Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
SaraFina

#16601 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
Ne postoji pravda u politici. Da postoji, RS nikad ne bi bila legalizirana na kostima bošnjačkog i hrvatskog naroda. Također legitimni predstavnik HR naroda Dragan Čović, nikad svojim prisustvom ne bi veličao entitet i priznavao etničko čišćenje hrvatskog naroda.

Vi BH Hrvati imate prave da Čovića proglasite Titom, i da vam vječno i do smrti vlada.
Repekusije njegove vladavine i poltronstva prema Dodiku (iseljavanje, broj sveden na statističku pogrešku u RS itd itd) vaša su osobna međunacionalna stvar.
Međutim, kad dođe do toga da li će nam Dodik i Čović sjediti u presjedništvu i bratski razvaljivati državu, tu mi imamo svaka i moralna i politička prava za spriječiti to.
Pa zato očekujte još jedan ( vjerovatan) izbor Komšića, i pokušaj preuzimanja doma naroda (nekih fleksibilnih Hrvata građanskih svetonazora) a ne štovalaca lika i djela Čovića i HDZ-a.
I pravite oporbu neku. Jer u budućnost Čović sa svojim velikosrpskim stavovima, nikad neće biti nijednoj pro BiH stranki partner u vlasti FBiH.
.
A koga ćeš ubijediti u svoju papagajsku pjesmicu ? Čuj, vi BH Hrvati. Jbt, gadi mi se do povraćanja to VI, MI u pisanju. Zbog ovakvog razmišljanja sve izađe na ili MI ili VI.

Ne oduzimaju Srbi politička prava Hrvatima u BiH nego bošnjačka politika i dežurni nacionalisti poput tebe. I još bi bh Hrvati trebali biti saveznik bošnjačkoj politici u vlastitom političkom nestanku i sasvim izvjesnom sukobu Bošnjaka i Srba. Pa nisu toliko ludi. Osim onih "fleksibilnih" za koje se iskreno nadam da za vlastito dobro ponekad svrate na forum.

Hrvati će koristiti ono što imaju, da bi to koristili moraju se držati zajedno, Kolinda će pobijediti u Hrvatskoj, a ti džaba agitiraš.

Uzgred, kako ti prođoše na izborima Bosanci u Austriji ?

Gdje to Srbi mogu oduzeti politička prava Hrvatima? U RS? Gdje su Hrvati statistička pogreška zahvaljujući opstrukcijama prognanih povratnika? Koliko se Hrvata vratilo u tkz; RS?
U FBiH jedino su vam Srbi saveznici, jer im je HDZ poluga za razvaljivanje države. U HR i RS mrzire jedni druge više nego bilo koga. I nije vas ujedinio nikakav politički interes nego najniži osjećaji tj mržnja prema Bošnjacima.
Kakva politička prava i trice i kučine?
kakavdanakneiskustvu

#16602 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

evo nešto što ima veze sa ovom temom

https://www.nacional.hr/crkva-se-u-revi ... 7tf1J0i0Ww
Point.

#16603 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

Saga Noren wrote:
Point. wrote: Tebi baš džaba izgleda pisati i objašnjavati izgleda. Hajmo opet. U predsjedništvo se biraju članovi iz reda tri konstitutivna naroda koji predstavljaju BiH a ne narode. Hrvati ne biraju sami sebi predstavnika, kao što ni Bošnjaci to ne rade. Biraju svi zajedno. Takav je zakon. Kužiš sad?

Formalno si upravu, ali sadrzajno nisi.

Ajmo polako. Kazes biraju se clanovi iz tri KONSTITUTIVNA naroda. (prvo, prema hrvatima se ponasate kao prema manjini. Bar ti, to se vidi iz svakog tvog posta.)
Nadalje oni predstavljaju BiH a ne narode. Kazes i hrvati ne biraju sebi predstavnika..... E tu je problem. Stvarno oni biraju svog predstavnika. Stvarno on treba predstavljati hrvatske interese u bih... A sta dobiju? Dobiju nekog predstavnika koji ne zastupa njihove interese, nego interese vecinskog stanovnistva.
Deset puta sam ponovila da ne sporim da je legalno i po zakonu. NIJE PRAVEDNO.

