HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#16602 Re: HS kablovska
To ako ne potpišeš ugovor na 24 mjeseca.kakaljin wrote:Samo da kazem sta su mi malo prije rekli, posto hocu kada mi dodje novi signal i da uzmem prosireni paket, da moram platiti prikljucnu taksu.
Ovo prelazi sve moguce bezobrazluke, da platim nesto sto vec imam prikljuceno i sto sam platio pri prikljucenju kablovske kada je dosla u naselje i doplacivao za modul kada sam mjenjao resiver.
I interesantno, ako hoćeš da potpišeš ugovor sa popustom, kažu da si stari korisnik, a ako hoćeš novi paket bez ugovora, moraš priključnu taksu platiti
Btw. zaboravio sam napisati nešto jako bitno, kako sam uzeo Duo Net Grande Family, meni su dali popust 6 mjeseci, tako da izborite se za to, ko bude potpisivao ugovor.
- Maharadza
#16603 Re: HS kablovska
Pa kakva je to onda logika jbt: "Stari si korisnik kod HS-a pa nemaš pravo na akcije i popuste (iako su preuzeli HSThe Realist wrote:To ako ne potpišeš ugovor na 24 mjeseca.kakaljin wrote:Samo da kazem sta su mi malo prije rekli, posto hocu kada mi dodje novi signal i da uzmem prosireni paket, da moram platiti prikljucnu taksu.
Ovo prelazi sve moguce bezobrazluke, da platim nesto sto vec imam prikljuceno i sto sam platio pri prikljucenju kablovske kada je dosla u naselje i doplacivao za modul kada sam mjenjao resiver.
I interesantno, ako hoćeš da potpišeš ugovor sa popustom, kažu da si stari korisnik, a ako hoćeš novi paket bez ugovora, moraš priključnu taksu platiti![]()
.
Btw. zaboravio sam napisati nešto jako bitno, kako sam uzeo Duo Net Grande Family, meni su dali popust 6 mjeseci, tako da izborite se za to, ko bude potpisivao ugovor.
-
The Realist
#16604 Re: HS kablovska
Još je nelogičnije što po ponudi na stranici ne prelazi se na Telemach, nego se HS paket uzima, znači ostaješ kod istog providera i samo uzimaš veći paket i opet bi naplatiliMaharadza wrote: Pa kakva je to onda logika jbt: "Stari si korisnik kod HS-a pa nemaš pravo na akcije i popuste (iako su preuzeli HS), ali si novi korisnik kod nas (TM) pa moraš platiti priključak!"
![]()
Već sam pisao, mene su na Telemach prebacili, ali meni to nije bio problem, jer su isti paketi, pa me nije ni zanimalo, pogotovo što sam dobio 6 mjeseci popust.
-
SerijeSync
#16605 Re: HS kablovska
priključna taksa ti je na sve što tražiš da rade tako sam ja dobio račun od 1 marke kada sam uzeo dodatni modul sa D3 Proširenim paketom, svaki dolazak tehničara, mjenjanje kablova i slično dobiješ dodatno uz račun ili ti pošalju poseban mimo pretplate, kao što je u mom slučaju!!kakaljin wrote:Samo da kazem sta su mi malo prije rekli, posto hocu kada mi dodje novi signal i da uzmem prosireni paket, da moram platiti prikljucnu taksu.
-
kakaljin
#16606 Re: HS kablovska
A zasto cemi dolaziti tehnicar kada sam prikljucen i imam modul. Oni samo trebaju tamo u centrali pritisnuti dugme da koristim prosireni paket i da mi na modulu budu otkljucani kanali koji su u istom.SerijeSync wrote:priključna taksa ti je na sve što tražiš da rade tako sam ja dobio račun od 1 marke kada sam uzeo dodatni modul sa D3 Proširenim paketom, svaki dolazak tehničara, mjenjanje kablova i slično dobiješ dodatno uz račun ili ti pošalju poseban mimo pretplate, kao što je u mom slučaju!!kakaljin wrote:Samo da kazem sta su mi malo prije rekli, posto hocu kada mi dodje novi signal i da uzmem prosireni paket, da moram platiti prikljucnu taksu.
