Puregold.....creatin monohidrat.....malo bude ono ko praskasto kad pijem sa vodom i wheyu ga ne osjetim......a nekad ga pomjesam sa "sokom na razgadjanje"_BataZiv_0809 wrote: ↑20/07/2025 23:41Ne odgovara mi haman ovaj sa ukusommali_balon wrote: ↑20/07/2025 23:04Sto sta je rec......ja uzimam bezukusni u casi vode poslje treninga ili sa wheyom
Ostrovit
Koji ti uzimas
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
mali_balon
#16601 Re: Teretana
-
mali_balon
#16602 Re: Teretana
E bilderi elit nutrition ima neke akcije pa et .....
- Peacean
#16603 Re: Teretana
Probaj creatin hcl da uzmeš, on dolazi u kapsulama i ne bi trebalo da izaziva mučninu kao monohidrat.
-
mali_balon
#16604 Re: Teretana
Eno Sir Gregor Clegane aka Mountain dize 505kg oborio svjetski rekord..
-
tap3ah75
#16605 Re: Teretana
Klinac mi pravo krenuo u teretanu - drugi srednje.
Ja mislio da će ga proći kao i sve zanimacije do sada ali šipak - eno ga isklesao se pravo momački
Ja sam laik što se tiče dodataka za ishranu ... on je na svoju ruku uzeo neku kutiju iz DM i mješa se to sa mlijekom, vidim da je uzimao i nešto u kesicama u DM isto - to je kao za jednu dozu
Dakle, treba li njemu tih dodataka ... može li se to ishranom zamjeniti i ako treba je li preporučljivo klincu od 15-16 god to uzimati
A ako već "mora" - šta mi preporučujete
Ja mislio da će ga proći kao i sve zanimacije do sada ali šipak - eno ga isklesao se pravo momački
Ja sam laik što se tiče dodataka za ishranu ... on je na svoju ruku uzeo neku kutiju iz DM i mješa se to sa mlijekom, vidim da je uzimao i nešto u kesicama u DM isto - to je kao za jednu dozu
Dakle, treba li njemu tih dodataka ... može li se to ishranom zamjeniti i ako treba je li preporučljivo klincu od 15-16 god to uzimati
A ako već "mora" - šta mi preporučujete
- vaučer
#16606 Re: Teretana
Super je to, podrži ga. Od suplemenata kreatin i kupi mu veliku kantu whey proteina - ta mala pakiranja su bacanje para. Ali nek uzima ako ne dohvati dovoljno proteina kroz prehranu. Oboje je zdravo i sigurno. Jel mu treba? Može i bez, ali je lakše sa.
- liyf
#16607 Re: Teretana
Treba i ne treba
Može li ih koristiti - Može
Jesu li zdravi - Jesu
Jesu li nezdravi - Nisu
Protein (kupuje whey (na eng. surutka)) se može dobiti kroz ishranu, najviše proteina u sebi sadrži bijelo meso, riba(tunjevina naročito), jaja, sjemenke, orasi, lješnjaci itd. Kupuj mu one tune u konzervi bez ulja, čist protein da ne može čišći, ali ni suplementacija nije kraj svijeta
Kreatin je spoj koji se proizvodi u jetri (i unosi kroz mesnatu ishranu) i služi za opskrbljavanje mišića rezervnom energijom. Također, ostali dio kreatina u organizmu (oko 5%, većinski dio je u mišićima) ide u mozak, te je naučno dokazan da pomaže kognitivnu funkciju mozga.