Nije pravedno

Nije pravefno

Nije pravedno.

Kuzis sad?
Kako se ponašamo kao prema manjini? Šta Hrvatima u stvari fali u BiH? Na pola Hercegovine imaju zaokruženu teritoriju koju su okitili zastavama hrhb na svaka tri metra, imaju dvojna državljanstva i faktički su u većoj prednosti od Bošnjaka recimo jer imaju i hr, tj eu putovnice. Učeštvuju u vlasti, čak je mogu i blokirati, mrze državu u kojoj žive i vole drugu u kojoj ne žive i niko im ništa ne kaže, drže finansije, eto šta njima zapravo fali i zašto kmeče? Kmeče zbog jebenog Čovića jebo ih on. U svakoj drugoj državi stanovništvo od 16% je manjina a u BiH su konstitutivan narod. Meni ne smeta što su konstitutivan narod ni najmanje. Što bi mi smetalo.

Član u predsjedništvu ne predstavlja interese samo jednog naroda nego države. Kad to skontate onda će biti manje kmečanja.
Članove predsjedništva neposredno bira narod na izborima na način da za bošnjačkog i hrvatskog člana glasa biračko tijelo Federacije, a za srpskog člana Republike Srpske.
Što se tiče pravednosti, obrati se Tuđmanu i HDZ-u, oni su potpisivali Dejton.
Saga Noren

#16604 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

Point. wrote: Kako se ponašamo kao prema manjini? Šta Hrvatima u stvari fali u BiH? Na pola Hercegovine imaju zaokruženu teritoriju koju su okitili zastavama hrhb na svaka tri metra, imaju dvojna državljanstva i faktički su u većoj prednosti od Bošnjaka recimo jer imaju i hr, tj eu putovnice. Učeštvuju u vlasti, čak je mogu i blokirati, mrze državu u kojoj žive i vole drugu u kojoj ne žive i niko im ništa ne kaže, drže finansije, eto šta njima zapravo fali i zašto kmeče? Kmeče zbog jebenog Čovića jebo ih on. U svakoj drugoj državi stanovništvo od 16% je manjina a u BiH su konstitutivan narod.
I samo si potvrdia ono sto sam rekla... Ti bi Hrvate svea na manjinu.
Član u predsjedništvu ne predstavlja interese samo jednog naroda nego države. Kad to skontate onda će biti manje kmečanja.
Kad skuzis da je drzava samo izmisljotina stvorena u interesu naroda...ds je drzava bez naroda nista.... I da svaki predstavnik u predsjednistvu triba prrdstavljati interese svog naroda u drzava onda mozemo razgovarati.

Što se tiče pravednosti, obrati se Tuđmanu i HDZ-u, oni su potpisivali Dejton.
[/quote]

I oni... Ka i tvoj predstsvnik i srpski... I da su zivi sva tri bi bila u zatvoru.
Novak20

#16605 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:
Novak20 wrote:
A koga ćeš ubijediti u svoju papagajsku pjesmicu ? Čuj, vi BH Hrvati. Jbt, gadi mi se do povraćanja to VI, MI u pisanju. Zbog ovakvog razmišljanja sve izađe na ili MI ili VI.

Ne oduzimaju Srbi politička prava Hrvatima u BiH nego bošnjačka politika i dežurni nacionalisti poput tebe. I još bi bh Hrvati trebali biti saveznik bošnjačkoj politici u vlastitom političkom nestanku i sasvim izvjesnom sukobu Bošnjaka i Srba. Pa nisu toliko ludi. Osim onih "fleksibilnih" za koje se iskreno nadam da za vlastito dobro ponekad svrate na forum.

Hrvati će koristiti ono što imaju, da bi to koristili moraju se držati zajedno, Kolinda će pobijediti u Hrvatskoj, a ti džaba agitiraš.

