Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Hajvan

#16601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

i eto nas na
six-six-six
the page of the beast
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

(my page :lol: )
HM 2011

#16602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Zadnjih 20 dana više pišete o SDA nego o bilo kome drugome na ovoj temi.....

Hajde da pišete pozitivne stvari ne bi mi smetalo - ali toliko negativnosti - neutemeljenih negativnosti - sramota.....

I onda se hvalite kako ste ljevičari.......

SDA je naša najjača partija - i trebamo njegovati takvu SDA.....

Ne dopustite sebi umanjivanje Vaše snage......
hornet

#16603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hornet »

Mister Yes wrote:Napisao sam prije izbora da se glasači iz Federacije mogu komotno podijeliti na sljedeće tri grupe:
cca 50% su desno orjentisani Bošnjaci i Bosanci (u ovoj grupi pobjednik je SDA)
cca 30% su lijevo orjentisani Bošnjaci i Bosanci (u ovoj grupi pobjednik je DF)
cca 20% su Hrvati i Srbi (u ovoj grupi pobjednik je HDZ)

Znači logična koalicija u Federaciji je SDA-HDZ-DF. Time bi sve 3 grupe bile legitimno predstavljene u vlasti :thumbup:

Moja prognoza: 7 ministara iz SDA, 5 ministara iz HDZ-a i 4 ministra iz DF-a
Ne bih se slozio. Vecinu cine neutralni biraci, oni koji odlucuju pobjednika, nekad glasaju za jedne, nekad za druge, nekad za trece. Mislim da nema tu nikakvog znacaja podjela lijevo-desno, niti to nesto znaci na politickoj sceni, kod nas apsolutno ne. Za DF se glasalo radi Komsica, i to je to. Jedina mozda razlika je sto neki preferiraju nacionalne stranke jer im je to bitno, al kad uzmemo da je DF glasove osvojio na ovom djelu gdje su Bosnjaci vecina, sto je neka trecina teritorije, i da ih tako percipiraju srpske i hrvatske stranke, sto je i realno, dođemo nekako na isto. Druga stvar, naivni su ako misle da ce moci nesto napraviti sa par ministarskih mjesta, u vladi koja je kolektivni organ gdje se odluke donose kako se donose, a u kojoj su manjinska stranka.
hornet

#16604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hornet »

Maystor wrote:Radončić je (pomalo i neočekivano) rano izgubio živce i javno rekao da neće sa SDA, pa je Bakir odgovorio, nećemo ni mi s njim, idemo sa Komšićem. Ja pozdravljam ovaj potez SBB-a, samo su to trebali reći u izbornoj noći, a ne čekati da vide šta će im smetljar ponuditi (sjetite se Arnauta u prvih nekoliko postizbornih emisija), pa kad nije ponudio ništa, onda "mi nećemo".
DF šuti, vaga. Svjesni su itekako da će izgubiti mnogo glasača i članova ako odu sa SDA. Već se mogu prepoznati dvije struje, predvodnik jedne je Emir Suljagić, koji je protiv koalicije sa SDA, a drugu forsira Dženan Đonlagić kojem ministarska fotelja iz očiju viri.
Po mom mišljenju, Dženan je najveći šupak u vrhu DF-a. On je već neko vrijeme u koaliciji sa najvećim šljamom iz SDA, prorektor je UNSA kojeg SDA polahko, ali sigurno pretvara u komunalno preduzeće. Ako se ne varam, Dženan je bio godinama asistent Azre Hadžiahmetović. Mudrom dosta. I da, Vizija 14-22 je qurac od ovce, a ne ekonomski program. Sva sreća pa ga niko nije pročitao prije izbora.
U pravu si sto posto. Ja sam ovdje procitao o famoznom ekonomskog programu i otisao na njihovu stranicu da procitam. To je samo brosura onoga sto se prica godinama, u nevladinom sektoru, među građanima, pa i ovdje na forumu. Npr. kod reforme javne uprave, spominje se samo da ce politicari krenuti od sebe i smanjiti plate, al nigdje se ne spominje sta sa glomaznim drzavnim aparatom, koji je sam sebi svrha. Realno, kod nas petero radi posao koji komotno moze obavljati jedan sluzbenik. Hajde, ono sto je konkretno, i sto je pozitivno, je izmjena krivicnog zakona, i prijedlog smanjenja raspona pri određivanju kazne zatvora.
MuaDib

