Sirija vol. 2

Locked
Kaligula I

#16601 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

muhafuca wrote:nova mapa sje Aleppo/Haleb - gurka se pomalo a i Kurdi izgleda koriste priliku pa i oni guraju

Bayanoon se drzi ali dokle li i kako li

Image
...spotrskim terminom rećeno 'gužva unutar šesnaesterca'...gol samo što nije pao...
sarajevoxxxx

#16602 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:savox gigant. SAA danas uzela 4-5 sela u Latakiji, ovi jedno i pitanje je do kad ce tu biti. sljedecu heftu u tom selu gotovo sigurno nece docekati, ako docekaju i jutro uopste. na kraju ispade djecoubice pregazene :lol: :lol:

SU-35, balisticki s mora :lol: :lol:
Pa to govoriš zadnjih 5 godina. Šta bi sa onim brigadama koje Asad drži u pričuvi u Damasku dok mu 200 vojnika gine u Džisr Šuguru :-)
Kikibombona

#16603 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Dzihadisti se bore kao ludi u Mengu, ali nece jos dugo izdrzati!
bvcx

#16604 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

DuckZz wrote:25 FSA Nindža vojnika završilo trening na sjeveru prov. Hama.
Dovoljno je gledati od 6:29, pogotovo nakon toga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
https://youtu.be/z1lvCEbaIp8?t=389
Bolje da okopaju te okolo masline korisniji bi bili.
bvcx

#16605 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

sarajevoxxxx wrote:Rijad Hidžab jedan od lidera opozicije i koordinator Visokog komiteta za pregovore, na sastanku sa britanskim parlamentarcima:

Image
Opaa neko novo ime, stiglo pojačanje u zimskom prelaznom periodu?
Klavikula

#16606 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote:savox gigant. SAA danas uzela 4-5 sela u Latakiji, ovi jedno i pitanje je do kad ce tu biti. sljedecu heftu u tom selu gotovo sigurno nece docekati, ako docekaju i jutro uopste. na kraju ispade djecoubice pregazene :lol: :lol:

Pa to govoriš zadnjih 5 godina. Šta bi sa onim brigadama koje Asad drži u pričuvi u Damasku dok mu 200 vojnika gine u Džisr Šuguru :-)
savoxe sta ti mislis kakvo ce stanje na terenu biti za recimo mjesec dana? sta ce biti sa pobunjenicima u Latakiji, na sjeveru prema granici sa Turskom, u Dari, oko Alepa, dokle ce Kurdi stici, sta ce biti sa SAA u Zoru? al bez price o civilima, oni svakako stradaju.
Kaligula I

#16607 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:

Sto se tice domace scene, ja sam zgadjen vec odavno, ima 5-6 godina kako ne pratim dnevnik, politicke emisije i sl. Sludilo nas, ubilo! Cak je i dijaspora izgubila motivaciju. Niko vise ne vjeruje da ce sutra biti Treci, da ce se RS sutra odvojiti, da ce se sutra ukinuti entiteti... Niko vise ne vjeruje u 'najvece pobjede nakon '45', u 'od sutra pravnu drzavu', u agende i platforme, u propast SDA i hvatanje kriminalaca, niko vise ne vjeruje da je SDP bolji od SDA, niko vise ne vjeruje da su patriJote poput Komsica, Halilovica i Silajdzica bolji od drugih... ljudi ni u sta ne vjeruju... svjesni su da nece dozivjeti bolje vrijeme, a sludjeni su i apaticni, nedovoljno motivisani da se bore za buducnost djece. Ja sam se pomirio da bolje vrijeme necu docekati, da se bas nista ne moze promijeniti. Mozda promijeni zub vremena, ako u narednih 50 godina ne bude rata...
...ja sam prije par godina bio vrlo aktivan na domaćim političkim temama...onda sam naprosto pobjegao sa njih tema da ne poludim...ovi trolovi su mila majka u odnosu na one sa domaćih tema...oni ne samo da emituju vrlo bolesnu energiju, nego je vrlo efektno teleportiraju na daljinu...iz toga sam izvukao pouku i evo ovdje je primjenjujem...vro sam suzdržan u diskusijama sa takvim profilima...zdravlje na prvom mjestu...ovdje sam prije svega zbog širenja ličnog znananja, informaranosti i tolerantnih diskutanata...smješni su mi ovi trolovi...ako dvor treba da ima svoju budalu zašto onda ne bi i forumi?... :D
Kikibombona