Gdje to Srbi mogu oduzeti politička prava Hrvatima? U RS? Gdje su Hrvati statistička pogreška zahvaljujući opstrukcijama prognanih povratnika? Koliko se Hrvata vratilo u tkz; RS?
U FBiH jedino su vam Srbi saveznici, jer im je HDZ poluga za razvaljivanje države. U HR i RS mrzire jedni druge više nego bilo koga. I nije vas ujedinio nikakav politički interes nego najniži osjećaji tj mržnja prema Bošnjacima.
Fakat nisi normalna. :lol: :lol: :lol: :lol: Pa ja Škoru nisam nikada spomenuo.
Da budem iskrena za Škoru sam malo čitala na kliksu. Neki lik je zalijepio od Pupovca govor na temi o HR. I onda ispod ljudi govore "Vidi ovo i Hrvati imaju svog Mileta"..
Pupi baljezga zapjenio.
I onda je počela diskusija o Škori između Novaka ( Hrvat iz srednje Bosne) i nekog iz Istre forumaša (Istrijaner)
Zlo na n-tu puno mržnje, laži i zlobe. Mene ne vuci po drugim forumima, SeraFina.
arzuhal

#16606 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by arzuhal »

Saga Noren wrote: Niste vi debili, znate ja što govorim. Samo ste neposteni jer niste u stanju priznat da nesto nije fer. To je u glavama, zavaravate se i uvjeravate da ste apsolutni pravednici zbog zlocina koji su bili prije par stoljeca. Gurate hrvate u kontru i onda se pitate kako to.
Ja se, recimo, ne pitam. Nisam se začudio niti pitao ni kada je Haški tribunal osudio sve najviše hrvatske dužnosnike tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne za udruženi zločinački pothvat pri stvaranju i održavanju te hrvatske paradržave na tlu BiH.
A pošto HDZ UZP-a - kao "stožerna stranka u Hrvata" koja odbija prihvatiti presude, negira zločine i radi sve što joj doktrinarno i ideološki bliska genocidna politika RS radi spram BiH - vodi glavnu riječ u ime hrvatskog pučanstva u BiH, svako suprotstavljanje toj i takvoj politici smatram najvišim civilizacijskim imperativom. Ukoliko to izgleda ili doista i jeste "guranje Hrvata u kontru", onda jebiga, šta je tu je...

Danas nešto razmišljam o pokojnom Jurislavu Koreniću, velikom čovjeku i Hrvatu koji je, praktično, pokrenuo bosanskohercegovački kazališni život, postavio ga na noge i dao nemjerljiv kulturološki doprinos bh. društvu, državi, svima nama. I sjetim se kako je neka hadezenjarska ministrica kulture Federacije BiH dijelila novac po etničkom ključu pa izdvoji isto novca za, primjerice, MESS (kojeg je J. Korenić, između ostalog, osnovao), kao i za, štajaznam, Dane kosidbe na Kupresu, jer, jebiga, pare za MESS isu u Sarajevo Bošnjacima, treba i Hrvatima kulture...

To je samo jedan mikroprimjer etnonacionalističkog ludila i zaumnosti utemeljenog na takvoj politici... Boriti se za ovo za što se borio Jurislav nije idealizam, sam Jurislav je pokazao i dokazao da se to može i ostvariti, od jednog građanina svim građanima jedne države i zajedničkog društva. U kontru Hrvatima? Pa, jebiga, ako jest, šta se može... Ratujmo, stoga.
Saga Noren

