Ukrajina

Post Reply
Danguba

#16601 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Ne mogu da shvatim pojedince na ovoj temi koliko su se zadali da saznaju najnovije vijesti, ko je sta zauzeo-oslobodio, gdje je granata pala, ko je sta izjavio...da se ne lazemo, ovo mi je 116 problem u zivotu.

...a usput da prevrnemo 666... :D
Kaligula I

#16602 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.n-tv.de/politik/Ukraine-stoe ... 46101.html

...i njemacki mediji javljaju o haosu u ukrajinskim redovima...Porosenko po treći put vrsi mobilizaciju...demonstracije u zapadnoj Ukrajini protiv mobilizacije...dezerterstvo među Ukrajincima...veliki gubitci... "separatisti" dobijaju bitke itd...
L u c i f e r

#16603 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Kaligula I wrote:http://www.n-tv.de/politik/Ukraine-stoe ... 46101.html

...i njemacki mediji javljaju o haosu u ukrajinskim redovima...Porosenko po treći put vrsi mobilizaciju...demonstracije u zapadnoj Ukrajini protiv mobilizacije...dezerterstvo među Ukrajincima...veliki gubitci... "separatisti" dobijaju bitke itd...
Ja to ne pročita na tom linku što si postavio...da mi nije njemački malo zahrđo, moreš li citirat taj dio... :)

A one ruske linkove što postavljaš, oni su najobjektivniji... :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16604 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

amerika i engleska biće zemlja proleterska ... živio drug staljputin
radostan dan

#16605 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

666 stranica teme, u cirka 3 i kusur minuta...

GAU8

#16606 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

L u c i f e r wrote:
Kaligula I wrote:http://www.n-tv.de/politik/Ukraine-stoe ... 46101.html

Ja to ne pročita na tom linku što si postavio...da mi nije njemački malo zahrđo, moreš li citirat taj dio... :)

A one ruske linkove što postavljaš, oni su najobjektivniji... :thumbup:
Ukratko: poveliki nemiri povodom mobilizacije, pogotovo medju rununskim i madjarskim manjinama. (ali cak i u Galiciji)
Ovi na frontu su prepusteni sami sebi i po vise od mjesec dana i mnogima pukne film i bjeze u Rusiju da sacuvaju zivu glavu.
Ko je budala i vrati se u Ukrajinu, odgovara za dezerterstvo. Rusi provociraju sa vojnim vjezbama.
Ah da, jos nesto, Jacenjuk uveo 1.5 % ratni porez na sve oporezive prihode. (4.5 miliona dnevno je trosak operacije) Porez ce biti na snazi do kraja 2014. Porosenko planira za mjesec dana da sve bude fertig.
elfa

#16607 Re: Ukrajina

Post by elfa »

GAU8

#16608 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Rat je jedna mučna stvar, i toga moramo bit svjesni...
Ali gađanje po civilnim metama ne bi smjelo nikad biti opravdano.

Na žalost, planeta je jedno ružno mjesto u ovom trenutku, i čovječanstvo i civilizacija uopće bi se podobro trebala preispitati o tome šta želi da se o njoj priča u nekoj dalekoj budućnosti (ako je bude i ako bude imao ko da priča)
5 0 5

#16609 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Image
GAU8

#16610 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

505sCrtom wrote:Image
Najgore u svemu je što on ima ponajmanje krvi na svojim rukama, al nejse...

Kud svi tu i mali suljo/mujo, šta već... Samo nemoj mislit' svojom glavom
L u c i f e r

#16611 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

505sCrtom wrote:Image
:thumbup:
detroit-mercy

#16612 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

jastuk1 wrote:
insomnia78 wrote:
jastuk1 wrote:
Fino sam reko svaka kada čini ratni/oružani zločin protiv civilinog stanovništva koje se ubija iz fašističkih pobuda. Jel mi definicija pogrešna?
Sad si dodao to iz fasistickih pobuda
Znaci Hrvati su odlobadjali zemlju od separatista a Ukrainci ih ubijaju iz fasistickih pobuda?
Ne i jedni i drugi "oslobađaju/su oslobodili" zemlju koristeći, između ostalog i fašističke metode.

