Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Norm

#16601 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Norm »

JavierBosnia wrote:
Norm wrote:
JavierBosnia wrote:Gdje srediti ovo udubljejne na pragu. Jel ima ko iskustva sa ovim koliko bi otprilike koštalo ovo? Moze li na vakum ili da se iskucka iznutra

Image
...ne znam koje je vozilo ali kod mrskog VW-a imaju sa unutrasnje strane pragova rupe koje su zatvorene gumenim cepovima...ti se cepovi skinu...meni su tako ispeglali sa onim polugama, kroz te rupe i nabacivanje zastite (farbanje) na oba praga...80KM...
Golf 5, nesto ne znam da ovdje imaju ti cepovi
Gdje si ti to radio, kako je ispalo i koliko dugo ti vec drzi da nemas problema
kad se podvuces pod auto, s unutrasnje strane praga su ti cepovi...U Zenici sam radio, a evo vec druga godina...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#16602 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by liaar »

drug_profi wrote:Da ti nije zatvorena unutrasnja cirkulacija zraka u kabini? Ako nije onda ti je filter kabine zastopan prilicno.
Za cirkulaciju ne znam, morao bih provjeriti to, ali kako ? xD
Filter izgleda normalno, nije još nagurao 10tkm, ali ga kontam zamijeniti danas sutra, dok ufatim vremena otić da uzmem.
Throttle

#16603 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

liaar wrote:Je l' jedino ja imam problem sa magljenjem kako su ove kiše ?
Znači, sam u autu normala sve, je l' ušao neko, počne od dna šajbe i krene dalje, po svim staklima. Najsmješnije je to što kad upalim grijanje, samo dodatno pogoršam, moram klimom na 14 stepeni da sklanjam maglu sa prozora.
Šta da radim ?
Zavrni malo i tepihe sve, moguce da negdje imas jezerce :mrgreen:
Ili je filter kaputt
Za recirkulaciju zraka, kad pritisnes puljku da upalis u kabini, zvuk ventilatora bi se morao pojacati i cuje se kako klapnu pomjeri
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#16604 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by liaar »

Gledao sam tepihe, suhi su svi, bar odozgo kad se gleda, logično bi mi bilo da se vidi tamna fleka sa gornje strane ako je mokro ispod ? :mrgreen:
Znam kako inače ide, prošlu jesen kad su bile dosadne kiše, rijetko da sam morao išta dirat ako pada kiša, vani mokro unutra standardno, eventualno upalim grijanja malo i tjt, sad me baš nervira da kad upalim grijanje, auto dodatno zamagli
Bakir1

#16605 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

JavierBosnia wrote:Gdje srediti ovo udubljejne na pragu. Jel ima ko iskustva sa ovim koliko bi otprilike koštalo ovo? Moze li na vakum ili da se iskucka iznutra

Image
imas ti pragove u pubertetu :D
mad_max_ba

#16606 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mad_max_ba »

Bakir1 wrote: imas ti pragove u pubertetu :D
vidi fakat
:lol: :lol: :lol: :lol:
Qler

#16607 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Qler »

Ja svoje vec 5 godina vozam sa slicnim udubljenjem... takvog ga kupio i nesto mi se i nije dalo da ganjam da se popravi.
JavierBosnia

#16608 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

Qler wrote:Ja svoje vec 5 godina vozam sa slicnim udubljenjem... takvog ga kupio i nesto mi se i nije dalo da ganjam da se popravi.
Vozat cu i ja izgleda, nego me nesto nervira u zadnje vrijeme
amar1994

#16609 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

JavierBosnia wrote:
Qler wrote:Ja svoje vec 5 godina vozam sa slicnim udubljenjem... takvog ga kupio i nesto mi se i nije dalo da ganjam da se popravi.
Imas ti hrdje podosta , bolje ti je sad rjesit nego kad pojede :thumbup:
JavierBosnia

#16610 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JavierBosnia »

amar1994 wrote:
JavierBosnia wrote:
Imas ti hrdje podosta , bolje ti je sad rjesit nego kad pojede :thumbup:
A znam, gledat cu to srediti sto ranije. Prije zime sigurno moram, znaci kao sto neko rece cca 200 KM za ovaj zahvat
rimsa91

#16611 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by rimsa91 »

Pitanje u vezi ventilacije Opel astra G.

Prilikom kupovine automobila sam imao problema s maglenjem prilikom kiše i to mi je majstor riješio. Prilikom novog malo servisa utvrdio sam da nemam filter kabine na mjestu gdje imam i stavio sam ga tj. kupio i ugradio.

Međutim sinoć sam prilikom vožnje po kiši mi je maglilo baš puno i nikako nije mogla ventilacija da osvoji iako sam na 4 ventilaciju upalio.