#16607 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

arzuhal wrote:
Saga Noren wrote: Niste vi debili, znate ja što govorim. Samo ste neposteni jer niste u stanju priznat da nesto nije fer. To je u glavama, zavaravate se i uvjeravate da ste apsolutni pravednici zbog zlocina koji su bili prije par stoljeca. Gurate hrvate u kontru i onda se pitate kako to.
Ja se, recimo, ne pitam. Nisam se začudio niti pitao ni kada je Haški tribunal osudio sve najviše hrvatske dužnosnike tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne za udruženi zločinački pothvat pri stvaranju i održavanju te hrvatske paradržave na tlu BiH.
A pošto HDZ UZP-a - kao "stožerna stranka u Hrvata" koja odbija prihvatiti presude, negira zločine i radi sve što joj doktrinarno i ideološki bliska genocidna politika RS radi spram BiH - vodi glavnu riječ u ime hrvatskog pučanstva u BiH, svako suprotstavljanje toj i takvoj politici smatram najvišim civilizacijskim imperativom. Ukoliko to izgleda ili doista i jeste "guranje Hrvata u kontru", onda jebiga, šta je tu je...

Danas nešto razmišljam o pokojnom Jurislavu Koreniću, velikom čovjeku i Hrvatu koji je, praktično, pokrenuo bosanskohercegovački kazališni život, postavio ga na noge i dao nemjerljiv kulturološki doprinos bh. društvu, državi, svima nama. I sjetim se kako je neka hadezenjarska ministrica kulture Federacije BiH dijelila novac po etničkom ključu pa izdvoji isto novca za, primjerice, MESS (kojeg je J. Korenić, između ostalog, osnovao), kao i za, štajaznam, Dane kosidbe na Kupresu, jer, jebiga, pare za MESS isu u Sarajevo Bošnjacima, treba i Hrvatima kulture...

To je samo jedan mikroprimjer etnonacionalističkog ludila i zaumnosti utemeljenog na takvoj politici... Boriti se za ovo za što se borio Jurislav nije idealizam, sam Jurislav je pokazao i dokazao da se to može i ostvariti, od jednog građanina svim građanima jedne države i zajedničkog društva. U kontru Hrvatima? Pa, jebiga, ako jest, šta se može... Ratujmo, stoga.
Ja ne mogu znati kakvi su hrvati ka biracko tijelo, ali ne mogu virovati da je tolika razlika izmedju njih i Bosnjaka. Isto je podneblje, kultura... Trebalo bi biti jako puno slicnosti. A ti sad ovdje prezentiras hrvate ka zatucane nacionaliste. Ako su oni takvi i Bosnjaci su takvi .... Ako nisu... Pa daj se podjite ponasati u skladu s tim. Dajte ljudima pravo na ravnopravno glasovanje, mozda vas iznenade. Mozda su svi ostavili tu povijest iza sebe i zele bolju buducnost BH.
SaraFina

#16608 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
Novak20 wrote:

Da budem iskrena za Škoru sam malo čitala na kliksu. Neki lik je zalijepio od Pupovca govor na temi o HR. I onda ispod ljudi govore "Vidi ovo i Hrvati imaju svog Mileta"..
Pupi baljezga zapjenio.
I onda je počela diskusija o Škori između Novaka ( Hrvat iz srednje Bosne) i nekog iz Istre forumaša (Istrijaner)
Zlo na n-tu puno mržnje, laži i zlobe. Mene ne vuci po drugim forumima, SeraFina.

Možda i nisi. Hafis, Humljanin... Neko je. Uglavnom željeh te samo identificirati. I uspjela sam :D

Hvala na liciranju dragi!
arzuhal

#16609 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by arzuhal »

Saga Noren wrote: Ja ne mogu znati kakvi su hrvati ka biracko tijelo, ali ne mogu virovati da je tolika razlika izmedju njih i Bosnjaka. Isto je podneblje, kultura... Trebalo bi biti jako puno slicnosti. A ti sad ovdje prezentiras hrvate ka zatucane nacionaliste. Ako su oni takvi i Bosnjaci su takvi .... Ako nisu... Pa daj se podjite ponasati u skladu s tim. Dajte ljudima pravo na ravnopravno glasovanje, mozda vas iznenade. Mozda su svi ostavili tu povijest iza sebe i zele bolju buducnost BH.
Ne bih dao Hrvatima ista prava da glasaju kao Bošnjaci. A nisam ni zato da im se skine ona crvena traka s rukava po kojem ih raspoznajemo kao Hrvate. Uostalom, ako bi Hrvati u BiH imali ista prava kao Bošnjaci, morao bih osloboditi i dvije Hrvatice iz podruma koje seksualno zlostavljam...