#16605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

hornet wrote:
Maystor wrote:Radončić je (pomalo i neočekivano) rano izgubio živce i javno rekao da neće sa SDA, pa je Bakir odgovorio, nećemo ni mi s njim, idemo sa Komšićem. Ja pozdravljam ovaj potez SBB-a, samo su to trebali reći u izbornoj noći, a ne čekati da vide šta će im smetljar ponuditi (sjetite se Arnauta u prvih nekoliko postizbornih emisija), pa kad nije ponudio ništa, onda "mi nećemo".
DF šuti, vaga. Svjesni su itekako da će izgubiti mnogo glasača i članova ako odu sa SDA. Već se mogu prepoznati dvije struje, predvodnik jedne je Emir Suljagić, koji je protiv koalicije sa SDA, a drugu forsira Dženan Đonlagić kojem ministarska fotelja iz očiju viri.
Po mom mišljenju, Dženan je najveći šupak u vrhu DF-a. On je već neko vrijeme u koaliciji sa najvećim šljamom iz SDA, prorektor je UNSA kojeg SDA polahko, ali sigurno pretvara u komunalno preduzeće. Ako se ne varam, Dženan je bio godinama asistent Azre Hadžiahmetović. Mudrom dosta. I da, Vizija 14-22 je qurac od ovce, a ne ekonomski program. Sva sreća pa ga niko nije pročitao prije izbora.
U pravu si sto posto. Ja sam ovdje procitao o famoznom ekonomskog programu i otisao na njihovu stranicu da procitam. To je samo brosura onoga sto se prica godinama, u nevladinom sektoru, među građanima, pa i ovdje na forumu. Npr. kod reforme javne uprave, spominje se samo da ce politicari krenuti od sebe i smanjiti plate, al nigdje se ne spominje sta sa glomaznim drzavnim aparatom, koji je sam sebi svrha. Realno, kod nas petero radi posao koji komotno moze obavljati jedan sluzbenik. Hajde, ono sto je konkretno, i sto je pozitivno, je izmjena krivicnog zakona, i prijedlog smanjenja raspona pri određivanju kazne zatvora.
Pročitajte još jednom!!!
VjecitiStudent

#16606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Muade dragi, bolje ti je da ne krenemo čerečiti ovdje onaj poluidiotski uradak.
Prošli su izbori, neka ga sad pojede mrak, zaboraviće se brzo.
MuaDib

#16607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

VjecitiStudent wrote:Muade dragi, bolje ti je da ne krenemo čerečiti ovdje onaj poluidiotski uradak.
Ni jedan materijal nije bezgrešan, ali Vizija14-22 ima itekako dobre prijedloge što se tiće reforme javne uprave.
hornet

#16608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hornet »

MuaDib wrote:
VjecitiStudent wrote:Muade dragi, bolje ti je da ne krenemo čerečiti ovdje onaj poluidiotski uradak.
Ni jedan materijal nije bezgrešan, ali Vizija14-22 ima itekako dobre prijedloge što se tiće reforme javne uprave.
Sta sa prekomjernim drzavnim aparatom, i prekomjernim brojem sluzbenika koji su tu dolazili znamo i kako? Na njih se i trosi najvise budzetskog novca. Pusti suplju.
Lokman

#16609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Desetine hiljada glasača povjerovalo je da DF predstavlja snagu reformi i promjena, da može donijeti novu kulturu na našu političku scenu. Iako nisu dokazani u stvarnom svijetu narod je povjerovao njihovim lijepim riječima o poštenju i pravdi. Samo 15 dana poslije izbora otkrili su svoje pravo lice. Svo vrijeme DF je bip projekat koji su pokrenule paralelne strukture SDA a implementatori su bili nezadovoljnici iz SDP-a koji nisu bili zadovoljni svojim statusom u SDP-u odnosno nisu omastili brke poput onih u neposrednoj blizini Lagumdžije

Jadni i izluđeni narod prevaren je još jednom jer je jednu zabludu zamjenio drugom. A Komšiću skidam kapu na performansu. Ne kaže se đaba u našem narodu "mudri latin". Lagumdžija je od jednog polupravnika napravio načelnika općine, ambasadora i predsjednika države, da bi ga ovaj na kraju izdao i prodao de SDA za torbu para. Ode sada Komšić u svoj dvosobni stan kupljen na kredit sa torbom para hedijom od mindera. A narod je dobio fotokopiju ekonomskog spasa 14-23.
Banksy

#16611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Jasno je da postoji struja unutar DF-a koja itekako navija za ulazak DF-a po svaku cijenu u vlast.
Ispašće da je samo Fahro bio principijelan.