E sad, puno je važnije pitanje je li neko civilno stanovništvo određene teritorije dobro skontalo šta dobiva i šta gubi separatizmom. Zašto se neki separatisti uspiju izborit za nezavisnost, a neki budu ugušeni u krvi. Drugim riječima znaj zvijer protiv koje se boriš i biraj svoje bitke.

Civilizacijska presabiranja se stalno dešavaju. Neki dan ponovo listam Huntingtonovu Sukob civilizacija. On jeste stavio da je sukob u Ukrajini vjerovatan, ali uvijek stavlja Ukrajinu da ostaje u sferi ruskog uticaja. Vidi se da se prilično prešao glede ukrajine. Očigledno ni on a niti rusi nisu bili svjesni koliko ih ustvari ukrajinci, pogotovu galićani, ne podnose.
To je kad se sto god ko napise uzima kao sveto pismo :mrgreen:. Svijet je puno kompleksniji i tezi za predvidjeti nego sto mnogi analiticari ovdje vec izanalizirase :skoljka: .
dječak sa šibicama

#16613 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Pobunjenici nanijeli velike gubitke ukrajinskoj armiji na podrucju Sahtarska, Toreza, Sneznija, Horlivke.

+18

razbijene ukrajinske trupe kod Sahtarska, Dnjepar bataljon UA.
GAU8

#16614 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

dječak sa šibicama wrote:Pobunjenici nanijeli velike gubitke ukrajinskoj armiji na podrucju Sahtarska, Toreza, Sneznija, Horlivke.

+18

razbijene ukrajinske trupe kod Sahtarska, Dnjepar bataljon UA.
Ponavljaju se jedni te isti snimci ba...
GAU8

#16615 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

I mislim da bi moderacija morala malo pripaziti... iako je vojnik upitanju, neki osnovni ljudski princip bi trebao biti da se mrtve ne razvlači po forumima...

EDIT: nemojte me pogrešno shvatiti, isto mislim i za civilne žrtve, samo ovo je najeksplicitniji video koji sam imao (ne)sreću sa vidim, pa me natjeralo da ovo gore napišem
dječak sa šibicama

#16616 Re: Ukrajina

Zanimljivo da ti snimci odrezanih glava u Siriji ne pobudjuju reakciju k moderaciji... smijurija.

Stavio sam +18 upozorenje, dakle...
GAU8

#16617 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

dječak sa šibicama wrote:Zanimljivo da ti snimci odrezanih glava u Siriji ne pobudjuju reakciju k moderaciji... smijurija.

Stavio sam +18 upozorenje, dakle...
Rekoh "prvi put da gledam" i ogradio sam se od replika kao ova tvoja gore.
Ako hoćeš provjeri imam li ijedan post na Siriji. Ne idem svjesno na tu temu, kao ni na jednu bliskoistočnu.
Ova me zanimala jer je USA prvi put zakuhala na pragu EU i direktno s Rujama...
dječak sa šibicama

#16618 Re: Ukrajina

Meni je samo nejasan oksimoron "prvi put gledam snimak" + "ponavljaju se jedni te isti snimci".

Elem, stavih upozorenje da su snimci "eksplicitnog sadrzaja". A takvi snimci su u zadnje vrijeme, nazalost, cesti.

Snimak je od jucer, Sahtarsk, ukrajinske trupe su odbacene od Sahtarska, Toreza, zapravo neke manje jedinice su ostale opkoljene kod Sahtarska, pobunjenici tvrde da su unistili na desetine raznoraznih vozila vladinih snaga, naravno broj treba smanjiti jer svi vole pretjerivati ali ocito su Novorusi izvrsili citav niz napada jucer na ukrajinske trupe.