Ovako je išlo: bude izabran Komšić u Predsjedništvo BiH.
HDZ BiH (pod "HDZ-om BiH" mislim na sve satelitske strančice koje dijele isti politički senzibiltet): Bošnjaci, ne birajte "Hrvata"!
Bošnjaci, Bosanci, pčkmatrne: Ne bismo, ali ako ne glasmo za Komšića doći će neko ko će, iz svojih interesa, raditi sa četnicima na razjebavanju BiH kao države!
HDZ BiH: A što ne pokušate dozvoliti, možda vas iznenadimo!
Pčkmtrne: Haj, ok.
Onda bude izabran др Драган Човић koji nas iznenadi odbijanjem podrške reviziji tužbe BiH protiv Srbije za agresiju. I to je samo jedno od iznenađenja koje je priredio tokom svog mandata, ali sasvim dovoljno. Iza toga Hag presudi da je Republika Hrvatska kriva, kroz podršku paradržavi HR HB i udruženom zločinačkom pothvatu, za agresiju na BiH! Dakle Hrvatska kriva za agresiju, a Srbija nije!
Primjećuješ li štetnost djelovanja HDZ-a BiH i po hrvatske interese?

Džoni Štulić onomad reče "markstističku" istinu, parafraziram: Postoji samo klasni sukob, sve ostalo je laž.

I to jeste istina, to je jedini realni, stvarni odnos u svijetu, klasni. Imaš bogate i siromašne. Ali da bi zajeb'o siromašne da nemaju kad misliti o tome dadneš im nešto da se zabave oko toga. U BiH je to: strah od anamonjih.

Nikolaj Berđajev, ruski mislilac, prije 150 godina reče: "Nacionalizam uvijek vodi bogaćenju manjine i siromašenju većine." To je u BiH empirijski, dakle znanstveno potvrđeno, opetovani, dokazano. A kada imaš većinu naroda koja mjesečno radi za 600KM i ne zna kako će i šta će, nema kada misliti, kriv je drugi, nema snage, glasa se po inerciji i kopni... Plus što smo mi stoljećima učeni da nismo subjekti nego objekti politike, da ne možemo mi sami izmijneiti stanje nego čekamo da neko drugi dođe i promijeni... Plus što je veliki broj ljudi zapolsne po stranačkom u ogromnoj javnoj uprvai u BiH pa glasu iz interesa.. Plus što...

Ima toga koliko hoćeš...
Point.

#16610 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

Saga Noren wrote: I samo si potvrdia ono sto sam rekla... Ti bi Hrvate svea na manjinu.

Zašto si izbacila zadnju rečenicu iz kvota, gdje sam jasno napisao da ne želim da budu manjina?
Ja se samo pitam koja su to prava njima uskraćena, po priči ispada da su u poziciji kao crnci u Južnoj Africi za vrijeme apartheida.
Saga Noren wrote: Kad skuzis da je drzava samo izmisljotina stvorena u interesu naroda...ds je drzava bez naroda nista.... I da svaki predstavnik u predsjednistvu triba prrdstavljati interese svog naroda u drzava onda mozemo razgovarati.

Izgleda da ne možemo razgovarati jer ne kužiš šta je predsjedništvo. Ono predstavlja državu BiH a ne narode. Kad njih trojica odu u Brisel onda predstavljaju državu a ne da Šefik predstavlja samo Bošnjake, Mile Srbe a Komšić Hrvate. De molim te pokušaj shvatiti to.
Novak20

#16611 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:
Pupi baljezga zapjenio.