Nego, nek uđu, pa da i njih prekrižimo.
ultima_palabra

#16612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Hajde da ne trčimo pred rudu, dosad nema ništa konkretno oko toga.
Banksy

#16613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
A u prvom ešalonu te misli, isti oni koji su prije četiri godine proklinjali sve koji se tada usudiše da o Pozlatku ružno zbore.
Nahuškani od onih koji su Dragom Vođi knjige pisali.
Kad si ti ono za Dragog Vođu skidao Taju i Semihu i lijepio plakate protv Brankovića, prije pet godina ...? :lol:
denter

#16614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by denter »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Jasno je da postoji struja unutar DF-a koja itekako navija za ulazak DF-a po svaku cijenu u vlast.
Ispašće da je samo Fahro bio principijelan.

Nego, nek uđu, pa da i njih prekrižimo.

Jedno pitanje za ove principijelne- da je obrnuta situacija u rezultatima izbora SDA-SDP, da li bi bili protiv ulaska u vlast kao partneri SDP? I ako ne, drugo pitanje, u cemu je to razlika izmedju SDA i SDP, kada je u pitanju njihovo ponasanje dok su na vlasti?

Ne bi me cudilo da je ova poplava negativnih komentara o mogucem ulasku u vladu zapravo od SDP ljubitelja koji prizeljkuju da propadnu sve moguce varijante pa da oni ostanu "u sedlu"
Banksy

#16615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Jedno pitanje za neprincipijelne ...

Ne bi me cudilo da je ova poplava pozitivnih komentara o mogucem ulasku u vladu zapravo od DF foteljaša koji prizeljkuju da sjednu u fotelje ...

Nek probaju, samo naprijed.
Corto Maltese

#16616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

guruman wrote:Ulazak DF-a u ovakvu vlast pobjednika znači i njegovo gašenje po istom šablonu kao što to sad doživljava SDP.Mislim da se u DF-u okupilo društvo koje vidi svoju šansu sa neke klupe,te će izvjesno prevagnuti čarolija zvana "vlast" zasad najpopularnije zanimanje u ovoj maloj državici tj.njegovom dijelu.I to je logično jer ono što se zove država,privreda,ekonomija,normalni ljudi....... nemože se ovdje naći ni u tragovima.Ljudi ovdje igraju samo na kartu "vlast".Reći nekme da je dobar stručnjak,majstor,radnik,ljekar i sl. je neprihvačeno i ružno ponašanje.Ljudi više neće glasati protiv sebe i sada je na Ž.K. da odluči dali ići Zlagumđijinim pitem ili uraditi ono o ćemu je pričao kad mu je trebalo.Trenutno je sebi otvorio vrata ali dugoročno gledajući ista vrata služe i za izlaz.Mogu ja pričati narodu da sam np. istinski recimo "ljevičar" a pomoći desničarima da ostvaruju svoje planove je krajnje neodgovorno.Sve mi liči na jedno politikanstvo koje će ovi desničari valorizirati u svoju korist,a već su poćeli imenovanjima svojih ljudi u vazne institucije i državne firme,prije formiranja vlasti prema novim izbornim rezultatima.Ako ima iko pametan u DF-u zna se šta bi trebalo uraditi i skime ubuduće tikve saditi.
Nezgodna situacija.
Parola "Idemo radit!", stvara radne obaveze.
A boravak u opoziciji i nije neki rad.
DF se mora jasno odrediti prema Bakirovoj pruženoj ruci.
Ne samo u smislu "da" ili "ne", već, prije svega, "kako da?", i "zašto ne?"
Usput, nakon obilja tajnih, Valicon je danas izašao sa javnim rezultatima svojih anketa.
I označio Suljagića kao direktnog krivca za loš rezultat DF, u odnosu na projekcije od prije kampanje.
Što neminovno dovodi do određenih preispitivanja u okviru stranke.
A vrijeme postizbornog trgovanja i koaliranja, nije povoljno doba za unutarnje dileme i propitivanja.
Last edited by Corto Maltese on 30/10/2014 16:25, edited 1 time in total.
dpjokala26