U mišićima prelazi u fosfokreatin, koji kasnije služi za "snagu" u pokretima i fizičkim aktivnostima. Primarno gorivo mišića, tj. energetski nosioc je ATP adenozintrifosfat, koji se prilikom fizičke aktivnosti mišića pretvara u ADP adenozindifosfat, razlika u njima je u di i tri, u 2 i 3 molekule fosfata, ta razlika nastaje pri samoj fizičkoj aktivnosti gdje se trifosfat pretvara u difosfat, gubi jednu molekulu i tu aktivnost prestaje dok se ADP opet ne pretvori u ATP, to se najčešće dešava upravo sa fosfokreatinom, koji u ADP dodaje još jednu grupu fosfata i ADP postaje ATP. Kad nesane tog fosfokreatina, koristi se šećer i masnoće koje su rezerva organizma a ne striktno mišića, a izgubi se dosta snage
Ta suplementacija bukvalno samo nadopunjava rezervu u mišićima (i mozgu!!) za fizičku aktivnost. Samim tim ona pomaže da mu trening bude duži, intenzivniji, lakši, da bude zahtjevniji i da se brže odmori. Ima online kalkulatore i za whey i za kreatin
Znači preporučljivo - Whey i Kreatin,
a ako hoće da bude tabletaš neka uzme kakve vitamine, minerale, kiseline itd, to je ako ne pazi ishranu
Narod (idioti) će ti reći da će mu se smanjiti muda, da će ostat neplodan, da će mu otpasti kosa, da će postati agresivniji itd itd, pusti budale
Ti si lagan dok ne počne koristiti kratice od tri slova za suplemente, ako to krene piši nam o5
Neka malo provjeri svoju ishranu, koliko mesa, povrća i voća unosi, ako vidi da mu ne treba neka ne koristi ali opet nije za zlo ako koristi
- vaučer
- Rugafet
- Peacean
#16610 Re: Teretana
Što je zamrla tema ovako, vježba li se
- liyf
#16612 Re: Teretana
@tap3ah75 je li mali batalio ili i dalje fura?
- vaučer
#16613 Re: Teretana
Zakucava se non stop. Promjenio sam program za bulk ove zime. Ubacio tri power-vježbe koje maxam kile i radim u 3-5 rasponu ponavljanja, benč, deadlift i bb squat. Lani mi je program bio all-round balansiran, sad fokusiram ruke, prsa i ramena. Uglavnom super samo moram paziti da ne sjebem ramena koja su mi sklona ozljedama.
-
tap3ah75
-
Mustang1
#16615 Re: Teretana
Reci mu da mu je bolje da slusa tog vlasnika nego youtube sto vjerovatno radi
-
Tyke
#16616 Re: Teretana
Ja nakon 9mj sisao sa ciklusa, ide lagano PCT i psihicka priprema za pad energije, slabijeg oporavka i vaskularnosti, pumpe.
Lomio sam se da li da radim kruzing, ali dupe boli od bockanja tako da idemo odmoriti od svega, malo i hranom mrljati i vise se posvetiti poslu tamo do februara.
Lomio sam se da li da radim kruzing, ali dupe boli od bockanja tako da idemo odmoriti od svega, malo i hranom mrljati i vise se posvetiti poslu tamo do februara.
- vaučer
#16617 Re: Teretana
Nisam baš upućen ali nije li devet mjeseci prilično dugo za neki ciklus? Provjeravaš li krvnu sliku i to? Sretno uglavnom.
-
Tyke
#16618 Re: Teretana
Nije dugo uz pracenje nalaza, hormona, dobru suplementaciju i ishranu te pametno doziranje.
Nisam isao velike doze, samo rotirao ovisno od cilja i perioda jedam li bulkao, rezao se, pojacavao vaskularnost pred more i smanjenju retenciju vode.
Uglavnom sve ok, bude perioda disbalansa hormona, povecanog estrogena, sto je sasvim normalno i moze se iskontrolisati kad znas.
Dosta momaka se ne skida sa Testa, radi kruzing pa onda kad hoce nastavi sa ciklusom samo ubacuje dodatni AAS i cesce udara. I ja sam planirao, ali ne mogu se vise bosti, bas zamoreno dupe, a ne udaram u kvad ili rame sto mi je npr. mana.
Nisam isao velike doze, samo rotirao ovisno od cilja i perioda jedam li bulkao, rezao se, pojacavao vaskularnost pred more i smanjenju retenciju vode.
Uglavnom sve ok, bude perioda disbalansa hormona, povecanog estrogena, sto je sasvim normalno i moze se iskontrolisati kad znas.