Možda i nisi. Hafis, Humljanin... Neko je. Uglavnom željeh te samo identificirati. I uspjela sam :D

Hvala na liciranju dragi![/quote]

:lol: :lol: :lol:

Ja ne piskaram po hr. forumima. Pogotovo ne gadosti sračunate na poticanje mržnje i zla ali ne znači da ne pogledam s vremena na vrijeme što se piše.

Valjda se netko pametan dosjeti da i tebe treba identificirati.
Saga Noren

#16612 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

arzuhal wrote: Ne bih dao Hrvatima ista prava da glasaju kao Bošnjaci. A nisam ni zato da im se skine ona crvena traka s rukava po kojem ih raspoznajemo kao Hrvate. Uostalom, ako bi Hrvati u BiH imali ista prava kao Bošnjaci, morao bih osloboditi i dvije Hrvatice iz podruma koje seksualno zlostavljam...
Sumnjiv si ti meni bia, odma! :lol:
Ok, ok :kiss:
HDZ BiH (pod "HDZ-om BiH" mislim na sve satelitske strančice koje dijele isti politički senzibiltet): Bošnjaci, ne birajte "Hrvata"!
Bošnjaci, Bosanci, pčkmatrne: Ne bismo, ali ako ne glasmo za Komšića doći će neko ko će, iz svojih interesa, raditi sa četnicima na razjebavanju BiH kao države!
Onda bude izabran др Драган Човић koji nas iznenadi odbijanjem podrške reviziji tužbe BiH protiv Srbije za agresiju. I to je samo jedno od iznenađenja koje je priredio tokom svog mandata, ali sasvim dovoljno. Iza toga Hag presudi da je Republika Hrvatska kriva, kroz podršku paradržavi HR HB i udruženom zločinačkom pothvatu, za agresiju na BiH! Dakle Hrvatska kriva za agresiju, a Srbija nije!
J*** se meni za Rvacku....i njene interese. Nista to meni nece minjat ko god da je na vlasti (od ovih trenutnuh, aktualnih) ... Isto mi je radit i brinut se o sebi. Jednako tako me ne briga ni Bih. Gledam to s ljudske strane, mogu shvatiti Hrvate zasto su isfrustrirani....zasto kontriraju. Sustav nije fer naspram njih u trenutnim okvirima. Mos pricat koliko hoces, govorit pozadinu svega, givorit sta bi bilo kad bi bilo ali CINJENICA je da su izigrani.
Džoni Štulić onomad reče "markstističku" istinu, parafraziram: Postoji samo klasni sukob, sve ostalo je laž.

I to jeste istina, to je jedini realni, stvarni odnos u svijetu, klasni. Imaš bogate i siromašne. Ali da bi zajeb'o siromašne da nemaju kad misliti o tome dadneš im nešto da se zabave oko toga. U BiH je to: strah od anamonjih.
Nikolaj Berđajev, ruski mislilac, prije 150 godina reče: "Nacionalizam uvijek vodi bogaćenju manjine i siromašenju većine." To je u BiH empirijski, dakle znanstveno potvrđeno, opetovani, dokazano. A kada imaš većinu naroda koja mjesečno radi za 600KM i ne zna kako će i šta će, nema kada misliti, kriv je drugi, nema snage, glasa se po inerciji i kopni... Plus što smo mi stoljećima učeni da nismo subjekti nego objekti politike, da ne možemo mi sami izmijneiti stanje nego čekamo da neko drugi dođe i promijeni... Plus što je veliki broj ljudi zapolsne po stranačkom u ogromnoj javnoj uprvai u BiH pa glasu iz interesa.. Plus što...

Ima toga koliko hoćeš...

E ovo bi mogla potpisat do zadnjeg slova. :kiss:
Saga Noren

#16613 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

Point. wrote:
Saga Noren wrote: I samo si potvrdia ono sto sam rekla... Ti bi Hrvate svea na manjinu.