A i na Horlivki su odbaceni, sto znaci da sad za sad nista od planiranog odsijecanja Donjecka od Luganska.

Ocito su bile istinite one vijesti o velikim pojacanjima Novorusima "iz pravca ruske granice".
Kaligula I

#16619 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

L u c i f e r wrote:
Kaligula I wrote:
...npr borba protiv fašizma...
Zašto je Ukrajina fašistička, a Rusija i njene paravojske nisu?
...zato što ukrajinski fašizam 'stanuje' u parlamentu, a ruski i proruski na ulici...
Kaligula I

#16620 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Danguba wrote:Ne mogu da shvatim pojedince na ovoj temi koliko su se zadali da saznaju najnovije vijesti, ko je sta zauzeo-oslobodio, gdje je granata pala, ko je sta izjavio...da se ne lazemo, ovo mi je 116 problem u zivotu.

...ja nisam otok da me se ne tiče svijet u kojem živim...a ne živim ni pod staklenim zvonom...kako da šutimo kao zaliveni na ubijanje civila...a da tupim o pravima tamo nekih pudlica ili izboru za miss ljepote, nemam volje...
L u c i f e r

#16621 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Kaligula I wrote:
L u c i f e r wrote:
Kaligula I wrote:
...npr borba protiv fašizma...
Zašto je Ukrajina fašistička, a Rusija i njene paravojske nisu?
...zato što ukrajinski fašizam 'stanuje' u parlamentu, a ruski i proruski na ulici...
https://www.youtube.com/watch?v=bxOsF2VTZYM

Ta ti rečenica ništa ne znači.
Pojasni.
Danguba

#16622 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Kaligula I wrote:
Danguba wrote:Ne mogu da shvatim pojedince na ovoj temi koliko su se zadali da saznaju najnovije vijesti, ko je sta zauzeo-oslobodio, gdje je granata pala, ko je sta izjavio...da se ne lazemo, ovo mi je 116 problem u zivotu.

...ja nisam otok da me se ne tiče svijet u kojem živim...a ne živim ni pod staklenim zvonom...kako da šutimo kao zaliveni na ubijanje civila...a da tupim o pravima tamo nekih pudlica ili izboru za miss ljepote, nemam volje...
Ubijanje civila ne moze se nicim pravdati.

...o tome bi separatisti morali voditi racuna.
Kaligula I

#16623 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

L u c i f e r wrote:
Kaligula I wrote:

Pojasni.
...prvo kažeš 'ta ti rečenica ništa ne znači', a potom tražiš da ti je pojasnim...nema smisla da ti je pojašnjavam, ako već unaprijed tvrdiš da ništa ne znači...kontradikcija brale...

...to je kao prvo, a kao drugo, mislim da se tu nema što dodatno pojašnjavati...prvi fašizam upravlja državom, a drugi čak ni ulicom...
Kaligula I

#16624 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Danguba wrote:
Kaligula I wrote:

Ubijanje civila ne moze se nicim pravdati.

...o tome bi separatisti morali voditi racuna.
...zar samo oni?... :D
L u c i f e r

#16625 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Kaligula I wrote:
L u c i f e r wrote:
Kaligula I wrote:

Pojasni.
...prvo kažeš 'ta ti rečenica ništa ne znači', a potom tražiš da ti je pojasnim...nema smisla da ti je pojašnjavam, ako već unaprijed tvrdiš da ništa ne znači...kontradikcija brale...

...to je kao prvo, a kao drugo, mislim da se tu nema što dodatno pojašnjavati...prvi fašizam upravlja državom, a drugi čak ni ulicom...
Kakva bolan kontradikcija, o čemu ti pričaš?

Pa ne znači ništa jer je štura, elaboriraj, obrazloži, pojasni šta misliš pod tim, pa će značiti...

Mada, vidivši ovaj tvoj prethodni "odgovor" te tvoje kognitivno-verbalne kapacitete iskazane njim, izgubio sam interes - zaboravi. :nargila:
Post Reply