Dosta momaka se ne skida sa Testa, radi kruzing pa onda kad hoce nastavi sa ciklusom samo ubacuje dodatni AAS i cesce udara. I ja sam planirao, ali ne mogu se vise bosti, bas zamoreno dupe, a ne udaram u kvad ili rame sto mi je npr. mana.
- liyf
#16619 Re: Teretana
probaj da te neko necim jacim u dupe klepi pa mozda bude bezbolnijeTyke wrote: ↑25/10/2025 10:10 Nije dugo uz pracenje nalaza, hormona, dobru suplementaciju i ishranu te pametno doziranje.
-
Tyke
#16620 Re: Teretana
Probaj ne biti retardliyf wrote: ↑25/10/2025 11:55probaj da te neko necim jacim u dupe klepi pa mozda bude bezbolnijeTyke wrote: ↑25/10/2025 10:10 Nije dugo uz pracenje nalaza, hormona, dobru suplementaciju i ishranu te pametno doziranje.
Dosta momaka se ne skida sa Testa, radi kruzing pa onda kad hoce nastavi sa ciklusom samo ubacuje dodatni AAS i cesce udara. I ja sam planirao, ali ne mogu se vise bosti, bas zamoreno dupe, a ne udaram u kvad ili rame sto mi je npr. mana.![]()
![]()
- vaučer
#16621 Re: Teretana
Tyke wrote: ↑25/10/2025 10:10 Nije dugo uz pracenje nalaza, hormona, dobru suplementaciju i ishranu te pametno doziranje.
Mislim ok, dok pratiš krvnu sliku redovito i ne blesaš. Jesi samo test vozio i koliko? Zar ti quad nije lakša lokacija? Mislim - bar vidiš ispred sebe gdje gađaš.
Kakvi su ti gains u tih devet mjeseci?
- liyf
#16622 Re: Teretana
ok roid rage de se malo nasmijTyke wrote: ↑25/10/2025 12:22Probaj ne biti retardliyf wrote: ↑25/10/2025 11:55probaj da te neko necim jacim u dupe klepi pa mozda bude bezbolnijeTyke wrote: ↑25/10/2025 10:10 Nije dugo uz pracenje nalaza, hormona, dobru suplementaciju i ishranu te pametno doziranje.
Dosta momaka se ne skida sa Testa, radi kruzing pa onda kad hoce nastavi sa ciklusom samo ubacuje dodatni AAS i cesce udara. I ja sam planirao, ali ne mogu se vise bosti, bas zamoreno dupe, a ne udaram u kvad ili rame sto mi je npr. mana.![]()
![]()
![]()
-
Tyke
#16623 Re: Teretana
Test je baza za sve, uz Deku pa onda Primo, pa pred more ide Masteron pa onda opet lagano Primo. Orale slabo koristim generalno osim pred pocetak kure ili neki prajm sa Winijem za dodatnu suhocu.vaučer wrote: ↑25/10/2025 14:15Tyke wrote: ↑25/10/2025 10:10 Nije dugo uz pracenje nalaza, hormona, dobru suplementaciju i ishranu te pametno doziranje.
Mislim ok, dok pratiš krvnu sliku redovito i ne blesaš. Jesi samo test vozio i koliko? Zar ti quad nije lakša lokacija? Mislim - bar vidiš ispred sebe gdje gađaš.
Kakvi su ti gains u tih devet mjeseci?
Test sam mislio sad voziti na kruzingu ali sam odustao.
Imam svoje ljude sto mi udaraju, ali idem uvijek debelo meso, nesto mi suhveli kvad koliko god bilo jednostavno. Ne znam zasto, ali tako uvijek idem.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#16624 Re: Teretana
Ne mogu da vjerujem sta ljudi sebi rade... 
- liyf
#16625 Re: Teretana
ma druzzzzze stooo posto verifikovano cisto sve doktor preporucio redovno testiranje krv svee ne vide se ni boce nista se ne vidi samo mi je malo kosa opala muda su mi malo manja al sam zato ljuci jaci veci brudddda sve je to normallla