Zašto si izbacila zadnju rečenicu iz kvota, gdje sam jasno napisao da ne želim da budu manjina?
Ja se samo pitam koja su to prava njima uskraćena, po priči ispada da su u poziciji kao crnci u Južnoj Africi za vrijeme apartheida.
Saga Noren wrote: Kad skuzis da je drzava samo izmisljotina stvorena u interesu naroda...ds je drzava bez naroda nista.... I da svaki predstavnik u predsjednistvu triba prrdstavljati interese svog naroda u drzava onda mozemo razgovarati.

Izgleda da ne možemo razgovarati jer ne kužiš šta je predsjedništvo. Ono predstavlja državu BiH a ne narode. Kad njih trojica odu u Brisel onda predstavljaju državu a ne da Šefik predstavlja samo Bošnjake, Mile Srbe a Komšić Hrvate. De molim te pokušaj shvatiti to.

Tvoj problem je sta si formalista. Gledas formu, a ne sadrzaj. Usudim se reci da je to najgori tip ljudi, jer cine najfatalnije gresaka. Bia bi odlican vojnik, jer ne znas mislit svojom gkavom Svi oni cuvari po Holokaustu su samo drzali se pravila i forme. Niti jedan nije isa protiv zakona...
Necu ici tako daleko i reci da bi ti bia takav, ali ti zelim reci da izidjes iz okvira. Ljudi su ljudi bas zbog toga sta su rusili granice.

Pokusaj shvatit da se predstavnici biraju iz tri naroda, da bi predstavljali narod (u ime drzave) .... Zar je to tako tesko shvatit?
Maraschino

#16614 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Maraschino »

Saga Noren wrote: J*** se meni za Rvacku....i njene interese. Nista to meni nece minjat ko god da je na vlasti (od ovih trenutnuh, aktualnih) ... Isto mi je radit i brinut se o sebi. Jednako tako me ne briga ni Bih. Gledam to s ljudske strane, mogu shvatiti Hrvate zasto su isfrustrirani....zasto kontriraju. Sustav nije fer naspram njih u trenutnim okvirima. Mos pricat koliko hoces, govorit pozadinu svega, givorit sta bi bilo kad bi bilo ali CINJENICA je da su izigrani.
Jesu li Srbi izigrani u Hrvatskoj?
Saga Noren

#16615 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

Maraschino wrote:
Saga Noren wrote: J*** se meni za Rvacku....i njene interese. Nista to meni nece minjat ko god da je na vlasti (od ovih trenutnuh, aktualnih) ... Isto mi je radit i brinut se o sebi. Jednako tako me ne briga ni Bih. Gledam to s ljudske strane, mogu shvatiti Hrvate zasto su isfrustrirani....zasto kontriraju. Sustav nije fer naspram njih u trenutnim okvirima. Mos pricat koliko hoces, govorit pozadinu svega, givorit sta bi bilo kad bi bilo ali CINJENICA je da su izigrani.
Jesu li Srbi izigrani u Hrvatskoj?
Srbi su definitivno marginalizirani, u St mogu reci i ugrozeni. Netrpeljivost je toxicna, jer je sredina primitivna....cim se situacija primiru eto nekog dokumentarca o Oluji i sta su Srbi radili 90 i neke. Toliko jasna manipulacija s medijima i narodom da je gadljivo-ali pali.

Ali izigrani nisu, jer im se nista nije ni obecavalo jer nisu konstitutivan narod... Jer su manjina i takva prava imaju.
U Bih je izigrana sama bit dogovora.
arzuhal

#16616 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by arzuhal »

Saga Noren wrote: U Bih je izigrana sama bit dogovora.
A nije.

:D
Saga Noren

#16617 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

arzuhal wrote:
Saga Noren wrote: U Bih je izigrana sama bit dogovora.
A nije.