Jer ja se ne prikljucujem na sistem jer sam vec prikljucen. I to prikljcenje sam vec jednom platio, znaci samo mi pusta novu uslugu jer su je sami promjenili.
-
kakaljin
#16607 Re: HS kablovska
Ja samo trazim da mi puste ono sto su promjenili kada ih je preuzeo telemach tj kupio udjel. Jer su oni to promjenili.The Realist wrote:To ako ne potpišeš ugovor na 24 mjeseca.kakaljin wrote:Samo da kazem sta su mi malo prije rekli, posto hocu kada mi dodje novi signal i da uzmem prosireni paket, da moram platiti prikljucnu taksu.
I interesantno, ako hoćeš da potpišeš ugovor sa popustom, kažu da si stari korisnik, a ako hoćeš novi paket bez ugovora, moraš priključnu taksu platiti![]()
.
- Nogatrans
#16608 Re: HS kablovska
Sto su ovo pustili vecinu HD kana? Kad bi ovako ostalo to bi bilo beton.
- MH i HS kablovska
#16609 Re: HS kablovska
Poštovani,kemox wrote:Ja platio račun, ista cifra za KID 8 kao i ranije. Samo ne znam da li sam trebao? Bilo je svega i svačega sa njihove strane. Ne radi mi frekvecija gdje je bht 1 HD. Znali li neko koliko bi mi za ovo trbao biti umanjen račun?????
Možda je najbolje da mi odgovori predstavnik kablovske.
na osnovu Vaše primjedbe koju uputite pozivom na CC ili direktnom porukom sa zahtjevom za korekciju i umanjenje računa, evidentira se nalog za provjeru. Ako postoje osnove, Vaš račun će biti umanjen. O ishodu reklamacije se informišete putem kontakt centra na broj 1360.
- MH i HS kablovska
#16610 Re: HS kablovska
Bez brige, tu smohemed wrote:Nesto ste mi danas slabo aktivni
- chakany
#16611 Re: HS kablovska
Šteta što neki kanali nemaju prevoda tipa: BBC Earth HD i SHORTS TV HD (Fantastičan kanal o kratkim filmovima). Bilo bi odlično vidjeti ih nekada s prevodom.
Mislim da bi super došla zamjena umjesto Discovery World da stave Investigation Discovery Xtra (mislim da ovaj kanal ima prevod).
U budućnosti bi bilo lijepo vidjeti i neke od Pimkića, kao neki paket da se napravi, pa ko voli neka izvoli.
Vidim da je NOVA RS u SBB ponudi u Srbiji, pa možda bude i na Telemachu nekad.
Ne bi bilo loše i onaj FILM BOX ART HOUSE paket uvesti. Više imate na ovom linku http://smartel.rs/spi.php
I može li se uključiti opcija za više audio verzija na kanalima? Tipa na NICKELODEON HD nema opcija HR zvuk, a na običnom ima. Kao i na HBO-u, prije su bila dostupna tri zvuka: HR, SRB i English, a sad je samo jedan dostupan HR zvuk. Prije sam filmove gledao u English Dolby Digital 3.2, a sad gledam sa običnim zvukom.
Mislim da se to može popraviti.
Mislim da bi super došla zamjena umjesto Discovery World da stave Investigation Discovery Xtra (mislim da ovaj kanal ima prevod).
U budućnosti bi bilo lijepo vidjeti i neke od Pimkića, kao neki paket da se napravi, pa ko voli neka izvoli.
Ne bi bilo loše i onaj FILM BOX ART HOUSE paket uvesti. Više imate na ovom linku http://smartel.rs/spi.php
I može li se uključiti opcija za više audio verzija na kanalima? Tipa na NICKELODEON HD nema opcija HR zvuk, a na običnom ima. Kao i na HBO-u, prije su bila dostupna tri zvuka: HR, SRB i English, a sad je samo jedan dostupan HR zvuk. Prije sam filmove gledao u English Dolby Digital 3.2, a sad gledam sa običnim zvukom.
- MH i HS kablovska
#16612 Re: HS kablovska
Zahvaljujemo na prijedlozima i sugestijama.chakany wrote:Šteta što neki kanali nemaju prevoda tipa: BBC Earth HD i SHORTS TV HD (Fantastičan kanal o kratkim filmovima). Bilo bi odlično vidjeti ih nekada s prevodom.