#16608 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

VIDEO

Failed case against Australian who planned to fight against IS 'could encourage others'

http://www.abc.net.au/7.30/content/2015/s4404204.htm

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sarajevoxxxx

#16609 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:
sarajevoxxxx wrote:

savoxe sta ti mislis kakvo ce stanje na terenu biti za recimo mjesec dana? sta ce biti sa pobunjenicima u Latakiji, na sjeveru prema granici sa Turskom, u Dari, oko Alepa, dokle ce Kurdi stici, sta ce biti sa SAA u Zoru? al bez price o civilima, oni svakako stradaju.
Ne znam zaista. Da im je dragi Allah na pomoći. Teško je, ali neka se Rusi ili režim ne zavaravaju. Neće ovo na dobro izaći. Mislim da nemaju razloga da se raduju, i da će vrijeme pokazati u kolikoj zabludi su bili.Mnogo zla su nanijeli sirijskom narodu smiješna je ova zaluđenost super oružjem i ta opijenost vojnom nadmoći. Ništa im to neće koristiti.
Last edited by sarajevoxxxx on 11/02/2016 01:42, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#16610 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Naravno, uz Božiju pomoć.
astala_vistala

#16611 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

Nikakvi su borci dole,mislim na sve strane sreca je pa svi imaju strane sponzore koji su ih i uvukli u rat,imam osjecaj da bi za 5 korpus uz viteze iz Buzima ovo sve pomeo.

Djeluju svi koda su generalno glupi bilo je ratova i svega al kako se dole gine smijesno je posebno kad sam vidio klip kako ih rođo na onoj livadi slaze.
Kikibombona

#16612 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

astala_vistala wrote:Nikakvi su borci dole,mislim na sve strane sreca je pa svi imaju strane sponzore koji su ih i uvukli u rat,imam osjecaj da bi za 5 korpus uz viteze iz Buzima ovo sve pomeo.

Djeluju svi koda su generalno glupi bilo je ratova i svega al kako se dole gine smijesno je posebno kad sam vidio klip kako ih rođo na onoj livadi slaze.
Daj bolan Astala, eto mi smo vrsni borci!? :lol:

Otidji na pdf historija i procitaj komentare bivsih boraca. Ljudi govore da su nas vodili KONJI i da je veliko cudo kako su ostali zivi. Predratni cuvari i gradski olosi slali jedinice u delikatne operacije. Veliki broj ljudi je izginuo radi nesposobnog komandnog kadra. Samo eto, mi smo skloni hvalisanju. Najbolji smo u svemu. Zemlja generala, fudbalskih stratega, geostratega, prekaljenih vojnika...! :D

Kod nas se ugl vodio pozicioni rat. U Siriji kamara ofanziva, posebno u urbanim sredinama.

Amerikanci i ostala ekipa istresaju stotine avio bombi na ISIL i oni se i dalje bore kao ludi. Pa na nas Ameri da tri dana bacaju iz zraka mi bi se predali. Srbiju su malo nacepili i odmah su digli ruke u zrak.

Rusi ubise boga iz zraka. Stotine napada... Sirijska avijacija razvali sve... a pobunjenici se i dalje bore kao ludi...

Nije za podcjenjivanja jarane, nikako. Imaju dobrih i losih boraca, malo manje dobrih i pun kurac losih komadanata... ali da imaju muda do poda, to je 100% sigurno!

Kod nas je rat bio djecija igrica za sirijski rat. Desetine hiljada avio udara, hiljade tenkova, gomila oruzja... nema ko ne razvaljuje iz zraka... stotine samoubilackih napda.... Zamisli samo da je kod nas u jednom danu bilo dvadest samoubilackih napda u nekom kvartu. Svaki kamion napunjen eksplozivom razvali pola kvarta. Mozes mislili soka kada to odvali, pa posebno kada znas da nakon toga slijedi napad i da na tebe kidise stotine zombija kojima je svejedno za zivot.

