 zapaljen skupocjen automobil
-2 saobraćajne nesreće pri čemu je povrijeđena jedna pješakinja i izvaljen zid pored Miljacke
Najbrojnija policija u Europi radi svoj posao kako treba!!Tako ti je to kad se otvori pandureva
kutija...Ali, opet, ne bih ja tek tako, hot-dog
, procjenjivao sigurnosnu situaciju u gradu.
ali dobra šala sa pandurevom kutijom
![]()
![]()
![]()
oplako sam
DesaJe se
- jao_situacije
#16648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
salik79 wrote:
DesaJe sePandureva je dobra, al' nije ni hot-dog (ad hoc) za odbaciti
Ne bi vjerov' o, ali ove termiTe sam poFat'o iz jedne politicke emisije u kojoj su "nastupali" neki nasi kantonalni ministri i ostale civije
![]()
- salik79
#16649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jao_situacije wrote:salik79 wrote:
Ne bi vjerov' o, ali ove termiTe sam poFat'o iz jedne politicke emisije u kojoj su "nastupali" neki nasi kantonalni ministri i ostale civije
![]()
![]()
![]()
![]()
jel to ozbiljno
Mrtav ozbiljan. Prije par godina bilo, tako da se ne sjecam ni koja "predstava", ni koji "glumci", pa ni TV, ali je bilo "poucno"
EDIT: Na kraju emisije je sve "remizirano"
- jao_situacije
#16650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
salik79 wrote:jao_situacije wrote:salik79 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
jel to ozbiljno
Mrtav ozbiljan. Prije par godina bilo, tako da se ne sjecam ni koja "predstava", ni koji "glumci", pa ni TV, ali je bilo "poucno"
EDIT: Na kraju emisije je sve "remizirano"