- Maharadza
#16613 Re: HS kablovska
Nema ni discovery world prijevoda vrlo često tj. više nema nego što ima, dok bi za BBC Earth trebali ubaciti isti jer je stvarno odličan kanal vrijedan pažnje! Meni lično ne smeta pošto znam engleski + ovaj britanski nagalasak na BBC pa ga je još lakše razumjeti ali prijevod je jednostavno obavezan!chakany wrote:Šteta što neki kanali nemaju prevoda tipa: BBC Earth HD i SHORTS TV HD (Fantastičan kanal o kratkim filmovima). Bilo bi odlično vidjeti ih nekada s prevodom.
- MH i HS kablovska
#16614 Re: HS kablovska
Jutro Maharadza,Maharadza wrote:
Nema ni discovery world prijevoda vrlo često tj. više nema nego što ima, dok bi za BBC Earth trebali ubaciti isti jer je stvarno odličan kanal vrijedan pažnje! Meni lično ne smeta pošto znam engleski + ovaj britanski nagalasak na BBC pa ga je još lakše razumjeti ali prijevod je jednostavno obavezan!
kada signal primamo, onda dobijemo sadržaj sa ili bez titla i takvog ga emitujemo, a uređivačkom politikom i prevodima se bave sami kanali odnosno emiteri, koji odlučuju kada će kanal biti preveden.
-
kakaljin
#16615 Re: HS kablovska
Ponovo sam imao poziv od sluzbe HS-a, i sada sam zadovoljan sa informacijom koju sam dobio,
Ta informacije je da cu imati prosireni paket na modulu i resiveru za ukupnu cijenu od 13,50 KM i da cu prikljucnu taksu platiti u iznosu od 1 KM, stim da cu potpisati ugovor koji nece biti vezan vremenski tj na 12 ili 24 mjeseca.
Hvala na napokon iskristalizovanoj informaciji sa kojom sam zadovoljan i sada samo cekam da mi bude pusten novi signal, koji ce najvjerovatnije biti pusten u narednoj sedmici jer se po informacijama moralo prolongirati sa pustanjem signala.
Ta informacije je da cu imati prosireni paket na modulu i resiveru za ukupnu cijenu od 13,50 KM i da cu prikljucnu taksu platiti u iznosu od 1 KM, stim da cu potpisati ugovor koji nece biti vezan vremenski tj na 12 ili 24 mjeseca.
Hvala na napokon iskristalizovanoj informaciji sa kojom sam zadovoljan i sada samo cekam da mi bude pusten novi signal, koji ce najvjerovatnije biti pusten u narednoj sedmici jer se po informacijama moralo prolongirati sa pustanjem signala.
- hemed
#16616 Re: HS kablovska
MH i HS kablovska wrote:Jutro Maharadza,Maharadza wrote:
Nema ni discovery world prijevoda vrlo često tj. više nema nego što ima, dok bi za BBC Earth trebali ubaciti isti jer je stvarno odličan kanal vrijedan pažnje! Meni lično ne smeta pošto znam engleski + ovaj britanski nagalasak na BBC pa ga je još lakše razumjeti ali prijevod je jednostavno obavezan!
kada signal primamo, onda dobijemo sadržaj sa ili bez titla i takvog ga emitujemo, a uređivačkom politikom i prevodima se bave sami kanali odnosno emiteri, koji odlučuju kada će kanal biti preveden.
Pa realno bolje da izbacite iz ponude ove kanale sto nemaju prevod jer su skoro pa suvisni bolje da ubacite neke sto imaju prevod jer 80% korisnika ne zna engleski tako da im se ne mili ni gledati
- MH i HS kablovska
#16617 Re: HS kablovska
Kakaljin,kakaljin wrote:A zasto cemi dolaziti tehnicar kada sam prikljucen i imam modul. Oni samo trebaju tamo u centrali pritisnuti dugme da koristim prosireni paket i da mi na modulu budu otkljucani kanali koji su u istom.SerijeSync wrote:priključna taksa ti je na sve što tražiš da rade tako sam ja dobio račun od 1 marke kada sam uzeo dodatni modul sa D3 Proširenim paketom, svaki dolazak tehničara, mjenjanje kablova i slično dobiješ dodatno uz račun ili ti pošalju poseban mimo pretplate, kao što je u mom slučaju!!kakaljin wrote:Samo da kazem sta su mi malo prije rekli, posto hocu kada mi dodje novi signal i da uzmem prosireni paket, da moram platiti prikljucnu taksu.