#16617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

Teniser wrote:IZAĆI IZ ČLANSTVA DEMOKRATSKE FRONTE!
Naravno ,Demokratska Fronta ne treba ući u šeme s SDA i HDZ.Takav ulazak bi potvrdio bitnost stolica i fotelja a ni u kojem slučaju se to nebi moglo opravdati tzv potrebom formiranja vlade i sl.Takvom prevarom vlastitog članstva Demokratska Fronta bi jednostavno bila ista kao i sve druge stranke do sada.Izvolite gospodo iz vrha DF,odlučite se,kratkoročno,za vaše fotelje ili dugoročno za članstvo i snagu Demokratske Fronte.
Pozivam sve članove DF koji to zaista i jesu da,ukoliko DF napravi grešku SDPa,odmah kazne DF i napuste članstvo,da svi oni koji su glasali za DF automatski prihvate činjenicu PREVARE , eventualnom koalicijom s SDA ili HDZ.
aHa, u DF-u sve novi likovi. :jbt:
Crvene_brigade

#16618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Crvene_brigade »

Nakon svih izrecenih populistickih i demagoskih parola doslo je vrijeme da budzetski uhljebljenik (nikad i nista u zivotu nije radio osim sto je bio na grbaci naroda i poreskih obveznika) Zeljko Komsic pokaze sta (ne)zna.

Posto je doprinio izboru Dragana Covica i HDZ-a (jedna od tacaka sramotnog dogovora iz Sirokog Brijega Dragana Covica i Zeljka Komsica) dosao je trenutak i sastavljanje vlasti sa SDA (sinoc u programu BHT-a najavio Bakir Izetbegovic). :lol:
maher

#16619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by maher »

kao i svaka nova stranka i df mora prebolovati djecije bolesti ... bice razocaranih i ako udju u vlast i ako ne udju ...
mozda ce neko otici zbog koalicije sa sda ... ali isto tako u slucaju ne ulaska u vlast moze se desiti da cak i izabrani zastupnici pocnu prelaziti u vladajuce stranke ili prelaziti u nezavisne zastupnike ... to smo vec vidjeli sa sbb zastupnicima u prethodnom periodu ... a ovo o "gusenju u sdp-a u zagrljaju sda" su obicne ublehe jer vecina kikseva sdp-a nema veze sa sda ...
Banksy

#16620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

maher wrote:
u slucaju ne ulaska u vlast moze se desiti da cak i izabrani zastupnici pocnu prelaziti u vladajuce stranke ili prelaziti u nezavisne zastupnike ...
Nikakva šteta, to je onda prisilno, ali poželjno čišćenje stranke.
U tom slučaju, oni koji pređu u 'vladajuće' i nezavisne i treba da odu jer su u stranku ušli zbog pozicija i fotelja, a ne ideje i ubjeđenja.

(Napomena, ovo je Bakirova SDA, ne Tihićeva.)
nino19

#16621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nino19 »

fjdjdhdddddddddh
Last edited by nino19 on 30/10/2014 21:32, edited 1 time in total.
Marko Zarko

#16622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Ima ovdje puno simpatizera SDPa koji bi rado da DF bude opozicija i ostanu gdje jesu, a neće :-D

Treba pokazati da se nešto može uraditi, nema ovaj narod vremena da čeka godinu dana na novu vladu.
lelooo

#16623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lelooo »

Narod je birao kako je birao, sa ubjedljivom pobjedom nacionalističko-torovsko-lopovske koalicije. Željko ako će u vlast ide po njihovoj "platformi" i može dobiti pokoje ministarstvo za boracka pitanja itd. A za 2 godine onda nek ugasi stranku

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Banksy

#16624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Marko Zarko wrote:Ima ovdje puno simpatizera SDPa koji bi rado da DF bude opozicija i ostanu gdje jesu, a neće :-D

Treba pokazati da se nešto može uraditi, nema ovaj narod vremena da čeka godinu dana na novu vladu.
Ovdje su sve simpatizeri DF-a, a vi ste DF struja koju svrbe fotelje.

Uđe li DF u koaliciju s Bakirovom SDA, mogu se zauvijek pozdraviti sa svojim glasačima.

Nadajmo se da će Komšić sačuvati riječ i obraz. Bio je i na većim iskušenjima, pa je znao donijeti ispravne odluke.
rajvosa1

#16625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Banksy wrote:
Marko Zarko wrote:Ima ovdje puno simpatizera SDPa koji bi rado da DF bude opozicija i ostanu gdje jesu, a neće :-D

Ovdje su sve simpatizeri DF-a, a vi ste DF struja koju svrbe fotelje.

Uđe li DF u koaliciju s Bakirovom SDA, mogu se zauvijek pozdraviti sa svojim glasačima.

Nadajmo se da će Komšić sačuvati riječ i obraz. Bio je i na većim iskušenjima, pa je znao donijeti ispravne odluke.
Po čemu je Fahro bolji/gori od Bakira I?
Post Reply