Kod nas i Hamo i Mitar su prvenstveno gledali kako izvuci zivu glavu. O Siriji je znatno ludje...
Ironmen

#16613 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Davutoglu: Zahtjevanje da otvorimo granice izbjeglicama je licemjerstvo

Koji sljam od covjeka. Ko ce odgovarati za ubistvo djece na granici od strane turske vojske sjeme mu se zatrlo.
sumirprimus

#16614 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Velite zgadilo vam se domace.zato ovde mozete navijat bez posljedica...nista ne kosta...a i sirite licno znanje...fejspalm...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16615 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

kliks portal zastranio u simplifikaciji
Maystor

#16616 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:Sumire. Neka te čita onaj koji ti dopušta da bjesomučno trolaš. Što se mene tiče, uvjeren budi, kvotao-ne kvotao, neću te čitati.
Sumir je bio inspiracija za ovaj Damirov uradak
Mlohavi

#16617 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Maystor wrote:
Challenger__ wrote:Sumire. Neka te čita onaj koji ti dopušta da bjesomučno trolaš. Što se mene tiče, uvjeren budi, kvotao-ne kvotao, neću te čitati.
Mislis? :lol: :lol:
sinuhe

#16618 Re: Sirija vol. 2

Post by sinuhe »

Polako Assad ovo privodi kraju. Jos Alepo pa pocistiti i IS. Dosta fin covjek za taj dio svijeta.
Kareem Abdul

#16619 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

sinuhe wrote:Polako Assad ovo privodi kraju. Jos Alepo pa pocistiti i IS. Dosta fin covjek za taj dio svijeta.

:lol: :lol: :lol:

Ne kontroliraju ni Damask u cijelini.
sinuhe

#16620 Re: Sirija vol. 2

Post by sinuhe »

Nema to veze ako okolina Damaska nije na pravcu glavnog napada SAA.
Maystor

#16621 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

japin_mutapi wrote:
Idriz wrote:merkel je najretardiranija babetina u istoriji njemacke. sama je izazvala pocetak raspada eu.
još nato da se raspadne i amerika da nestane, pa da se uhvatite za gusle ... ih, što će biti veselo
Japine, ne pravi se budala, ima ih dovoljno ovdje. Ako ne znaš njemački, imaš google translate pa se malo informiši. Baba je izgubila sav kredibilitet u Njemačkoj, mrze je svi, a EU je dovela na ivicu propasti. Ako Englezima ne dadnu ogromne koncesije koje traže, ćao. Čak ni siromašne zemlje istočne i srednje Evrope ne jebu više debelguzu ni dva posto. U skandinaviji je izgubila rejting takođe. Možda i ne dočeka kraj mandata na funkciji, a o sljedećem, siguran sam, i ne razmišlja.
Maystor

#16622 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Kareem Abdul wrote:
sinuhe wrote:Polako Assad ovo privodi kraju. Jos Alepo pa pocistiti i IS. Dosta fin covjek za taj dio svijeta.

:lol: :lol: :lol:

Ne kontroliraju ni Damask u cijelini.
Jooooo, jesi pametan :-)

Bio jedan poluvehabija, Udrč, koji je ovo rekao prije tri godine. I takođe najavio kraj rata, tako što će se FSA iz Kalemuna spojiti sa FSA iz Dere u centru Damaska.
Mlohavi

#16623 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Ovim tempom jos 2 godine za pobunjenike, zatim par godina gerilskog klofanja, a duga je godina, svasta moze da se desi. :oops:
sumirprimus

#16624 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Maystor wrote:
ako se varam, postojim! :izet:
sumirprimus

#16625 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Maystor wrote:
japin_mutapi wrote:
Idriz wrote:merkel je najretardiranija babetina u istoriji njemacke. sama je izazvala pocetak raspada eu.
još nato da se raspadne i amerika da nestane, pa da se uhvatite za gusle ... ih, što će biti veselo
Japine, ne pravi se budala, ima ih dovoljno ovdje. Ako ne znaš njemački, imaš google translate pa se malo informiši. Baba je izgubila sav kredibilitet u Njemačkoj, mrze je svi, a EU je dovela na ivicu propasti. Ako Englezima ne dadnu ogromne koncesije koje traže, ćao. Čak ni siromašne zemlje istočne i srednje Evrope ne jebu više debelguzu ni dva posto. U skandinaviji je izgubila rejting takođe. Možda i ne dočeka kraj mandata na funkciji, a o sljedećem, siguran sam, i ne razmišlja.
evropa samo sto propala nije,a kaĆe, ne znaaaamo.
Locked