Jer ja se ne prikljucujem na sistem jer sam vec prikljucen. I to prikljcenje sam vec jednom platio, znaci samo mi pusta novu uslugu jer su je sami promjenili.
očigledno da se nismo dobro razumjeli,molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje, ukoliko je prethodni odgovor izazvao sumnju i nedoumice kod Vas.
Ukoliko prethodno niste koristili neku od D3 usluga, a sada želite bez obavezivanja Ugovorom na period od 12 ili 24 mjeseca, u tom slučaju plačate priključnu taksu.
U slučaju kada postojeći korisnik želi promjenu D3 paketa, konkretno u Vašem slučaju Prošireni paket, dovoljno je da nas pozovete kako bismo evidentirali Vaš zahtjev te realizirali promjenu bez naknade.
Kako bismo se uvjerili da ne postoje nedoumice oko ponude, kontaktiraćemo Vas i detaljno pojasniti sve vezano za promjenu paketa, usluge i naravno odgovoriti na sve Vaše upite.
-
SerijeSync
#16618 Re: HS kablovska
pišeš nebulozekakaljin wrote:Ponovo sam imao poziv od sluzbe HS-a, i sada sam zadovoljan sa informacijom koju sam dobio,
-
kakaljin
#16619 Re: HS kablovska
Kontaktiran sam danas od Vase sluzbe i razjesio sam nedoumice i u mom novom postu sam i napisao informaciju koju sam dobio i sa kojom sam zadovoljan i sada cekam samo pustanje novog signala u moju ulicu.MH i HS kablovska wrote:Kakaljin,kakaljin wrote:A zasto cemi dolaziti tehnicar kada sam prikljucen i imam modul. Oni samo trebaju tamo u centrali pritisnuti dugme da koristim prosireni paket i da mi na modulu budu otkljucani kanali koji su u istom.SerijeSync wrote: priključna taksa ti je na sve što tražiš da rade tako sam ja dobio račun od 1 marke kada sam uzeo dodatni modul sa D3 Proširenim paketom, svaki dolazak tehničara, mjenjanje kablova i slično dobiješ dodatno uz račun ili ti pošalju poseban mimo pretplate, kao što je u mom slučaju!!
očigledno da se nismo dobro razumjeli,molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje, ukoliko je prethodni odgovor izazvao sumnju i nedoumice kod Vas.
Ukoliko prethodno niste koristili neku od D3 usluga, a sada želite bez obavezivanja Ugovorom na period od 12 ili 24 mjeseca, u tom slučaju plačate priključnu taksu.
U slučaju kada postojeći korisnik želi promjenu D3 paketa, konkretno u Vašem slučaju Prošireni paket, dovoljno je da nas pozovete kako bismo evidentirali Vaš zahtjev te realizirali promjenu bez naknade.
Kako bismo se uvjerili da ne postoje nedoumice oko ponude, kontaktiraćemo Vas i detaljno pojasniti sve vezano za promjenu paketa, usluge i naravno odgovoriti na sve Vaše upite.
- Benq
#16620 Re: HS kablovska
@MH i HS Kablovska
nema nam jos uvijek racuna za januar , kasnite vi sa isporukom ili ? Racun za decembar sam dobio oko 25. januara , to je ok s obzirom na nove okolnosti , ali novih racuna jos nema a danas petak.
nema nam jos uvijek racuna za januar , kasnite vi sa isporukom ili ? Racun za decembar sam dobio oko 25. januara , to je ok s obzirom na nove okolnosti , ali novih racuna jos nema a danas petak.