Je li moguće da je razlog da se izbaci filter kabine, danas ću ga izvadit i vidjet situaciju? Ne znam jel imao ko slična iskustva?
Throttle

#16612 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Na astri zna otici klapna za recirkulaciju vazduha. Kod roditelja je crklo, iskljucili je skroz jer je malo zeznuto da se to osposobi a nema neke pretjerane funkcije
Sad uvijek uvlaci zrak s vana i nema magljenja
PlusSA

#16613 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by PlusSA »

Jel neko koristi h7 led sijalice i da je zadovoljan?
Vidim nudi se svega a obicno spajanje.
condy

#16614 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Nudi se svega ali pitanje je koliko se isplati ta investicija ako gledas osram ili philips. Obavezno pogledaj vijek trajanja u specifikacijama. I mozda ces smetati drugim vozacima po noci. Ja sam prijatelju kupovao night breaker laser h7 sijalice preko neta i imaju manji vijek trajanja a cijena je zara za h7 . Jedna mu pregorila za pola godine. Plus po noci blicaju drugi, sto znaci da smetaju drugima....sta znam ja bi isao na klasiku obicnu h7 od osrama ili philipsa ili neku malo bjelju( i skuplju) ali onda ce smanjit kratka svjetla. Koje su cijene tih sto gledas?
Throttle

#16615 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Ja sam ubacivao H1 u projektore, one kineske LED i bolji su xenoni dosta. LED jedino ima prednost što radi odmah punom snagom za razliku od xenona
Vozio mjesec dana i dao jaranu, on sav sretan :mrgreen:
sheilak

#16616 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sheilak »

Kineske led zaboravi jedino mozda osram phillips i sl
Kineze stavljao poznanik kao da si svijecu stavio doduse starije je auto pa mozda i zbog toga (r)
hopi

#16617 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

Pisao sam ja jednom prilikom poprilično dug post od h7 led sijalicama pa potraži.
Uglavnom nije loša stvar, ako se baš ne uzme najjeftinije, Def trebaju puno duže da traju od običnih, iz iskustva niko ne blica ususret, možda to ovisi o autu tj faru.
hopi

#16618 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

Jel ono mondeo kod tebe, kako se eto pokazao za to vrijeme?
hopi

#16619 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hopi »

sheilak wrote:Kineske led zaboravi jedino mozda osram phillips i sl
Kineze stavljao poznanik kao da si svijecu stavio doduse starije je auto pa mozda i zbog toga (r)
Mislim da ne postoji pravi, original osram ili Philips h7 led. Jedino što vidiš Philips su ili kopija ili samo ime stave, ali i takve su bolje od ovih ostalih no name.
Pogotovo ništa ispod 50 KM teško da valja.
sheilak

#16620 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sheilak »

hopi wrote:
sheilak wrote:Kineske led zaboravi jedino mozda osram phillips i sl
Mislim da ne postoji pravi, original osram ili Philips h7 led. Jedino što vidiš Philips su ili kopija ili samo ime stave, ali i takve su bolje od ovih ostalih no name.
Pogotovo ništa ispod 50 KM teško da valja.
To ne znam ne privlaci me to zasad u farove jer mislim da ti aftermarket jos uvijek nisu dovoljno dobri da osvijetle put kao halogena
Al mogao bih se zakleti da sam na jednoj od dvije te oficijelne vidio led da prodaju (r)
shheff

#16621 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shheff »

liaar wrote:Je l' jedino ja imam problem sa magljenjem kako su ove kiše ?
Znači, sam u autu normala sve, je l' ušao neko, počne od dna šajbe i krene dalje, po svim staklima. Najsmješnije je to što kad upalim grijanje, samo dodatno pogoršam, moram klimom na 14 stepeni da sklanjam maglu sa prozora.
Šta da radim ?
Mislim da nije neki problem, nekako je ovo godine dosta tih kisa + visoke ljtne temp, pa kao da zivimo u prasumama velika vlaga, imao istu situaciju ali klima (kod mene na 20) za par sec to rijesi i tako sam par puta imao u toku jedne duze voznje, poslije nisam, vjerovatno se poklopilo tako vrijeme, ne mora znaciti da je problem
Qler

#16622 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Qler »

hopi wrote:
Jeste, i ne urekao se, super. Kupio sam ga sa 183k km na satu, zamijenio set kvacila na cca 220k km, i sad nekad na cca 240k km sam ocistio turbinu i zamijenio taj neki elektro motor na njoj... to je od vecih investicija... ostalo u glavnom redovne stvari.. par puta stabilizatori, nikad kugle i to jos nisam dirao. Ne znam, ja sam zadovoljan...
PlusSA

#16623 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by PlusSA »

Jel neko preko ebaya narucivao h7 led sijalice i da je zadovoljan?

Da postavi link da narucim jedan par.

Ili da ima kod nas kupitit se al provjerene.
UmaX

#16624 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by UmaX »

Qler wrote:
hopi wrote:
Jeste, i ne urekao se, super. Kupio sam ga sa 183k km na satu, zamijenio set kvacila na cca 220k km, i sad nekad na cca 240k km sam ocistio turbinu i zamijenio taj neki elektro motor na njoj... to je od vecih investicija... ostalo u glavnom redovne stvari.. par puta stabilizatori, nikad kugle i to jos nisam dirao. Ne znam, ja sam zadovoljan...
Da si kupio benzinca, ni to ne bi mijenjao, samo bi tu razliku dao za gorivo. :-D
amar1994

#16625 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

elektro motor na turbini :D

sto se tice ove astre , nije to do filtera sigurno , stari ga je jednom promijenio u 7god :lol: , nikad nije maglilo :-)
Post Reply