:D
:lol:

Nije lipo lagat :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#16618 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Sago, šta radiš ovdje :mrgreen: ?
Saga Noren

#16619 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

Bobi wrote:Sago, šta radiš ovdje :mrgreen: ?
Trolam :lol:

Sta ti radis ovdi? :srce:
wewa

#16620 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by wewa »

Saga Noren wrote:
arzuhal wrote: Ne bih dao Hrvatima ista prava da glasaju kao Bošnjaci. A nisam ni zato da im se skine ona crvena traka s rukava po kojem ih raspoznajemo kao Hrvate. Uostalom, ako bi Hrvati u BiH imali ista prava kao Bošnjaci, morao bih osloboditi i dvije Hrvatice iz podruma koje seksualno zlostavljam...
Sumnjiv si ti meni bia, odma! :lol:
Ok, ok :kiss:
J*** se meni za Rvacku....i njene interese. Nista to meni nece minjat ko god da je na vlasti (od ovih trenutnuh, aktualnih) ... Isto mi je radit i brinut se o sebi. Jednako tako me ne briga ni Bih. Gledam to s ljudske strane, mogu shvatiti Hrvate zasto su isfrustrirani....zasto kontriraju. Sustav nije fer naspram njih u trenutnim okvirima. Mos pricat koliko hoces, govorit pozadinu svega, givorit sta bi bilo kad bi bilo ali CINJENICA je da su izigrani.

Ima toga koliko hoćeš...

E ovo bi mogla potpisat do zadnjeg slova. :kiss:
Hrvati ne da nisu frustrirani, nego su u povlastenom polozaju.
Kako ja, Bosnjakinja, to znam? Tako što ih imam solidan uzorak u bliskom okruženju, jedan mi je čak suprug.

Ne podržavam ovakav izborni zakon, smatram da ga pod hitno treba mijenjati, a bh Hrvati bi sebi učinili ogromnu uslugu da se oslobode jarma koji im je HDZ, na čelu sa Čovićem, stavio za vrat.

Medijska hajka je jedno, bh stvarnost nesto sasvim drugo.
Saga Noren

#16621 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

wewa wrote:
Kako ja, Bosnjakinja, to znam? Tako što ih imam solidan uzorak u bliskom okruženju, jedan mi je čak suprug.

Ne podržavam ovakav izborni zakon, smatram da ga pod hitno treba mijenjati, a bh Hrvati bi sebi učinili ogromnu uslugu da se oslobode jarma koji im je HDZ, na čelu sa Čovićem, stavio za vrat.

Pa, bas mi je drago da je tako.
Po cemu je povlasten? Molim konkretan primjer, zanima me.
duh_sa_sjekirom

#16622 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by duh_sa_sjekirom »

Saga Noren wrote:
Pokusaj shvatit da se predstavnici biraju iz tri naroda, da bi predstavljali narod (u ime drzave) .... Zar je to tako tesko shvatit?
Klasična kamenjarsko-poskokovska priča. Koja, btw, veze sa Ustavom nema.
Verglate kao pokvaren gramofon onoi što vam kažu razni šušnjari, raspudići i ostali europejci.
Saga Noren

#16623 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

duh_sa_sjekirom wrote:
Saga Noren wrote:
Klasična kamenjarsko-poskokovska priča. Koja, btw, veze sa Ustavom nema.
Verglate kao pokvaren gramofon onoi što vam kažu razni šušnjari, raspudići i ostali europejci.
Sta si ti sad pametno reka? Nista.
Ajmo lipo, argumentirano...
arzuhal

#16624 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by arzuhal »

Saga Noren wrote:
wewa wrote:

Evo: oženjen je @wewuškom, šta hoće više, ćesarovu krunu?
wewa

#16625 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by wewa »

Saga Noren wrote:
wewa wrote:

Za početak, ima putovnicu a ne ovaj naš pasoš vulgaris.
Djeca imaju dvojno državljanstvo i mogu se liječiti i kod vas i kod nas, zlu ne trebalo.

Obzirom da su Hrvati najmalobrojniji konstitutivni narod, rijetki su nezaposleni - vazda fali koji za nacionalnog ključa. Sarajevo obiluje Hrvatima koji su došli iz raznih krajeva BiH.

Nadrljali su semberski Hrvati - no, to također treba zahvaliti HDZ-u.
Post Reply