-
kakaljin
#16621 Re: HS kablovska
Mozda je za tebe nebuloza, ali ja sam danas kontaktiran od korisnicke sluzbe i tako mi je receno i dogovorio cim mi bude pusten novi signal ide finaliziranje toga.SerijeSync wrote:pišeš nebulozekakaljin wrote:Ponovo sam imao poziv od sluzbe HS-a, i sada sam zadovoljan sa informacijom koju sam dobio,
-
dadem17
#16622 Re: HS kablovska
Ziv bio,pa zasto da izbacuju kanale iz digitale,pogotovo te dokumentarne,naucne kojih ionako ima na kasikicu! Ja razumijem ljude koji ne mogu iste pratiti bez prevoda,ali onda trebate traziti nesto sa prevodom da se doda,a ne da nam I ovo malo takvih kanala ukinu! Kako neko rece ranije imaju dosta opcija http://smartel.rs/spi.php . I ovaj DocuBox izgleda dobro.hemed wrote:MH i HS kablovska wrote:Jutro Maharadza,Maharadza wrote:
Pa realno bolje da izbacite iz ponude ove kanale sto nemaju prevod jer su skoro pa suvisni bolje da ubacite neke sto imaju prevod jer 80% korisnika ne zna engleski tako da im se ne mili ni gledati
-
dadem17
#16623 Re: HS kablovska
HS predstavnice, posto ovdje ima dosta nabacanih informacija pa nisam siguran oko nove ponude, a ja na poslu ne mogu razgovarati o "problemima" promjene kablovskog operatera imam konkretno pitanje. Trenutno sam korisnik KID 22 paketa I imam osim HD receivera I dodatni modul. Sad to sve placam 47.30 KM
Ukoliko se odlucim da uzmem sada TRIO GRANDE FAMILY paket vezan na 24 mjeseca sa dodatnom opcijom za gledanje na drugom modulu sa samo OSNOVNIM paketom na njemu koliko ce me to sve kostati? I koje popuste mogu ostvariti? Znaci na receiveru prosireni a na dodatnom modulu osnovni paket (nadam se da je to moguce). I da li cu moci koristiti postojeci telefonski aparat?
Panasonic telefon KX-TG1612FXH - tamno sivi + dodatna slušalica
Ukoliko se odlucim da uzmem sada TRIO GRANDE FAMILY paket vezan na 24 mjeseca sa dodatnom opcijom za gledanje na drugom modulu sa samo OSNOVNIM paketom na njemu koliko ce me to sve kostati? I koje popuste mogu ostvariti? Znaci na receiveru prosireni a na dodatnom modulu osnovni paket (nadam se da je to moguce). I da li cu moci koristiti postojeci telefonski aparat?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#16624 Re: HS kablovska
Evo ja to imam identicno sto si napisao. Uzeo sam na TV-u gdje imam modul TRIO GRANDE FAMILY + HD paket a na drugom receiver sa paketom od 5 KM. Sve sto sam imao prije je bilo moje vlasnistvo, apsolutno sve. Dosli su mi i zamjenili modem, modul i receiver...telefon je ostao s tim sto ce ti promjeniti broj privremeno dok se ne prebaci iz HS-a u TM tako da kad se odlucis za taj paket odmah trazi da ispunis formular za prebacivanje telefona. Dobro na salteru utvrdi jesu li upisali tacno ono sto si trazio i neka ti to sve bude strihirano u ugovoru koji je meni i dan danas totalno nejasan i neprofesionalan pa da kazem i totalno neobavezujuci jer nigdje nemam navedeno ono sto sam trazio...ni koji paket, ni koji dodatni paket.dadem17 wrote:HS predstavnice, posto ovdje ima dosta nabacanih informacija pa nisam siguran oko nove ponude, a ja na poslu ne mogu razgovarati o "problemima" promjene kablovskog operatera imam konkretno pitanje. Trenutno sam korisnik KID 22 paketa I imam osim HD receivera I dodatni modul. Sad to sve placam 47.30 KM
Evo sad nakon mjesec dana zezancija sam dobio sve i ne mogu reci da nisam zadovoljan kvalitetom jedino sto je internet stekao i nikada do sad nisam imao brzinu koja pise od 50 Mb nego maksimalno do 45.
Prije sam imao KID 14. E sad racun jos nisam dobio niti znam kakv cu dobiti jer sam jos davno ulozio prigovor i trazio da mi se racun umanji zbog usluga koje su tada bile katastrofa.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#16625 Re: HS kablovska
pa prije mi paket iz kine stigao nego inzinjeri da mi nabace ovaj TRIO FAMILY paket... nevjerovatno...
daj.BA pogurajte to malo...